Įkraunama...
Įkraunama...

Izraelis. Kontrastų šalis :)

QUOTE(Niania @ 2008 11 26, 21:00)
mirksiukas.gif Gal kokia hanuka turejo omeny....
Dar pastebejimas, zydai nedirba sestadieniais, o ne penktadieniais, nors, jau nuo penktadienio pietu viskas stoja  bigsmile.gif
Siaip tai labai liberali ir "poilsiaujanti" salis - penktadieniais nedirba musulmonai, sestadieniais - zydai, o sekmadieniais - krikscionys. Yra is ko rinktis  thumbup.gif

labai gerai galvoji,kad mes ilsimes,turistam taip dazniausia atrodo,bet del klimato ir karscio,po darbo nieko nesinori. As pvz:. istisa savaite dirbu,mane gali iskviesti bet kurios paros metu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(meile0409 @ 2008 11 26, 22:29)
labai gerai galvoji,kad mes ilsimes,turistam taip dazniausia atrodo,bet del klimato ir karscio,po darbo nieko nesinori. As pvz:. istisa savaite dirbu,mane gali iskviesti bet kurios paros metu blink.gif

Zmones ten tikrai daug dirba, ir tempas visai kitas. Sia vasara kai atvyko draugai is Izraelio Lietuvon, tai jiems p[asirode kad mes tiesiog atsipute vaikstinejam,niekas niekur neskuba schmoll.gif

Kada jau busi Lietuvoj? Greiciau vaziuok, siandien l. graziai sninga thumbup.gif
Atsakyti
cia per svente kai masinos visame Izraelyje nevazineja user posted image

Papildyta:
QUOTE(R&D @ 2008 11 26, 23:36)
Zmones ten tikrai daug dirba, ir tempas visai kitas. Sia vasara kai atvyko draugai is Izraelio Lietuvon, tai jiems p[asirode kad mes tiesiog atsipute vaikstinejam,niekas niekur neskuba schmoll.gif

Kada jau busi Lietuvoj? Greiciau vaziuok, siandien l. graziai sninga thumbup.gif

sniego turbut neuzklupsiu doh.gif ,nes tik kova baigesi mano darbo sutartis,tai ir is karto leksim biggrin.gif

QUOTE(R&D @ 2008 11 27, 00:13)
O jus Vilniuj gyvensite? Mokate hebraju kalba? Mums reikes hebraju k. mokytojo dukrai,jau sakiau mirksiukas.gif

mes gyvensime is pradziu Kaisiadoryse,bet as ieskau darbo Vilniuje pagal savo profesija.o hebraju kalba nera problemu mokinti,pas mane yra daug mokomuju knygeliu ir vaikams,savo sunui pripirkau kad neuzmirstu, ir suaugusiems,liko kai as mokiausi. As tau parasysiu AZ kai mes grisim ir susitarsim del pamoku ok?
Atsakyti
QUOTE(R&D @ 2008 11 27, 00:56)
OK. O kokia tavo profesija? Siaip tai Vilniuj su darbais vel riesta.Visur tik atleidzia ir atleidzia...bedarbyste auga. Atseit krize,darbu neber... schmoll.gif Na tu pati turbut zinai viska. Jei nori parasyk i AZ.
sekmes.

as viska zinau,bet kiek ieskojau internete tai tik vilniuje iesko mano profesijos,IT systemos administratore,be to mano vyrui irgi Vilnius patinka biggrin.gif kol jam sutvarkysim visus dokumentus,gyvensim Kaisiadoryse pas mano tevus,o po to gal persikelsim i Vilniu biggrin.gif
cia dar visna foto is tos sventes user posted image
Atsakyti
kazko neleidzia ikelti,tai pasiziurekit musu nuotykius Izraelyje sitame puslapyje http://s116.photobuc...iafilter=images
Atsakyti
Laba diena mergaitės vasara ir aš lankiausi šioje šalyje ir susirgau liga kuri vadinasi IZRAELIOMANIJA .Tai nuostabu norėčiau dar kartą ten nuvažiuoti
šalis tokia maža o tiek visko daug turi 3 jūras ,dykumą, žalumą įvairius žmones tiek religijų net galva svaigsta biggrin.gif
deja nemoku įdėti nuotraukų blush2.gif
gavau iš draugės pover point prezentacija apie Izraelį bet nemoku jos įdėti reikia patarimo kaip tai padaryti ar išvis įmanoma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelija3: 28 lapkričio 2008 - 14:27
QUOTE(R&D @ 2008 11 27, 23:10)
Paziurejau visas nuotraukas MEILES.Super! Grazi seima, grazi aplinka thumbup.gif
LT bus liudna,nes cia tamsu ir tamsu... cool.gif
O vyras moka lietuviskai?

