Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dalyvavimas gimdyme

QUOTE(*Liepa18* @ 2009 11 16, 22:07)
Aš gerbiu kievieno nuomonę ir pasirinkimą kas liečia gimdymą: dalyvauti ar ne... Bet mano manymu vaiko gimimo neįmanoma sulyginti su jokia kita situacija, tai tiesiog su niekuom nesulyginama... Ir vis stebiuosi, kad va atsiranda, tai su kokios prostatos operacija lygina, tai dar su bala kuom... g.gif
Aš čia nepyktai, šiaip pamąstymui...

Kai gimdys kokia jūsų draugė,tai pasisiūlikit dalyvauti ir viską stebėkite,gal iš šalies žiūrint kitaip viskas atrodys.Ar čia irgi nesulyginama?Mano kolegė dalyvavo draugės gimdyme,tai paskui pati neleido savo vyrui dalyvaut.Tikrai nemanau,kad visi žmonės gali stebėt tokį dalyką kaip gimdymą,kalbu ir apie vyrus ir apie moteris.
Papildyta:
QUOTE(alisia28 @ 2009 11 17, 13:12)
Vadinasi jei jis yra  vyras, jis privalo viska spresti pats.

Taip.Nesvarbu ar vyras ar moteris,bet žmogus viską gyvenime turi spręsti pats.
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2009 11 17, 15:36)
Kai gimdys kokia jūsų draugė,tai pasisiūlikit dalyvauti ir viską stebėkite,gal iš šalies žiūrint kitaip viskas atrodys.Ar čia irgi nesulyginama?Mano kolegė dalyvavo draugės gimdyme,tai paskui pati neleido savo vyrui dalyvaut.Tikrai nemanau,kad visi žmonės gali stebėt tokį dalyką kaip gimdymą,kalbu ir apie vyrus ir apie moteris.
Papildyta:

Taip.Nesvarbu ar vyras ar moteris,bet žmogus viską gyvenime turi spręsti pats.

Aš kalbėjau apie save, savo vaiką. O gimdymuose dalyvavau kelis kartus ir tai mane sukrėtė iki sielos gelmių, buvo nepakartojama, tiesiog mistika, jaučiausi kaip sapne.. Aš nekalbu apie kitus: vyrus, drauges, močiūtes ir t.t, rašiau grynai iš savo varpinės kaip sakoma ir to neperšu niekam kitam.
Asmeniškai man mano mergaitė yra stebūklas, graži nuo pirmos akimirkos. Ir man sunku suprasti, kai moteris rašo, kad gražu tada, kai vaikas jau nupraustas ir t.t. Kiek žmonių, tiek nuomonių... Vieniems tai tik paprasta fiziologija, kitiems kažkas daugiau.
Jūs gal galvojate, kad aš bet kokia kaina savo vyrą stūmiau į gimdyklą? Tikrai ne, tai buvo jo valia, mūsų šeimoje net nebuvo jokių diskusijų, svartymų, tiesiog nuo tų dviejų brūkšnelių viskas buvo aišku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 17 lapkričio 2009 - 14:59
Astor, sutinku tik tuo atveju, kai zmogus kazkur pamiskeje vienas gyvena savo trobeleje, tada viska sprendzia pats( kai jo sprendimu niekas kitas itakoti negali). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alisia28 @ 2009 11 19, 12:01)
Astor, sutinku tik tuo atveju, kai zmogus kazkur pamiskeje vienas gyvena savo trobeleje, tada viska sprendzia pats( kai jo sprendimu niekas kitas itakoti negali). smile.gif

Nu bet nuspręsti už vyrą ar jis turi dalyvaut gimdyme ar ne,tai jau yra absurdas.Su tokiais pasisakymais "tikri vyrai dalivauja gimdyme" doh.gif nori dalivauja,nori nedalyvauja.O kai vyras dalivauja vien dėl to,kad nenori supygdit savo pasaulinės reikšmės misiją atliekančios žmonos,tai man nepriimtina.Kaip ir nepriimtinas moters siekis betkokia kaina ištekėti vien tam,kad užsivilkt baltą suknelę.Mano vyras dalyvavo gimdyme ir ateitį žada dalyvaut,gimdyme ,dalivavo savo noru.
Papildyta:
QUOTE(alisia28 @ 2009 11 19, 12:01)

