na ikelsiu receptus kelis-alaus duonutes (sviesi bus )ir sveikuoliu

-gal neuzimsiu cia daug vietos
alaus duona:360 g. miltu;
1,5 šaukštelio kepimo milteliu
1 šaukštelis druskos
2 šaukštai skysto medaus
375 ml alaus
siek tiek lydyto sviesto (aš nelydyta, o tiesiog gabaliuką pabaigai iškepusiai duonutei palikau)
gaminimas:
dubenyje sumaišyti visus sausus produktus, tada įdėti medų, alų, viska sumaišyti lengvai, kad gumuliukų nebūtų. tešlą supilti į pailgą kepimo formą išteptą riebalais. kepti iki 190 c orkaitėje maždaug 30-40 min, po to duonutę iš formos išimti, padidinti šilumą iki 220c.duonutę išimtą padėti ant skardos, jos šonus ir viršų aptepti sviestu ir kepti dar 5-10 min
super skani
p.s.
aš pirmas dienas i lininę ar medvilninę medžiagą vynioju, o jei kietėja, tai i maistine plėvele ir vėl minkšta tampa
be to-orkaite yra orkaite, tad kepant joje, geriau i forma pilti tesla ne kuo storiau, bet, kad nebutu per stora, geriau per kokiu -3-4 sm storio, nes vidurys ir geroje orkaitėje gali neiskepti.
Ir dar.... siaip apsmoka kelis kepaliukus is karto kepti, nes valanda laiko visas procesas trunka
Sveikuoliu duonele:Sudėtis:
Po 0,5 stiklinės kvietinių ir rupių kvietinių miltų
4 šaukštai sėlenų
Šiek tiek mineralinio vandens
4 šaukštų alyvų aliejaus
2 šaukštai kmynų (manau galima keisti sudėti)
Gaminti:
Rupius miltus sumaišyti su mineraliniu (tyrė t.b. skystoka), sėlenomis,. Aliejumi bei kmynais. Suberti kvietinius miltus ir suminkyti minkštą tešlą. Iškočioti lakštą, susukti į ritinėlį, padėti ant sudrėkintos vandeniu skardos ir kepti 15 min iki 200 c įkaitintoje orkaitėje. Po to sumažinti temperatūrą iki 150 c ir kepti dar 20-30 min. iškepusią duoną suvynioti į drėgną lininę servetėlę, po to į maisto produktų plėvelę ir padėti 1 val.