ir aišku negalima bandyti pieną pašildyti, kai bakterijos jau sudėtos
Tada jos irgi žus
Dekui uz pagalba
net nezinau, kaip dar bandyti daryti...bakteriju, tai tikrai daug dedu...jei laikau ne ant karsto radiatoriaus tai nieko nevyksta, o jei ant karsto, tai kaip minejau gaunasi kazkoks rugesis visiskai nepanasus i jogurta...nei isvaizda, nei kvapu....reiks gal termometra kita isigyti
...taip pat pamasciau, gal pas mane bakterijos blogos, nes kai as jas isigijau is Baltvitos, tai jas iseme is saldymo kameros, o as pakui jas puse dienos veziojausi po miesta kol vel idejau i saldymo kamera
jau buvo rugsejis tai nebuvo labai karsta, bet buvo vis tiek gana silta...
Kiek laiko laikote siltai, kai idedate bakteriju, pries dedant i saldytuva?
Kiek laiko laikote siltai, kai idedate bakteriju, pries dedant i saldytuva?
termometro iki šiol neturiu, nors jogurtą jau antri metai namuose gaminu
Kad pasivežiojai, tai nuo to sugesti neturėtų. Mes irgi buvom pakliuvę į situaciją, kai nusipirkom bakterijų, sėdom važiuoti ir į mus įvažiavo užsižioplinusi pana
Bet bakterijos nesugedo, nors užgaišom smarkiai... 
temperatūra optimali, kai mažasis pirštelis įkištas į pašildytą pieną išbūna, kol suskaičiuoji iki 15-os. Dar iš akies matau, kad temperatūra tinkama, kai dedu pačias bakterijas ir jos akivaizdžiai sutirpsta šiltame piene. Jei plaukioja "gabalais", vadinasi, nenutaikiau šilumos, joms per karšta
ir ant radiatoriaus jogurto niekad nešildau
Susuku į dekį ir palieku ramiai stovėti nakčiai, konkrečių valandų neskaičiuoju labai jau atidžiai. Tiek, kiek būna įšilęs pienas ir puodas, visiškai užtenka jogurtui surūgti per naktį
temperatūra optimali, kai mažasis pirštelis įkištas į pašildytą pieną išbūna, kol suskaičiuoji iki 15-os. Dar iš akies matau, kad temperatūra tinkama, kai dedu pačias bakterijas ir jos akivaizdžiai sutirpsta šiltame piene. Jei plaukioja "gabalais", vadinasi, nenutaikiau šilumos, joms per karšta
ir ant radiatoriaus jogurto niekad nešildau
QUOTE(monkey @ 2009 11 11, 16:33)
Dekui uz pagalba
net nezinau, kaip dar bandyti daryti...bakteriju, tai tikrai daug dedu...
dar galite pabandyti su Dobilo jogurtu daryti.
As laikau ant spinteles per nakti (~ nuo 22 val. iki 8 val.), tik apkloju senu vilnoniniu megztiniu. Bet kambaryje gan silta ~ 22 laipsnius.
Ryte idedu i saldytuva.
QUOTE(monkey @ 2009 11 11, 18:33)
Dekui uz pagalba
net nezinau, kaip dar bandyti daryti...bakteriju, tai tikrai daug dedu...jei laikau ne ant karsto radiatoriaus tai nieko nevyksta, o jei ant karsto, tai kaip minejau gaunasi kazkoks rugesis visiskai nepanasus i jogurta...nei isvaizda, nei kvapu....reiks gal termometra kita isigyti
...taip pat pamasciau, gal pas mane bakterijos blogos, nes kai as jas isigijau is Baltvitos, tai jas iseme is saldymo kameros, o as pakui jas puse dienos veziojausi po miesta kol vel idejau i saldymo kamera
jau buvo rugsejis tai nebuvo labai karsta, bet buvo vis tiek gana silta...
Kiek laiko laikote siltai, kai idedate bakteriju, pries dedant i saldytuva?
Kiek laiko laikote siltai, kai idedate bakteriju, pries dedant i saldytuva?
arba tau gal kokias pasibaigusio galiojimo bakterijas pardave?
nes man kai paseno bakterijos eme nebesutraukt jogurto. ten pakankamai greit reik jas isnaudot atidarius pakuti (o MB jau eme protestuot ir kiekviena ryta nebenori jogurto valgyt
katiniene-gerai, ar valgei tų sėklų, į kokius dar valgius dėjai, kaip rezultatai, gal padėjo nors kiek?
QUOTE(monkey @ 2009 11 11, 16:33)
aš temperatūrą irgi matuoju "mažojo pirštelio metodu", indą su užraugtu jogurtu susuku į laikraštį ir laikau tiesiog ant spintelės. su bakterijom užtenka 4 valandų (bet dažnai tiesiog per naktį palieku). naudojant jogurtą reikdavo bent nakties.
viska apmascius tai isvada, kad gavau blogas bakterijas
nors ant ju garantijos laikas dar toli grazu nepasibaiges, raso, kad galioja iki 2011 08...na bet maza kas, gal blogai buvo laikytas kuri laika....na speju daugiau pieno su jom neverta gadinti
bandysiu su dobilo jogurto
bandysiu su dobilo jogurto
kaip jos pas tave? Sušokę į gabalus ar birios? Jei sušokę į gabalus, tai buvo prašilę. Bet net ir tokios man veikia puikiai, šiandien vėl jų imsiuos
gal kažkuri jau minėjot bet dabar nerandu... noriu paklausti, ar pieną naudojat jogurtui parduotuvinį ar perkat iš ūkininkų?
ir dar apie pieną - pastebėjau, kad parduotuvinis pienas būna skirtingas... dažnai perku tą kur būna po du litrus supilstytas, bet jis kiek stovi visiskai nerūgsta (aišku, nelaikau jo savaitę), o tas kur būna pigesnis, maišiukuose, surūgsta ir net sakyčiau per greitai... ar tai reiškia, kad tas maišiukuose yra natūralesnis?
kuris iš parduotuvinių pienų yra natūralesnis?
ir dar apie pieną - pastebėjau, kad parduotuvinis pienas būna skirtingas... dažnai perku tą kur būna po du litrus supilstytas, bet jis kiek stovi visiskai nerūgsta (aišku, nelaikau jo savaitę), o tas kur būna pigesnis, maišiukuose, surūgsta ir net sakyčiau per greitai... ar tai reiškia, kad tas maišiukuose yra natūralesnis?
kuris iš parduotuvinių pienų yra natūralesnis?
QUOTE(žebenkštytė @ 2009 11 12, 10:54)
gal kažkuri jau minėjot bet dabar nerandu... noriu paklausti, ar pieną naudojat jogurtui parduotuvinį ar perkat iš ūkininkų?
ir tokį, ir tokį. kuo riebesnis pienas, tuo tirštesnis jogurtas gaunasi.
jei iš ūkininkų, tai, prieš gamindama jogurta, užvirinu (beveik).
QUOTE(žebenkštytė @ 2009 11 12, 10:54)
ar pieną naudojat jogurtui parduotuvinį ar perkat iš ūkininkų?
kuris iš parduotuvinių pienų yra natūralesnis?
kuris iš parduotuvinių pienų yra natūralesnis?
aš parduotuvinį, nes man iš ūkininkų tiesiog nesigavo. Gal per riebus? Porą kartų išpyliau po 2 litrus kaimiško pieno į kanalizaciją ir daugiau neeksperimentuoju
Dobilo yra natūraliausias





