Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvo maisto receptų kampelis

Kukuliai

Faršas
Kiaušiniai, česnakas, prieskoniai, manų kruopos
Morkos
Svogūnai
Lauro lapai,pipirai
pom.padažas/grietinė

Iš produktų suminkyti kotletinį faršą. Formuojate kukulius. Jei naudojate kiaulienos faršą, reiktų juos nuvirti puode su vandeniu (po to panaudojant sultinį sriubai) 10-15 min.
Sutarkuoti morkas, supjaustyti svogūnus, viską suberti į troškintuvą ar keptuvę su dangčiu, įmesti lauro lapą, pipirų, įpilti truputį vandens ir palaukti, kol užvirs. Sudėti ant viršaus kukulius ir troškinti apie pusvalandį. Pabaigoje įdėti:
1. tik pom. padažo (naudoju "Čipo")
2. tik grietinę (naudoju liesą)
3. ir pom. padažą, ir grietinę).
Jei gavosi labai skysta, užtirštinti krakmolu.

Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
Pamaciau meskutes kukulius ir prisiminiau savo morku kotletus blush2.gif
Tai, reikes:
500 gr Farso
500gr morku
1 kiausinio
prieskoniu pagal skoni

Morkas sutarkuoti burokine tarka, suminkyti farsa, morkas, kiausini ir priskonius, suformuoti delno dydzio gan plokscius kotletus ir kepti keptuveje su valgomu saukstu aliejaus.
Kadangi morkos linkusios gerti riebalus, tai susigerus aliejui ipilti puse puoselio vandens (arba tiek,kad visiem kotletam uztektu,bet nesemtu ju). Toliau vandens pripilyneti pagal reikala-kad nesviltu,bet ir nesitroskintu 4u.gif


p.s. man asmeniskai pirma kart sitas receptas nuskambejo nekaip blink.gif bet is tiesu labai skanu 4u.gif

Atsakyti
dar įmetu salotų receptukų:

Daikono (baltojo ridiko) salotos su morkom
sutarkuoju daikoną, morką, dar dedu sausai paskrudintų saulėgrąžų (vienai porcijai apie 0,5 - 1 arbatinį šaukštelį), padažui naudoju natūralų jogurtą pusiau su neriebiu majonezu, dar skanu įdėti truputį smulkintų krapų

Daikono ir agurkų salotos
tarkuotas daikonas, agurkas (šviežias, jei norisi švelnesnių salotų arba raugintas, jei norisi truputį rūgštesnių), poras, natūralaus jogurto pusiau su neriebiu majonezu padažas

Kopūstų, agurkų ir cukinijos salotos
smulkiai supjaustyti kopūstai ir cukinijos, šiaudeliais pjaustyti agurkai, svogūnų laiškai arba porai, petražolės. padažas - natūralus jogurtas pusiau su neriebiu majonezu. dar gražu dėl spalvos truputį raudonos paprikos įmest)

Pekino, porų ir agurkų salotos
supjaustom Pekino salotą, agurkus, porus. padažas - natūralus jogurtas (pvz. "Danone")
Atsakyti
ŠALTAS ŽUVIES UŽKANDIS


2 jūros lydekos , arba menkės , manau kad tiks ir kita jūrinė žuvis išvirti su
priesoniais.Atšaldyti ir susmulkinti , aš tai nepjaustau , nes labai gražiai išsilukštena gabaliukai. Sudėti į indą, aptepti padažiuku ( 1 šaukštas neriebaus majonezo , truputį citrinos sulčių ), pabarstyti smulkintais graikiniais riešutais , baziliku . Porcija 100 gr -100 kalorijų Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2006 03 02, 18:13)
Olė būl gerutė įmesk burokų kotletus ar kaip tuos kepsniukus tu vadini. Ačiū. Gal galit daugiau burokų patiekalų, būčiau amžinai dėkinga, nes biški burokų turiu blush2.gif


aš baisiai mėgstu burokėlius, iš jų darau salotytes su raugintais agurkais ir saulėgrąžom arba pupelėm (su šlakeliu aliejaus), dar karštas salotas, tai šitie receptai čia įmesti yra. įmesiu burokėlių kepsniukus su kitais daržoviniais kepsniukais, o daugiau, išskyrus barščius, lyg ir nieko iš burokėlių nedarau g.gif

