QUOTE(mmergyte @ 2008 11 23, 23:45)
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 11 24, 08:02)
saldumynu temoj ir parasiau
tik dėl proporcijų labai gaila, nes pirmam bandymui man gali ir nepavykti
Žuvies užkepėle.
Bulves supjaustome plonais griežinėliais.Apibarstome druska, pipirais, galima biški česnakinės druskos.Sudedame į skarda, sutepame majonezu.Ant viršaus dedame tarkuotų morkų sluoksnį.Irgi sutepame majonezu.Žuvį (pas mane pangasija), supjaustome gabaliukais, apibarstome prieskoniais, palaistom su citrinos sultimis, dedame ant morkų ir sutepame majonezu.Uždengiame skardą su folija ir kepame orkaitėje maždaug 40 min...Prieš pabaiga galima apibarstyti sūriu.Labai skanu

Tuno mišrainė.Tuno konservus sumaigome su šakutę.Galima naudoti ir kitą žuvį aliejuje arba savo sultyse...Tarkuojame virtas morkas, virtus kiaušinius,virtas bulvės ir raugintus agurkus.Dedam sluoksniais, kiekviena sluoksnį sutepame majonezu, apibarstome petražolėmis

O čia tiesiog kai už lango pūga siaučia

Bulves supjaustome plonais griežinėliais.Apibarstome druska, pipirais, galima biški česnakinės druskos.Sudedame į skarda, sutepame majonezu.Ant viršaus dedame tarkuotų morkų sluoksnį.Irgi sutepame majonezu.Žuvį (pas mane pangasija), supjaustome gabaliukais, apibarstome prieskoniais, palaistom su citrinos sultimis, dedame ant morkų ir sutepame majonezu.Uždengiame skardą su folija ir kepame orkaitėje maždaug 40 min...Prieš pabaiga galima apibarstyti sūriu.Labai skanu

Tuno mišrainė.Tuno konservus sumaigome su šakutę.Galima naudoti ir kitą žuvį aliejuje arba savo sultyse...Tarkuojame virtas morkas, virtus kiaušinius,virtas bulvės ir raugintus agurkus.Dedam sluoksniais, kiekviena sluoksnį sutepame majonezu, apibarstome petražolėmis

