Įkraunama...
Įkraunama...

Vyro dalyvavimas gimdyme

QUOTE(rusnele @ 2010 04 12, 22:47)
Ne tik namuose, "jauki aplinka" galima ir ligonineje  : mirksiukas :

jei ligoninej butu jauku kaip namuose, tai turistai apsistotu ne viesbuciuose, o ligoninese.
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.243 @ 2010 04 12, 22:56)
jei ligoninej butu jauku kaip namuose, tai turistai apsistotu ne viesbuciuose, o ligoninese.

idomu kodel tie turistai kokioje Baltijos ir Amerikos klinikoje neapsistoja? kur paprasius dar ir is saukstelio pamaitintu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.239 @ 2010 04 12, 15:26)
sakydamas "namie", as turiu omeny "jaukioj aplinkoj"..ten kur tu jautiesi saugiai ir ramiai.

QUOTE(blondinas Nr.243 @ 2010 04 12, 21:27)
va mes ir grizom i ta, nuo ko pradejom - vaikas antram plane...

Jeigu "Namai" ne fizinis, o moters ir kūdikio abipusio pajautimo būvis...
Ar gali arklišką dozę chemijos gavusi motina jausti, kaip jos vaikas ateina į pasaulį, ir atėjimo akimirką pati jį deramai priimti...
Manau, kad kūdikiui "jauki aplinka" yra jį priimanti jo motina.
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 04 13, 07:41)
Ar gali arklišką dozę chemijos gavusi motina jausti, kaip jos vaikas ateina į pasaulį, ir atėjimo akimirką pati jį deramai priimti... Manau, kad kūdikiui "jauki aplinka" yra jį priimanti jo motina.

O kad ir negavus jokios chemijos-ar gali pati moteris deramai pati sau dar ir pribuveja pabut? Gi visais laikais negimde vienos moterys..Buvo bobutes pribuvejos, paskui ju funkcija pereme medikai.. Aisku,budavo variantu,kai bekasant bulves,pagimdydavo bobeles galuvagy,ir toliau sau eidavo darbu dabaiginet,bet cia jau jaukumu naminiu irgi kazkaip nedvelkia..
Nzn-neturiu as kazkokiu neigiamu ispudziu po gimdymu..Ir palatos jaukios buvo,ir medikai nuostabus. Net ir patalyne su gelytemis buvo beigis naktiniai valdiski kvarbatkuoti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 13 balandžio 2010 - 09:47
QUOTE(Raga @ 2010 04 13, 06:41)
Ar gali arklišką dozę chemijos gavusi motina jausti, kaip jos vaikas ateina į pasaulį, ir atėjimo akimirką pati jį deramai priimti...
Manau, kad kūdikiui "jauki aplinka" yra jį priimanti jo motina.

As irgi gimdziau su epiduriniu, bet viska jauciau (stumimo procesas). Nieks ten jokiu arklisku doziu neleidzia, nefantazuok....
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2010 04 13, 10:46)
O kad ir negavus jokios chemijos-ar gali pati moteris deramai pati sau dar ir pribuveja pabut? Gi visais laikais negimde vienos moterys..

Tai, kad ne apie tai kalbėjau, berods, bet tiek to...
Papildyta:
QUOTE(rusnele @ 2010 04 13, 12:32)
As irgi gimdziau su epiduriniu, bet viska jauciau (stumimo procesas). Nieks ten jokiu arklisku doziu neleidzia, nefantazuok....

Nežinau, čia tik mano asmeninė nuomonė iš draugių ir pažįstamų rato...
Pvz. naturaliuoju būdu pagimdžiau per 2 val.
Su epidūrasi draugės gimdė apie 18 val. ir pan. Dauguma gimdymą prisimena kaip skausmingą ir varginantį procesą: kaip su džiaugsmu laukė sąremių, paskui kamavosi, vargo, po to gimdymas komplikavosi, traukė su replėmis, vaikas priduso, žarnelė apsivijo aplink galvutę, lindo užpakaliu, ranka užstrigo ir t.t.
Su cezrio pjūvių gimdžiųsių įspūdžiai irgi gana slogūs... Po operacijos išnešė vaiką, kažkiek laiko neatnešė, negalėjo jo nešioti ir t.t.
Ko negirdėjau iš savo pažįstamų gimdžiųsių natūraliai.

Žinoma, tai nėra taisyklė, bet man susidaro toks vaizdas, kad buvau pasirinkusi teisingą variantą.
Jis taip pat nebuvo tobulas, bet mano klaidos buvo kitokios.