beje, burokėlius salotoms ir kitiems patiekalams galima ne išvirti, o iškepti folijoj. iš anksto įkaitintoj iki 180 C orkaitėj mažesni burokėliai (nuplauti, nusausinti, suvynioti folijoj) iškepa maždaug per 1,5 val. (bet čia nuo orkaitės priklauso). kai ką nors kito kepi orkaitėj, galima kartu išsikepti ir burokėlių. man kepti skanesni nei virti.

SALIERŲ KEPSNIUKAI
Reikės:
Didelio saliero gumbo,
1 petražolės šaknies (nebūtinai),
didelio svogūno (galima poru pakeisti, tada jo nereikės apkepti),
pusės stiklinės manų kruopų,
2 kiaušinių,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
prieskonių (tinka krapai, petražolės, mairūnas, bazilikas, kalendra ir kitkas pagal nuotaiką)
sėlenų apvoliojimui
trupučio aliejaus kepimui


Smulkiai sukapokite svogūną ir apkepkite šlakelyje aliejaus. Saliero gumbą bei petražolės šaknį nuvalykite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkesne burokine (“morkine”) tarka. Į tarkuotas daržoves įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, prieskonius, svogūnus ar porus, pagardinkite druska ir prieskoniais. Viską gerai suminkykite. Iš gautos masės formuokite kotleto formos paplotėlius, apvoliokite sėlenose ir kepkite ant labai nedidelės ugnies, kol kotletai gražiai apskrus (galima uždengus, tai minkštesni išeina)

skonis labai įdomus, toks švelnus, visai ne salieriškas, jei kas nelabai juos mėgsta. man skanu su sojos padažu.

BUROKĖLIŲ KEPSNIUKAI (suimprovizuoti pagal salierų kepsniukų receptą)
reikės:

didesnio virto ar kepto burokėlio (arba dviejų mažesnių),
1 kiaušinio
1 didesnės morkos (nevirtos)
1 svogūno (jį galima pakeisti poru)
0,5 - 1 stiklinės manų kruopų (priklausys nuo masės drėgnumo),
druskos, pipirų, kvapių prieskonių (aš dėjau mairūno, petražolių ir baziliko)
1 česnako skiltelės (galima ir daugiau)
aliejaus kepimui
sėlenų pavoliojimui


svogūną smulkiai supjausčiau ir apkepiau šlakelyje arbatinio šaukštelio aliejaus (mano keptuvė tefloninė, tai nedaug tereikia). burokėlį sutarkavau burokine tarka, o morką - šiek tiek smulkesne tarka. į daržoves įmušiau kiaušinį, įspaudžiau česnako, bėriau prieskonius, viską išmaišiau, tada po truputį pyliau manus. nurodytas manų kiekis santykinis, jo reikės priklausomai nuo to, kiek daržovių dėsit. manų pyliau tik tiek, kad išeitų tirštesnė masė (bet vis dar drėgnoka), iš kurios galima būtų formuot kepsnelius, bet labai daug nepridėkit, nes jie išeis kietoki. suformavau kepsnelius, apvoliojau sėlenose ir kepiau įkaitintoj keptuvėj su trupučiu aliejaus ant nedidelės ugnies uždengtus

skanu su raugintais agurkais, su sojos padažu.

KOPŪSTŲ KEPSNIUKAI
Reikės:
maždaug 0,5 galvos kopūsto
2 plakti kiaušiniai
1 svogūnas (galima jį pakepti šlakelyje aliejaus arba pakeisti poru)
0,5 stiklinės manų kruopų
maltų pipirų
sėlenų apvoliojimui
trupučio aliejaus kepimui


Kopūstą sutarkuoti per burokinę tarką, sudėti likusius produktus. Formuoti kotleto formos kepsniukus, apvolioti ir dėti į įkaitintą keptuvę. Kepti uždengtus ant nedidelės ugnies.
skanu su sojų padažu.

