Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai 3

QUOTE(Kriiste @ 2008 12 15, 18:21)
Del veislyno - galiu pasakyt tikrai nera nepelninga, tik reik pasidomet veislese, kurios einamos labiau, kurios ne ir pinigeliai byres mirksiukas.gif
Mama augina toiterjeru veisles kalyte, ji be kilmes dokumentu, bet suniukus as parduodu po 900 Lt blush2.gif . Aisku mama ne veislei augina, o tik siaip, kaip augintine - pasirinkimas toks buvo nes ji maza - nereik est gamint kibirais, neuzima namie daug vietos, jei balute padaro - tai mazute (lyginant su dideliu suniu), nesiseria, ner plauku aplink blush2.gif . Kergia kas puse metu, jei neiseina - kas met, tik va musu kalyte netinka veislei - nes veda tik po 2 suniukus - viena atiduodam uz patina, kitas lieka, ale pasirinkus tinkama kalyte (perkant reikia ziuret kad butu is kuo didesnes vados ir kuo smulkesne), o jei turint savo patina - jis dar prostitucija uzsiimt galetu, ir jei ta kalyte ne viena rolleyes.gif
Islaidu, prieziuros ne per daugiausiai, o pinigeliai krinta blush2.gif

Mane jau ikalbejai, dabar beliko ikalbeti mano vyra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2008 12 15, 18:46)
Mane jau ikalbejai, dabar beliko ikalbeti mano vyra biggrin.gif

o sunaus nereik ikalbinet blush2.gif ar jo nieks nelaus - gaus versla ir gales rupintis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2008 12 14, 15:55)
Nebezinau ka daryti, rugsejo pradzioj uzsirasem i VRC, o dar jokio pakvietimo nesulaukiam, kiek skambiau, tai sako: palaukit, kai jusu eile ateis, paskambinism...
Ir mazdaug, neskambinek cia, atsiknisk, vistiek nepaspartinsi ivykiu sad.gif

jei vaikutis vyresnis nei trys metai tai tik metų bėgyje gali sulaukti pakvietimo , mano buvo 4 metų ir buvau gegužio mėnesį nuvažiavus , tai sakė kad pakvies po 4 mėnesių, o pakvietė tik sausio pabaigoj , kai supurčiau ten jų sistema iš vidaus doh.gif
Papildyta:
ax.gif aną savaite buvom pas stomatologą , labai gerai sėdėjo kėdėje , davėsi patikrinti dantukus ir pakrapštyt ir su veidroduku pažiūrėt , ryt einam užsidėt vaistukų ir tikiuosi kad nereiks narkozės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2008 12 15, 18:56)
o sunaus nereik ikalbinet blush2.gif ar jo nieks nelaus - gaus versla ir gales rupintis lotuliukas.gif

Po truputi prisijungs mirksiukas.gif Jei jau imsimes sio reikalo, tai tikrai ne su ta mintim, kad viska iskart atiduoti sunui i rankas - jis per jaunas ir daug ko dar nesusigaudo. Pirmaji suniuka tureciau as priziureti ir mokyti sunu ka ir kaip daryti, o jau sekanciu galetu bandyti rupintis jis. Tai turetu buti seimyninis verslas, ne jo vieno. Tik cia dar daug ka reikia issiaiskinti. Tavo mama pardavineja suniukus su dokumetais ar be? Ar vezioja savo kalyte i paroas? Paskaitinejau dabar skelbiimus, ir matau, kad toi terjerus siulo uz 700lt. Vadinasi, jei per metus kalyte atsivestu 3-4 suniukus, gryno pelno turectume apie 2000-2500lt. Pragyvenimui to neuztenka g.gif Reiktu kokiu 5-8 kalyciu, kad is ju pragyventi O tai jau visa ferma ax.gif Dar reikia pasidometi kitom veislem, bet be abejo, galetume laikyti tik mazos veisles suniuka arba kate. Nors ir tai, kol kas namie vietos taip mazai, kad jau stogai vaziuoja - vargina tas amzinas grudimasis ir stumdymasis prasilenkiant, dabartinio suns ir kates per daug, todel apie papildomus augintinius galvoti sunku- nezinau kaip cia reiketu talpintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linabalt: 15 gruodžio 2008 - 19:26
QUOTE(linabalt @ 2008 12 15, 19:26)
Po truputi prisijungs mirksiukas.gif Jei jau imsimes sio reikalo, tai tikrai ne su ta mintim, kad viska iskart atiduoti sunui i rankas - jis per jaunas ir daug ko dar nesusigaudo. Pirmaji suniuka tureciau as priziureti ir mokyti sunu ka ir kaip daryti, o jau sekanciu galetu bandyti rupintis jis. Tai turetu buti seimyninis verslas, ne jo vieno. Tik cia dar daug ka reikia issiaiskinti. Tavo mama pardavineja suniukus su dokumetais ar be? Ar vezioja savo kalyte i paroas? Paskaitinejau dabar skelbiimus, ir matau, kad toi terjerus siulo uz 700lt. Vadinasi, jei per metus kalyte atsivestu 3-4 suniukus, gryno pelno turectume apie 2000-2500lt. Pragyvenimui to neuztenka g.gif Reiktu kokiu 5-8 kalyciu, kad is ju pragyventi  O tai jau visa ferma  ax.gif Dar reikia pasidometi kitom veislem, bet be abejo, galetume laikyti tik mazos veisles suniuka arba kate. Nors ir tai, kol kas namie vietos taip mazai, kad jau stogai vaziuoja - vargina tas amzinas grudimasis ir stumdymasis prasilenkiant, dabartinio suns ir kates per daug, todel apie papildomus augintinius galvoti sunku- nezinau kaip cia reiketu talpintis.

