Įkraunama...
Įkraunama...

Atsisveikinimas su iškritusiu dantuku

O keleriu metu jusu vaikams pradejo kristi dantukai? Tik Doma paminejo 6,5 m. O kaip kitiems? Maniskei jau 5 m. O pazistamu dukrelei jau 5,5 m. iskrito pirmieji. Gal tai priklauso kazkiek nuo to, kada isdygo dantukai?

Maniskei 5,5, tai dabar jau kliba wink.gif Sako kai iskrenta pirmieji, tai vaikas jau pasiruoses i mokykla eiti wink.gif  
Atsakyti
Jau iskrito ;D Pats, bevalgant, zodziu nereikejo traukti,  dabar padesim dantu fejai, paziuresim i ka pavers wink.gif
Atsakyti
Springlet,smagu kad iskrito bevalgant biggrin.gifO kaip pati mergyte be dantuko jaucias?Nekompleksuoja ji kad va nera dantuko,kaip as atrodysiu?Idomu kaip vaikai i tai ziuri?Mano drauges mergyte viena tai norejo ka nors isidet i ta tarpuka,kur dantuko nebuvo,labai jau ji sielojos kad dabar visi juoksis is jos  [smiley=giigii.gif]
Atsakyti
Maniske didziuojasi esanti bedante ;D Visiems tik giriasi, tik rodo biggrin.gif
Nors kai buvo kokiu ketveriu ir suzinojo, kad jai dantys kris, tai labai bijojo ir nenorejo. Veliau paaiskinom, kad nauji isaugs, o dar toji stebuklingoji feja daro stebuklus ;D
Atsakyti
Katik jusu klausiau, kada vaikams dantukai pradeda kristi. Stai ir mes jau patyreme. Viena vakara valiau Guodai dantukus ir pastebejau, kad apatiniai kreivoki, tarpelis didesnis. Patikrinu - abu kliba! Tai buvo juoko mano mazei! Dabar kazin kaip seksis juos istraukti. Gal pati susitvarkys? Nes kai koki raksti isivaro, tai daug asaru praliejam, kol istraukiam.
Atsakyti
Sisi, prisiminiau kaip man dantu gydytoja istrauke pirmaji dantuka, pasiule uzsimerkti ir zadejo saldaini duoti, o as ir patikejau smile.gif Zinoma kai istrauke danti, tai saldainiu pavaisino ;D
Atsakyti
Na stai, turim pasigirti. Vakar Guodai iskrito pirmas dantukas. Nuejau pasiimti merginos i darzeli, ziuriu - be dantuko. Kausiu, kur padejo, kaip issitrauke. O kitos mergaites pribegusios pasakoja, kad tai jos pastebejo, kad Guoda be dantuko, o ji pati tik juokiasi, nes pamete danti nezinia kur ir kada. Matyt, dantu feja nejuciom ji pasieme.
Siandien ryte padejau po pagelve lita. Tai dziaugesi! Vakar ir siandie ryte vis bega ir bega i veidrodi ziureti. tsisveikinom su pirmuoju dantuku be skausmo ir asaru.
Atsakyti
kadangi mes jau gerokai anksciau netekom keturiu virsutiniu dantuku,tai labiausiai manoji laukia kada pagaliau jie isdyks ir kaip ji atrodis  ;Dva jau pradejo klibeti apatiniai,tai labai apsidziauge ir planuoja deti po pagalve ir laukti fejos... wink.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, aš naujokė pas jus. Mano sūnui 5,7 m.  Pirmą dantuką irgi jau pametėm.Jis iškrito 5,4m.  Pasidėjom po pagalve, o ryte jį pasiėmė pelytė ir mainais paliko litą  ;D Gal po savaitės iškrito ir antras dantukas. Paslapčia aš pirmąjį buvau padėjusi prisiminimui, o neseniai teta padovanojo mažą medinę dėžutę pirmam dantukui, tai su sūnum ėjom į palėpę to pirmojo ieškoti :-) Laimei, pelytė dar nespėjo jo sugraužti, tai dabar guli gražioj dėžutėj ant lentynos. Kada nors bus ydomu pasižiūrėti  [smiley=000552.gif]
Atsakyti
Labutis.O maniskis gauna uz dantuka po eura,nes gyvename ne Lietuvoje.Neseniai net dziaugesi, jog gauna daugiau nei vaikai Lietuvoje ;D
O karta feja(t.y as)niekaip nerado po pagalve padeto dantuko,bet pinigeli vistiek padejo.O ryte vaikas rado ir pinigeli ir dantuka.Tai vaikas dziaugesi,kad feja pamete dantuka ir sugris dar karta.Teko issileisti truputuka ;D
Atsakyti
Paslapčia aš pirmąjį buvau padėjusi prisiminimui, o neseniai teta padovanojo mažą medinę dėžutę pirmam dantukui, tai su sūnum ėjom į palėpę to pirmojo ieškoti :-) Laimei, pelytė dar nespėjo jo sugraužti, tai dabar guli gražioj dėžutėj ant lentynos. Kada nors bus ydomu pasižiūrėti  [smiley=000552.gif]

As irgi paslapcia pasidejau smile.gif O va dezute, tai tikrai nebloga dovana wink.gif
Atsakyti
Siemet ir man teko prisiminti ta jaudinanti vaikystes meta kai ateina laikas atsisveikinti su pirmuoju dantuku  :smile.gif

Kotrynai pirmasis (apatinis) dantukas iskrito mano galva labai anksti - 5 m. 3 men. o po menesio iskrito ir gretimas apatinis dantukas. Neilgai trukus abu nauji dantukai graziai prasikale ir isaugo.
Nezinau ar dantu kritimas turejo itakos, ar tai tik sutapimas, bet abu kartus vaikas sukarsciavo...

Veliau, kai Kotrynai buvo 5 m. ir 8 mėn. vienas po kito iskrito abu virsutiniai dantukai. Tai ivyko geguzes men. o jau spalio vidurys, o nauju dantuku net nesimato  ???

Sunerimusi skambinau vaiku stomatologei, bet ji man paaiskino, kad nuolatiniai dantys gali dygti ir pusmeti... Sudetinga vaikui kasti kieta maista be priekiniu dantu, o ir siaip moralinis diskomfortas. Prie viso sito, virsuje jau ir gretimas iltinis kliba...  ohmy.gif

Ar kas turite panasiu problemu? Kiek ilgiausiai nedygo nauji dantukai? Rentgeno nuotraukos daryti nesinori... Kokius vitaminus/pan. vartojote?
Atsakyti