Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai 3

sveika,bundziulka,kalbele mums geriau pradejo sektis 2.8m.Tik tada paaiskino kad reikia mokinti aiskiai pavieniais zodziais.kompakta gausiu kovo 3d.dabar cia mokyklines atostogos tai tik tada sekanti karta i kursus.Reikia vaikucius mokinti prasyti ko jie nori.As visada begdavau is paskos kajuko ir klausdavau gal gerti?Gal niam niam?Liepe ipilti truputi gerimo i zaislini puoduka ir laukti kol vel paprasys.Is pradziu rankyte ant sulciu padejo,paskiau ir i akis paziuredavo o dabar jau sako gerti ipilk.IR taip su viskuo,maistu,apranga, maudynem.As su juo elgiausi kaip su kudikiu o jis juk vyrutis jau smile.gif o su tais paveiksliukais tai sake daug darbo,bet rezultatai labai geri.Kai vaikutis ko nori turi atnesti paveiksliuka,negalima nei rankos istiest nei sakyt kas tai yra kol paveiksliukas neatsiranda tavo rankoje.Pataria pradeti nuo saldumyno ar ko nors kas vaikui labiausiai patinka.Kitiems labiau padeda rutina is paveiksleliu.PVZ rytas:uzsidedi triusikelius,apsiauni kojines,uzsivelki maike,uzsidedi kelnes.Po kiekvieno veiksmo paveikslelis nuimamas.Maziukams pataria daryt rutina is 3-4 paveiksleliu maximum.girdejau ziauriai gerai veikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(upsydaisy @ 2009 02 19, 21:25)
sveika,bundziulka,kalbele mums geriau pradejo sektis 2.8m.Tik tada paaiskino kad reikia mokinti aiskiai pavieniais zodziais.kompakta gausiu kovo 3d.dabar cia mokyklines atostogos tai tik tada sekanti karta i kursus.Reikia vaikucius mokinti prasyti ko jie nori.As visada begdavau is paskos kajuko ir klausdavau gal gerti?Gal niam niam?Liepe ipilti truputi gerimo i zaislini puoduka ir laukti kol vel paprasys.Is pradziu rankyte ant sulciu padejo,paskiau ir i akis paziuredavo o dabar jau sako gerti ipilk.IR taip su viskuo,maistu,apranga, maudynem.As su juo elgiausi kaip su kudikiu o jis juk vyrutis jau smile.gif o su tais paveiksliukais tai sake daug darbo,bet rezultatai labai geri.Kai vaikutis ko nori turi atnesti paveiksliuka,negalima nei rankos istiest nei sakyt kas tai yra kol paveiksliukas neatsiranda tavo rankoje.Pataria pradeti nuo saldumyno ar ko nors kas vaikui labiausiai patinka.Kitiems labiau padeda rutina is paveiksleliu.PVZ rytas:uzsidedi triusikelius,apsiauni kojines,uzsivelki maike,uzsidedi kelnes.Po kiekvieno veiksmo paveikslelis nuimamas.Maziukams pataria daryt rutina is 3-4 paveiksleliu maximum.girdejau ziauriai gerai veikia smile.gif

