Įkraunama...
Įkraunama...

Pykčio išreiškimas

dukryte kai supyksta, sucypia ir krenta ant pilvuko , o paskui stebi pro akies kampa ar as ziuriu i ja doh.gif , tuomet as bandau nueiti, tada ji atsistoja ir bega ispaskos verkdama kodel as nekreipiu i ja demesio , as atsitupiu iki jos lygio ir bandau sneketi ko ji supyko, taciau trumpam, nes ji buna jau viska pamirsusi ir bega zaisti smile.gif
Atsakyti
manoji kai supyksta kanda man arba sau ir kas papuola po rankameta ant zemes ir ziuri kaip as reguoju jei nieko nasakau dar meta ka nors o jei pasakau ka tai atsiklaupia ant keliu ir rauna nuo saves rubus savo biggrin.gif
Atsakyti
maziukas 2,4 m koliojasi savo kalba ir krenta ant zemes,bet labai nereguojam tai atsistoja ateina ir duoda su kumsciu kur pasiekia, o dukryte 3,9 m -mane durne isvadina-darzelio mokykla.. g.gif
Atsakyti
Siuo metu pyktis isreiskiamas kaip ir anksiau- verkimu, ir atsisedimu ant zemes, arba bandymu stotis ant galvos rolleyes.gif
Pastebejau, kad ignoravimas dar labiau ji suerzina. Vienintelis veikiantis oziukus isvaryti budas-kalbejimas ir nukreipimas kita veikla.
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2009 05 21, 22:50)

Vienintelis veikiantis oziukus isvaryti budas-kalbejimas ir nukreipimas kita veikla.

drinks_cheers.gif as irgi stengiuosi nukreipt demesi i kazka idomaus, nematyto ar pan., tada labai greitai viskas baigiasi ir pasimirsta
taciau su didesniu vaikuciu reikai ilgeliau sneketis, nes jis daugiau suvokia ka ir kaip neteisingai daro smile.gif
Atsakyti
Turiu klausimuką mamytėms. Gal kas buvote susidūrę. Sūnui greitai 1,5 metukų. Iki tol buvo toks švelnus, meilus. Panašiai prieš porą savaičių pradėjo muštis. Mes nei mokėme, nei rodėme, kad taip galima. Pvz. paimu ant rankų jis apsikabina, myliu-myliu padaro, o paskui rankomis pradeda mušti man per skruostus. Kartais su šypsena, o kartais ir pikta veido išraiška. Abu su vyru aiškinam, kad muštis negalima, kad reikia "caca" daryti. Tai jis kurį laika, paklosto švelniai, bet finale vis tiek muštis pradeda. Bandžiau ignoruoti, nieko nesakyti - nesuveikė (taip buvo su galvos trankymu, kai pasakydavau, kad ko negalima daryti, tai jis galvą kur nors trenkdavo iš pykčio, bet nekreipėme dėmesio, tai praėjo), tai ir dabar bandžiau nekreipti dėmesio, nieko nesakyti, neakcentuoti, nepraeina. Bandžiau balsą pakelti, ne tik kad aiškinti, kad negalima, bet kai pradėdavo muštis, balsą pakeldavau, tai jis tam kartui išsigasdavo, o paskui pribėgęs vis tiek muštis pradeda. Irgi neveikia. Šiandien vieną kartą man kaip skėlė, tai net žalia akyse pasidarė ir šypsosi. Norisi tikėti, kad jis čia iš didelės meilės nežinodamas kaip išreikšti taip daro, bet man neramu ir nežinau kaip tai įveikti. Gal kas tai jau perėjote?
Atsakyti
Maniskis tai pradeda kojom trypti ax.gif ,o jeigu ir tas nepadeda,gula ant zemes ir voliojasi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(amaz @ 2009 06 10, 01:04)
Turiu klausimuką mamytėms. Gal kas buvote susidūrę. Sūnui greitai 1,5 metukų. Iki tol buvo toks švelnus, meilus. Panašiai prieš porą savaičių pradėjo muštis. Mes nei mokėme, nei rodėme, kad taip galima. Pvz. paimu ant rankų jis apsikabina, myliu-myliu padaro, o paskui rankomis pradeda mušti man per skruostus. Kartais su šypsena, o kartais ir pikta veido išraiška. Abu su vyru aiškinam, kad muštis negalima, kad reikia "caca" daryti. Tai jis kurį laika, paklosto švelniai, bet finale vis tiek muštis pradeda. Bandžiau ignoruoti, nieko nesakyti - nesuveikė (taip buvo su galvos trankymu, kai pasakydavau, kad ko negalima daryti, tai jis galvą kur nors trenkdavo iš pykčio, bet nekreipėme dėmesio, tai praėjo), tai ir dabar bandžiau nekreipti dėmesio, nieko nesakyti, neakcentuoti, nepraeina. Bandžiau balsą pakelti, ne tik kad aiškinti, kad negalima, bet kai pradėdavo muštis, balsą pakeldavau, tai jis tam kartui išsigasdavo, o paskui pribėgęs vis tiek muštis pradeda. Irgi neveikia. Šiandien vieną kartą man kaip skėlė, tai net žalia akyse pasidarė ir šypsosi. Norisi tikėti, kad jis čia iš didelės meilės nežinodamas kaip išreikšti taip daro, bet man neramu ir nežinau kaip tai įveikti. Gal kas tai jau perėjote?