prie visų šitų kepsniukų nesiliekninantiems namiškiams galima padaryti kokį nors sotesnį, pvz. baltą padažą.
Atsakyti
Temoj apie burokelius ,daviau minti burokelius kepti folijoj orkaitej-dabar as juos kepu kepimo maiselyje,iskepa daug greiciau. Gan nemazi burokeliai iskepa per 40-45min.
Pabandykit tikrai skanu.

ole -tavo labai faini receptukai. As vis is ju ,kazka pritaikau ir savo seimai. Mes derinam maista, tai dedu ne visus ingredientus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silwer: 03 kovo 2006 - 09:52
Karštos sojos pupelių salotos
šlakelyje alyvuogių aliejaus pakepti smulkintą svogūną (galima dar ir morką) ir raudoną papriką, įmaišyti virtas sojos (galima ir paprastas) pupeles, pagardinti prieskoniais.

Sojos dribsnių ir sėlenų kotletukai
lygiom dalim dėti į dubenį sojos dribsnių, avižinių dribsnių ir sėlenų, berti prieskonių (tinka bazilikas, mairūnas, raudonėlis, žodžiu kokie nors kvapnūs prieskoniai, dar truputį maltų pipirų, truputį druskos arba 1-2 šaukštus sojos padažo. po truputį pilti į masę verdantį vandenį (tiktų ir sultinys) ir maišyti. nepadauginkit vandens, tik tiek, kad gautųsi tokia lipni košė, nes paskui papildomai reikės dėti avižinių dribsnių arba byrės kepant. dar papildomai dedu daržovių - smulkintos raudonos paprikos, poro arba šlakelyje aliejaus pakepto svogūno ir įspaudžiu česnako porą skiltelių, beriu daug kapotų žalumynų.
tada lipdau tokius plokštesnius kotletukus, dar pavolioju sėlenose, kad nekibtų prie keptuvės, dedu į įkaitintą keptuvę ir kepu nedideliam aliejaus kieky ant nesmarkios ugnies.
tiesa, aš kiek esu darius, tai dėjau smulkius avižinius dribsnius (kuriuos virt tik 1 min. tereikia), su stambesniais dar nesu bandžius, juos gal pabrinkint ilgiau reiktų. manau, čia tiktų ir kitokie dribsniai - pvz. kelių grūdų.
skanu su sojos padažu ir kokiom nors gaiviom salotom.

Sveikuoliška 5 grūdų košė su imbieru
tik nesumaišykit su 5 grūdų dribsnių koše - čia kruopos.
verdu pagal nurodymus ant pakelio - vandens ir kruopų santykis 1:3, pamirkau bent valandą (kuo ilgiau mirks, tuo trumpiau virs) ir verdu ant labai mažos ugnies uždengtą, įmetus lauro lapą ir pasūdžius. baigiant virti dedu pakeptų alyvų aliejuje svogūnų, prieskonių ir truputį maltų pipirų. kai išverda, dedu smulkiai sukapotų petražolių ir sutarkuoto imbiero (daug nereikia, kokio nubraukto arbatinio šaukštelio tų tarkių užteks), palaikau uždengus truputį ir jau galima valgyt. labai skanu su kokiom gaiviom salotom, arba šiaip pasipjausčius pomidorų ir agurkų.
jei darau troškinį, tai verdu mažiau košės ir pakepus svogūną dar su tuo svogūnu patroškinu daugiau kokių nors daržovių, pvz. morkų ir paprikų, arba česnako, poro ir pomidorų arba cukinijos ir/ar moliūgo. galima sumaišyt su išvirusia koše, galima patiekt šalia jos kaip garnyrą.

Lengvas varškės padažiukas
liesą varškę pertrinti per sietelį (jei šlapesnė, pakanka šaukštu gerai ištrinti) ir maišant įpilti tiek raugintų pasukų arba lieso kefyro (man tiek pasukos, tiek kefyras skaniausi "Valgyk lengvai"), kad išeitų padažo konsistencijos. tada įspausti česnako skiltelę, įberti daug susmulkintų krapų (skaniau su šviežiais).
su tokiu padažiuku valgom virtas bulves.
Atsakyti
Mano receptai visi paprasti as stengiuos nemaisyti daug produktu. Imesiu kelis receptelius,bet ar patiks tai cia jau skonio ir pripratimo rekalas. Mes stengiames maitintis sveikai.