Aciu tau upsydaisy labai lauksiu kompakto. dekoju is anksto.
Atsakyti
4u.gif sveikos likimo draugės
senai pas jus besilankiau blush2.gif
o dabar sėdžiu ir verkiu , mano mažius ryte toks tylus buvo kai nuvežiau į mokyklėlę ir liūdnas , pasiėmiau vakare , atbėgo toks linksmas , o namie bevalgydamas pravirko , ir verkė ilgai , norėjau prieti ir apkabinti , priglausti , o jis mane atstūmė......... verysad.gif paskui atėjo atsisėdo šalia , tai pasikviečiau kad atsisėstų ant kelių ir ilgai sedėjom apsikabine . nurimo . jau valandėlė kaip miega .
o mano širdelė skaudi , o ašaros liejasi upeliais , nekenčiu tokiųakimirkų , kai negaliu suprasti kas jam ? verysad.gif
Atsakyti
Vajei, kaip sunku console.gif O jis visai nekalba, ar tik kodel liudi nepasakoja? Bet kuriuo atveju, tau nelieka nieko kito kaip tik apkabinti ir laikyti stipriai stipriai, kad jis nurimtu ir pasijaustu saugus. Gal jis liudi, nes vis aiskiau suvokia, kad skiriasi nuo kitu vaiku, kad nesiseka su jais susidraugauti, o gal kas uzkabineja, tik tavo vaikutis nemoka pasiskusti? Man kazkada buvo didele staigmena, kai sunus buvo trecioje klaseje, ir mano sesuo ji kalbino, snekejosi su juo, ir iskvote, kad klaseje yra 2 berniukai, kurie skriaudzia mano sunu - tai sasiuvinius jam supleso, tai apspjaudo, tai pastumdo sad.gif Man sito sunus nesake, o as nemokejau ji taip prasnekinti, kaip mano sesuo, labai del to pergyvenau, bet nieko negalejau padaryti nu nemoku traukti zmoniu uz liezuvio, net jei kalba eina apie mano vaikus blush2.gif bet tada, kai isaiskejo, kad tie berniukai skriaudzia Gintara, mes visi pradejome jam kalbeti kad jis turi gintis, nesileisti skriaudziamas, vis paklausinedavome kaip sekasi ir dar "pamokydavome" kaip atsikirsti tiems berniukams, ir rezultato sulaukeme - gavo vienas is ju i aki nuo Gintaro biggrin.gif Po to skriaudikai apsiramino, nebereikejo uzkabineti musu vaiko thumbup.gif Bet esme ta, kad tada reikejo istraukti is vaiko jo bedas, apie kurias net neitariau, ir pati to nesugebejau padaryti - prasnekinti sunu... Gal ir tau reiketu atsargiai pasidometi ar viskas gerai mokykloje? Jei gerai, tuomet jam siaip liudna tikriausiai. Tu vis pasnekek su juo koks jis saunuolis, pagirk, ir pasakyk kad nesvarbu jog kai kurie dalykai jam sekasi ne taip gerai kaip kitiems bendraamziams, nes jis turi visai kitu privalumu, geru savybiu, kuriu neturi kiti vaikai - jis ne toks isdykes, jis labai myli mamyte, jam galbut sekasi piesti ar skaiciuoti - surask nors pora tu privalumu ir vis pakalbek apie juos. nes bent jau mano sunus visada buvo pakankamai nedrasus ir linkes kompleksuoti, todel stengdavausi, kad jis jaustusi kuo geriau, negalvotu apie tai kas blogai sekasi smile.gif O svarbiausia - mylek savo vaika visa sirdimi (neabejoju kad ta ir darai), jam tai labai svarbu, jis tai pajaus net jei nieko nesakysi ir nieko nedarysi- jam svarbu, kad turi tave, yra mylimas ir saugus wub.gif O visa kita susitvarkys, tu tik pasidomek kas vyksta mokykloje, gal issiaiskinsi ka nors svarbaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linabalt: 02 kovo 2009 - 23:17
maniškis nekalba beveik , tik trumpai - į lauką , kepk blyną ....
o savo savijautos jis neapibūdina , tik matau kai būna linksmas kažką pliurpia , juokiasi , šypsosi..........
mokyklėlėj jo niekas negali nuskriausdti , nes lanko spec grupe ten tik 9 vaikai vieni sunkesni už Armanduką mano , su cerebliniu , dauno sindromas , yra tik porelė mergyčių už jį gudresnių , bet su jais visada yra žmogus , mokytoja , auklėtoja , auklytė ..........taip kad skriauda atkrinta , tik ........
gal sutapimas , bet ......šyryt atsikėlė viena koja klišiodamas , ir iš mašinos ėjo iki mokyklėlės net čiupinėjo tą kojyte , prašiau moteryčių kad pastebėtų ir duotų žinia jei ką , tai gal jau vakar buvo koks skausmelis , o jis nesugebėjo to parodyt .......... g.gif
nors kai skauda tai parodo rankyte uždėjęs
matysim kas čia išsirutulios ...............
Atsakyti
Gal tikrai skaudejo ka... Kartais skausma sunku parodyti, nes neiseina suprasti kur tiksliai skauda - man taip buna, tai ka apie vaikiuka kalbeti. Matyt del to ir liudejo maziukas, dabar tik reikia issiaiskinti kas jam negerai, ir viskas bus ok mirksiukas.gif Beje, cia gali buti ir tiesiog augimo skausmai, mano jaunesniam sunui labai kojas skaudedavo gal iki 6 klases, 4-je klaseje buvo pradejes lankyti krepsini, tai teko mesti - del skausmu, nes negaledavo po treniruotes paeiti. gal ir tavo vaikui tas pats?
Atsakyti
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2009 03 03, 00:27)
senai pas jus besilankiau  blush2.gif
o dabar sėdžiu ir verkiu , mano mažius ryte toks tylus buvo kai nuvežiau į mokyklėlę ir liūdnas , pasiėmiau vakare , atbėgo toks linksmas , o namie bevalgydamas pravirko , ir verkė ilgai , norėjau prieti ir apkabinti , priglausti , o jis mane atstūmė......... verysad.gif paskui atėjo atsisėdo šalia , tai pasikviečiau kad atsisėstų ant kelių ir ilgai sedėjom apsikabine . nurimo . jau valandėlė kaip miega .
o mano širdelė skaudi , o ašaros liejasi upeliais , nekenčiu tokiųakimirkų , kai negaliu suprasti kas jam ?  verysad.gif

