Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(Diva:) @ 2009 08 18, 17:15)
Suprasta  pioneer.gif  biggrin.gif !

Reiks pabandyt smile.gif
Atsakyti
Gaunam kasdien po 3 l pieno, tai jau nebežinojom ką su juo ir bedaryti. suraugindavom rūgpienį iš jo - varškę, nugriebdavom grietinę, o jai surūgus sviestą išsukdavau, bet kiek gi suvalgysi tų produktų doh.gif
Radusi šitą skyrelį aptikau tikrai superinių dalykų thumbup.gif
Sviestas ghi jau atvėsęs ir rytoj išmėginsiu skanindama pusrytinę košę smile.gif
Kaip šaunu, kad jis taip ilgai galės išsilaikyti nesugedęs thumbup.gif Nebeteks sugedusio sviesto išmesti į šiukšiadėžę kas jau buvo ne kartą atsitikę ax.gif
Artimiausiu metu gaminsiu jogurtą smile.gif Tikiuosi, kad pavyks ir patiks smile.gif
Atsakyti
Kad sviestas nesugestų, laikykite jį šaldymo kameroje mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, as irgi stengiuosi kaika pati namuose gaminti, bet va nesigauna man tas naminis jogurtas doh.gif atrodo nieko tame nera sudetinga, idedu i pasildyta parduotuveje pirkta piena (43 lapsniu) bakteriju..bandziau ir daugiau, ir maziau ju deti, po to padedu siltai ant radiatoriu...ir laukiu, bet sulaukiu kazkokio surugusio arba prarugusio pieno doh.gif na tikrai neprimena jogurto, kuri labai megstu smile.gif gal turite, kokiu ideju, kodel man taip nesigauna, nes jau greit sunaudosiu visa bakteriju pokeli, o jogurto taip ir nepasigaminsiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(monkey @ 2009 11 09, 17:08)
Sveikutes, as irgi stengiuosi kaika pati namuose gaminti, bet va nesigauna man tas naminis jogurtas doh.gif atrodo nieko tame nera sudetinga, idedu i pasildyta parduotuveje pirkta piena (43 lapsniu) bakteriju..bandziau ir daugiau, ir maziau ju deti, po to padedu siltai ant radiatoriu...ir laukiu, bet sulaukiu kazkokio surugusio arba prarugusio pieno doh.gif na tikrai neprimena jogurto, kuri labai megstu smile.gif gal turite, kokiu ideju, kodel man taip nesigauna, nes jau greit sunaudosiu visa bakteriju pokeli, o jogurto taip ir nepasigaminsiu blush2.gif

gal per karstas g.gif
pabandykit nevirsyti 40 laipsniu.
ir gal radiatorius labai karstas?
Atsakyti
QUOTE(monkey @ 2009 11 09, 18:08)

Pienas turi būt nepasterizuotas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 09, 19:58)

Nebutinai, man ir iš parduotuvinio, net iš nuriabalinto neblogai išėjo g.gif
Atsakyti
man is parduotuveje pirkto puikiai iseina, kiek dariau visada gavosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 09, 18:58)

kaip tik pasterizuotas. nes siaip pienas nieko nedarant pats savaime i rugpieni surugsta.
Atsakyti
Ot nusikalbėjau, dėkui, kad pataisėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(monkey @ 2009 11 09, 17:08)
sulaukiu kazkokio surugusio arba prarugusio pieno doh.gif na tikrai neprimena jogurto, kuri labai megstu smile.gif

jei pienas surūgsta į "vientisą" tolygų gabalą, tai viskas su jogurtu gerai ir viską darai teisingai wink.gif Tada belieka šaukštu pakabinti jo ir išmaišyti - tuomet konsistencija gaunasi kaip įprasto jogurto, lieka tik pridėti mėgiamų priedų smile.gif

man yra buvę, kad per aukšta temperatūra buvo paties pieno, tai sušoko jis į gabalėlius. Tuomet iš karto galima tokį į kanalizaciją, nes nebepataisysi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(monkey @ 2009 11 09, 18:08)

Pagal aprasyma toks ispudis, kad mazai bakteriju dedama ax.gif Jei naudoji Baltvitos, as dedu maziausiai 8 vidutines (2 mazas prilyginu 1 vidutinei), ir kuo daugiau bakteriju dedi, tuo "kietesnis" jogurtas gaunasi, tai dazniausiai negailedama dedu ir ~ 12-15. Pieno temperatura turi buti tarp 37 ir 43, gal kazkiek dar pavesinti reikia - iki 40 pvz, nes jei pienas per karstas, bakterijos zusta ir jogurtas nepasigamina 4u.gif
Atsakyti