Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į JAV be vizos

Sveikos,
kadangi dar nesu skridusi lėktuvu, tai kilo toks klausimelis ax.gif . Gal kuriai teko skristi marsrutu i JAV kaip musiškis smile.gif
Turim bilietus į JAV maršrutu Vilnius - Varšuva - Čikaga, bet darosi neramu, nes į Varšuvą atskrendam 15.15 val., o iš Varšuvos į Čikagą 16.35, taigi tarpas tarp skrydžio iš Varšuvos į Čikagą tik 1 val. 25 min.
Įdomu ar to laiko tarpo tikrai užtenka, kad spėtume į lėktuvą skrendantį Į Čikagą g.gif ?

Aciu visom uz atsakyma mirksiukas.gif
Atsakyti
Man atrodo, i lektuva tai tikrai spesit. Tik neaisku, ar krovikai spes permest ir jusu bagaza. Kokia aviakompanija aptarnauja iki Varsuvos, ir kokia iki Cikagos? Is keliautoju komentaru forumuose issiaiskinau, kad jei aptarnauja viena aviakompanija abu bilieto segmentus, tai daugmaz viskas butu gerai. Bet jeigi skirtingos, tai bagazas gali lengvai pasimesti ar veluoti (atskristi tik su sekanciu reisu).
Mes skrisim per Frankfurta ir laikas persedimui 1val 50 min. Aptarnauja viena kompanija abi atkarpas, bet vistiek drausimes bagaza nuo dingimo ar velavimo. Nors gal viskas bus gerai.
Man karta Frankfurte buvo persedimas po 50 min. Tai lagamino nepakrove ir pristate tik kita diena. Tai ir dabar as kazkaip is anksto nusiteikiau kad veluos, tai prie saves isimesiu butiniausius daiktus - jei kas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KriuKriu: 18 kovo 2009 - 11:25
Labai jau laikas trumpas tarp persedimu. Jei visur begte ir jei lektuvas neveluos, tai gal ir spesit! Susiraskit oro uosto plana internete ir issistudijuokit, kad zinotumet kur begti smile.gif
Mano draugas is JAV per Frankfurta i Vilniu skrido, turejo Frankfurte tarp skrydziu 1,5 val, bet pavelavo i lektuva, nes kol perejo muitine... [bagaza turejo tik rankini], taip kad... laimes dalykas. Sekmes
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2009 03 18, 12:29)
Labai jau laikas trumpas tarp persedimu. Jei visur begte ir jei lektuvas neveluos, tai gal ir spesit! Susiraskit oro uosto plana internete ir issistudijuokit, kad zinotumet kur begti smile.gif
Mano draugas is JAV per Frankfurta i Vilniu skrido, turejo Frankfurte tarp skrydziu 1,5 val, bet pavelavo i lektuva, nes kol perejo muitine... [bagaza turejo tik rankini], taip kad... laimes dalykas. Sekmes

aha, Frankfurte oro uostas nezmoniskai didelis sad.gif Ir jei tenka begti i kita terminala, tai muitine vel is naujo krato. As begte begau, vos vos spejau - jau keleiviai buvo susodinti.
Bet Varsuvos oro uostas turbut nera toks didelis (niekad nebuvau). Butinai reik issiaiskinti ar toli reikes lekti iki kito lektuvo.
Papildyta:
Ramuneli,
pasitikrink savo bilieta ir persedimus https://www.checkmytrip.com

Bent zinosi ar tas pats terminalas, ar nereiks lekt i kita smile.gif O lektuvo vartus (Gate), sedejimo vieta nurodo tada, kai pries kelione oro uoste registruojiesi skrydziui.
Atsakyti
Niekada nesu pavėlavus į lėktuva kad ir kokio dydžio oro uostas schmoll.gif
Nei amsterdame, nei kopenhagoje, nei stokholme, nei frankfurte, nei varšuvoj nei amerikos nei vienam g.gif nors ir laikas tarp skrydžių kartą buvo 30 minučių, bet visur spėjau. Gi visi oro uostai labai aiškiai sužymėti, arba gali važiuoti traukinuku(pvz granfrutas, atlantos, Chicago, oro uostas ir t.t.) arba eiti pėščiom, tada gal ir laikas kitaip g.gif

