Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai 3

QUOTE(*Rita* @ 2008 11 27, 13:24)
Prieš porą savaičių kažkuri mamytė minėjo, kad vaikas žengė žingsnį atgal ir vėl ėmė daryt į kelnytes. Bundziulka, ar ne jūsų vaikeliui tai nutiko?
Tai noriu paklausti - kaip, ar keičiasi situacija?

Mus ištiko tas pats - nelauktasis žingsnis atgal. Bet ne su puoduko reikalais, o su autoagresija. Jau porą mėnesių jis net nebandydavo savęs liest. O dabar vėl tas pats - praeitą savaitę pastebėjau, kad susinervinęs (arba šiaip pasimetęs, susijaudinęs) jis muša savo rankytę. O dabar pradėjo ir per galvytę vėl trankyti...

Cia as buvau pagalvojus, kad gal bus zingsnelis atgal, bet aciu Dievui, tai buvo tik persalimas kazkoks pas ji. Pagirdziu vaistuku ir jau kita diena nebesisiojo i kelnes. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2008 11 27, 21:17)
Cia as buvau pagalvojus, kad gal bus zingsnelis atgal, bet aciu Dievui, tai buvo tik persalimas kazkoks pas ji. Pagirdziu vaistuku ir jau kita diena nebesisiojo i kelnes.  thumbup.gif

smagu girdėti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rita*: 27 lapkričio 2008 - 20:44
QUOTE(*Rita* @ 2008 11 26, 21:47)
Štai tas mikroskopas ir jo priedai
http://www.skelbiu.lt/3114249.html

Ačiū už pagalbą, rytoj keliausiu ieškoti dovanų...
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2008 11 26, 20:32)
siaip nebutina gi visa laboratorija - yra atskiru prietaisu - kurie idomus - mikroskopai, vabzdziu auginimo irengimai ir kitoki irengimai. Siaip ju Kaune buna Jonelio kiemely, Panevezy yra titeje ryteje (neseniai maciau) - jei neturi galimybiu pavaziuot - galiu bandyt padet, tik reik telefonais pasikeist - kai busiu - paskambinsiu, pasakysiu kas yra uz kiek ir pan - paimciau ir atsiusciau jei tiktu.
Nereik zlugdyt vaiko svajones, tuolab jei ji naudinga ir nera neigyvendinama blush2.gif

Mano tėvai gyvena Kupiškyje, tai pro Panevėžį tenka pravažiuoti.O kur "titė ritė " randasi?.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2008 11 27, 21:02)
Ačiū už pagalbą, rytoj keliausiu ieškoti dovanų...

thumbup.gif , musu dovanos jau rusy, laukia kada bus supakuotos ir maisan sudetos blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Atėnė V @ 2008 11 27, 21:06)
Mano tėvai gyvena Kupiškyje, tai pro Panevėžį tenka pravažiuoti.O kur "titė ritė " randasi?.

nemuno gatveje, jei zinai buves vajentorgas blush2.gif , kitoje gatves puseje opeliu centras, galiu ir telefona duot - jei nori pries vaziuodama susikambint ka turi mirksiukas.gif
Atsakyti

nemuno gatveje, jei zinai buves vajentorgas blush2.gif , kitoje gatves puseje opeliu centras, galiu ir telefona duot - jei nori pries vaziuodama susikambint ka turi mirksiukas.gif
[/quote]
Žinau Nemuno gatvę, šiandien Šiaulių MAXIMĄ, IKI,NORFĄ prašukavau , bet nieko panašaus neradau.Dar yra laiko, gal surasiu...
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2008 11 28, 16:05)
Žinau Nemuno gatvę, šiandien Šiaulių MAXIMĄ, IKI,NORFĄ prašukavau , bet nieko panašaus neradau.Dar yra laiko, gal surasiu...