užjaučiu, suprantu kaip skauda verysad.gif Deja, ir mano tai kasdienybė... Tad jūsų išgyvenimus puikiai suprantu, tik štai paguost negaliu, nes ir pačiai ne paguodos reikia unsure.gif

Pas mus atsirado menka, labai mažutė, bet visgi viltis. Nors, sakoma, nėr ko pasakotis, kol niekas neaišku, tačiau negaliu nepasidalinti, jog radom logopedę, rekomenduotą išties kompetetingų žmonių. Taigi atsirado man vilties žiburėlis, kad gal ji padės mano sūneliui g.gif
Pas mus kol kas naujo nieko. Kai neserga, lanko darželį. Kai dirba jo pagrindinė auklėtoja, jis būna įtrauktas į bendrą grupės veiklą, kažką kartu daro, nesėdi vienas. Kai dirba pagalbinės auklėtojos - dvi dienas per savaitę, jis sėdi vienui vienas ant kilimo, nieko neveikia, net žaislo rankoj neturi. Kas jo pasaulyje darosi, kaip į jį patekti, kaip jam padėti? g.gif Pavargau trankytis į šituos kvailus klausimus, nes tiesiog "geležiniai ar švininiai", jų neįmanoma įveikti kol kas doh.gif
O į RVC stacionarą vis dar bandom patekti, nors gult jau turėjom vasarį, bet ten kaip į kosmosą. Žinot, kas susidūrę... Jau atrodo ir ne pirmą kartą, ir mus ten žino, ir kaip bendrauti su jais žinom, ir vis tiek, kaip su lunatikais - kaip mėnulis pašvies, taip ir pateksim arba nepateksim... doh.gif
Atsakyti
Kai sūnus lankė darželį, man skaudžiausia buvo klausytis auklėtojų pagyrimų koks jis ramus, paklusnus, nesimušantis...O jam iš esmės buvo tas pats kas vyksta grupėje, stovėdavo nuo kitų vaikų atsiskyręs ir svajodavo.Auklėtojoms toks vaikas nuostabus-dėmesio nereikalauja, nieko neprašo, nesiskundžia...ir netrukdo.
Atsakyti
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2009 03 02, 23:27)
senai pas jus besilankiau  blush2.gif
o mano širdelė skaudi , o ašaros liejasi upeliais , nekenčiu tokiųakimirkų , kai negaliu suprasti kas jam ?  verysad.gif

Sveikute

Na tikriusiai niekas kitas jusu labiau nesupras nei sio skyrelio mamytes. Man ir labai liudna kai negaliu suprasti ko pyksta mano mazius, taciau tokiais atvejais stengiuosi visada pasiulyti jo megstama zaidima ar uzsiimti tuo kas jam patinka, kakzaip aprimsta o vanduo geriausia gydymo priemone.

Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2009 03 04, 21:43)
Kai sūnus lankė darželį, man skaudžiausia buvo klausytis auklėtojų pagyrimų koks jis ramus, paklusnus, nesimušantis...O jam iš esmės buvo tas pats kas vyksta grupėje, stovėdavo nuo kitų vaikų atsiskyręs ir svajodavo.Auklėtojoms toks vaikas nuostabus-dėmesio nereikalauja, nieko neprašo, nesiskundžia...ir netrukdo.