tikrai, neaisku, is kur tas noras mustis atsiranda. manajam 2 m, tai irgi daugmaz nuo 1.5 m pradejo trankyti per veida, pribeges i koja ispiria, kartais sypsosi, o kartais is pykcio blink.gif , bet reteja tai pamazu...manau nieko cia nepadarysi g.gif , reikia islaukt ir , aisku, sneket, kad negalima taip daryt. as parodau, kad man skauda,kartais vaizduoju, kad verkiu, prasau papusti ir pabuciuoti, tada jis kazkaip apsiramina, reaguoja
Atsakyti
oi, kaip viskas cia pazistama! o mes manem, kad musu vienu vaikas toks baisus doh.gif . mano vaikas labai dinamiskas: menesi rekdavo is pykcio, bet as ji apkabindavau - praejo, menesi - krisdavo ant zemes klykdamas ir raitydavosi - nekreipem demesio - praejo ax.gif ir taip toliau. dar daznai uzeina isterijos, kai negauna , ko nori, bet jau zmoniskai, pakenciamai, nors vistiek kartais tikrai norisi nusisaut gun_rifle.gif , matyt visiem vaikiukam (ir mum tuo paciu) reikia visa tai pereit, o kokia ta tinkama reakcija i tas isterijas nieks nezino, nes visi vaikuciai yra individualus, skirtingi ir ta priejima prie ju kiekvienas turim rast savo ax.gif , na as taip manau smile.gif
Atsakyti
Jungiuos prie mamyciu 4u.gif
Musu berniukas ko nors negaves uzsidengia akis, pradeda verkti ir bega is kambario doh.gif Zodis "negalima" taip pat sukelia panasias reakcijas, tik reikia kartoti n kartu, galiausiai, jei neklauso, yra nutraukiamas nuo draudziamo objekto, tada prasideda isterijos, bet stengiames nekreipti demesio...
Atsakyti
Oi, mamytes, net pralinksmejau, jus paskaiciusi 4u.gif
Jau maniau, kad tik as viena "tikra ozi" auginu ir jau net buvau pradejus galvoti, kaip tuos "ozius" reiks paauglysteje varyti, jei dabar jau tiek daug ju ir tokie raguoti biggrin.gif
Mano mazajam 2,4 metai. Na, viskas tradiciskai: kvykia, spiegia, zaislus meto, tycia lenda ten, kur negalima, nusirengineja...atrodo, sprogs is pykcio. Ir uzeit gali is niekur nieko. Jei kreipi demesi, dar labiau rekia, net iki mustyniu reikalas pribresta. As tai dar galeciau demesio nekreipt i tokius "pokstus", bet vyrui labai jau keistai atrodo, kai vaikas nesavu balsu kvykia puse valandos ir bando i nosi ikasti. Geriausiai veikia isvedimas i kita kambari. Tada dar ir akcentuojam: "Kai oziai issilakstys, grizk." Na, ir grizta po kiek laiko nurimes, reik suprast, kad "oziai" jau issilakste smile.gif Bet tikrai ne visada sis budas veikia.
Dazniausiai derames...aiskinames...aiskinames...derames... Nes jau supratau, kad piktuoju nieko nebus, tiksliau, bus dar blogiau. Tai nors ir nubreztos mazajam tam tikros ribos, ka galima daryti, ko ne, vis del to dazniausiai stengiuos eiti derybu keliu. Nors kantrybes kartais oi, kaip truksta... blink.gif
Atsakyti
Is tikruju gerai,jog yra tiek geru temu supermamoj thumbup.gif ,perskaicius apie kitu mamyciu vaikus-supranti,jog ne tu viena augini toki isdykusi vaika ax.gif .Negalima pas mus zodelio nera-krenta ant zemes,rekia ir t.t.
Atsakyti