Laba, o kur tos nuotraukos? ir as noreciau paziureti 4u.gif Kaip supratau, Meile, grizta i LT. Po Izraelio cia tikrai bus nekas. Ne tik tamsu, cia viskas kitaip. Gyvenu Kaune, 22h isejus i gatve - tuscia. Tenai zmones gatvese smirineja visa para, ir siaip, cia mes susiraukia, gatveje niekas nestabdo ir nekalbina smile.gif Na gal ir smulkme tokie dalykai, bet ekonomine LT situacija - tragiska. Todel noriu isvaziuoti is cia, myliu LT, bet kitos iseities nlb matau. Aaa doh.gif jau matau linka kur nuotraukos sumestos
Papildyta:
Nuotraukos tikrai nuostabios!Ypatingai jusu lelius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(crypto @ 2008 11 28, 20:24)
Laba,  o kur tos nuotraukos?  ir as noreciau paziureti 4u.gif Kaip supratau, Meile, grizta i LT. Po Izraelio cia tikrai bus nekas. Ne tik tamsu, cia viskas kitaip. Gyvenu Kaune, 22h isejus i gatve - tuscia. Tenai zmones gatvese smirineja visa para, ir siaip,  cia mes susiraukia, gatveje niekas nestabdo ir nekalbina smile.gif Na gal ir smulkme tokie dalykai, bet  ekonomine LT situacija - tragiska. Todel noriu isvaziuoti is cia, myliu LT, bet kitos iseities  nlb matau.  Aaa  doh.gif jau matau linka kur nuotraukos sumestos
Papildyta:
Nuotraukos tikrai nuostabios!Ypatingai jusu lelius smile.gif

pas mus problema,kad negriuku daug privaziavo!Pirkom buta geram rajone,prie juros,o dabar cia aplink negriukai blink.gif kas antra diena vyrui islauzia masina,tel avive narkomanai irgi iesko pinigu ir korteliu,kad narkotiku nusipirkti.Darzeliai cia labai man nepatinka,leidzia sergancius vaikus su temperaturom,o po to mes gydomes.
Kiekvienoje salyje yra + ir -,kai atostogauji zmones sypsosi,paslaugus,o kai pagyveni tenai pamatai viska kitaip.
Gera pvz pasakysiu,Izraelyje truksta vandens,vyriausybe praso taupyti,musu seima taupo kaip tik gali,o einu i darzeli vaiko pasiimti,o ten upeliais bega vanduo,as pasakiau kad vandens truksta,kodel tie zmones netaupo,o jie pasakevyriausybe suras buda gauti vandens tas abejingumas ir gyvenimas zmoniu sia diena man jau nepatinka,reikia galvoti apie ateiti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meile0409 @ 2008 11 29, 08:49)
pas mus problema,kad negriuku daug privaziavo!Pirkom buta geram rajone,prie juros,o dabar cia aplink negriukai blink.gif  kas antra diena vyrui islauzia masina,tel avive narkomanai irgi iesko pinigu ir korteliu,kad narkotiku nusipirkti.Darzeliai cia labai man nepatinka,leidzia sergancius vaikus su temperaturom,o po to mes gydomes.
Kiekvienoje salyje yra + ir -,kai atostogauji zmones sypsosi,paslaugus,o kai pagyveni tenai pamatai viska kitaip.
Gera pvz pasakysiu,Izraelyje truksta vandens,vyriausybe praso taupyti,musu seima taupo kaip tik gali,o einu i darzeli vaiko pasiimti,o ten upeliais bega vanduo,as pasakiau kad vandens truksta,kodel tie zmones netaupo,o jie pasakevyriausybe suras buda gauti vandens tas abejingumas ir gyvenimas zmoniu sia diena man jau nepatinka,reikia galvoti apie ateiti blush2.gif

Skamba taip, jog manoma, kad pazadetoje zemeje atsiras kas pagirdys ir pamaitins cool.gif O siaip, manau, toks poziuris todel, kad yra privaziave daug zmoniu is ivairiu saliu, ir is tokiu, kurie niekada nieko netaupe ir netaupys... schmoll.gif Stebejau, kaip per vakariene viesbutyje vietiniai zmones prisikrauna tokias pilnas lekstes, kad paskui ne puses nesuvalgo.. turiu pasakyti, prisikrauna ne daug, bet neispasakytai daug....Pavyzdziui po 5 to paties pyrago gabalelius vienam asmeniui ir taip kokiu 3 rusiu blink.gif . Na, kurgi tu suvalgysi 15 pyrageliu...Man tik idomu buvo, kur paskui reikia deti tokias kruvas maisto atlieku, kiauliu gi ten nera g.gif
Papildyta:
QUOTE(R&D @ 2008 11 27, 20:41)
Labai norim. Juo labiau, kad cia fotoreportazu temele... ax.gif  biggrin.gif

