Įkraunama...
Įkraunama...

Žadamas NT kainų kritimas

QUOTE(Foxenas @ 2008 12 11, 20:47)
Nelabai suprantu kaip jus skaiciuojate.

Prielaidos - neatsizvelgiam i rinkos pokycius (kas gali prognozuoti, kiek kainos bustas po 15 metu?; nei i infliacija (12% sueda 3% metines palukanas); skaitom, kad finansine padetis yra stabili (atlyginimas nei auga, nei mazeja, darbas neprarandamas ir dar daug kitu prielaidu... kaip jau sakiau visko apskaiciuot neimanoma...
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2008 12 11, 19:12)
vajetus,ko ji to savo universalo nepaliko ir tik su vaiku neužlipo doh.gif

O jeigu jau tema persitvarkė į - kas geriau, nuomot ar pirkt nuolatinį būstą, tai galiu iš šeimyniškos pusės pasakyt... Kol studentauji, vienišauji ar dviese gyveni - gali nuomotis bet ką, gyvent bet kur, pas mamą, pas bobulę kambarį nuomot. Kai atsiranda vaikai - jiems reikia stabilumo. Pernai turėjom daug kraustynių - iš savo buto į nuomojamą, iš to - į namą, oi kaip tai viekė vaiką... Painiojosi - butas/namas/namai, irzo ir pyko, reikalavo grįžt "namo" pats susipainiodamas, kur tie namai unsure.gif Tad kiekvienam kitaip - didėjant šeimai, reikia mažiesiems stabilaus gyvenimo, o ne spaustis pas kažką užpečky, ar kraustytis po nuomojamus butus ir taupyt būstui, kurį įsigysi, kai vaikai jau vos ne eis savo keliais.

Butent drinks_cheers.gif Galit vadint kaip norit nuoma bet man tai ne kas kita o kraustymasis is vietos i vieta kaip cigonams doh.gif su visom terbom lotuliukas.gif
Atsakyti
mes dabar su draugu buta nuomuojam. ir katina isigijom. Tai jau bus sudetinga kur kitur kraustytis. Nelabai su gyvuneliais nori. O mes saviskio niekam nepaliksim. Dabartiniam nuomotojam katinelis patinka, tik nuomos kaina labai uzkele.
Norim savo busto:)
euriboras 3men, 6men ir 13men SEB'e mazeja po truputi kasdien. Laukiam teisingu kainu.
Atsakyti
QUOTE(Foxenas @ 2008 12 11, 22:51)
Del vaikuciu, galiu duoti patarima is patirties - maziau dirbkit, daugiau laiko praleiskit su vaikais ir nekils jums jokiu rupesciu del interjero gerinimo. Kaip labai tisliai buvo klasikiniame filmuke pasakyta: "kai tevai rupinasi savo vaikais, ju vaikai balose neskesta..." Kurybiniais sugebejimais, beje, irgi nesiskundzia... tik, kazkodel, ne ant sienu ir grindu, nepriklausomai nuo pastaruju priklausomybes tevams ar tretiems asmenims...

Nekomentuosiu kitų pasisakymų - nėra prasmės, kiekvienas renkamės pagal savo poreikius, gal kažkam tikrai nuomotis geriausias sprendimas rolleyes.gif Ir gal kažkam tikrai patinka su visa šeimyna čigoniškai tampytis iš vietos į vietą...

Bet dėl vaikų parašysiu. Prisimenu vieną vaizdelį iš savo vaikystės - vienos mergaitės mama labai pykdavo, jeigu ji būdama lauke išsitepdavo drabužius. Pykdavo - labai švelnus žodis, nuo istreriško rėkimo "tu pasižiūrėk, kokia dėmėėė" aidėdavo visa laitpinė ir tikriausiai net kiemas. Ta mergaitė bijojo net krustelti, kad, neduokdie, išsipurvins, kai mes tuo tarpu šokinėjom grioviuose, laipiojom į medžius, rausėm tunelius, žaidėm piratus ir šiaip, žaviai leidom laiką. smile.gif