nezinau - jei pinigeliu trukumas - pirkciau viena kalyte - bet is gausios seimos kad butu - tada kai atves pirma vada - kalytes pasilikciau, o suniukus parduociau, tada jau mastyciau apie patinelio pirkima ir auginima savo, jis jau galetu aplakstyt visas jusu turimas kalytes, be to po pagrindiniu pareigu gali aptarnautas kitas kalytes - jos jam gerai mokes (400-800) - patina gal net tikslinga pirkt su dokumentais - brangiau isnuomot galesit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2008 12 15, 19:33)
nezinau - jei pinigeliu trukumas - pirkciau viena kalyte - bet is gausios seimos kad butu - tada kai atves pirma vada - kalytes pasilikciau, o suniukus parduociau, tada jau mastyciau apie patinelio pirkima ir auginima savo, jis jau galetu aplakstyt visas jusu turimas kalytes, be to po pagrindiniu pareigu gali aptarnautas kitas kalytes - jos jam gerai mokes (400-800) - patina gal net tikslinga pirkt su dokumentais - brangiau isnuomot galesit blush2.gif

Aciu uz patarimus, tikriausiai bandysime imtis veislininkystes. Dabar paieskosiu informacijos kada artimiausia sunu paroda ir eisime pasidairyti i suniukus, pasirinksime veisle, apsiziuresime kainas, issiklausinesime apie prieziura ir t.t. Tada taupysime pinigelius ir gal kitais metais jau isigysime nauja augintini biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2008 12 15, 22:24)
Aciu uz patarimus, tikriausiai bandysime imtis veislininkystes. Dabar paieskosiu informacijos kada artimiausia sunu paroda ir eisime pasidairyti i suniukus, pasirinksime veisle, apsiziuresime kainas, issiklausinesime apie prieziura ir t.t. Tada taupysime pinigelius ir gal kitais metais jau isigysime nauja augintini biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2008 12 07, 22:51)
Pareis, norejau paklausti, kada jus issikraustete i Vokietija? Ir kaip tavo vaikas susidorojo su dvikalbyste? Kada jinai ismoko suprasti ir kalbeti vokiskai? Juk i autizma linke vaikai turi apsikritai problemu su kalbos supratimu, kalbejimu, o cia dar dvikalbyste? Mes tai pasvarstome apie emigracija, bet vat nezinau kaip cia su vaiku butu. Is kitos puses, tai gal kol labai jaunas vistiek imlesnis kalboms negu paskui??? Gal veliau jau is viso svetima kalba butu neikandamas reikalas, jeigu ir lietuviskai dar tik neseniai pradejo kalbeti sakiniais?