Va kuo kuo bet ramumu negalime niekaip pasigirti. Su baime laukiu ejimo i darzeli nes nezinau jei elgsis taip kai namie tikriausiai isvarys jei ne po dienos tai po savaites tikrai. Tiesa pasakius nebesusitvarkau su savo mazium, neviltis kasdien apima, nervuojasi pyksta del smulkiausios nesekmes zaidziant ar siaip neaisku ko. Visa beda kad vienas niekur nei zingsnio nei minutes nebemoka nei pazaisti na nebent tai zaidimas vandenyje butu, turi nuolat jam padeti o kai yra mazesnis brolis tai ne visad iseina is paskos visur.
Na o didziausia beda su valgymu pasidare nezinau gal ka patarsit mamytes bet mano vaikis nebevalgo nieko. (saldumynams tas negalioja smile.gif )Tikslau toks keistas valgymas pasidare valgo tarkim viena sviesta, grietine. Na dar siuo metu tinka brolio Hipp pirktines darzovienes tai dar ju kazkiek ir pavalgom. Jau ir apgaudineju sumalu mesos su darzovem sudedu i indeli kartais tai suveikia. Bet kazkaip toks zingsnis atgal kramtyti kieto maisto kazkaip nebesinori. Del to valgymo tokioj nevilty nezinau is kur jis dar tiek energijos turi pusbadziu budamas. Kokiu sakau maisto papildu bandyt skatinanciu apetita, na nezinau ko griebtis. Gal ka patarsit mamos. Reiktu krauja issitirti jau speju kad ne kas ten.
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2009 03 04, 19:07)
užjaučiu, suprantu kaip skauda verysad.gif Deja, ir mano tai kasdienybė... Tad jūsų išgyvenimus puikiai suprantu, tik štai paguost negaliu, nes ir pačiai ne paguodos reikia unsure.gif

Pas mus atsirado menka, labai mažutė, bet visgi viltis. Nors, sakoma, nėr ko pasakotis, kol niekas neaišku, tačiau negaliu nepasidalinti, jog radom logopedę, rekomenduotą išties kompetetingų žmonių. Taigi atsirado man vilties žiburėlis, kad gal ji padės mano sūneliui g.gif
Pas mus kol kas naujo nieko. Kai neserga, lanko darželį. Kai dirba jo pagrindinė auklėtoja, jis būna įtrauktas į bendrą grupės veiklą, kažką kartu daro, nesėdi vienas. Kai dirba pagalbinės auklėtojos - dvi dienas per savaitę, jis sėdi vienui vienas ant kilimo, nieko neveikia, net žaislo rankoj neturi. Kas jo pasaulyje darosi, kaip į jį patekti, kaip jam padėti? g.gif Pavargau trankytis į šituos kvailus klausimus, nes tiesiog "geležiniai ar švininiai", jų neįmanoma įveikti kol kas doh.gif
O į RVC stacionarą vis dar bandom patekti, nors gult jau turėjom vasarį, bet ten kaip į kosmosą. Žinot, kas susidūrę... Jau atrodo ir ne pirmą kartą, ir mus ten žino, ir kaip bendrauti su jais žinom, ir vis tiek, kaip su lunatikais - kaip mėnulis pašvies, taip ir pateksim arba nepateksim... doh.gif

Na mums i stacionara taip vadinama ligonine ir ilgokai laukti reikejo, bet pradejom dabar mes dienos stacionara lankyt pas isties saunia logopede tai cia kakaip greitai mums viskas isejo gal per savaite tai vat dabar lankom du krat i svaite viena karta su vaikuciais kita individualiai. Planuoju su sia logopede ir toliau dirbti privaciai VRC tokias paslaugas teikia. Tikiuosi apsims su mumis dirti.
Kazkaip skaudu bendruose uzsiemimuose buti, zinau kad ir ten vaikuciai su problemom, aisku kitokiom, bet kai lyginu saviskai su jais nu nors verkti norisi, toks bijantis visko, gyvenimu nesidziaugiantis vaikutis.
Na bet vien skustis tikrai negaliu nors elgesys tikrai zymiai per pastaraji pusmeti pablogejo, taciau kas dziugina vat po zingsneli, po truputuka atsiranda kalbos suvokimas. jei anksciau ant rankos pirstu galejau suskaiciuoti kiek jis zodziu supranta tai dabar isties galiu pasidziaugti kad tikrai duagiau, pavyksta jau net ir teciui ir broliukui koki obuolio gabaliuka nunesti i burna aisku su mano pagalba turiu is paskos eiti ir sakyti bet tai mums didelis pasiekimas smile.gif Vat tokie mazi pasiekimai ir ikrauna jegu tolesniam darbui.

Rita sudominot labai su logopede cia gal ta pati kur ir masazus dar atlieka kur kazkada minejot? Ar jau dirba jusu vaikelis su ja ir kaip ja priima?
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 03 05, 01:17)
Rita sudominot labai su logopede cia gal ta pati kur ir masazus dar atlieka kur kazkada minejot? Ar jau dirba jusu vaikelis su ja ir kaip ja priima?

kad pati kol kas nelabai ką galiu papsakoti - gal kitą savaitę eisim pirmai konsultacijai. Taip, pas tą, kuri masažuoja vaikučius. Kai tik turėsiu kuo pasidalinti - iškart jums papasakosiu, o kol kas viskas tik viltys
Atsakyti