QUOTE(flight @ 2013 04 23, 11:04)
Matyt, atsirado, kas sumokėjo grynais ir iš karto, be jokių paskolų etapų ir t.t. Jums, kaip suprantu, pirma reikia parduoti esamą butą, tada paimti paskolą - tai greitai nesidaro...
Seniai jau ieškot namo? Paprastai juk žmonės daug svarsto, apgalvoja, kol ryžtasi - nuspręsit, kad jums tikrai reikia būtent namo
Na ne, mes planuojam šiek tiek kitaip: paskolą mums duotų tokiai panašiai sumai. Ir tik tada pardavinėtume butą. Kitas variantas - jo net nepardavinėt, o nuomot...bet vėlgi - tiek metų teks tada vargt su nuomininkais, kurie garantuotai "sudroš" viską (o dabar mes ne per seniausiai esam pasidarę remontą ir butas gan gražus), buto vertė per tiek metų greičiausiai dar kris, o kai bus "sudrožtas" - tai dar muš kainą.. Tad galvojam, kad geriau bandyt parduot dabar. Tada atiduodam skolą, dalį pinigų pasidedam į banką tam atvejui, jei pvz kažkuris netektų darbo ar pan., kad turėtume iš ko paskolą mokėt... Iš esmės būtent to mums patikusio namo šeimininkai dar metus būtų laukę, bet mes nepalikom rankpinigių net, sakėm pagalvosim dar. O va kažkas iškart paliko - ir viskas. Na, tiek to.
O tas apsisprendimas...Kažkada buvo užėjęs toks, bet tada mąstėm apie galimybę kraustytis į mano mamos namą (ten jis didelis, antram aukšte gyvena brolio šeima, pirmam - mama). Bet taip išėjo, kad nepavyko susitarti... Tad likom ten, kur esam ir iš principo nutarėm daugiau negalvot net apie galimybę ten gyvent..nebent po 20 m. Kol mažius buvo visai mažas - viskas mums tiko ir bute, bet va vaikai auga, vietos jiems mažoka jau... Tad vėl pradėjom svarstyt galimybę arba pirkt didesnį butą (kaip pamatėm - mums išeina tik nebent senos statybos...arba naujas, bet dažniausiai be apdailos - bet už galimai namuko kainą...arba naujas su apdaila, bet lygiai taip pat toli nuo centro, kur kelionei per kamščius sugaištume beveik analogiškai tiek pat laiko, kaip ir pvz važinėdami iš kokių Salininkų)... Mes nenorim nei didelio namo, nei didelių plotų. Užtektų 120-130 m2 namuko ir 5-6-8 arų. Norėčiau turėt pievutę vaikams, nedidelį šiltnamiuką ir kelias lysves savo malonumui, ūkininkaut tikrai nesirengiu

Ir norėčiau pati planuot, kada noriu pradėt šildymo sezoną, kada jį baigt bei kokioj šilumoj noriu gyvent.. Tuo tarpu dabar - negaliu skųstis - butas labai šiltas, žiemą per didžiausius šalčius vaikštom su maikutėm...Ir deja, patys nieko negalim pasireguliuot, nors aš su malonumu sutikčiau sumažint tą šilumos kiekį. Ir gaunasi, kad šildymo sezono kaina už 50 m2 gaunasi beveik tokia pat kaip nedidelio namo

Mano reikalavimai - kad ne per toliausiai būtų miesto transportas (tam atvejui, jei pvz negali nuvežti/parsivežti vaiko arba sugenda mašina), kad būtų normalus privažiavimas (nereiktų dardėt kelių km žvyrkeliu), kad būtų žiemą valomi keliai...Labai gerai būtų - jei būtų ir darželis, mokykla. Ir kad nebūtų dideliausių kamščių važiuojant/grįžtant (užtat kažkaip į Balsių, Žaliųjų ež. pusę nelabai net ir žiūrim). Galbūt, jei mano butas būtų kur nors beveik centre ir į darbą vaikščiočiau pėstute - nekiltų mintis ieškotis namo.. Bet dabar ir taip man iki darbo 13 km važiavimo, vyras irgi važinėja išvis už Vilniaus. Dukrą irgi planuoju bent nuo 8 klasės leist mokytis "į miestą", tad jai irgi teks važinėt. Todėl va ir mąstom apie namą

O pirkt sakykim kokį seną butą blokiniam name Žirmūnuose (man šis rajonas mielas nuo vaikystės, nes gyvenau ten)...ir vėl mokėt kosmines sąskaitas už šildymą ir dar pvz renovaciją - kažkaip man nelabai prie širdies.. O tolimesniuose miegamuosiuose rajonuose - vėlgi ir toli bus nuo darbo, ir tos pačios problemos, ir dažniausiai siūlomi butai 7-9-12-16 aukštų namuose, vėl parkavimosi problemos, nes dažniausiai mašinų visur prikišta, kur tik įmanoma... Dabar gyvenam tolimesniam mikrorajone, gal ne tokiam "presižiniam", bet iki centro visada atlekiam be kamščių, į darbą rytais per 15-20 min atvažiuoju. Bet vėlgi, didesnio buto šiame raj. nenorim, jau geriau išsikelt į namuką.