Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto produktų gamyba namuose

QUOTE(klomba @ 2009 12 08, 15:26)
O ka paskui su tuo pienu daryt is kurio nusistovejo? Lieka gi vanduo toks be skonio.

lieka ne vanduo, o liesas pienas smile.gif Kartais žmonės negali gerti riebaus kaimiško pieno, nes skrandžiai sustreikuoja, tai toks būtų kaip tik. Nors man tai ir šiaip lieso pieno skonis patinka biggrin.gif
Atsakyti
Jau ragaujam tepamą sūrelį, medalis ir balionas už receptą 4u.gif

QUOTE(Diva:) @ 2009 12 07, 13:22)
Atsiminiau kai buvau vaikas, kaime turejo toki kazkoki prietaisa medini, pildavo grietine i ji ir ilgai, ilgai, ilgai musdavo su tokiu basliu tame it kibire... Sededavo ir sededavo su tuo daiktu...

Turim ir tokį daiktą mirksiukas.gif bet nenaudoju pagal paskirtį biggrin.gif

QUOTE(klomba @ 2009 12 07, 13:27)
Papildyta:
Vat man idomu, ar sviesta sukti is grietines, ar is grietineles, ar galima visko? Bent jau parduotuvej svietas buna is grietineles, o ir man netycia pora kartu yra gavesis, kai per ilgai grietinele plakiau.

Darau ir iš grietinės, ir iš grietinėlės.

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 12 07, 14:04)
Na mes kaime tik is grietines sviesta musdavom blush2.gif Ir siaip, nemaisykit dvieju dalyku:sviesto ir vadinamo didsviescio(nezinau, kaip zmoniu kalba jis vadinasi blush2.gif ). Net plakant mikseriu sviestas turi susidaryti i geltonas kruopeles, atsirasti palaido vandens. O jei grietine ar grietinele isplakama i balta standu gumula(ar vos vos su vandeniu)-cia jau vadinamas didsviesciu(kuo jie skiriasi-nezinau, bet mama visada bardavo, jei noredavom nusimuilinti nuo sviesto musimo suplake iki didsviescio blush2.gif )

Didysis sviestas labai greitai susimuša, jo būna daug daugiau nei įprastai ir baltas. Išties net nežinau nuo ko priklauso ar kaip padaryt gerą sviestą, bet esu girdėjus, kad būna tokio pieno, kuris neišskiria sviesto todėl ir gaunasi didysis.
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 08, 17:10)
lieka ne vanduo, o liesas pienas smile.gif Kartais žmonės negali gerti riebaus kaimiško pieno, nes skrandžiai sustreikuoja, tai toks būtų kaip tik. Nors man tai ir šiaip lieso pieno skonis patinka biggrin.gif

As jeigu nugriebiu grietinele nusistovejusia, tai likusio pieno kazkaip negaliu gerti - jis toks be skonio ir net be spalvos lieka, kai i kava ipili, jos nenudazo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 12 08, 22:01)
As jeigu nugriebiu grietinele nusistovejusia, tai likusio pieno kazkaip negaliu gerti - jis toks be skonio ir net be spalvos lieka, kai i kava ipili, jos nenudazo smile.gif

skonio reikalas drinks_cheers.gif Panašiai ir mano močiutė sakydavo, atseit, vandenėlis, ir stebėdavos, kad su sese tokį net mėlyną iš liesumo vistiek geriam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 12 07, 18:01)
2 kiausiniai
1/4 puodelio cukraus (galima truputi maziau jei saldziai nemegstat)
2/3 puodelio rikotos
1/3 manų (tiesiog kruopu)
1/2 puodelio pieno
saujos saldytu uogu (as dejau juodus serbentus)

Piena uzvirinti. Kiausinius platik su cukrumi, tada i juos sudeti rikota, manus, maisant supilti piena, suberti uogas. Viska supilti i kepimo inda ir kepti apie 30-40 min.
Cia receptas tiems kas megsta manu kose ar kazka panasaus i varskes apkepus - toks svelnus purus apkepas gaunas.

Labai ačiū už receptėlį 4u.gif
Kadangi mano ricota buvo pagadinta padaugintu česnaku,druska ir šaldytais krapais, tai biški pakoregavau savo nuožiūra blush2.gif
1 kiaušinis
šiek tiek druskos
ricotos biški mažiau nei gaunasi iš vieno l kefyro
3/4 puodelio manų kruopų su sėlenėlėm
puse puodelio pieno
morka, tarkuota per morkine tarka
Gamyba tokia pati wink_3.gif
Nufotkint nespėjau, išdegustuotas akimirksniu thumbup.gif patiks kas mėgsta ne tik saldžiai,, sekantį kart bandysiu ir saldų originalų variantą 4u.gif
Atsakyti
O man nepatiko vadinama ricotta is kefyro, dariau dusyk ir abu kartus ispyliau i kriaukle, man gavosi atsiles tas pats kefyras ir net nepanasu i ricotta. Kazkada esu dariusi namie ricotta virimo budu, tai ten tikru tikriausia ricotta kaip ir parduotuvine.
Atsakyti
kam daryti virimo būdu, jei daugumai čia gaunasi daug paprasčiau - užšaldant kefyrą rolleyes.gif
Atsakyti
Atradau juodos duonos receptą (kol kas tik žurnalinis variantas smile.gif, kur raugas daromas su kefyru ir berods nereikia ilgai jo rauginti. Nes balta ar pusiau balta man jau pabodo... smile.gif

