Siemet ir man teko prisiminti ta jaudinanti vaikystes meta kai ateina laikas atsisveikinti su pirmuoju dantuku :

Kotrynai pirmasis (apatinis) dantukas iskrito mano galva labai anksti - 5 m. 3 men. o po menesio iskrito ir gretimas apatinis dantukas. Neilgai trukus abu nauji dantukai graziai prasikale ir isaugo.
Nezinau ar dantu kritimas turejo itakos, ar tai tik sutapimas, bet abu kartus vaikas sukarsciavo...
Veliau, kai Kotrynai buvo 5 m. ir 8 mėn. vienas po kito iskrito abu virsutiniai dantukai. Tai ivyko geguzes men. o jau spalio vidurys, o nauju dantuku net nesimato ???
Sunerimusi skambinau vaiku stomatologei, bet ji man paaiskino, kad nuolatiniai dantys gali dygti ir pusmeti... Sudetinga vaikui kasti kieta maista be priekiniu dantu, o ir siaip moralinis diskomfortas. Prie viso sito, virsuje jau ir gretimas iltinis kliba...
Ar kas turite panasiu problemu? Kiek ilgiausiai nedygo nauji dantukai? Rentgeno nuotraukos daryti nesinori... Kokius vitaminus/pan. vartojote?
Kiekvienas iš tėvų turi savo pliusus ir minusus, kaip ir bet kuris kitas maitinimo šaltinis.