Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dalyvavimas gimdyme

QUOTE(Liulka @ 2010 01 11, 15:06)
tai, kad gerai pastebejote, jog pati nematet, nors gimdet, taip ir vyras esantis ne tarp koju, o salia ir laikantis jus uz rankos mato tiek pat kiek ir jus. Uztat paskui jus abu galit pamatyti, pajausti silta maza zmoguti padeta jums ant pilvo - tai ir suteikia nepakartojamas emocijas, bent jau mum su vyru sukele... Beje cia ne viena minejo, kad GIRDEJO gydytoju bei akuseriu zodzius tik po to kai vyras juos pakartodavo - stai bent viena priezastis, kodel vyras GALETU siuo momentu buti salia jusu.

Taip... Pačiame gale man jau sąmonė trūkinėjo, nieko negirdėjau ką sakė gydytoja ir akušerė. Vyras viską persakinėjo, tarsi aidas sklido tik jo balsas, daugiau nieko.
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 01 11, 14:48)
Taip... Pačiame gale man jau sąmonė trūkinėjo, nieko negirdėjau ką sakė gydytoja ir akušerė. Vyras viską persakinėjo, tarsi aidas sklido tik jo balsas, daugiau nieko.

Čia visoms žiūriu taip.
Atsakyti
Dalyvavau savo sesers gimdyme. Manau, kad vis tik vyrams ne vieta ten. Reginys ne pats estetiskiausias.
Atsakyti
Labas vakaras, dar,kai su vyru tik draugavome,visada MB sakydavo,jog dalyvaus gimdyme.Praejus 6 metams po musu pazinties,isauso ta didzioji diena ir mano vyras dalyvavo gimdyme.Ir as,ir jis esame laimingi,kad abu padejom dukrytei ateiti i si pasauli.Man buvo daug lengviau,kai vyras laike mano ranka ir gloste galva,vis mane palaikydamas stumti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguciux @ 2010 01 15, 21:51)
Labas vakaras, dar,kai su vyru tik draugavome,visada MB sakydavo,jog dalyvaus gimdyme.Praejus 6 metams po musu pazinties,isauso ta didzioji diena ir mano vyras dalyvavo gimdyme.Ir as,ir jis esame laimingi,kad abu padejom dukrytei ateiti i si pasauli.Man buvo daug lengviau,kai vyras laike mano ranka ir gloste galva,vis mane  palaikydamas stumti thumbup.gif

Šaunuolis jūsų vyras smile.gif aš nepykčiau ir suprasčiau jai vyras atsisakytų dalyvaut,bet kai patsnoriai dalyvauja tai tikrai labai malonu.
Atsakyti
Gimdem ir mes abu pries 3savaiteles biggrin.gif Nors prieš gimdymą daug šnekėjom šia tema, ir MB sakė, sorry ,bet nedalyvausiu. Sake : būsiu kol bus saremiai, bet kai prasidės pats gimdymas išeisiu. Na jai nenori galvojau tai ir neversiu, nes tai būtu negražu mano atžvilgiu. Bet........ atėjo ta laimingoji diena, ir ka jūs galvojat 4u.gif MB išbuvo nuo pat pradžių iki galo, ir patikėkit kokia aš laiminga, kad jis dalyvavo, nes jo palaikymo man laabai reikėjo,nes gimdymas buvo komplikuotas. Šaunuolis maniškis, matė, kaip kentėjau tai mano skausmu dalinomės abu. Tik gimus dukrytei abu nusišypsojom ir pasakėm pagaliau ax.gif wub.gif
Atsakyti
mano vyras irgi dalyvavo, bet tik per pacius saremius.. nes pacio gimdymo as ir pati nenorejau kad jis matytu.. bet per saremius jis man labai padejo.. ir uz rankos laike, ir primindavo kad kvepuoti reikia, o ir kojines man movinejo, nes as nesupratau ar man karsta ar salta... rolleyes.gif .. o labiausiai praverte tuom, kad kai man uzejo stangos, jis leke per kabinetus ieskodamas akuseriu, nes buvo rytinis kavageris ir gimdyklu skyriui ne gyvos dvasios nebuvo unsure.gif ... tai jeigu ne jis, tai as ten viena pati ir pagimdzius buciau toj lovoj doh.gif
Atsakyti
Manau vyrai turetu dalyvauti. Bet suprantu, kad musu yra visokiu ir vieniems tai normalu, kitiems ne, dar treti neapsisprende. Bet kokiu atveju prasykite, kad jis dalyvautu, ir ne viena karta prasykite, tik graziai, be prievartos. Jei nesutiks - kagi, toks jo pasirinkimas.
As zinojau nuo pat pradziu, kad dalyvausiu; lankem kartu kursus. Tik sakiau, kad virksteles nekirpsiu, jei siulys tongue.gif Labai dziaugiuosi, kad dalyvavau. Stipriai padejau zmonai - ir moraliskai ir fiziskai; net slapias nuo vandenu palas keiciau, grindis sluosciau (nes ji ne visa laika ant lovos gulejo). Laikiau uz rankos, bet maciau kaip po truputi islenda kudikis. Baimes jokios, vien begalines grazios emocijos. Ir visa laika bandziau asaras sulaikyti, bet kai jau gime, tai pratrukau nesustodamai. Ir dar paklause - ar perkirpsiu virkstele? Paemiau zirkles ir perkirpau be problemu mirksiukas.gif
Panasiai ir su antru vaiku buvo. Tik si kart nesiule kirpt virksteles, tai as ir nesiverziau smile.gif Bet vaizdelis geras, kai gime antras vaikas - 4 moterys gimdykloj (iskaitan mano zmona), o as vienas bliaunu, net zmona neverke. Gydytoja net servetele man padave thumbup.gif
Dalyvavimas gimdyme intymiems santykiams neturejo jokios itakos, bent jau neigiamos tai tikrai. Tad mano patarimas vyrams - pirmyn palaikyti zmonu uz rankytes!
Atsakyti