Skruzdeda, aptsiprasau, buvau praziopsojus zinute. Mes Vokietijoje jau 7 metai. dukrai buvo metukai su trupuciu kai isvykom, o sunui beveik 3,5 metu. Dukra sedejo su manim namie dar iki kol darzeli lankyti pradejo, tai tos kalbos, kaip Hallo, Danke, Bitte, daugiau nereikejo jai vokiskai. Darzelyje aukletojos yra pratusios prie to, kad ateina vaikai nesuprasdami nei zodzio. Dukra lanke dar pries darzeline grupe, kur nedaug vaiku budavo. Kazkaip susitvarkydavo ji ten, manau, daugiau ziuredama ka kiti daro.Nors, turiu pataisyti. pirmus menesius ar net puse metu, ji kai ateidavau pasiimti zviegdavo siaubingai, ir psichologo nuomone, ji visa savo isitempima, kuriame jis pusdieni praleido( nes bande viska supratsi) isliedavo kai as ateidavau. As tokia pat esu, as bandau tuoj viska suprast, be galo isitempiu, esu net vemus kelis kartus po keleto tevu susirinkimu, nes isiskaudedavo galva tiek, kad jau galvodavau darzeli sutatys mane( iterpiau, sita sakinius, nes buvau pamirsus visai kad taip buvo). Bet kai aplinkui kalba tik ta kalba, tai vaikai labai greit susiurbia, ir ne tik vaikai. As atvaziavau jau kazkiek mokedama vokiskai( mokykloj mokiausi biggrin.gif ), o buvo visko, ir asaru ir noro daiktus susikrauti ir namo vaziuoti. Nes vokietijoj kaip ir visur yra dialektai, mes patekom kur nemazai zodziu yra kitaip tariami nei toj " normalioj" vokieciu kalboj", net aukletojos taip pasnekedavo darzelyje. Nu kaip ir zemaiciai, kai sukalbes, tikrai ne viska as suprasciau. Bet vaikai darzelyje tarp vaiku neblogai jautesi. Sunus gal pusmeti nedriso nieko sakyti, o aukletojos mane ramino, kad tai normalu, nes yra keli vaiku tipai. Vieni nesvarbu kaip, bet snekes ir bandys, o kiti tol kol nebus isitikine kad taip yra teisingai, nesakys nei zodzio. Tai sunus buvo kuris nekalbejo. O dukra kalbejo labai mazai( bet cia abiem kalbom). Dabar.... jie abu kalba geriau, lengviau vokiskai nei lietuviskai. Smilte daro dar gramatiniu klaidu, tenka pataisyti ja, bet mokykloj is esmes ji susigaudo kas ir kaip. Nebent tai yra kazkokie zodziai, kuriu ji del savo sutrikimo negali suvokti, tai tada iskyla problemeliu. Bet is esmes, po to kai ji pas logopede pradejo lankytis ir del savo sutrikimo kalbai pagerint ir del dvikalbystes, ji daug greiciau prabilo, ir geriau, ir kai nezino kaip kas sakoma ar nesupranta ismoko tiesiai paklausti. Anksciau bandydavo net nesupratus daryti, atspeti, bet nei uz ka neklausti. Dabar klausineja labai daug, ir tai parodo, kiek ji dar nesupranta. Bet ji jokio diskonforto del vokieciu kalbos nejaucia. Ji visai gerai jauciasi cia, kalba jai netrukdo, o dabar jie ir anglu dar mokosi, kaimynai italai jai yra kazkiek italisku zodziu pasake. Ja net domina, kaip kitose kalbose tas ar anas sakosi.
Mano nuomone, vaikai esantys toj kitakalbej aplinkoj, pripranta greitai. Aisku, negaliu pasakytik kaip butu buve, jei Smilte butu buvus kokiu 7 metu. Vaikai neturintys sutrikimu, tai palyginus vistiek gana greitai persilauzia ir net be akcento sneka. O kaip butu buve Smiltei tokio amziaus, nezinau. Na va, isipleciau kaip visuomet. Esu is tu, kur nemoka trumpai drutai atsakyti blush2.gif