Tai man buvo nuostabi pamoka. Pamoka, kaip nereikia auginti vaikų. Jau savaime suprantama, kad gyvenant name niekas jų netildo - ša, kaimynai miega, tyliau bėgiok, mažiau rėkauk. Savaime usprantama, kad drabužiai, kuriais sūnų rengiu į darželį, neskirti parodai, o skirti naudoti (sūnus kartą skundėsi, kad auklėtoja barė, nes išsipurvino kelnes, aš atsakiau - purvinikis į sveikatą smile.gif ). Todėl įsirenginėdami namą nenaudojom pačių brangiausių medžiagų ar baldų. Todėl man svarbiau yra ne nesubraižytos medinės grindys, o linsmai dūkstantis vaikas su mašinėlėm ant jo. Ir jeigu kuris nors, pagautas įkvėpimo, pamakliavoja ant sienos, nedarau tragedijos iš to. Nuomojantis būtų kitaip, būtų - oi, tik nedaryk to, neliesk ano, šeimininkai bus nepatenkinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 12 gruodžio 2008 - 09:15
na nežinau nežinau, mes žiūrėjome apie 20 variantų ir tik vieno buto šeimininkas pasakė NE dėl šuns - o jis pas mus sveria 35 kg lotuliukas.gif didžiulis smile.gif pora buvo abejojančių, bet galų gale vis tiek sutiko ax.gif
kažką perdarinėt nesinori, nes viskas kol kas yra taip, kaip patinka smile.gif
Dėl vaikų - tai manau vaikui iki kokių 5 metų iš viso nesvarbūs tokie dalykai, nes nieko nesupranta dar ax.gif galbūt iš dalies dėl to aš dar nenoriu gimdyt: manau iš pradžių reikia susikurti sau kažką, o paskui gimdyt. Kitaip paskui turi va kaip jūs sakėt griebtis visokių extremalių dalykų kaip paskolos iki gyvos galvos schmoll.gif Aš dar gal 5 metukus negimdysiu, paskui plius dar kol vaikui sueis 5 metukai, jau turiu 10 metų pastatymui savęs ant kojų smile.gif jau gali būti kad ir bus būstas. Na nebus, tai bus dar po 5 metukų, kai vaikučiui vienam bus 10, o kitam tarkim 5 ar panašiai smile.gif Na ir nėra juk jie tokie dideli tuo metu kad paliktų namučius, ane? smile.gif

nežinau gal čia aš per daug bandau susiplanuot gyvenimą, bet manau kad šiuo atveju vaikai išeina kaip trukdantis elementas šeimai "pasistatyti save ant kojų" ir nesigriebti ekstremalių sprendimų.

ai, paini diskusija gaunasi... iš esmės, aš tik patarčiau tiem kurie nepaėmė paskolos būstui jos neimt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2008 12 12, 12:47)
...
nežinau gal čia aš per daug bandau susiplanuot gyvenimą, bet manau kad šiuo atveju vaikai išeina kaip trukdantis elementas šeimai "pasistatyti save ant kojų" ir nesigriebti ekstremalių sprendimų.
...

