termometro iki šiol neturiu, nors jogurtą jau antri metai namuose gaminu

Kad pasivežiojai, tai nuo to sugesti neturėtų. Mes irgi buvom pakliuvę į situaciją, kai nusipirkom bakterijų, sėdom važiuoti ir į mus įvažiavo užsižioplinusi pana

Bet bakterijos nesugedo, nors užgaišom smarkiai...

temperatūra optimali, kai mažasis pirštelis įkištas į pašildytą pieną išbūna, kol suskaičiuoji iki 15-os. Dar iš akies matau, kad temperatūra tinkama, kai dedu pačias bakterijas ir jos akivaizdžiai sutirpsta šiltame piene. Jei plaukioja "gabalais", vadinasi, nenutaikiau šilumos, joms per karšta
ir ant radiatoriaus jogurto niekad nešildau

Susuku į dekį ir palieku ramiai stovėti nakčiai, konkrečių valandų neskaičiuoju labai jau atidžiai. Tiek, kiek būna įšilęs pienas ir puodas, visiškai užtenka jogurtui surūgti per naktį