Bet va bagažai tai kita istorija, man nei karto nėra dinge, bet absoliučiai iš visų esu girdėjus kad dingsta doh.gif
O šį kart išvis skrisiu vilnius-kopenhaga-atlanta-west palm beach, tai sakiau gal ir man pirmą kartą reiks apsidrausti g.gif tik įdomu kokios kainos draudimo? Gal kas žinot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo convict: 20 kovo 2009 - 00:06
QUOTE(convict @ 2009 03 20, 01:05)
Bet va bagažai tai kita istorija, man nei karto nėra dinge, bet absoliučiai iš visų esu girdėjus kad dingsta doh.gif
O šį kart išvis skrisiu vilnius-kopenhaga-atlanta-west palm beach, tai sakiau gal ir man pirmą kartą reiks apsidrausti g.gif  tik įdomu kokios kainos draudimo? Gal kas žinot?

Man jau buvo velaves bagazas kokius 4 kartus. Ir vyrui kokius 3. Bet daugmaz tada, kai laikas persedimui labai trumpas arba lagaminas labai didelis. Ir visada tik skrendant i Vilniu namo, o ne i uzsieni.
Tai jau kazkaip visada ta mintis persekioja, kad bagazas veluos smile.gif Net suvenyrus i rankini bagaza pasiimu, kad nenukentetu smile.gif Bet nieko baisaus, niekas niekad nera dinge. Tik viena karta kvepalus nukniso is Bulgarijos skrendant. Nuo tol brangiu kvepalu buteliukais nesivezu, isimetu miniatiurini meginuka.

Apie draudima radau internete:
http://www.manodraud..._draudimas.html

Draudimo įmoka
Draudimo įmoka gali būti nuo keliolikos iki keliasdešimt litų. Tai priklauso nuo kelionės trukmės ir maršruto.

Draudimo išmoka
Bagažo draudime yra išskirtos dviejų rūšių išmokos:

už bagažo vėlavimą;
už bagažo sugadinimą, sunaikinimą ar praradimą.
Draudimo išmoka už bagažo vėlavimą gali būti mokama tuo atveju, kai vežėjas vėluoja pristatyti bagažą ilgiau kaip 6 valandas (šis skaičius gali skirtis dėl pasirinktos draudimo kompanijos). Tokiu atveju bagažo draudimas atlygina būtinų daiktų įsigijimo kainą arba moka fiksuotą valandinę draudimo išmoką. Abiem atvejais, draudimo išmoka yra ribojama nuo 100 iki 150 eurų. Tai priklauso nuo pasirinktos draudimo kompanijos sąlygų.

Draudimo išmoka už bagažo sugadinimą, sunaikinimą arba praradimą gali būti mokama už bagažo svorį arba įvertinus bagažo turinį. Bet kuriuo atveju, draudimo išmoka yra ribojama nuo 500 iki 1500 eurų. Tai priklauso nuo draudimo kompanijos siūlomų draudimo sąlygų.

Kita svarbi informacija
Kiekvienos draudimo kompanijos draudimo taisyklėse yra numatyti įvairūs draudimo išmokos apribojimai, todėl svarbu su jais susipažinti prieš vykstant į kelionę.

