QUOTE(cute @ 2009 04 15, 21:07)
Nanuk, o gal galima truputį plačiau. Kas būtent vaikui pagerėjo?
Suvedžiau į Google paiešką "Memortop" ir pats pirmas puslapis štai šis
http://www.patiekala...ildas-memortop/ apie tai, kad šiame preparate yra daugiau kaip 5 procentų genetiškai modifikuotų sojų produktų. Tai kažkaip pasitikėjimo tikrai nesukėlė
Jo, cia liudna reikalo dalis, deja. Bet niekaip juk neisimsi to sh... is to papildo. Nors jis tikrai gerai paveike maniski.

Pati esu sveiko gyvenimo budo salininke, stengiuos tik ekologiska vaikui duot viska, bet cia deja nieko negaliu pakeisti.
QUOTE(bundziulka @ 2009 04 15, 21:09)
Sveika Nanuk junkis drasiai i foruma juk tam jis ir skirtas. Gal galit placiau papasakoti kaip konkreciai pasireiske pagerejimas. Kazkaip mums VRC kas liecia vitaminus hemopatinius vaistus nieko nerekomenduoja todel labai idomu suzinoti daugiau.
Ok, papasakosiu.
Mano sunus gime su smegenuku isemija. Nustate mums ja tik 6 savaiciu. Gereme Tanakan (jis gerina smegenu kraujotaka), lyg pagerejo, tuo viskas tam kartui baigesi. (isemija - kai smegenys prastai krauju maitinami. kaip man paaiskino, tai kad smegenys issivyste, bet nesubrende buvo pas maniski)
Ejo laikas, vaikas augo... visuomet buvo sunku su juo. Nuo 5 men iki metu tik priartejus svetimama zmogui bliaudavo nezmoniskai, net seneliams negalejom palikti. Nepatiko ir is namu kai isvezdavom (pvz parduotuveje jis zyze, nerimavo).
Zodziu, kaip laukinis buvo. kai sukako 1.5 metu lauke megstamiausias uzsiemimas buvo rinkti kamstelius nuo alaus (ta daro ir dabar, tik dabar surinkes gali ismesti laisvai man paprasius, o tada tai buvo kaip auksas koks tai, neleisdavo paimt ne vieno). Vaikai nedomino visiskai, mego buti vienas aiksteleje, jei budavo vaiku jis i juos neziurejo. Smelyje nepatiko niekad zaisti, ir dabar neidomu. Nuo metuku zaidzia su masinom labiausiai. Kiti zaislai itin retai naudojami. Pradejau pastebeti, kad jis neatsiliepia saukiamas vardu, nepaklusnus labai. taciau galvojau, kad tai charakteris. taip pat neklause niekad jei jam bandziau kazka pasakoti, aiskinti, ziuredavo i kita puse. kai jam sukako 1.10 metu as supratau, kad jau apie pusmeti vaikas nesivysto, jis neismoko nieko naujo (beveik), tik zyzia, reikalauja visko, nervus gadina ir pan. Ir svarbiausia: NEKALBA! Visi bendraamziai jau sakiniais varo, o jis te zinojo 2 zodzius: "brrrrr" - masina ir "aaaaa" - ura (valio rusiskai). Pradejau atidziai stebeti jo elgesi ir supratau, kad jis tikrai NEKLAUSO manes, kartais atrodydavo, kad negirdi net, apie bandymus kartoti zodzius tai is vis kalbos nera, net nebande kartot. Pradejau ieskoti infos, uzsiroviau ant SM temos nekalbiuku, ten mamyte viena man pasake, ka jai tai panasu i autizma, tada ir nuejom pas neurologa, kuris mus nukreipe i VRC. Na, sunkus mano vaikas nebuvo aisku, jis suprato normaliai viska. Budamas 1.5 m jis suprasdavo visokius tokius pasakymus kaip: einam praustis, net rodydavo i vonios kilimeli, kad ji patiest reik i vonia. Siaip nebuvo visiskai atitrukes, bet su demesio sukaupimu jam tikrai buvo didele beda ir domejimasis aplinka buvo ne labai koks. Jis nebijojo tamsos, galejo nueiti i tamsu kambari ir atsisedes ten glostyti katina, jis visuomet norejo daryti tik ta ka jis nori, kaip beaiskintume jis nieko neklause, o nusisukes tik vesdavo aklai uz rankos ir pan.
VRC mums patare kol lauksime eiles pagerti MEmortop papilda. Gereme taip: 2 savaites be perstojimo kasdiena po 1 tablete, veliau kai blogiau pavalgo liepe tik duot. Ne kasdien.
Po 2 savaiciu gerimo vaikas pradejo viska rodyti pirstu (zenklus kelio, paukscius pastebet ir rodyt, sunis, katinus, zmones kazka darancius, autobusus ir pan.), pries tai vaziuojant vezimu jis dazniausiai ziuredavo i ratus visalaik. Multikus ziuret irgi pradejo rodydamas viska ir reikalaujant, kad pasakyciau kaip kas vadinasi. Atsirado bandymai kazka i tema pasakyti, pvz: kai reik kazka atidaryt sako "aky" (atkryt rusiskai), ismoko sakyti "kaka" ir pranesti apie ja kai padaro ir t.t. Zodziu viskuo dometis pradejo, komentuoti savo pauksciu kalba ir reikalauti, kad jam pasakytu kaip vadinasi.
Pradejo suprasti juoka ir juoktis kartu, liudesi pamates irgi nustato veideli liudna ir stena, aiksteleje kai vaikai nuciuozia nuo kalniuko jis parodo (mosteli ranka) ir pasako "ua", ZIUREDAMAS I MANE, o ne i sona. labai pagerejo akiu kontaktas, zymiai ilgiau ziuri. Nori bendrauti. Patinka sveciai, vaikai, net bando jiems kartais kazka aiskinti savo kalba, laksto paskui juos, kartoja ka jie daro (bet cia dar pagal nuotaika, jei prasta tai tik stebi).
Aisku yra islike dar kai kurie bruozai mums: verkia kai atsiduriame mazoje patalpoje su svetimais zmonemis, merkia akis kai staiga prie jo pasilenkia nepazistamas, vis dar renka kamstelius, turi baime vaziuoti liftu ir visuomeniniu transportu arba su svetimais zmonemis masinoje, bijo labai garsaus balso ar juoko.
Bet nemazai pagerejimo, tai tikiuosi gal bus ir toliau geriau, nors mums VRC pasake, kad gali buti visaip: gali isnykti tie bruozai, o gali pasunketi bukle. Ryt einame i pirma uzsiemima i logopedine grupe.
nezinau, ar viska parasiau ar ka pamirsau... klauskit jei ka.