Oi mergytės, aš norėjau pasakyti, kad nors jaučiasi, kad tikras pienas - su grietinėle smile.gif Aš tiesiog jį suplaku ir geriu smile.gif Nes parduotuvinis man tai fui schmoll.gif
Grietinę ir aš perku, jau tokia gerulė thumbup.gif
Šį kartą užsisakiau saldaus pieno varškės, žiūrėsim kas per skonis smile.gif

QUOTE(klomba @ 2009 12 08, 16:26)
O ka paskui su tuo pienu daryt is kurio nusistovejo? Lieka gi vanduo toks be skonio. As kazkaip is ukininku perku atskirai grietine, o piena tik gerimui, nes nelabai kazkaip apsimoka smile.gif

Beje gal zinot, ar Tikram maiste mesa (kiauliena, jautiena, eriena) ekologiska, ar tik siaip is ukininku? Kaip jos kokybe? Bandziau kol kas tik triusi, tai labai patiko.

Ne, neekologiška, bet naiviai tikiu, kad gal kiek geresnės kokybės, nei kad parduotuvinė...

Atvėsintos kalakutų krūtinėlės – kalakutai auginami natūraliai,
išleidžiami vaikščioti į laisvą teritoriją. Lesalą be konservantų gamina
patys ūkininkai, todėl jis – visuomet šviežias, be priedų. Mėsos skonis
yra natūralus, be cheminių priemaišų prieskonio.

QUOTE(Saulužė @ 2009 12 08, 17:08)
Neekologiška smile.gif visad gaunu labai šviežią ir gražią mėsytę,, višta tiesa laksčiusi lauke ir kažkiek ten parų auginta {gal 60, ne trumpiau} g.gif

Atsakyti
QUOTE(panterele35 @ 2009 12 09, 19:42)
O man nepatiko vadinama ricotta is kefyro, dariau dusyk ir abu kartus ispyliau i kriaukle, man gavosi atsiles tas pats kefyras ir net nepanasu i ricotta. Kazkada esu dariusi namie ricotta virimo budu, tai ten tikru tikriausia ricotta kaip ir parduotuvine.

g.gif gal saldiklis ne pakankamai saldo,kad taip? Ar pilnai susales buvo kefyras? Nia nu- reikia bandyt ir man! Kiek galima biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 10 gruodžio 2009 - 11:32
QUOTE(panterele35 @ 2009 12 09, 18:42)

aš dariau du kartus... pirmą kartą gavosi super thumbup.gif antrą kartą ne toks skanus... pirmą kartą dariau is maximos favorit kefyro.. antrą kartą iš kažkokio be pavadinimo g.gif manau ir nuo kefyro priklauso wink.gif bet receptukas tikrai super bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2009 12 08, 16:08)
višta tiesa laksčiusi lauke ir kažkiek ten parų auginta {gal 60, ne trumpiau} g.gif

kokio svorio būna tas vištokas??? g.gif

mes patys auginomės, tai va dabar labai įdomu kai pardavinėja 3kg vištas ir sako kad auginti va maždaug tiek par ir šerti natūraliai... tai toks juokas paima cool.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 10, 10:37)
kam daryti virimo būdu, jei daugumai čia gaunasi daug paprasčiau - užšaldant kefyrą  rolleyes.gif

Ogi tam, kad man nepavyko, ir jo neuzsitepsi ant duonos, kaip tikraja ricotta. Jei tau tinka, valio, daryk kefyrini.
Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2009 12 10, 12:01)
g.gif gal saldiklis ne pakankamai saldo,kad taip? Ar pilnai susales buvo kefyras? Nia nu- reikia bandyt ir man! Kiek galima biggrin.gif

Na laikytas daugiau nei per nakti, t.y. idetas per pietus, o istrauktas jau kitos dienos pietus, taip ir buvo parasyta, kad apie para saldyti. Kol dar jautesi, ledukai, tai buvo panasi i varske, o kai visai atitirpo, tai gavosi kefyras.
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 10, 12:10)
kokio svorio būna tas vištokas???  g.gif

mes patys auginomės, tai va dabar labai įdomu kai pardavinėja 3kg vištas ir sako kad auginti va maždaug tiek par ir šerti natūraliai... tai toks juokas paima  cool.gif

1,5 - 2 kg rolleyes.gif jos būna tokios rudos, neišbalusios kaip PC smile.gif nuo veislės gal priklauso, nežinau net, o kuom maitina tai nieks gi nesutikrins, kai patys šeriat tai rami galva 4u.gif
------------------------
Mano kefyrinė ricotta tepasi ant duonos mirksiukas.gif dabar turiu kitokio kefyro, žiūrėsiu kaip gausis ax.gif
------------------------
Dar dėl lydyto sūrio,, tiks gal biri varškė g.gif iš saldaus pieno varškės tai pabijojau, nes skaičiau kad kažkam nepavyko lyg tai dėl to g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 10 gruodžio 2009 - 14:27