Ar nuodugniai pasidomėjot apie nejautrą bei medikamentus ir jų poveikį visam savo bei kūdikio organizmui, prieš ją atliekant?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raga: 13 balandžio 2010 - 12:22
QUOTE(Raga @ 2010 04 13, 12:15)
Ar nuodugniai pasidomėjot apie nejautrą bei medikamentus ir jų poveikį visam savo bei kūdikio organizmui, prieš ją atliekant?

Taip, domejausi. Mano gimdymas vyko labai sklandziai ir greitai (6 val.), net daktaras stebejosi, kad taip greitai (su pirmu)... Epidurinio doze leisdami "reguliuoja", as norejau jausti ir kontroliuoti stumimo procesa (nes prigasdino, kad gali prireikti repliu ir t.t., jei perdaug chemijos, nejausi visiskai nieko)... Gal buciau ir pagimdziusi be epidurinio, bet kai pacioj pradzioj pasake, kad su pirmu dazniausiai pagimdo per 12 val., galvojau neisgyvensiu, bus amen biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 04 13, 13:15)
Tai, kad ne apie tai kalbėjau, berods, bet tiek to...

Supratau..
Sutinku su jusu mintim,kad vaikui jaukumas - jo mama ir jos savijauta.
Tai vat is to ir uzsivedziau-nes neisivaizduoju, ar imanoma jaustis ramiai, kai gimdai namie, kad ir turint visas prielaidas,jog viskas vyks kaip pagal vadoveli, bet be profesionalios irangos ir pagalbos uz sienos.. Tas psichologinis saugumo jausmas.. Ir kas paneigs,kad padidejes mamos adrenalino kiekis neitakoja to vaikucio jausenos..
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2010 04 13, 13:55)
Supratau..
Sutinku su jusu mintim,kad vaikui jaukumas - jo mama ir jos savijauta.
Tai vat is to ir uzsivedziau-nes neisivaizduoju, ar imanoma jaustis ramiai, kai gimdai namie, kad ir turint visas prielaidas,jog viskas vyks kaip pagal vadoveli, bet be  profesionalios irangos ir pagalbos uz sienos.. Tas psichologinis saugumo jausmas.. Ir kas paneigs,kad padidejes mamos adrenalino kiekis neitakoja to vaikucio jausenos..

..viskas priklauso nuo nusiteikimo ir pasiruošimo. Yra ir namuose sėkmingai ir ramiai pagimdžiusių mano draugų trape...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raga: 13 balandžio 2010 - 13:09
QUOTE(Raga @ 2010 04 13, 14:04)
..viskas priklauso nuo nusiteikimo ir pasiruošimo. Yra ir namuose sėkmingai ir ramiai pagimdžiusių mano draugų trape...

Smagu skaityt.. nes pati apie tokius gimdymus tik zurnaluose esu skaiciusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 04 13, 14:04)

Labai daug priklauso nuo nusiteikimo ir pasiruosimo, bet tikrai ne viskas...Tikrai smagu, kad jusu draugai sekmingai pagimde namuose, bet kas jei sakykim gydytoja apsiriko del vaikiuko svorio (o taip tikrai buna ir ne taip jau retai) ir begimdamas uzstringa kudykio petukai? Arba gimus kudykiui staiga prireikia reanimacijos, juk niekada gyvenime sau nepavykty atleisti, kad buvo prarastos svarbiausios sekundes/minutes, del kuriu neduok dieve atsitiktu kas nors baisaus...Sutinku, kad ir lygoninese neapseina be tragediju, bet betkokiu atveju lygonineje yra kur kas daugiau visko (ir aparaturos ir zmoniu) kas galestu padeti kritiniu atveju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liulka: 13 balandžio 2010 - 14:26
Mano daktaras buvo prisiekęs netradicinės medicinos entuziastas. S.Grofo pasekėjas ir taip toliau.
Bet jis iš karto perspėjo: jei gimdysi namuose, žinok, kad po langais turi stovėt greitoji su paruošta reanimacine įranga. Kuri, jei ką, lėks į ligoninę visu greičiu su švyturėliu.

Aš atsisakiau savo namų idėjos. Bet gimdymo namuose buvo sūkurinė vonia ir t.t.

O mano draugė nutarė gimdyti namuose. Degant žvakėms, dalyvaujant vyrui ir sesei.
Ji buvo tiesiog užsivežusi šia idėja. Sakydavo: "Gimdymas - tai juk taip natūralu... Gamtos ciklo dalis. Ir kodėl žmonėms reikia viską sukomplikuoti?"
Truputį pavydėjau jai drąsos.
Bet nutiko taip, kad būtent jai ir jos dukrelei prireikė greitosios su švyturėliu.
Atsakyti