Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai 3

QUOTE(cezi @ 2009 05 07, 17:04)
Tai vat tame ir esmė kad tokių dietų nėra, tai tik griebimasis už šiaudo žinoma, kad yra lengviau pasodint vaiką ant radikalios dietos ir laukt rezultatų, negu kasdien atkakliai ir nuosekliai dirbti su juo, kad ir kaip būtų sunku mokinti, mokinti ir dar karta mokinti nes be mūsų jis tikrai nieko meišmoks nei mokykloj nei kur kitur

Be abejo reikia ir mokinti.

http://www.youtube.c...h?v=3RDtIzHsvQ8
cia apie dieta kuri sakot kad neveikia

http://www.youtube.c...h?v=5P2eSDo7d5E
Autism, Vaccines, Heavy Metals, Mercury & Chelation Wellness

http://www.youtube.c...M...754&index=0
kaip gyvsidabris kills the brain (jokie uzsiemimai nepades isauginti tai kas yra fiziskai naikinama)

www.youtube.com (iveskit: recovery from autism) ten daug dar patirties kuria netikit

Psio, daugiau nekisu savo nosies. Nes matau, kad erzinu cia tik visus. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 07 gegužės 2009 - 16:23
QUOTE(cezi @ 2009 05 07, 17:56)
vargu ar gausi kur tokiu dalyku nusipirkti, bent jau as tai viska piesiau pati, pasiimi storesnio kartono irį jungi fantaziją, kaip ten bebūtų pati tikrai geriausiai pažysti savo aiką ir geriausiai žinai koks simbolis ar piešinėlis jam būtų suprantamiausias ir mieliausias

Aciu , pas mus tevelis piesia tai bus jam darbelio.
Atsakyti

Psio, daugiau nekisu savo nosies. Nes matau, kad erzinu cia tik visus. doh.gif
[/quote]

Manes ne kiek neerzinat wink.gif Tiesa sakant, as irgi manau, kad daugeliu atveju autizmas - ne neurologine busena pati savaime, o kazkokios medziagu apykaitos ligos arba galvos traumos, nepakankamos smegenu kraujotakos ir pan. pasekme. Del ko tada visi autistai tokie skirtingi? Nes skirtingas pakenkimas issaukia skirtingus simptomus. Ir viska, ko neurologai negali paaiskinti, belieka vadinti sutrikimu....

Beje, ta dieta mano drauge savo vaikuciui taiko (jie gyvena JAV). Rezultatai yra. Tik pries tai jie issityre, ar tikrai organizmas netoleruoja gliuteno ir to kito baltymo. Gal kas girdejote, kur Lietuvoje galima atlikti toki tyrima?
Atsakyti
Aš, kaip labai nemandagus asmuo, pasakysiu, kad labai nusišnekat. Pritaikykit geriau sau bekompiuterinę dietą, kad nereiktų skleisti viešumon tokių nesąmonių.
Kaip tada paaiškinti apie asmenis su lengva autizmo forma, ar jiems irgi yra smegenų liga ar galvos trauma? Ir kas čia per liga, dėl kurios žmonės taip įdomiai ir įvairiai mąsto, ko aš pas jokius NT per 18 metų neradau?

Boy with autism dies after chelation therapy
http://www.msnbc.msn.com/id/9074208

There is no generally accepted, scientifically valid evidence to show that chelation alters the outcome for children with autistic spectrum disorder. Intravenous chelation has been associated with at least two instances of sudden cardiac death in children.
http://autism.about..../notchelate.htm

Atsakyti
As, kaip mandagus asmuo, pasistengsiu atsakyti mandagiai: nesakau "visada", sakau "daugeliu atveju". Originalus mastymas - ne liga, ne sutrikimas, bet ir NE AUTIZMAS. Jei autizmas butu tik originalus mastymas, nebutu reikalo mums i sita foruma rasineti.....
Atsakyti
QUOTE(maugle @ 2009 05 07, 17:59)

Manes ne kiek neerzinat wink.gif Tiesa sakant, as irgi manau, kad daugeliu atveju autizmas - ne neurologine busena pati savaime, o kazkokios medziagu apykaitos ligos arba galvos traumos, nepakankamos smegenu kraujotakos ir pan.  pasekme. Del ko tada visi autistai tokie skirtingi? Nes skirtingas pakenkimas issaukia skirtingus simptomus. Ir viska, ko neurologai negali paaiskinti, belieka vadinti sutrikimu....

Beje, ta dieta mano drauge savo vaikuciui taiko (jie gyvena JAV). Rezultatai yra. Tik pries tai jie issityre, ar tikrai organizmas netoleruoja gliuteno ir to kito baltymo. Gal kas girdejote, kur Lietuvoje galima atlikti toki tyrima?

Vilniuje medicinos diagnostikos centras daro toki tyrima. Del gliuteno. apie 40 lt. Krauja ima is venos. Del kazeino netoleravimo nezinau, man regis jie tik del alerginiu reakciju i ji tyria. ten kazkokie skirtingi imunoglubulinai ziurimi.