O čia tiesiog kai už lango pūga siaučia

Kiek skanumynų
.Čia užėjus visada akys praplatėja ir seilėtekis padidėja
nu panos ir prigaminot, smagu, kad naujokes su sauniais patiekalais jungiasi
Elena, rasyk adresa- atvaziuoju!!!
Kaip viskas skaniai atrodo...
O zuvies uzkepelei bulves zalios? Nereik apvirti kazkiek?
Srove, kukuliukus, jauciu, galima ir garpuodyje issigarint, ar ne ?
Nusipirkau garpuodi, tai nebezinau, ka man su juo daryt
Nuo ko pradet ... Tai sumaniau, kad kukulius ir bulves pagarinsiu , o keptuveje besameli pasidarysiu...
Mmergyte, labai saunu viskas. O kur pyragelius rasti? Jauciu sirdim, kad nesudetinga ju gamyba, tai noreciau zinoti ...
O zuvies uzkepelei bulves zalios? Nereik apvirti kazkiek?
Srove, kukuliukus, jauciu, galima ir garpuodyje issigarint, ar ne ?
Mmergyte, labai saunu viskas. O kur pyragelius rasti? Jauciu sirdim, kad nesudetinga ju gamyba, tai noreciau zinoti ...
Pas mus šiandien sušiai
Pirmiausia ryžius reikia nuplauti , palikti nuvarvėti apie 30 min. , tada virti 10 min. uždengtus ir neatidarinėti dangtčio, išjungti ugnį , uždengti su virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 10min. kad atvėstų. Tada pasiruoši actą : truputį pakaitinti ryžių actą , įdėti cukrų ,druską , maišyti kol ištirps. Paruoštą actą atvėsinti , ryžius atsargiai išskleisti medine mentele, didesniam inde( neminkyti) , po truputį šlakstyti actą ir maišyti , tai turėtų trukti apie 10 min.
Ingredientai : 3/4 puodelio ryžių , apvalių , spec. tinkančių suši ; 1 puod. vandens.
Actas : 1 1/2 did. šaukšto ryžių acto , 1did. šaukštas cukraus , 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.
Tie ryžiai gaunasi nei birūs ,nei purūs gal labiau lipnūs ,bet ne košė.
Tada imam dumblių lapus, juos dedam ant bambukinio kilimelio blizgia puse į apačią, ant dumbiaus kraunam ryžius, mazdaug cm storio sluoksniu, vieną krastelį paliekam tuščią. Tada per vidurį įspaudžiam griovelį ir į jį dedam visko ko tik širdis geidžia, aš asmeniškai dažniausiai dedu lašišą ir avokadą, arba tuną ir agurką. Tada ritinėlį suvyniojam bambukinio kilimėlio pagalba, šis momentas man buvo sunkiausias, bet ko kelių kartų įgudau. Tada paliekam tuos suktinukus saldytuve valandelei kitai ir po visko aštriu peiliu supjaustom. Viskas
Butina turėti marinuoto imbiero, sojos padažo ir vasabi krienu.
Pirmiausia ryžius reikia nuplauti , palikti nuvarvėti apie 30 min. , tada virti 10 min. uždengtus ir neatidarinėti dangtčio, išjungti ugnį , uždengti su virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 10min. kad atvėstų. Tada pasiruoši actą : truputį pakaitinti ryžių actą , įdėti cukrų ,druską , maišyti kol ištirps. Paruoštą actą atvėsinti , ryžius atsargiai išskleisti medine mentele, didesniam inde( neminkyti) , po truputį šlakstyti actą ir maišyti , tai turėtų trukti apie 10 min.
Ingredientai : 3/4 puodelio ryžių , apvalių , spec. tinkančių suši ; 1 puod. vandens.
Actas : 1 1/2 did. šaukšto ryžių acto , 1did. šaukštas cukraus , 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.
Tie ryžiai gaunasi nei birūs ,nei purūs gal labiau lipnūs ,bet ne košė.
Tada imam dumblių lapus, juos dedam ant bambukinio kilimelio blizgia puse į apačią, ant dumbiaus kraunam ryžius, mazdaug cm storio sluoksniu, vieną krastelį paliekam tuščią. Tada per vidurį įspaudžiam griovelį ir į jį dedam visko ko tik širdis geidžia, aš asmeniškai dažniausiai dedu lašišą ir avokadą, arba tuną ir agurką. Tada ritinėlį suvyniojam bambukinio kilimėlio pagalba, šis momentas man buvo sunkiausias, bet ko kelių kartų įgudau. Tada paliekam tuos suktinukus saldytuve valandelei kitai ir po visko aštriu peiliu supjaustom. Viskas
Butina turėti marinuoto imbiero, sojos padažo ir vasabi krienu.
Kaip skaniai atrodo !!!
QUOTE(brashke77 @ 2008 11 24, 12:00)
Elena, rasyk adresa- atvaziuoju!!!
Kaip viskas skaniai atrodo...
O zuvies uzkepelei bulves zalios? Nereik apvirti kazkiek?
O zuvies uzkepelei bulves zalios? Nereik apvirti kazkiek?
Bulvės žalios, tik ploonai pjaustytos
Durų kodas 575
Nerytės virtų bulvių sagutės
Su bešamelio padažu
Man metų atradimas,1/4 krakmolo tešlai
Nuotraukų nėr, nes pabandymui dariau labai nedaug ir viskas buvo greit suvartota.
Tik nelabai gražios man tos duobutės gavos
Man metų atradimas,1/4 krakmolo tešlai
Tik nelabai gražios man tos duobutės gavos
Lašišos didkepsniai su daržovėmis
Lašiša apšlakstyti citrinos sutimis,užberti druskos,5 pipirų mišinio,žuvies prieskoniais ir palaikyti porą valadų.Bulves supjaustyti nedideliais gabaliukais,užpilti alyvuogių aliejaus ,prieskonių.Ant folijos dėti saują bulvių,ant jų lašišos didkepsnį,nedidelį gabalėlį sviesto,šaukštą majonezo ir saujelę šaldytų daržovių.Foliją užlankstyti ir į orkaitę.Kepti apie 40min.180* temp.,bet as visada ragauju,kai bulves minkstos,tai ir iškepė.Mūsų šeimynai labai patinka,valgom su šviežių daržovių salotom.Šiuo atvėju dėjau ką radau šaldytuve:pomidorai,ridikėliai,cukinija,žied.kopūstas,porai ir su grietine
Lašiša apšlakstyti citrinos sutimis,užberti druskos,5 pipirų mišinio,žuvies prieskoniais ir palaikyti porą valadų.Bulves supjaustyti nedideliais gabaliukais,užpilti alyvuogių aliejaus ,prieskonių.Ant folijos dėti saują bulvių,ant jų lašišos didkepsnį,nedidelį gabalėlį sviesto,šaukštą majonezo ir saujelę šaldytų daržovių.Foliją užlankstyti ir į orkaitę.Kepti apie 40min.180* temp.,bet as visada ragauju,kai bulves minkstos,tai ir iškepė.Mūsų šeimynai labai patinka,valgom su šviežių daržovių salotom.Šiuo atvėju dėjau ką radau šaldytuve:pomidorai,ridikėliai,cukinija,žied.kopūstas,porai ir su grietine






