
QUOTE(Žiogelis @ 2009 03 22, 16:41)
Grįšiu prie kiaušinių dažymo
jau ne vienerius metus eksperimentuoju su natūraliais dažais. Bandysiu ir šiemet. Man gražiausi kiaušiniai gaunasi, kai juos apdėlioju per naktį pamirkytais svogūno lukštais (ne visą kiaušinį, turi likti ir baltų lopų), apvynioju siūlu, kad nenukristų lukštai ir verdu su žolėm.kol kas gražiausi buvo virti kelias dienas pamirkytose dilgėlėse. Bet va atkapsčiau kokių "receptų" - šiemet bandysiu kitus atspalvius:
O čia apie amrginimą vašku šiek tiek. Jei jau bandyt, tai reikia dabar rūpintis:

jau ne vienerius metus eksperimentuoju su natūraliais dažais. Bandysiu ir šiemet. Man gražiausi kiaušiniai gaunasi, kai juos apdėlioju per naktį pamirkytais svogūno lukštais (ne visą kiaušinį, turi likti ir baltų lopų), apvynioju siūlu, kad nenukristų lukštai ir verdu su žolėm.kol kas gražiausi buvo virti kelias dienas pamirkytose dilgėlėse. Bet va atkapsčiau kokių "receptų" - šiemet bandysiu kitus atspalvius:
O čia apie amrginimą vašku šiek tiek. Jei jau bandyt, tai reikia dabar rūpintis:
Visur rašo, kad norint gauti intensyvensnę dažomų kiaušinių spalvą, reikia žalius kiaušinius virti tose žolėse. Rašo virti apie 30 min. ir iligiau

QUOTE(MAMarija @ 2009 04 06, 11:06)
Visur rašo, kad norint gauti intensyvensnę dažomų kiaušinių spalvą, reikia žalius kiaušinius virti tose žolėse. Rašo virti apie 30 min. ir iligiau
. Tai tiek laiko ir virti kiaušinius? Ar nuo to netaps jų trynys pamėlęs? Ar nesuskils? Ir ar verdant žolėse kiaušinius apie 8 min. spalva gausis? Konkrečiai mane domina virimas dilgelėse, žibutėse, kavoje, tai ir bijau, kad pavirus kiaušinius 8 min. jie ir liks beveik bespalviais. Ir ar reikia į tas žoles verdant įpilti acto?

Man irgi tas virimas 30min. atrodo įtartinas

sveikos Mamytes, gal galetumete uzpildyti sias anketas ekologijos tematika? Busiu labai Jums dekinga!
http://www.apklausa....rm=18691&lang=0
http://www.apklausa....rm=18692&lang=0

http://www.apklausa....rm=18691&lang=0
http://www.apklausa....rm=18692&lang=0
QUOTE(katutis @ 2009 03 30, 11:17)
prekybcentriuose ne per šventes net šviežių mielių nebūna, ką jau kalbėti apie bakterijas jogurtui... Jų yra Vilniuje, Baltvitoje, kuri apskritai dirba tik darbo dienomis ir tik iki 17-os val.
Arba teks pačiai važiuoti, arba prašyti pažįstamų, kad parvežtų 
pakonsultuokite, gal kam yra taip nutikę
Man niekaip nepavyksta pagaminti jogurto iš kaimiško pieno, pirkto ūkininkų turgeliuose
Arba nesurūgsta, arba pusiau surūgsta, ant viršaus užsideda toks į rudumą sluoksnis 
jau 4 litrus pieno išpyliau
Tuo tarpu iš parduotuvinio Dobilo pasidaro kuo geriausiai 


pakonsultuokite, gal kam yra taip nutikę



jau 4 litrus pieno išpyliau


O man gaunasi su kaimišku pienu


QUOTE(Rkatyte @ 2009 04 07, 20:39)
O man gaunasi su kaimišku pienu

techninis klausimas - o grietinę prieš darydama jogurtą nugriebi?

Kaip tik į Velykų temą: puikiausias majonezas: du tryniai ir stiklinė aliejaus. Dėl paskaninimo galima dėti citrinos sulčių, garstyčių, acto, druskos, cukraus, pipirų. Visa paslaptis tame, kad reikia sumaišyti viską, išskyrus aliejų, paskui aliejų pilti kuo mažesne srovele, ir stipriai plakti blenderiu. Rankiniu būdu būtų sunkoka... Gaunasi puikios konsistencijos, labai gero skonio produktas, ilgai išsilaiko. Man dar skaniau už pirktinį Hellman's

QUOTE(Laukugelele @ 2009 04 08, 22:39)
Kaip tik į Velykų temą: puikiausias majonezas: du tryniai ir stiklinė aliejaus.
Tikrai bandysiu pagal šį receptuką


QUOTE(ariadnė @ 2009 04 08, 22:45)
Tikrai bandysiu pagal šį receptuką
ir dar labai noriu česnakinį majonezą pabandyti, manau tik česnako išspausto įdėti
tikiuosi pavyks.


Dar galima dėti krapų, grietinės ir jogurto - gausis remoulado padažas
QUOTE(Laukugelele @ 2009 04 08, 22:39)
Kaip tik į Velykų temą: puikiausias majonezas: du tryniai ir stiklinė aliejaus. Dėl paskaninimo galima dėti citrinos sulčių, garstyčių, acto, druskos, cukraus, pipirų. Visa paslaptis tame, kad reikia sumaišyti viską, išskyrus aliejų, paskui aliejų pilti kuo mažesne srovele, ir stipriai plakti blenderiu. Rankiniu būdu būtų sunkoka... Gaunasi puikios konsistencijos, labai gero skonio produktas, ilgai išsilaiko. Man dar skaniau už pirktinį Hellman's 

Na šiandiena išbandžiau šį majonezą ir deja, jis man nelabai. Lyg ir būtų skanus, ir konsistencija gera, bet labai jau riebus, riebalai tiesiog jaučiasi. Beje, aliejaus aš dėjau perpus mažiau (nežinau kokio riebumo būtų jeigu būčiau dėjusi visą stiklinę). O gal blogai padariau, kad pyliau alyvuogių aliejų? Gal jis tą riebumą nerealų sutiekė

QUOTE(MAMarija @ 2009 04 06, 12:06)
Visur rašo, kad norint gauti intensyvensnę dažomų kiaušinių spalvą, reikia žalius kiaušinius virti tose žolėse. Rašo virti apie 30 min. ir iligiau
. Tai tiek laiko ir virti kiaušinius? Ar nuo to netaps jų trynys pamėlęs? Ar nesuskils? Ir ar verdant žolėse kiaušinius apie 8 min. spalva gausis? Konkrečiai mane domina virimas dilgelėse, žibutėse, kavoje, tai ir bijau, kad pavirus kiaušinius 8 min. jie ir liks beveik bespalviais. Ir ar reikia į tas žoles verdant įpilti acto?

Kiaušinių pusė valandos tai tikrai nereikia virti. Bent jau mes kai dažome, tai visada acto įpilam. Tik va su žolėm dažyti, tai nebandėm