Draudimo išmoka pagal bagažo draudimą dažniausiai ribojama arba nemokama už grynųjų pinigų, brangenybių bei kai kurių kitų daiktų praradimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KriuKriu: 20 kovo 2009 - 10:11
gal kas turi patirties del bagazo svoriu? uzsisakem bilietus per doleris.com, bet ten niekur neradau nieko apie bagazo svori, virsvorio kainas ar pan... siaip po europa tai zinau, kad 20kg zmogui, o kaip cia yra? ir dar... mes nuskrendant tai daug daiktu nesivesim, planuojam ten apsipirkti... tai kaip gryztant su tuo bagazu? gal tarpatlantiniams skrydziams kaip nors kitaip skaiciuojamas svoris? g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2009 03 20, 18:16)
gal kas turi patirties del bagazo svoriu? uzsisakem bilietus per doleris.com, bet ten niekur neradau nieko apie bagazo svori, virsvorio kainas ar pan... siaip po europa tai zinau, kad 20kg zmogui, o kaip cia yra? ir dar... mes nuskrendant tai daug daiktu nesivesim, planuojam ten apsipirkti... tai kaip gryztant su tuo bagazu? gal tarpatlantiniams skrydziams kaip nors kitaip skaiciuojamas svoris?  g.gif

dazniausiai tai du lagaminai po 23kg plius rankinis bagazas zmoguim, tik kelios avialinijos palike anksciau buvusi du lagaminai po 32kg svori. eikit i avialiniju su kuriom skrendat puslapi ir rasit visa informacija.
Atsakyti
Labas :] Stai noriu pildyti anketa ir iskilo toks klausimelis g.gif . Ar varda ir pavarde rasyti angliskomis raidemis ty be jokiu ž ė ū ir panasiai? Ar lietuviskomis? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Phoniq @ 2009 03 21, 13:21)
Labas :] Stai noriu pildyti anketa ir iskilo toks klausimelis g.gif . Ar varda ir pavarde rasyti angliskomis raidemis ty be jokiu ž ė ū ir panasiai? Ar lietuviskomis?  unsure.gif

tik angliškom, man atrodo ten aiškiai parašyta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramuneli @ 2009 03 18, 11:49)
Sveikos,
kadangi dar nesu skridusi lėktuvu, tai kilo toks klausimelis  ax.gif .  Gal kuriai teko skristi marsrutu  i JAV kaip musiškis  smile.gif
Turim  bilietus į JAV maršrutu Vilnius - Varšuva - Čikaga, bet darosi neramu, nes  į Varšuvą atskrendam 15.15 val., o iš Varšuvos į Čikagą 16.35, taigi tarpas tarp skrydžio  iš  Varšuvos į Čikagą tik 1 val. 25 min. 
Įdomu  ar to  laiko  tarpo tikrai užtenka, kad spėtume į lėktuvą skrendantį Į Čikagą  g.gif ?

Aciu visom uz atsakyma  mirksiukas.gif

Esam skridę tuo maršrutu su lenkų avialinijom ir tiek pat laiko turėjom persėdimui.Oro uostas nėra didelis,spėjom be problemų ir bagažas atkeliavo kartu.Aišku neužsižiopsokite į parduotuves,tiesiog išlipi ir eini žiūrėdamas į rodykles.Nepergyvenkit,spėsit. Skridom ir per Frankfurtą,ten irgi sutvarkyta viskas gerai-eini eini ir viską spėji nors patikrinimas toks pat kaip ir pirmą kart sėdant į lėktuvą.Man net smagiau kai turi mažai laiko,nereikia ilgai kiurksoti ir laukti kito lėktuvo.Kelionė ir taip pakankamai ilga.varginanti.Atsibosta.
Atsakyti
Klausimelis merginoms, kurios jau skrido i JAV. Lektuve duoda uzpildyti du dokumentus, viename is ju [zaliame] "Departure Record" parasyta:

"You're authorized to stay in the USA only until the date written on this form. To remain past this date without permission of immigration authorities is the violation of he law".

Tai ar ten pareigunas uzraso kiek pvz leidziama dienu JAV buti, ar tik pazymi 90 dienu nuo jusu ivaizavimo, kad nevirsytumete leistinos normos? As ketinu buti 87 dienas. Ir kam isvykdamos ta Departure record atiduodate, nes parasyta, kad reikia atiduoti? smile.gif

Va kiek klausimu, kuo daugiau gilinuosi, tuo daugiau klausimu kyla wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kauke26: 03 balandžio 2009 - 13:27