Troškinti žiediniai kopūstai
Sveikas, mažai kaloringas patiekalas. Gali būti kaip garnyras ar pagrindinis patiekalas.
Apvirti žiedinį kopūstą, jį susmulkinti. Pakepinti aliejuje smulkiai supjaustytą svogūno galvutę, tada suberti žiedinius kopūstus ir juos užpilti 2 kiaušinių plakinių. Baigiant kepti patiekalą pabarstyti žalumynais .


Grikių šiupinys
Išmirkytus grikius sumaišykite su patroškintomis smulkiai tarkuotomis morkomis ir svogūnais, užpilkite 1-2 šaukštus alyvų aliejaus. (Galima papildyti žaliaisiais žirneliais, agurkais, salotomis.)

Atsakyti
BROKOLIŲ UŽKEPĖLĖ
brokolius (žiemą šaldytus naudoju, imu visą pakiuką) truputį pagarinu, kad atšiltų, tada sudedu įkarščiui atsparų indą, pateptą šlakiuku aliejaus ir užpilu kiaušinių plakiniu (2 - 3 kiaušiniai, pora šaukštų pieno ar vandens, kad geriau išsiplaktų, druska, pipirai, dar kokie kvapūs prieskoniukai pagal nuotaiką ir žiupsnelis tarkuoto sūrio) ir pašaunu į įkaitintą orkaitę. labai greitai iškepa.
skanu su pomidorais ar kokiom gaiviom lengvom salotom, sojos padažas. jei pietums gaminsit, galima su ryžiais valgyti, kad būtų sočiau.
turėtų ir su kalafiorais skaniai išeit tokia užkepėlė, kai pabandysiu, parašysiu
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2006 03 03, 21:42)
Karštos pupelių salotos
šlakelyje alyvuogių aliejaus pakepti smulkintą svogūną (galima dar ir morką) ir raudoną papriką, įmaišyti virtas sojos (galima ir paprastas) pupeles, pagardinti prieskoniais.


variacija: 1 arb. šaukštely aliejaus apkepti svogūniuką ir smulkiai supjaustytas morkas, kai suminkštės, dėti 1-2 smulkintus pomidorus (jei yra laiko, prieš tai nuplikius nulupti odelę), virtas pupeles, viską patroškinti su šlakeliu sojos padažo, petražolėm ir bazilikais

Kopūstų-daikonų salotos
smulkiai pjaustyti kopūstai, tarkuoti daikonai, porai. padažas - citrinos sultys. labai gaivios smile.gif

Vegetariškas plovas
Stiklinė ryžių, 1-2 svogūnai, 1 -2 morkos, (dar galima raudonos paprikos), sauja nedideliais kubeliais pjaustyto moliūgo, razinų, abrikosų (ir/arba datulių), aliejaus, druskos, prieskonių

Smulkiais šiaudeliai pjaustytą morką ir svogūną pakepinti, dėt džiovintus vaisius, ryžius, užpilti 2,5 stiklinėmis verdančio pasūdyto vandens ir uždengus nemaišant pavirti 5 min. ant silpnos ugnies. tada puodą susukti į laikraščius ir dar į kokį šiltesnį užtiesalą ir valandą palaikyti.