Man labai įdomus moterų požiūris,kad "kiti" gali įtakot žmogaus sprendimus,kad turi teisę spręst už kitą žmogų- ko jis turi norėti ir ko neturi. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astor: 19 lapkričio 2009 - 14:59
Pas mus buvo taip, kad paklausiau ar dalyvausi gimdyme, pasakė ne.....Na aš prisipažinsiu, aš norėjau kad dalyvautų, vistiek ir gydytojai kitaip elgiasi ir t.t.t.t...Bet nieko jam dėl to nesakiau..Neprašiau..Nezyziau..Išvis nieko nekalbėjau..O gavosi taip, kad sudalyvavo.. biggrin.gif Mane ruošė gimdymui kambariuke, persirenginėjau..Išeinu eiti į gimdyklą...Žiūūū..mano vyrelis apsirengęs kelnes tas spec stovi... bigsmile.gif Sakau ką tu čia darai ir taip apsirengęs?..Nes jis atėjo kartu su manim jau į gimdymo skyrių (iš pirmo į trečią aukštą, nes iki tol gulėjau pirmame)..Sako "nu va davė rūbus ir apsirengiau..paklausė ar būsiu, sakau nu tai jau jo"...Aišku akys nušvito kaip mažo vaiko gavusio saldainį, iš džiaugsmo net pamiršau kad sąrėmiai užėjo... lotuliukas.gif Paskui tik prisiminiau "oi taigi man skauda"... biggrin.gif Paskui jau praėjus kažkuriam laikui, draugai kurie dalyvavo su savo žmonom, šneka "ne daugiau nedalyvausiu"...Maniškio toks pat atsakymas...Na aš tada sakiau kad jau daugiau negimdysiu.. biggrin.gif kažkaip pradėjom apie tai kalbėti...Jis pradėjo klausinėti, kokia iš jo nauda buvo kad jis ten dalyvavo ir pan...Aš pasakaiu viską atvirai, kaip kas kodėl... ax.gif Tada pradėjo jis pirmas beje planuotis vaikelį antrą....Ir dabar Jo atsakymas "Aš dalyvausiu gimdyme, ir nesvarbu kad galbūt man ten ir nlb lengva, bet jei tau lengviau, jei aš tau tuom galiu bent padėti ir galbūt sumažinti skausmą, baimę ir pan..aš būsiu šalia".. wub.gif Taigi, vistiek gimdyti bijau.. lotuliukas.gif Bet tai kad jis šalia buvo ir bus, aš labai tai vertinu.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2009 11 19, 16:59)
Nu bet nuspręsti už vyrą ar jis turi dalyvaut gimdyme ar ne,tai jau yra absurdas.Su tokiais pasisakymais "tikri vyrai dalivauja gimdyme" doh.gif nori dalivauja,nori nedalyvauja.O kai vyras dalivauja vien dėl to,kad nenori supygdit savo pasaulinės reikšmės misiją atliekančios žmonos,tai man nepriimtina.Kaip ir nepriimtinas moters siekis betkokia kaina ištekėti vien tam,kad užsivilkt baltą suknelę.Mano vyras dalyvavo gimdyme ir ateitį žada dalyvaut,gimdyme ,dalivavo savo noru.
Papildyta:

Man labai įdomus moterų požiūris,kad "kiti" gali įtakot žmogaus sprendimus,kad turi teisę spręst už kitą žmogų- ko jis turi norėti ir ko neturi. doh.gif

nebutinai ta sprenima nulemia kategoriskumas, galima ir graziai arba protingai...uoj kaip imanoma manipuliuoti kitais, ypac vyrais...na , bet cia jau kita tema. o del gimdymo lai vyrai apsisprendzia laisva valia, cia jau tikrai taip. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man tai buvo butina.kas lakstys ieskot dingusiu gydytojos ir anesteziologo(jis taip ir neatsirado).negi sokinesi nuo stalo g.gif vaikas abieju darbas,tai ir gimdymas abieju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 22 lapkričio 2009 - 07:00
Mano vyras dalyvavo gimdyme. Pats jis labai norėjo ir nesigaili. Ir kaip minėjo, buvo:
QUOTE(tvini @ 2008 11 13, 01:42)
bigsmile.gif pas mus gimdyme viskas vyko graziai kaip filme,jokiu vyrams negrozybiu niekas nerodo,ir vyrai ne gydytojai,prie koju nestovi lotuliukas.gif

Atsakyti
teko ir man... jo,viskas kaip ir nepakartojamai grazu,bet vis prisimenu kiek isgyveno mano moteris doh.gif
is to jaudulio vienkartinius batus bandziau vietoj kepures panaudoti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(skeptikas @ 2009 12 12, 23:56)
teko ir man... jo,viskas kaip ir nepakartojamai grazu,bet vis prisimenu kiek isgyveno mano moteris doh.gif 
is to jaudulio vienkartinius batus bandziau vietoj kepures panaudoti lotuliukas.gif

bet manau ir moters vertinimas pasikeicia a?! mirksiukas.gif juk kai atejes i gimdymo namus matai jau gatava rezultata(gulinti leliuka) tai atrodo kas yra pagimdyti o va kai pats tame procese dalyvauji tai tada ir kitokie jausmai ateina smile.gif labiau vertini wub.gif ne tik zmona o ir ateinanti vaikiuka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2009 12 14, 17:09)
bet manau ir moters vertinimas pasikeicia a?! mirksiukas.gif juk kai atejes i gimdymo namus matai jau gatava rezultata(gulinti leliuka) tai atrodo kas yra pagimdyti o va kai pats tame procese dalyvauji tai tada ir kitokie jausmai ateina smile.gif labiau vertini  wub.gif ne tik zmona o ir ateinanti vaikiuka  rolleyes.gif

100% taip! 4u.gif net reiketu padaryti koki istatyma,pvz: kudikio tevas privalo dalyvauti gimdyme blush2.gif
siaip nesu blogas nei tevas,nei vyras(naiviai galvoju),bet pabuves gimdyme manau tapau dar geresnis lotuliukas.gif
Atsakyti
O man atrodo kad tai tikrai nuostabus isgyvenimas ne vien moteriai wub.gif o beto juk ne vergai kazkokia yra tie vyrai.kiekvienas gali pasirinkti ar nori ar ne.O beto ir kiekvienas is musu turim savo nuomones,savo vertybes,savo tezes ir savo nuomones.o ir kaip kazkas sake juk nestovi tas vyras daktaro vietoj,stovi salia taves kur nieko per daug nematyti.mano vyras ir dalyvavo ir savo noru mirksiukas.gif man buvo miela ir kartu ramiau kad nesu viena tokia skausminga(turiu omenyje grynai skausma kuri patiriam per gimdyma) ,dziaugsminga ir tikrai laimingiausia diena musu gyvenime kartu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auriukaseva: 14 gruodžio 2009 - 23:58