Aš taip pat galiu papasakoti įspūdžius iš sodybų, kurias teko aplankyti ieškant savosios išsvajotos laimės vietelės.
Pati pirma aplankyta sodyba buvo "Gaspada" , bet apie ją nieko negaliu pasakyti, nes ji mano dienai jau užimta, tai net nieko nebeklausinėjau, tiesiog pamačiau, kad ten graži gamta.
Sekantis kelionės tikslas buvo mosėdyje esantys svečių namai "Kaštonas". Pats pirmas vaizdas atsiminus šią sodybą, tai begalo gražus baseinas ir pirtys, kurios tikrai paliko gerą įspudį

, tačiau man reikėjo gražios pokylių salės, kur laisvai sutilptu 40 žmonių ir nereikėtu stumdytis šokant, bei didelės erdvės lauke. Pokylių salė ten yra, bet ji man pasirodė per maža ten suneštiems ąžuoliniams stalams ir plačioms medinėms kėdėms. Tiesiog man ji pasirodė per maža, nes per tuos stalus nemačiau realiai vietos šokiams, aišku čia irgi nebūtų buvusi bėda, nes šalia salės yra kiemas, kuriame poros laisvai galėtų suktis. Labiausiai man nepatikęs dalykas buvo tas, jog per mažai lauke erdvės, man norejosi, kad išėjusi į lauką galėčiau grožėtis akimis neaprėpiama žaluma ir vandens telkiniu, deja ten nieko panašaus nebuvo, ten tiesiog aptverta sodyba su savo kokia 40 arų į kuriuos sutalpinti trys nemaži pastatai. Tačiau pliusas yra palyginti nedidelės kainos, nes žmogui su maistu ir nakvyne išeina apie 170 lt. Miegojimui yra neblogi kambariai su tualetais ir dušais, tik kokie du ar trys kambariukai turi bendra duša. Viskas labai tvarkinga ir įėjus kvepia švara. Pati nesu ten nieko šventusi, bet girdėjau, kad maistas ten skanus. Turi atskirą jaunųjų kambarį.
Kita aplankyta vieta - A. Skiezgilienės kaimo turizmo sodyba esanti Lenkimuose

. Visų pirma galiu pasakyti, kad labai maloni šeimininkė. Salė šviesi, erdvi su labai gražiai apdengtais stalais ir medinėmis kėdėmis, kurios turėtu kitai vasarai turėti tuos gražius užmaunamus medžiaginus papuošimus. Jauniesiems skirtos dvi didelės kėdės primenančios sostus. Šokių salė yra atskira nuo pobuvių salės, jas skiria nedidukas kolidoriukas. Miegamieji taip pat gražūs, švarūs, erdvūs, visur normalios dvigulės lovos. Taip pat yra atskiras jaunųjų kambarys. Kaina su nakvyne nuoma ir maitinimu išeina 180 lt žmogui. Išskirtinumas tas, kad duoda du karštus pirmą dieną, taip pat karštus pusryčius (būna net keturių rūšių sriubos) ir karštus pietus.
Kitas tris vietas radau darbėnuose. Viena pokilių salė su pirtimi yra važiuojant link japoniško sodo, kaip ir kas nedaug galiu pasakyti, nes savininkas pasirodė labai grubus, nemalonus. Neleido net apsižvalgyti, nes jo salė talpina tik 30 ar 35 žmones, tik tiek spėjau pamatyti, kad aplinka nebloga ir ežeras ar kažkas kitas yra. Kita sodyba irgi buvo netoli šitos. Jos pastatai atrodo labai seni, visi labai pilkai juodi. Pokyliu salė su eilinėmis staltiesėmis dengtais stalais ir senoviniais suolais be atkalčių, kurie dengti baltomis drobulėmis, girgždinčiomis tamsiomis grindimis ir mažyčiais langeliais, kurie turi trumpas languotas užuolaidas. Man ši sodyba nepatiko, bet žmonėms, kurie nori vestuvių ar švenčių senovinėje sodyboje gal ir patiktų... Trečią kaimo sodybą radau prie kašučių ežero. reklamoje yra sakoma, kad sodyba talpina iki 90 žmonių. Galiu pasakyti, kad man tai buvo pati baisiausia iš visų matytų sodybų. Visų pirma stalai dengti ta vadinama "klijonke", mediniai suolai, man pasirodė visa salė pilka ir tamsi. vasarą vestuves jie daro didelėje terasoje, kur grindys medinės su kelių centimetrų tarpais tarp lentų. Neįsivaizduojų kaip ten reikėtų vaiščioti su aukštakulniais, o ką jau kalbėti apie šokimą.

Miegamieji - tai patalpa palėpėje su vienas šalia kito pamestų įvairaus dydžio čiužinių. Už šios patalpos yra kita, kuri gali būti jaunųjų arba gali dar padėti kažkiek čiužinių kitiems. Ten tie "miegamieji" švelniai tariant skleidė nemalonų kvapą ir tikrai nesinorėjo pirmos povestuvinės nakties praleisti ten.

Taigi visos trys sodybos man nepasirodė mielos ir patrauklios todėl ir apie kainas nieko nesužinojau.
Vėliau nuvažiavau į Račkauskų sodybą. Kai žiūrėjau internete man ji pasirodė pasakiška, na ji ir yra labai graži. Salė tikrai prabangi, šviesi, patogios minkštos kėdės, bet kažkaip bent man tai nuotraukose ji gražesnė nei realybėje ir kaina žmogui yra 250 lt su vienu karštu per pirmą dieną.

Gal taip pasirodė todėl, kad pakeliui radau savo svajonių vietą ir manęs ji nebesudomino

. Pati gražiausia mano rasta sodyba ar vieta - žirgynas "Pegasas"

. Internete apie jį nieko neradau. Jis randasi Pozingių kaime, Agluonėnų seniūnijoje. Nežinau, bet jame man viskas patiko ir neturiu prie ko prikibti. Tiesiog įėjau ir supratau, jog nieko man daugiau nereikia, noriu, kad pati gražiausia gyvenimo diena būtų būtent čia, o dar ir žirgai netoliese...
Tiek rašiau tiek rašiau, kad ir pavargau...