QUOTE(F @ 2009 05 07, 19:16)
Aš, kaip labai nemandagus asmuo, pasakysiu, kad labai nusišnekat. Pritaikykit geriau sau bekompiuterinę dietą, kad nereiktų skleisti viešumon tokių nesąmonių.
Kaip tada paaiškinti apie asmenis su lengva autizmo forma, ar jiems irgi yra smegenų liga ar galvos trauma? Ir kas čia per liga, dėl kurios žmonės taip įdomiai ir įvairiai mąsto, ko aš pas jokius NT per 18 metų neradau?

Boy with autism dies after chelation therapy
http://www.msnbc.msn.com/id/9074208

There is no generally accepted, scientifically valid evidence to show that chelation alters the outcome for children with autistic spectrum disorder. Intravenous chelation has been associated with at least two instances of sudden cardiac death in children.
http://autism.about..../notchelate.htm

tas berniukas mire del to kad jam heliatoriu, kuri gert reikia i vena suleido.

bet be abejo, kiekvienas turi teise i savo nuomone. as jusu nuomone gerbiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 07 gegužės 2009 - 18:25
QUOTE(Nanuk @ 2009 05 07, 19:24)
Vilniuje medicinos diagnostikos centras daro toki tyrima. Del gliuteno. apie 40 lt. Krauja ima is venos. Del kazeino netoleravimo nezinau, man regis jie tik del alerginiu reakciju i ji tyria. ten kazkokie skirtingi imunoglubulinai ziurimi.
tas berniukas mire del to kad jam heliatoriu, kuri gert reikia i vena suleido.

bet be abejo, kiekvienas turi teise i savo nuomone. as jusu nuomone gerbiu.

Labas, gerbiamos mamos. As irgi esu viena is tu, kurioms likimas padovanojo ypatinga vaika - sunu . Berniukui ivairiapusis raidos sutrikimas. As jau kuris laikas skaitau jusu pasisakymus. Kiekviena syki randu kazka idomaus ir naudingo. Labai gerai, kad atsiranda tokiu mamu, kurios dalinasi ziniomis ir patirtimi. Taip yra visame pasaulyje. Manau, kad mama CUTE ir F per grieztai teisia NANUK. Juk ji irgi mama ir siame forume dalyvauja tik todel, kad pati suzinotu ir kitoms papasakotu ka naudingo radusi. Ne pyktis reikia, o viemai kita palaikyti.
Atsakyti
QUOTE(maugle @ 2009 05 07, 19:20)
As, kaip mandagus asmuo, pasistengsiu atsakyti mandagiai: nesakau "visada", sakau "daugeliu atveju". Originalus mastymas - ne liga, ne sutrikimas, bet ir NE AUTIZMAS. Jei autizmas butu tik originalus mastymas, nebutu reikalo mums i sita foruma rasineti.....

aš ir nesakau, kad tik originalus mąstymas. Tai yra neurologinė būsena, nuo kurios būna ne tik įvairūs sutrikimai (sunkumai), bet ir įvairūs gabumai, pvz sugebėjimas turėt originalių minčių ir jas originaliai išreikšti. Todėl negalima teigti, kad tai liga, ir sakyti "išgydykim autizmą". Reikėtų priimti vaiką kaip tam tikros neurologinės būsenos žmogų ir padėti jam kovoti su sunkumais ir išnaudoti gabumus
Atsakyti
Neteisiu aš Nanuk. Sakiau, gi, kad suprantu jos maksimalizmą. Aš ir pati per visas tas gydymo ieškojimo stadijas perėjau. Tiesą sakant labai gaila to laiko, iššvaistyto ne tame, kas tikrai padėtų. Ir dietą buvau pradėjus ir cheliacija man atrodė garantuotas vaistas, ir MMR skiepas buvo kaltas ir nėriausi iš kailio, kad vaikas atsikratytų gyvūnų baimės, nes delfinų terapijos stebuklingumu buvau įtikėjusi, ir į akis versdavau žiūrėti, nes atrodė, kad tada aš valdau autizmą ... doh.gif
Man gerai pažįstamas tas neigimo, nepriėmimo ir noro "sutaisyti" vaiką periodas.
Linkiu, kad kiekvienai jis būtų kuo trumpesnis, nes visame tame kur kas daugiau panikos ir egoistinio noro, kad vaikas tiesiog būtų normalus, nei besąlygiškos meilės pačiam vaikui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cute: 07 gegužės 2009 - 20:11
QUOTE(cute @ 2009 05 07, 21:10)
Neteisiu aš Nanuk. Sakiau, gi, kad suprantu jos maksimalizmą. Aš ir pati per visas tas gydymo ieškojimo stadijas perėjau. Tiesą sakant labai gaila to laiko, iššvaistyto ne tame, kas tikrai padėtų. Ir dietą buvau pradėjus ir cheliacija man atrodė garantuotas vaistas, ir MMR skiepas buvo kaltas ir nėriausi iš kailio, kad vaikas atsikratytų gyvūnų baimės, nes delfinų terapijos stebuklingumu buvau įtikėjusi, ir į akis versdavau žiūrėti, nes atrodė, kad tada aš valdau autizmą ... doh.gif
Man gerai pažįstamas tas neigimo, nepriėmimo ir noro "sutaisyti" vaiką periodas.
Linkiu, kad kiekvienai jis būtų kuo trumpesnis, nes visame tame kur kas daugiau panikos ir egoistinio noro, kad vaikas tiesiog būtų normalus, nei besąlygiškos meilės pačiam vaikui.