As ideciau nuotrauku, bet man kol kas neleidzia ax.gif
Atsakyti
teko dirbti vienam viesbutyje,kaip tik atvaziavau,tai jie duodavo viska,kol nesuvalgydavo!
PVZ pas mus ofise dirba negriuke,valytoja.Viena diena buvo labai daug susirinkimu,daug betvarkes,nu jei betvarke,tai ir siuksliu pilna.Mes iskvietem ja ir sako,kad labai cia purvina ir jei galetu kad autvarkytu,tai ji tik paklause Kur? blink.gif tada dar pirstu parodem,bet jos atzvilgiu buvo normalu ir ji isejo.Aisku,kita diena ja atleido,nes ji nieko nedarydavo tik valandas sededavo ir uz tai gaudavo pinigus. Bet taip pagalvojus,jei ofise kur pilna popieriu,net neimanoma praeiti valytoja nemato kur betvarke,tada kas pas ja namuose darosi g.gif
Papildyta:
merginos,cia apsilankyti visiems patarciau,vis del to cia sventoji zeme,bet gyventi cia nerekomenduociau blush2.gif man patinka Izraelis ir visa kita,bet dabar daug zmoniu grista namo. Visi zmones is SSSRS buvusios skundziasi,kad geru pareigu negauna,nes jie is tenai!
Daug zmoniu atvaziuoja dirbti nelegaliai,po to del ju kaltes mus taso. Pvz as su vyru susituokus 4 metai + vaikas ir mes dar vis kas metus einam atsizineti i uzsienio reikalu ministeryje,kad mes vis dar kartu.O jei vaikas gimsta nepanasus i mano vyra ,o i mane darai ginetinius tyrimus,kurie kainuoja 4000$
Kaip sakome kiekvienoje valstybeje yra savo prikolu,tai ir Izraelis neatsilieka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(meile0409 @ 2008 12 01, 09:40)
teko dirbti vienam viesbutyje,kaip tik atvaziavau,tai jie duodavo viska,kol nesuvalgydavo!
PVZ pas mus ofise dirba negriuke,valytoja.Viena diena buvo labai daug susirinkimu,daug betvarkes,nu jei betvarke,tai ir siuksliu pilna.Mes iskvietem ja ir sako,kad labai cia purvina ir jei galetu kad autvarkytu,tai ji tik paklause Kur? blink.gif  tada dar pirstu parodem,bet jos atzvilgiu buvo normalu ir ji isejo.Aisku,kita diena ja atleido,nes ji nieko nedarydavo tik valandas sededavo ir uz tai gaudavo pinigus. Bet taip pagalvojus,jei ofise kur pilna popieriu,net neimanoma praeiti valytoja nemato kur betvarke,tada kas pas ja namuose darosi  g.gif
Papildyta:
merginos,cia apsilankyti visiems patarciau,vis del to cia sventoji zeme,bet gyventi cia nerekomenduociau blush2.gif  man patinka Izraelis ir visa kita,bet dabar daug zmoniu grista namo. Visi zmones is SSSRS buvusios skundziasi,kad geru pareigu negauna,nes jie is tenai!
Daug zmoniu atvaziuoja dirbti nelegaliai,po to del ju kaltes mus taso. Pvz as su vyru susituokus 4 metai + vaikas ir mes dar vis kas metus einam atsizineti i uzsienio reikalu ministeryje,kad mes vis dar kartu.O jei vaikas gimsta nepanasus i mano vyra ,o i mane darai ginetinius tyrimus,kurie kainuoja 4000$
Kaip sakome kiekvienoje valstybeje yra savo prikolu,tai ir Izraelis neatsilieka biggrin.gif

Gera ten kur musu nera. biggrin.gif
Del negru tai viskas aisku, bet del tokio paranojisko poziurio i vaika,seima tai tikrai keista.Pagal zydus, vaikas bus tikras zydas jei mama zyde,o tu ne zyde kiek supratau tai ir taso...nu nesamone...
Mano draugai kurie buvo atvaziave pas mus sia vasara isvyko is LT pries 30 metu, ju vaikai ten gime,bet jie l. nori savo vaikams gauti LT pasus ir kazkaip Izraelio visai negyre,nors jie tikri zydai ir labai palaiko savo tradicijas...,didziuojasi savo talentinga tauta,bet tvarkos salyje tai nemegsta.
O kas ja megsta doh.gif LT dabar is vis balaganas.... bash.gif
Papildyta:
P.S. kita rudeni planuojam aplankyti Izraeli jei niekas nepamaisys. As jau buvau karta,bet trumpai,o dukrai tai l. noreciau parodyti ta nuostabia sali.
Atsakyti
as tave palaikau,gerai ten kur musu nera.
As vakar susitikau su viena latve,kuri daznai vazineja i Izraeli del reikalu,seimos aplankyti,tai ji labai ilgai galvojo ar gristi i Latvija,be to ten krize ir t.t. O Izraelyje ji baige daktarata ir jos niekas neima i darba,nes nera praktikos ir dar viena kliutis,kad ji is buvusios SSSRS.Ji pasakojo,kad uzmerke akis ir grizo per sita krize,o darba gavo po keliu dienu.Sako,ji manvaziuok,pabandyk,nepasiseks,grisi atgal As jos viso pasakojimo negaliu iki sios minutes uzmirsti rolleyes.gif
Pvz mano vyras,jei ne jo mama,jis butu nulekes i tikinciu mokykla ir nezinia kas ten su juo butu toliau,nes smegenis plauna. Mano vyras dabar pats nemegsta tu tikinciu,as ir ji palaikau,koks zmogus tikedamas dievu,pamaldus,negali eiti dirbti,o gyvena is svetimos kisenes? g.gif
Bet ka as turiu buti dekinga Izraeliui uz savo suneli wub.gif
Atsakyti