visiškai ne, vaikai - stimulas susikurt stabilius namus ir labai didelis. Tikrai iki 5 metų jie nėra nieko nesuprantantys, viską jie jaučia. Ramybės ir stabilumo, žinojimo kas yra namai ir kur jie - ypač reikia kol mažiukai, maniškis 2,5metukų buvo, kai pergyveno "krausynių krizę", buvo mažiukui sunku... Ir dabar vis prisimena ir pasakoja, kaip apie kokį trėmimą - buvo su burbulais mano kambarys, bet nebeturiu, ten buvo vaikų aikštelė ir miškas ir nebėr rolleyes.gif O jei vyresnius kraustyt - juk draugus teks palikt doh.gif o tai jau visiška tragedija jiems būtų.
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2008 12 12, 13:47)
Dėl vaikų - tai manau vaikui iki kokių 5 metų iš viso nesvarbūs tokie dalykai, nes nieko nesupranta dar ax.gif galbūt iš dalies dėl to aš dar nenoriu gimdyt: manau iš pradžių reikia susikurti sau kažką, o paskui gimdyt. Kitaip paskui turi va kaip jūs sakėt griebtis visokių extremalių dalykų kaip paskolos iki gyvos galvos schmoll.gif Aš dar gal 5 metukus negimdysiu, paskui plius dar kol vaikui sueis 5 metukai, jau turiu 10 metų pastatymui savęs ant kojų smile.gif jau gali būti kad ir bus būstas. Na nebus, tai bus dar po 5 metukų, kai vaikučiui vienam bus 10, o kitam tarkim 5 ar panašiai smile.gif Na ir nėra juk jie tokie dideli tuo metu kad paliktų namučius, ane? smile.gif

Norejau nesikisti daugiau i diskusija bet neiskentejau.. Su tokiu poziuriu i vaikus jus gal isvis nebegimdykit, nes tikrai nebusit gera mama. Mano 2.5 metu pyplys viska supranta ir kai kada yra gudresnis uz nekaikuriuos suaugusiuosius. Vaika reikia lavint, reikia su juo uzsiimti,viska aiskinti,kiekviena smulkmenele...

Sorry uz offtopic bet neiskenciau perskaiciusi toki posta..butu tai rases vyras dar suprasiau bet moteris...
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 12 12, 13:44)
...
Sorry uz  offtopic bet neiskenciau perskaiciusi toki posta..butu tai rases vyras dar suprasiau bet moteris...

Na kodėl, kol vaikų neturėjau ir aš panašiai mąsčiau lotuliukas.gif ir durniais laikiau visus, kurie paskolas ėmė butams ar statyboms - atrodė gi visur galima gyvent bigsmile.gif koks skirtumas, vistiek tik pernakvot grįžti, kam tie plotai ir kambariai, tuo labiau kiemas...
Tai ir JaHartai lizdo sukimo instinktas savo padarys ateity mirksiukas.gif
Atsakyti
Kitaip paskui turi va kaip jūs sakėt griebtis visokių extremalių dalykų kaip paskolos iki gyvos galvos schmoll.gif

Kartoju specialiai blondinėms biggrin.gif - mes paskolos iki gyvos galvos neėmėm ir į namą kėlėms ne iš nuomojamo, o iš SAVO buto. Atsiprašau, bet jau pradeda užknisinėti panašaus pobūdžio replikos, taikomos konkrečiai man - nežinant nei mano situacijos, nei prioritetų. smile.gif

O dėl vaikų, tai...Mano sūnus, kai jam buvo 4 metukai, PATS išsirinko tapetus savo kambariui - su motociklais biggrin.gif Smulkmena, bet pabandom įsivaizduoti, jei tektų kasmet kilnotis iš būsto į būstą - taigi jam reikėtų JO motociklų smile.gif Ir ką, visur tektų perklijuot? Dukra labai mėgsta suptis, bet kieme dabar suptis jau šaltoka, tai galvojam viduje durų nišoje gręžti sieną ir tvirtinti strypą, ant jo kabint sūpynes. Aišku, siena bus sugadinta: strypas+apsidaužys nuo sūpynių, bet namą mes statėm ne interjero žurnalui, o savo ir savo vaikų komfortabiliam gyvenimui. Kaip į tokį variantą reaguotų nuomotojas? Ir t.t. ir t.t., neturintys vaikų nesupras...

