Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(inrinke @ 2008 11 12, 13:14)
Sveikos, mamytes! mirksiukas.gif
Zaviuosi jusu kulinariniais sugebejimais wub.gif , labai viskas gardziai atrodo thumbup.gif .
Norejau paprasyti jusu patarimo: arteja mano dukrytes gimtadienis, noreciau karstam kazka grazaus padaryti, gal zinote nuorodu, kur galima pasisemti puikiu ideju, o gal kas galite ka nors rekomenduoti? blush2.gif
Sirdingai dekoju. aciuks.gif



Kazkaip, kiek is vaikystes pamenu, labiausiai istrigo,kai per viena baliu buvo padaryti eziukai. Receptas neipatingas, tiesiog is farso padarytas kotletukas, viduj surio ir morkyciu ideta, o is isores jis apkibdytas paskrudinto batono (ar formines duonos) kubeliais, suformuota tokia biski i pailguma forma ir priekyje, ten kur veidukas, nekibdyti kubeliai duonos. Kaip dabar jau suprantu, kepta orkaiteje. Akytes buvo padarytos is gvazdikeliu, bet manau galima ir is alyvuoges gabaliuku,kad valgoma butu. Patupdyti eziuka i bulviu koses lizdeli ir prikrauti dar darzoviu. Atsimenu visi vaikai labai puolem valgyti juos, as net bulviu kose suvalgiau, kurios iki siol net nevalgau biggrin.gif
Atsakyti
Esu labai dekinga uz atsakyma. aciuks.gif
Puikiai jau matau vaizdeli mirksiukas.gif . Manau, tikrai gardziai turetu atrodyti. flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(inrinke @ 2008 11 12, 12:14)
Sveikos, mamytes! mirksiukas.gif
Zaviuosi jusu kulinariniais sugebejimais wub.gif , labai viskas gardziai atrodo thumbup.gif .
Norejau paprasyti jusu patarimo: arteja mano dukrytes gimtadienis, noreciau karstam kazka grazaus padaryti, gal zinote nuorodu, kur galima pasisemti puikiu ideju, o gal kas galite ka nors rekomenduoti? blush2.gif
Sirdingai dekoju. aciuks.gif

yra šaltuose užkandžiuose bondos įdėta nu tokių grožybių, kad svaigsta galva wub.gif , va įmetu nuorodą, ten reikia eiti žemyn ax.gif kulinariniai šedevrai :-)

ir šiaip ten pereik tą temelę yra daug daugiau visko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Guminuke @ 2008 11 12, 12:31)
Kazkaip, kiek is vaikystes pamenu, labiausiai istrigo,kai per viena baliu buvo padaryti eziukai. Receptas neipatingas, tiesiog is farso padarytas kotletukas, viduj surio ir morkyciu ideta, o is isores jis apkibdytas paskrudinto batono (ar formines duonos) kubeliais, suformuota tokia biski i pailguma forma ir priekyje, ten kur veidukas, nekibdyti kubeliai duonos. Kaip dabar jau suprantu, kepta orkaiteje. Akytes buvo padarytos is gvazdikeliu, bet manau galima ir is alyvuoges gabaliuku,kad valgoma butu. Patupdyti eziuka i bulviu koses lizdeli ir prikrauti dar darzoviu. Atsimenu visi vaikai labai puolem valgyti juos, as net bulviu kose suvalgiau, kurios iki siol net nevalgau biggrin.gif

Mano mama spygliukus darydavo is vermiseliu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dekui, mamytes, uz patarimus! aciuks.gif . Bondos isradingumu as suzaveta! wub.gif Bandysiu ir as kazka nukopijuoti. blush2.gif Tikiuosi, pavyks, kai ziuri, atrodo, viskas paprasta, bet kai reikia padaryti, tai ne visada viskas pavyksta. hihihi.gif mastau.gif
Atsakyti
Lenaa o sitai cili sriubytei reikia farsa pakepinti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lapute33 @ 2008 11 12, 15:30)
Lenaa o sitai cili sriubytei reikia farsa pakepinti?  4u.gif


Aš kepinau, netgi suskrudinau kiek išėjo, kad riebalai visi išeitų iš mėsos ax.gif
Atsakyti
is kart atsiprasau tik uz tokia nuotrauka nes taip gavosi kad per klaida nuotrauka istryne doh.gif bet gal kas susidomes sia ideja blush2.gif

DRUSKOJE KEPTAS UPETAKIS

lasisinis upetakis apie 2 kg
citrina
druskos, baltuju pipiru
sauja petrazoliu ( turejau prisisaldziusi kameroje o parduotuve kad pirkciau svieziu per toli )
3-4 kg rupios druskos(kepti) naudojaus senaja rusiska akmens druska (pati pygiausia 1 kg apie 80 cnt kainuoja)

isvalyti zuvi (galva ir pelekus palikti) nuplauti ir gerai nusausinti. Citrina supjasutyti griezineliais. Issausinta upetakio vidu pabarstyti druska (tik nepadauginti) baltaisiais pipirais, ideti sausu petrazoliu, citrinos griezineliu.
Puse kiekio druskos suberti i skarda ( as dar paklojau kepimo popieriaus kad lengviau druska nusiimtu veliau) ir apipurksti vandeniu. ant jos deti zuvi ir apiberti likusia druska. suformuoti kugi ir gerai apipurksti vandeniu. kepti 225 laispniu orkaiteje apie 25-35min. isjungus orkaite pravesti dureles ir palaikyti zuvi 5-7 minutes. Druska nuo zuvies nulauzyti kartu su prilipusia oda. patiekti su megstamomis svieziomis ar garuose troskintomis darzovemis.
user posted image

P.S. kadangi man zuvis netilpo visa tai teko nupjauti uodega. vandens nepagailejau apipurskiau nemazai. iskepus druska pralauziau su peiliu ir susidariusi pluta lengvai nusieme net oda nebuvo prikibusi. zuvis buvo labai sultinga ir svelni. valgeme su svieziom salotom. dar karta atsiprasau kad nera galutinio vaizdo
Atsakyti
Inetum thumbup.gif
zinau, buna ziauriai skanu 4u.gif
Atsakyti
labai idomi ideja, tikrai
Atsakyti
labai skanus upetakis turejo buti, labai skanu i upetakio vidu deti petrazoles, salvija, cesnaka smulkinta, citrinu ir lemonu sultis wub.gif
Atsakyti
Kiausiniene
user posted image
ant sviesto pakepinti svoguna su voveraitem, supilti isplaktus kiausinius, sudeti prieskonius ir maisyti maisyti kol iskeps smile.gif

Makaronai
isverdam makaronus, pakepinam keptuvei farsa, i farsa sudedam makaronus, virtus kalafijorus ir uzpilam grietinele, sudedam prieskonius, patroskinam siek tiek ir patiekiant pabarstom kietuoju suriu (pvz. dziugu)
user posted image

Guliasas
mesa apvoliojam miltuose, pakepinam, sudedam morkas, pilam sultinio, patroksinam, veliau idedam grybu (saldytus dejau), svoguna, cesnaka, prieskoniu (cili pipiras, mesos prieskoniai, druska, pipirai, mairunas), baigiant troskinti dedam grietine ir pomidoru pasta. Valgem su bulvinem bandukem wink.gif (bulves, krakmolas, kiausinio trynys, druska)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 12 lapkričio 2008 - 17:24