Vakar musu aukle taip pagyre Smilte, kad jau ir as stovejau visa apsipatenkinus. Smilte labai megsta darbelius ar piesti. Todel vedam ja i menu mokyklele, kur jie daug kuo uzsiima,kas su menais susije. Parnese vakar piesini pagal viena pasaka( nezinau kaip kaip mes ja lietuviskai vadinam" auksine Mari ir nelaimele Mari"? blink.gif )
Tai ant vieno geltono lapo nupiese grazia mergaite , linksma graziais rubais. O ant melyno lapo nupiese juoda, purvina, verkiancia nelaimele Mari. Dar net fona sen bei ten juodai patryne pristais. Tai aukle pasake" kada nors, kai Smilte jau didele bus ir zymi menininke, as galesiu visiems sakyti- as jos aukle buvau" biggrin.gif Ai, nu man pagloste sirdi, nedaznai taip pagiria mano vaika ax.gif blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pareis: 16 gruodžio 2008 - 09:45
QUOTE(Pareis @ 2008 12 16, 09:38)
Vakar musu aukle taip pagyre Smilte, kad jau ir as stovejau visa apsipatenkinus. Smilte labai megsta darbelius ar piesti. Todel vedam ja i menu mokyklele, kur jie daug kuo uzsiima,kas su menais susije. Parnese vakar piesini pagal viena pasaka( nezinau kaip kaip mes ja lietuviskai vadinam" auksine Mari ir nelaimele Mari"? blink.gif  )
Tai ant vieno geltono lapo nupiese grazia mergaite , linksma graziais rubais. O ant melyno lapo nupiese juoda, purvina, verkiancia nelaimele Mari. Dar net fona sen bei ten juodai patryne pristais. Tai aukle pasake" kada nors, kai Smilte jau didele bus ir zymi menininke, as galesiu visiems sakyti- as jos aukle buvau" biggrin.gif  Ai, nu man pagloste sirdi, nedaznai taip pagiria mano vaika ax.gif  blush2.gif  smile.gif

Nu kaip smagu, kad sulaukei tokio pagyrimo thumbup.gif
Zinau, ka reiskia, kai visi aplink tik vardina kas su vaiku negerai, kritikuoja, o pagyrimu beveik nebuna - i metus karta, ir tai tik koki salyginai gera zodi teisgirsti... Net susigraudinau dabar...

Smiltei 4u.gif uz grazu piesini, tegul ir toliau jai gerai sekasi smile.gif
Atsakyti
Jo, tikrai mes ne tiek daug pagyru gaunam,dazniau tas ar anas negerai. O kai aukle tiesiog svtinciu veidu tau tai pareiskia ir dziaugiasi taip , lyg tai butu jos anukele, tai tikrai sirdi pagloste tokie zodziai , o ir Smilte visa patenkinta stovejo.
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2008 12 16, 13:14)
Jo, tikrai mes ne tiek daug pagyru gaunam,dazniau tas ar anas negerai. O kai aukle tiesiog svtinciu veidu tau tai pareiskia ir dziaugiasi taip , lyg tai butu jos anukele, tai tikrai sirdi pagloste tokie zodziai , o ir Smilte visa patenkinta stovejo.

Isivaizduoju - juk ir mergaite dazniausiai is kitu priekaistus girdi ir pamokymus, kaip jos sirdele pagloste tokie komplimentai wub.gif
Atsakyti
Gavau tokį laišką. Nežinau, ar toks tinklapis yra jums žinomas, bet galite vieni kitiems padėti, tad gal laiško autorė nesupyks, kad aš jį čia patalpinsiu...

Sveiki visi,
sia savaite pradejo veikti Asociacijos "Kitoks vaikas", su kuria as
dirbu, tinklapis. Jis skirtas tevams, kurie augina autistiskus vaikus.
Informacija tinklapyje daugeliui tokiu seimu gyvybiskai svarbi, tik,
deja, kol kas tinklapis nugrimzdes giliai giliai ir ieskantiems
informacijos apie pagalba autistiskiems vaikams per google, sistema si
tinklapi nurodo kokioj 500 vietoj (o tiek giliai niekas neiesko).
.
Yra galimybe siek tiek pagerinti tinklapio pasiekiamuma - reikia, kad
kuo daugiau zmoniu jame apsilankytu. Todel prasyciau jus visus bent
karta ilisti adresu www.kitoksvaikas.lt ir patunoti jame bent minute
(paziureti nuotraukas ar suzinoti, kad autizmas nera psichikos liga smile.gif

Taip pat, jei galite, persiuskite si prasyma savo draugams - nauda bus
ne tik asociacijai, bet gal ir zmonems, nes siuo metu Lietuvoje tokios
pagalbos daugiau niekas neteikia, o gal jos kazkam reikia.

Aciu

Sėkmės visiems 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 16 gruodžio 2008 - 15:50