ryt vaziuosiu i miesta - prasuksiu - uzmesiu aki mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriiste: 28 lapkričio 2008 - 16:14
Sveikos,
dekui visom man atsakiusiom ir palaikiusiom, amcia, maliukas,linabalt,skruzdeda,atene v rita bundziulka (berots visas paminejau mirksiukas.gif ), maniskis padare pazanga, pradejo sukt vilkeli ir det kaladeles viena ant kitos, tai toks susidomejes kad i nieka demesio nekreipia. siaip su vaikais jis bendrauja, nesirauna bet "kai nuotaika buna" bendrauja (ta prasme pastebi), tas pats i i mano kvietima, kai turi nuotaika tai ir paziuri ir reaguoja. katutes daryti mokam, o vat ate kazkaip uzsimirso ir nebedaro ga 2 men jau...vyras ismoke paduoti koki daikta (tarkim mazius su masinele begioja vyras jam "aciu" tas atbega ir paduoda, vyras palaiko rankoj, po to sako "prasom" ir mazius pasiema.bet ka sakau tai nesupranta (ateik, paimk, ar pan), gal per anksti? bet kai pazystama (jos dukte gime ta pacia diena), papasakoja kad ju dukra ir kalba jau, ir klauso ir supranta ir bendrauja, tai taip sirdele suspaudzia...antradieni eisim pas gydytoja, prasysiu siuntimo pas neurologa ir logopede, atsibodo jau sitos abejones ir nezinia...
su vyru galvojam suni kaledom isigyti, ka jus manot, ar suo (linksmas guvus) galetu kazkaip padeti uzdaram vaikui? kazkur teko girdeti kad tokiem vaikuciam padeda delfinai, arkliai ir sunys...aisku suniuko nepirktume, su finansais dabar nekas, bet pife manau atsirs suniukas ieskantis namu, o pas mus kaulas ar kose suniukui irgi blush2.gif

...buvo labai skaudu, kai maziu palikau tevam parai (su vyru turejom i kt miesta pas gimines isvaziuot) as atlekiu pas tevus po paros, ieinu, mazius sedi ant kilimo it delioja ziedus ant stulpelio (toks zaidimas), as ji kalbint pradejau, sakau mamyte atvaziavo, o jis net galvos i mano puse nepalenke...
kai neurologei buvau sakius kad nereaguoja i varda kai uzsiemes ar zaidzia, tai ji pasake kad "cia jo toks charakteris, jis uzsispyres"...nu vien zo nezinau ka daryti jei nueisim pas neurologe o ji sakys kad jam viskas gerai...

dar- radau labai gerus filmukus, labai maniskiui patinka, nes jis nei teletabiu neziuri, nei t.t. filmuku galima parsisiusti is interneto, jie skirti na gal iki 4-5 metuku, vadinasi www,babyeinstei,com maniskis gali vis ziureti, o man patinka kad ten klasikine muzika, na tokie edukaciniai...gal kazkuriam vaikuciui patiks blush2.gif

dar po gydytoju verdikto apsilankysiu cia, parasysiu kaip ka sake...
jei nepasirodysiu iki svenciu, tai linkiu visom mamytem ir ju seimom linksmu svenciu drinks_cheers.gif
Papildyta:
p.s.: babyeistein,com
Atsakyti
Blondinatore, o kuriame jus mieste gyvenat? gal reikia keisti neurologe?, nes tai nemanau kad vaiko budas - jei saukia kas - is smalsumo turi atsisukt ir paziuret, o jei jau uzsispyres, uzsidares ar pyksta - tada gali ir nebendraut, nors jei atvirai - manau jis dar per mazas pykciams reiksti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2008 11 29, 00:36)
Blondinatore, o kuriame jus mieste gyvenat? gal reikia keisti neurologe?, nes tai nemanau kad vaiko budas - jei saukia kas - is smalsumo turi atsisukt ir paziuret, o jei jau uzsispyres, uzsidares ar pyksta - tada gali ir nebendraut, nors jei atvirai - manau jis dar per mazas pykciams reiksti blush2.gif

