būtinas.
Jokūbas kasdien guldomas. Jei neužmiega, bent pusantros valandos turi pagulėti ir pailsėti.
Maniškiai taip pat nuo 2ėju metukų nebemiega pokaičio,bet vakare tai puse devinių jau miegą.man laisvas vakaras ir pipirai išsimiega.manyčiau,kad pokaitukas gerai,bet saviškių nepavykdavo nuguldyt pokaituko,nes jie dviese visokių žaidimu prisigalvodavo tai taip ir neužmigdavo.tai ir nebemigdau.

mano mazsis paprates miegot pietu jai nepamiega buna bjaurus vaikas
ir tad anksti nuluzta nakciai
bet jis kai nori pats atsigula ir uzmiega
jam miegas svarbsu taip ispratintas yra darzelyje

QUOTE(gedrime @ 2010 08 10, 23:42)
O nakti miegam nuo 9 vakaro iki 8 ryto.
Stebiuosi ir baltai pavydziu vaikais, kurie tiek daug miega nakti. Saviski jeigu nuvarau i lova 21.15-21.30 skautau, kad anksti, o paprastai gulasi tik apie 22 val., nakti kelis kartus prabunda, keliasi 6, 6.30, retai kada apie 7 nubunda. Zodziu mums dienos miegas yra gyvybiskai svarbus, nes ismiega labai ramiai 2-3 val.
Apibendrinant manau, kad vaikui bent jau iki 5 metu dienos miegelis yra reikalingas, nebent reta isimtis, kad vaikas ismiega nesujudejes visa nakti apie 10-12 val.

Visada eina miegoti pietų, manau augančiam organizmui tai būtina
Papildyta:
o kaip su nakties miegu?
Papildyta:
QUOTE(bingo23 @ 2010 06 22, 09:12)
o kaip su nakties miegu?
mano nuomone kad butinas toks miegas, bet yra vaiku kuriu tikrai nepaguldysi, versti miegoti arba guleti gal neversciau savo vaiko, nes man kai buvau maza pietu miegas budavo katastrofa ir pavz darzelyje isguleti nemiegant vaikui buvo ziauriai sunku...
mano vaikui be pietu miego net neisivaizduoju kaip gyventi reiktu
jeigu savaite gyventu be pietu miego garantuotai susirgtu... nuo pervargimo
mano vaikui be pietu miego net neisivaizduoju kaip gyventi reiktu

Nuo kokiu 2,5m nemigdau pietu. Nes diiiidele problema uzmigdyti budavo, pietu miegelio uzmigdavo tik vakare, o po tokio "pietu" miegelio nakciai nunuvarysi gult iki vidurnakcio. Dabar be pietu miegelio eina vakare miegoti 21-22 val.
Mums 4 metai ir sekmingai miegam,ji pati nuluzta ,dziaugiuosi,bet atsikelia pailsejusi,geros nuotaikos

nemiega nuo 2m, nes neimanoma uzmigdyti, todel neprievartauju, nes ,manau, pakanka 11-12h miego nakti. Gulasi 21:00, pabunada 8:30. Nepastebejau, kad butu suirzes.Jei nuvargtu dienos metu, tai galbut ir uzmigtu, bet dabar neuzmiega, reiskia nenuvargsta.

Mano mažyliui beveik 4 metai ,bet miega pietų.Kai tik nepamiega,būna suirzęs ,piktas.Vyresnė dukrytė,jau gimnazistė,bet ir ji nepraleidžia progos pusvalanduką numigti ir naujomis jėgomis mokosi toliau

Na zinoma vaikuciui reikalingas pietu miegas, mes patys isvargstame ir mielai prigultume viduti darbo dienos, vaikutis isvargsta dvigubai greiciau. As visada stengiuosi suderinti visas isvykas su miegeliu, ir jei reikia paguldau anksciau, kad ir valandeliai (pilnai uztenka). Ir zinoma vaikai ar net paauglei tikrai ne vienas ir ne du, grize is mokyklos eina prigulti, ir namatau cia nieko keista.
Buna dienu kai paguldau dukryte, o ji neuzmiega pora valndu, tiesiog guli, o paskui keliasi, aisku tada jau 7-8val vakare luzta ant sofutes, arba buna pikta, irzli.
Buna dienu kai paguldau dukryte, o ji neuzmiega pora valndu, tiesiog guli, o paskui keliasi, aisku tada jau 7-8val vakare luzta ant sofutes, arba buna pikta, irzli.