Graudžiai juokinga kai apie estetiką gimdymo metu kalbat. Kas kartu pragyveno ne vienerius metus tai matė vienas kitą daugelyje neestetiškų situacijų. Na manau jeigu moteris pageidauja tai vyras privalo dalyvauti gimdyme, net jeigu baisiai bijo, nerimauja ir pan. Turi visomis jėgomis palaikyti moterį mir nerodyti savo nerimo. Priešingu atveju mano akyse tai jau nebūtų vyras. Žinočiau, kad sudėtingose gyvenimo situacijose negaliu juo pasitikėti. O jeigu taip atsitiktų, kad gimdymo metu pačiam vyrui prireiktų medikų pagalbos, jį suprasčiau, žinočiau, kad padarė viską ką galėjo. Juk kokio nualpimo tai nesukontroliuosi.
Papildyta:
QUOTE(Brigute:) @ 2010 01 03, 18:28)
Sveiki.mano vyras dalyvavo gimdyme nuo pradzios iki galo...su mazom pertraukelem,nes kelis kart bego i lauka pries veja pastovet lotuliukas.gif

Šaunuolis, būtent apie tai ir kalbėjau ankstesniame savo pasisakyme.
Atsakyti
As nenoreciau kad mano vyras dalyvautu gimdyme, manau kad ten jam ne vieta, ir man butu nesmagu. Bet cia kiekvieno asmeninis reikalas. Kai gimdziau pirma, norejau kad visi dingtu is mano palatos, ir vyras, ir mama, ir apskritai visi. Todel kai pamaciau kad ateina vyras, is karto isvariau ji biggrin.gif Manau kad niekas nepasikeis ir su antru 4u.gif
Atsakyti
Mudu su vyru irgi apie tai galvojom ir jis pats parode nora dalyvauti ir man padeti. Kai gimdziau naturaliai jis man laabai padejo ir kai epidura dare palaike mane, o kai dare sezario pjuvi dar labiau stovejo salia manes ir savo zvilgsniu sake viskas bus gerai, nors zinoma operacijos metu zvilgtelejo ten tai sake pamaniau daugiau neziuresiu nes zinoma operacija ir lieka operacija tai daug baisiau nei pats normalus gimdymas cia jo nuomone...labai dziaugiuosi kad tokia akimirka buvom kartu...wink.gif
Atsakyti
Gimdyme dalyvavo vyras, del to labai dziaugiuosi pati, patenkintas liko ir jis . Intymiems santykiams niekas nepakito i blogaja puse, kita karta atrodo su laiku, jis tik labiau manes geidzia.
O gal kaltinimas , kad po gimdymo, vyras moters maziau geidzia, tai tiesiog suveikia kaip pasiteisinimas g.gif " Na bukim biedni, bet teisingi" ax.gif po gimdymo daugelis atrodom ne graziausios formos, manau reikia neapsileisti, prisiziureti save ir tada nereiks mastyti, kad vyras pamate vaizda neestetiska, ir prarado nora. Ne jau tie vyrai nezino, ar bent neisivaizduoja, kaip ta gyvybe ateina ir ko reikia tiketis g.gif

QUOTE(Jurgitukasz @ 2010 01 26, 18:18)
As nenoreciau kad mano vyras dalyvautu gimdyme, manau kad ten jam ne vieta, ir man butu nesmagu. Bet cia kiekvieno asmeninis reikalas. Kai gimdziau pirma, norejau kad visi dingtu is mano palatos, ir vyras, ir mama, ir apskritai visi. Todel kai pamaciau kad ateina vyras, is karto isvariau ji  biggrin.gif  Manau kad niekas nepasikeis ir su antru  4u.gif

zinau ne viena pazistama kuri gimde su mama, sese, drauge. Na mano nuomone va su vienu is siu variantu grieztai nesutikciau gimdyti, tai yra asmeninis isgyvenimas, kuriuo galeciau dalintis tik su vyru, gydytoju ( nes kitaip nelabai imanoma) arba viena tada geriau viena
Atsakyti