kažkada radau šitą receptą ir labai jis man patiko. nuo to laiko, jei tik yra šiek tiek laiko, panašiai verdu ir kitas kruopų košes:
grikius (vandens turi būti dvigubai) ir ryžius (vandens ir ryžių santykis 1,5:1). 5 minutes paverdu, tada apmūturiuoju ir padedu šiltai. košė daug skanesnė išeina, negu paprastu būdu virta.
Atsakyti
4u.gif sveikutes
siulau lasisa pasigaminti taip :
i nedideli puoda ipjaustai morkyte ir svoguniuka, uzpili vandeniu, kad apsemtu ir truputi patroskini kokias 5 min, tada dedi lasisos file ar kepsniuka, pamarinuota, as tai marinuoju su zoleliu misiniu zuviai, citrina, uzpili vandenuko kad apsemtu lasisa, netgi gali ir nelabai apsemti, uzdengi puoda ir patroskini kokias 7 min, na kad lasisa isvirtu, tada deti krapus zalius. as valgau su toskintais sparagais ir brokoliais. siaip i si receepta eina ir grietinele, bet as tai jos tikrai nededu ir nepasigendu. viska sudedu i bliudeli, kad galima butu valgyti ir bulijona, kuriame vire lasisa. lasisa turi buti labai sviezia oranzines, o ne ruzavos spalvos, as tai lasisa perku Rimi, nes karta maksimoj nusipirkau, tai maniau daugiau nevalgysiu lasisos apskritai.

dar labai skanu ir sotu yra trintos sriubytes, as darau arba vien is darzoviu, arba dar dadedu 100gr kalakuto krutineles arba menkes file;

taigi dedu 300gr ivairiu darzoviu - sparagu, spinatu, kalafioru, brokoliu, na kokiu turiu, tinka ir zirneliai ir morkyciu truputi, tik tuomet kaloringesne gaunasi, jei darau tik is darzoviu tada dedu 400gr darzoviu, idedu ssvoguniuko, puse kubelio sultinio, krapu, petrazoliu, paverdu, tuomet viska dedu i plakikli ir sutrinu, kol gaunasi piure, tik nereikia padauginti vandens, nes tuomet nelabai tirsta gaunasi, galiausiai jau lekstuteje pagardinu naturaliu jogurtu, o vietoj skrebuciu prisilauzau krispo su kmynais. 2 dideles lekstes tokios sriubytes teturi apie 220 kcal. ai dar idedu truputi cesnakines druskos. aisku suvalgius dvi lekstes antro patiekalo jau nereikia valgyti, bet ir tikrai nesinori biggrin.gif

as bandysiu kepti Oles varskes apkepa tik su avizu selenom, be manu, tai parasysiu kaip gavosi;

o siandien pasidariau toki sveika patiekaliuka, nei tai kosyte, nei desertas, nes jau varske buvo atsibodusi, taigi, 15 gr avizu selenu isviriau vandeny (puse puodelio), su saldikliu ir siek tiek druskytes, gavosi tokia kosyte skani, i ja idejau 100gr liesos varskes, lieknos, na tokia grudeta, grudeliai, ir isipyliau 100ml naujo vanilinio gefilus jogurtinio gerimo becukrio, bet galima bet kokio jogurto, truputi cinamono, na labai skanu ir maistinga, aisku galima visko cia prideti dar ir dziovintu vaisiu, bet as truputi riboju angliavandenius po pietu tongue.gif

per iskrovos diena, kad negerti vienu pasuku, i puodeli pasuku isidedu pora sauksteliu kokio vaisinio becukrio jogurto, arba i naturalu jogurta, kokio saldesnio jogurto, labai skanu, beje taip galima atprasti nuo visu saldziu jogurtu, kurie tikrai nera labai sveika ax.gif skanaus
Atsakyti
sveikos 4u.gif

šiandien dariau tokius kepsniukus.... man buvo žiauriai skanu essen.gif

reikia 130g malsenos mišinio, vieno kiaušinio, 100g pievagrybių ir 50g tarkuotų morkų.

mišinuką užpilam 200ml vandens, įmušam kiaušinį. pievagrybius su morkom 5min dėjau į mikrobangę. tada darom paplotėlius, dedam įdarą ir formuojam tokius kaip cepelinus. aš viriau ant garų bigsmile.gif bent jau man laabai patiko ir vienas suktinukas tik 110kcal bigsmile.gif taip kad lieka kcal ir padažiukui iš trupučio grietinės ir pievagrybių blush2.gif

ten ant pakelio yra 5 receptukai bigsmile.gif

tiesa kelioms merginoms sakė nepatiko schmoll.gif aišku skonio reikalas 4u.gif

tiesa, dariau jogurtą thumbup.gif dar išplakiau jį tai gavos toks švelnutis ir purutis thumbup.gif
Atsakyti