Cute, jeigu bandet viska ir nepadejo tai tuomet ir as suprantu Jus.
Bet visi mes skirtingi ir vaikai musu irgi, ir priezastys ju negalavimu irgi manau skirtingos, todel as saviskiui vis tik pabandysiu padeti, nepavyks tai nepavyks, bet pabandyt galima. (yra gi atveju, kai vaikai atsistato, a vdruk mano butent toks rolleyes.gif ) Juk ir vezininkai kartais atsigauna, nors skaitosi, kad vezys - tai mirties nuosprendis.
O del mokymo tai net nezinau ko saviski mokyti... jis praktiskai viska supranta. blink.gif reik gal paziuret ka turetu moket tokiam amziuje, jei ko nemoka tai to mokyti. g.gif
Tik va su kalba beda. Bet kaip jos mokyti? As jam viska igarsinu visa laika. Tik taip as isivaizduoju. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 07 gegužės 2009 - 20:22
mieloji Nanuk ir kitos jos pozicija palaikančios tikrai nemaniau, kad taip įsižeisi, ir tikrai nebandyk kurnors pabėgti, juk visokių nuomonių reikia ir tik diskusijoj gimsta pačios originaliausios mintys ir be abejo kiekviena pasielgs taip kaip jei atrodys geriausia jos vaikui

bet aš noriu papasakot, kaip aš savo sūnų mokinau raides:
pirmoje klasėje jis mokėsi du metus, kasdien vis nauja raidelė, mes ją ir lipdėm ir piešėm ir klijavom aplikacijas iš popieriaus makaronų kruopų žolyčių ir t. t. ir p.n. ir taip kasdien pusantrų metų ir atrodė, kad viskas veltui prasėdim kokias dvi valandas besimokindami kaip ji atrodo ir kaip tariasi o po 5 min pertraukos jis žiūri į ją lyg pirmą kartą matydamas...
... tačiau kartą nusprendžiau pakeisti šeimos gydytoją ir mes nuėjom į pirmą pažintinį vizitą, papasakojau jai kas ir kaip, ji labai gražiai su juo pabendravo ir pakvietė pasitikrint regėjimą (mes nešiojam akinukus). Išsitraukė lentelę su raidėm ir pradėjo rodyt, aš jai sakau, kad jis raidžių nepažysta, o ji man - nu ką jūs mamyte negali būt, toks šaunus vyrukas - ir drasiai jį sodinasi ir klausinėja. Ir ka tu manai nepatikėsi nepatikėjo ir vyras ir mokytojai ir aplamai visi kas ji pažysta - jis išvardino jas visas iki vienos!!!!!!!!!!!!!!! Ir nuo tos dienos kuo puikiausiai pažysta visas raides!!!!!!! Pamenu verkiau tada kol ašaros baigės.........

Ką aš noriu tuom pasakyt? Ogi tą, kad tai buvo jo pačio šuolis milžiniškas šuolis per keletą sekundžių!!!!!!!!!!!

Jei kankinsi saviškį dietom, tai visus vaiko nuopelnus ir pastangas nurašysi jom, nors greičiausiai jos čia niekuo dėtos. Matau, kad domiesi ks vyksta užsieny Kaip tu manai jei mokslininkai butų patvirtinę šį gydymo metodą argi nebūtų jis taikomas visur ir visada juk peršalimas ar inkstų nepakankamumas visur taip pačiai gydomas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 07 gegužės 2009 - 20:33
QUOTE(Nanuk @ 2009 05 07, 21:15)
O del mokymo tai net nezinau ko saviski mokyti... jis praktiskai viska supranta.  blink.gif reik gal paziuret ka turetu moket tokiam amziuje, jei ko nemoka tai to mokyti.  g.gif
Tik va su kalba beda. Bet kaip jos mokyti? As jam viska igarsinu visa laika. Tik taip as isivaizduoju.  g.gif

na maniškis pirmus žodelius ištarė trejų maaa (mama), gaaat (gert), ir t t nenusivilk dar kalbės, didelė tikimybė kad dar užsimanysi kad ir patylėtų nors 5 min biggrin.gif ir tada aš dar nežinojau, kad jam autizmas gal todėl per daug ir nepanikavau
Atsakyti