Įkraunama...
Įkraunama...

Ar būtinas popiečio miegelis?

QUOTE(krika @ 2007 03 22, 09:11)
manoji dar neturi 3 metų, bet jau senai aš jos nenuguldau pietų miego. su svetimais (aukle, darželyje) tai miega, bet aš turiu kankintis. tai kad ir jos nekankinti, ir savęs - nemigdau.
kartais pavakariais nulūžta pati ant sofos, kartais visą dieną išbūna nemiegojusi

Manoji irgi panasiai,nuo 2,5m. nebejo miegot pietu,tai as ir neverciau ax.gif Kai pervargsta uzmiega ir ant zemes doh.gif ,bet cia buna 1 kart per menesi tas nuovargis bigsmile.gif .Vakarais tai didelius ozius rodo,bet negaliu gi priverst jos eit pietu pamiegot,jeigu nenori. doh.gif Jau geriau neatpratint nuo to,guldyt nuo mazens kiekviena diena pokaicio ir nebus tiek vargo ateity. smile.gif
Atsakyti
Na maniškis nors ir didelis berniukas, bet pietų miegelio vis tik dar keliauja kasdien mirksiukas.gif ir mažylė taip pat. Aš žinau, kad neguldant pietų miego juos aplankys tooookie ožiukai, tada jau tikrai bus sunku ir man ir jiems mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano sūnui jau virš 3 metų, bet pietų miego einam beveik kasdien, kadangi per dieną vaikas labai pavargsta, vakare būna irzlus, ožių tai siaubas kiek būna ir tt. O kai miega per pietus, tai visai kitaip jaučiasi, atsikėlęs linksmas, žaidžia, sutaria, nesiožiuoja, tad padariau sau išvadą, kad pietų miegas labai reikalingas, nes vaikų nervų sistema dar nėra taip subrendusi ir tie kasdieniniai įspūdžiai juos greit nuvargina. Bet jei mano vaikas nenorėtų miegoti ir vakarais jaustųsi pakankamai gerai, tuomet nesipriešinčiau jo nenorui miegoti, manau kiekvienam vaikui noras nemiegoti ateina skirtingai ir nereikia versti vaikų, jei jie to nenori.
Atsakyti
Nuo gimimo maniškė tikra miegalė lotuliukas.gif

be ožiukų, mums dar rutulai apie akytes atsiranda, jei nepamiegam pietų unsure.gif
Būtinai guldau, o ji ir pati gula miegoti tongue.gif

labai judri, pervargsta...kaip bus su mokykla neįsivazduoju unsure.gif doh.gif
Atsakyti
Kaip pamiega daug žvalesni būna, aš už popiečio miegą. Nors žinau vaikų, kuriem niekaip nesiseka užmigti.
Atsakyti
Tie kurie miega pietų miegą ar lankote darželį ar ne?
Atsakyti
Manau, kad jei vaikas pats noriai eina pietų miegelio, tai tegu tik miega į sveikatą smile.gif Mano vyresnioji miegodavo pietų beveik iki pirmos klasės, 3 metų mažoji taip pat miega, tiesa, ne visada, bet jei nepamiega, tai vakarais nepaprastai irzli unsure.gif
O pamenu, kad man pačiai darželyje pietų miegas buvo didžiausios kankynės metas, nes auklėtojos liepdavo ir turėdavai gulėti užsimerkus kelias valandas, nors miego ir nenorėdavai visiškai doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
Mano beždžionėlei jau 3metai su 2mėnesiais, bet pietų jinai miega, ypač po darželio grįžusi bent 3val išmiega ax.gif O ir šiaip miega po 1,5-2val. Ir naktį gerai miega thumbup.gif O pokaičio miegelis tokiam žvirbliui tikrai dar būtinas, nes iš daržo pareina vos kojas vilkdama, net tarškėjimas sulėtintas hihihi.gif
Atsakyti
Mūsų sūnui jau greit keturi bus dar eina miegot pokaituko, bet vis sunkiau. Ypač jei pirmoj dienos pusėj neinam į lauką pasivaikščiot, namie tiek neišvargsta ir sunkiau užmiega. Bet po vaikštyniu tai viskas thumbup.gif
Atsakyti
Jeigu sūnus (jam greita 5 metai) savaitgalį atsikelia anksti ~ 7 - 8 val. tai būtinai guldau pietų miego. nes kitu atveju vakarop ~ 18 - 19 val. nebesusikalbame verysad.gif
Atsakyti
Aš irgi tik už pietų miegelį, nes kai čia jau mamos ir minėjo,pas mus irgi būna vakare nesusikalbėjimas jei nepamiega ax.gif bet dažnai jis nemiega nors tu ka nori biggrin.gif bet vis tiek paguldau,kad ta laiką pagulėtų,vis tiek kažkiek pailsi,ir truputi būna lengviau mirksiukas.gif ir išguli kokias 2 val kuo ramiausiai ax.gif labai dažnai ir darželį nemiega,nors kai einam i darželį,aš jį žadinu 6,30 val,nes reikia pavažiuoti tolokai. Auklėtojos sakė,kad taip pat,kai kiti vaikai miega,jis ramiausiai tą laiką guli wink.gif bet tai tikrai jam nėra gerai,nes paprasčiausiai labai jam pačiam būna sunku sad.gif
Atsakyti
QUOTE(daivukste @ 2007 05 09, 22:53)
Aš irgi tik už pietų miegelį, nes kai čia jau mamos ir minėjo,pas mus irgi būna vakare nesusikalbėjimas jei nepamiega  ax.gif  bet dažnai jis nemiega nors tu ka nori  biggrin.gif  bet vis tiek paguldau,kad ta laiką pagulėtų,vis tiek kažkiek pailsi,ir truputi būna lengviau  mirksiukas.gif  ir išguli kokias 2 val kuo ramiausiai  ax.gif  labai dažnai ir darželį nemiega,nors kai einam i darželį,aš jį žadinu 6,30 val,nes reikia pavažiuoti tolokai. Auklėtojos sakė,kad taip pat,kai kiti vaikai miega,jis ramiausiai tą laiką guli  wink.gif  bet tai tikrai jam nėra gerai,nes paprasčiausiai labai jam pačiam būna sunku  sad.gif

Kiek as domejausi apie vaiku miega, tai buna tokiu, kurie nemiega, jiems nepavyksta uzmigti, tai nereikia labai jaudintis, kadangi ramus gulejimas taip pat padeda pailseti. Gal tik tiek, kad "akytes nemiega", bet jie taip irgi pailsi, tad per daug nepergyvenk smile.gif

O maniskei, tai ilga laika irgi buvo problemu del miego. Daug asaru, daug "nenoriu" ir pan. Taciau dabar ji pati, pajutusi nuovargi, pasisako, kad nori miego. Darzelyje irgi anksciau tik guledavo, dabar jau ismiega visa poilsio laika.
Atsakyti