Siūlyčiau forume paskaityti, kaip mamos įrenginėja vaikų kambarius, kaip apgalvoja kiekvieną smulkmenėlę, išplanavimą, užsako baldus, šviestuvus ir t.t. - negi manot, kad visa tai - nuomojamuose būstuose? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 12 gruodžio 2008 - 15:10
Supynes supynem, bet mano atveju, persikrauscius isaiskejo kad vaikas alergiskas. Ilgai kankinomes kol istyrem kas konkreciai netinka jam naujame name ir kol galu gale susikurem daugmaz tinkama aplinka. Neturint nuosavo busto su tokiu vaiku butu tikra tragedija, kiekviena karta kraustantis daryti remonta, kad neliktu dulkiu, gyvunu pedsaku, alergizuojanciu medziagu balduose, tam tikru augalu po langais ir t.t. doh.gif
Atsakyti
na nežinau nežinau, mes žiūrėjome apie 20 variantų ir tik vieno buto šeimininkas pasakė NE dėl šuns - o jis pas mus sveria 35 kg lotuliukas.gif didžiulis smile.gif pora buvo abejojančių, bet galų gale vis tiek sutiko ax.gif
kažką perdarinėt nesinori, nes viskas kol kas yra taip, kaip patinka smile.gif
Dėl vaikų - tai manau vaikui iki kokių 5 metų iš viso nesvarbūs tokie dalykai, nes nieko nesupranta dar ax.gif galbūt iš dalies dėl to aš dar nenoriu gimdyt: manau iš pradžių reikia susikurti sau kažką, o paskui gimdyt. Kitaip paskui turi va kaip jūs sakėt griebtis visokių extremalių dalykų kaip paskolos iki gyvos galvos schmoll.gifdar gal 5 metukus negimdysiu, paskui plius dar kol vaikui sueis 5 metukai, jau turiu 10 metų pastatymui savęs ant kojų smile.gif jau gali būti kad ir bus būstas. Na nebus, tai bus dar po 5 metukų, kai vaikučiui vienam bus 10, o kitam tarkim 5 ar panašiai smile.gif Na ir nėra juk jie tokie dideli tuo metu kad paliktų namučius, ane? smile.gif

Baisu drinks_cheers.gif
O siaip zinai kaip yra sakoma,reikia teket ne tada kai jau skaiatai atejo laikas,o tada,kai ima... lotuliukas.gif Tavo atveju,tas pats su vaikais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2008 12 12, 14:44)
Norejau nesikisti daugiau i diskusija bet neiskentejau.. Su tokiu poziuriu i vaikus jus gal isvis nebegimdykit, nes tikrai nebusit gera mama. Mano 2.5 metu pyplys viska supranta ir kai kada yra gudresnis uz nekaikuriuos suaugusiuosius. Vaika reikia lavint, reikia su juo uzsiimti,viska aiskinti,kiekviena smulkmenele...

Sorry uz  offtopic bet neiskenciau perskaiciusi toki posta..butu tai rases vyras dar suprasiau bet moteris...

Na ir as ikisiu savo liezuvi. As pvz ir gi nesiruosiu gimdyti tol, kol neturesiu savo kampo. Tik as kitaip nei JaHarta, vaikuti is ligonines noreciau parsivesti i nuosavus namucius, o ne i nuomomaji. Todel save noreciau pavadinti net gi labai rupestinga "mama", nes ne del ko kito, o del savo busimo leliuko mes abu su vaikinu stengiames jau dabar.
O seimas, kurios pasieme paskola, as tikrai nekaltinu, nors man tas dalykas nepatinka, bet as tikrai suprantu, kad kitos iseities nera, jei jau yra maziukai vaikiukai ir tevai neturi tokiu pinigu, kad padovanotu buta. Dabar kai viska pergalvoju, jei nebutume pasiryze isvaziuoti laikinai i uzsieni, tai gal ir mes butume eme paskola, tik tiek esu beveik garantuota, kad jau anstoliai dabar belstusi i musu duris, nes mes tikrai nebutume ismokeje tokiu pinigu, nes kai atsimenu, tai dirbome abu uz mazesnius nei vidutiski atlyginimai pinigus (tiesa, mes dirbome tik kelis menesius Lt, po mokslu), bet jei jus turite gerai apmokamus darbus ir visas garantijas, tai kodel gi ne, nes 10 metu taupytis, tai turbut ir gi ne iseitis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Voveryte-: 12 gruodžio 2008 - 17:48