mes sostineje...
tai va galvoju, ji siaip gera gydytoja, nuo gimimo mazius pas ja lankosi, buvo daug problemu ir dirglumas, ir neurorefleksinis ir tonusai padideje, tai ji labai rupinos, ir masazus siunte ir i centro poliklinika pas reabitologa (tonusam), ten pat buvom pas logopede, ji paziurejo (maniskiui gal 10 men tada buvo, gal maziau), tai pasake kad motorika veluoja, nes jis eme viena kaladele, o kai ji paduodavo kita, jis pirmaja ismesdavo ir imdavo taja. o pagal jo amziu turejo imti abi po kiekvina i rankyte...parase kad nezymus motorikos velavimas...ji ir galva stebejo echoskopu (itarem hidrocefalija, bet laimei ner), na zodziu ji tikrai gera gydytoja, buvom paskutini karta rugseji, paziurejo kaip mazius ropoja, vaiksto, sake fiziskai viskas nuostabu...
anksciau jis isvis demesio nekreipdavo i kvietimus, o dabar kaip sakau "kai nuotaika yra", ir bendrauja, ir ant ranku prasos ir su kitu vaiku pabendrauja, bet kaip minejau, kai pats nori, na lyg supranta jis pas mane, tarkim prie tv bega, sakau negalima, tai lupa patempia ir zyzt pradeda...o lauke tai toks "rimatas" ir aplamai visi sako kad jis toks "geras" "rimatas", na o as niekam nesakau savo abejoniu, gal ir be reikalo, bet bijau kad prades i ji ziureti kaip i kitoki, o juk diagnoze dar nepatvirtinta...su zaislais jis zaidzia, bet ant puodo klykia isteriskai ir nesedi, saukstu kai maitinu, taip pradzioj bijo (saukstuko i burnyte), bet kai pora kart praziodzius ikisu, tai pats ziojasi...man labiausiai neramina kad jis pamirsta (tarkima ate daryt), nelabai manes klauso, nesupranta ka sakau, o kalba mama gaga, kuku, kaka, baba, bet tie zodziai siaip sau...kai as juokiuosi jis megdzioja juoka, slepyniu zaidzia, su kamuoliu, bet vel gi matau kad kazkas ne taip kaip "iprasta"...
blogiausia kad gydytoja kai jai sakau savo nuogastavimus neklauso( pas ja charakteris toks, ji garsiai kalba, daug, ir neklauso), na toks budas, temperamentinga ji pas mus, siaip geros dusios...
galvoju gal aplamai pas privatu apsilankyt? o kiek vizitas kainuoja? siaip siuo metu su finansasi ne kas , aisku del vaiko tai stipriau dirzus susiverztumem...
Papildyta:
maniskis kai pyksta (tarkim neleidziu prie tv ar kompo, tai verkt pradeda, jis taip pykti isreiskia...
Atsakyti
QUOTE(blondinatore @ 2008 11 29, 00:24)
galvoju gal aplamai pas privatu apsilankyt? o kiek vizitas kainuoja? siaip siuo metu su finansasi ne kas , aisku del vaiko tai stipriau dirzus susiverztumem...
Papildyta:
maniskis kai pyksta (tarkim neleidziu prie tv ar kompo, tai verkt pradeda, jis taip pykti isreiskia...

Gi pasiprasyk siuntimo pas Mikulenaite i VRC - tiksliau nieks nepasakys, tik jei eisi - pasiimk vaiko ligos istorija mirksiukas.gif
maniske irgi kai ko negauna verkia - net zaislus meto ir musasi, bet tikrai ji nemoka ignoruot schmoll.gif . Ignoruoja kai uzsiima nelegalia veikla ir as graziai sakau - ka tu ten darai - tad ji ziuri per kampa ir nesneka - tipo negirdi - matau gi kad girdi lotuliukas.gif , bet ji jau vyresne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2008 11 29, 11:31)
Gi pasiprasyk siuntimo pas Mikulenaite i VRC - tiksliau nieks nepasakys, tik jei eisi - pasiimk vaiko ligos istorija  mirksiukas.gif
maniske irgi kai ko negauna verkia - net zaislus meto ir musasi, bet tikrai ji nemoka ignoruot schmoll.gif . Ignoruoja kai uzsiima nelegalia veikla ir as graziai sakau - ka tu ten darai - tad ji ziuri per kampa ir nesneka - tipo negirdi - matau gi kad girdi lotuliukas.gif , bet ji jau vyresne mirksiukas.gif

jus jau man atleiskit, bet kas tas vrc? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(blondinatore @ 2008 11 29, 13:26)
jus jau man atleiskit, bet kas tas vrc? blush2.gif

Labas blondinatore o jus centro poliklinikoj vaikstot pas neurologe?
VRC tai vaiko raidos centras, jis zveyne vytauto g. 15. pasiprasyk pediatres neurologo konsultacijai i raidos centra. Tikrai ten gausi issamesne informacija. Musus gydytoja irgi tokias problemas nurasydavo gimdymo traumai, galbut charakteris ir pan.
Atsakyti