Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai. 2 dalis

Cia truputi pasigrozeti http://picasaweb.goo.../Streptocarpus# ausrazs gal kas sugundys g.gif
[/quote]
na jau groziai wub.gif wub.gif net burna praveriau beziuredama doh.gif ir situ groziu galima nusipirkti?mergaites jei organizuotumet koki apsipirkima siu geliuku mielai prisijunkciau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 03 12, 22:07)
Skarpionuke, nereikia nė klausti, ar kas nors sugundys iš Piotro strepsų - dar pernai jais susigundžiau. Tačiau kol kas selekcininkas aukcione pateikė tik vieną veislę - 'Alien'. Man norisi kitų, gražesnių, taigi palūkėsiu. O kaip rašoma, pardavimas iki 03.20 sustabdytas. Aš kantrybės turiu biggrin.gif
Kantriai lauksiu ir šių mažylių žiedelių, gal pavasarį reikalai paspartės blink.gif user posted image

Gal kai pauges mainus padarysim drinks_cheers.gif Jei kanors uzsakinesi is Piotro, nepamirsk manes blush2.gif Kokiu tu noretum
Atsakyti
ausrazs kokia zeme naudoji suaugusiems strepsiams g.gif
Atsakyti
Skarpionuke, dėl Piotro tai nieko nepažadu - nemėgstu kitų žmonų velti į tai, kas nežinau, ar pasiseks. Tas lenkas viešai strepsus pardavinėja allegro aukcione - užsienio internetiniame aukcione dar nesu nieko pirkusi, reikia išsiaiškinti, kokiomis kortelėmis galima atsiskaityti, ar tiktų, pvz, Visa Virtuon. O ir šios dar neturiu pasidariusi. Taigi, pirma pati pabandyčiau ką nors pirkti ir tik tuomet, jeigu viskas sklandžiai pavyktų, galėčiau padėti ir kitiems.
Dėl žemės suaugėliams. Tiesiog nežinau! Visokius miksus bandau daryti, ir pasakyti, kad būtent kažkas labai pasiteisino, negalėčiau. Praėjusią vasarą dičkiai neblogai augo durpėje, sumaišytoje su kompostine žeme+ purenančios medžiagos, dažniausiai - vermikulitas. O rudeniop tie gražiai augę užsikrėtė kažkokiu pelėsiu, įtariu - grybeline liga. Visus senuosius persiauginėju iš lapo.
Žiemą labai vargau su vaikučiais, nors žemę jiems ruošiau mažai maistingą ir labai purią.
Dabar, pavasarį, bandau persodinti į "Greenworld'ą, sumaišytą su "Vilniaus žalumos" "Sanpaulijų žeme".
Taip, kad dėl žemių esu prasta patarėja.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 03 13, 14:41)

As irgi buvau kelis i "Greenworld'ą pasadinus, bet labai greitai isdziuna doh.gif Galvoju, gal su kuo maisyti g.gif
Atsakyti
Manyčiau tai, kad substratas greitai išdžiūsta streptokarpams nėra trūkumas. Skirtingai nei sanpaulijoms, strepsams net pravartu, kad tarp laistymų žemė vazonėlyje visiškai išdžiūtų - tai tam tikra grybelinių ligų profilaktika. Kebliau jų šeimininkei - kad reikia dažniau laistyti
Atsakyti
Sveikos,
įkišiu savo trigrašį į jūsų šeimą blush2.gif
Piotras labai gražiai bendrauja rusiškai, aš su juo buvau kaip ir sutarusi pirkti, bet dėl sveikatos problemų šiemet to gavau atsisakyti (dar pasiguosiu, kad ir praradau nemažai veislių). Parduoda jis vaikučius nuo kovo mėn. po du eurus ir plius atsiuntimas 5 eurai. Tiesa, baltų garbanotų streptokarpų šiemet pardavime nebus.
Jei bėda prispaustų dėl apmokėjimo-galėčiau pagelbėti su MasterCard'u
Pabandykit žemę firmos SUBSTRAL "Gruntas kambarinėms gėlėms ir augalams". Juo prekiauja Žalia stotelė. Aš į ją dar primaišau vermikulito ir kiminų.
Visgi paprieštarausiu: negerai, kai žemė perdžiūsta tarp laistymų. Tik tiek, kad streptokarpai atsigauna, o sanpaulijos nuo perdžiūvimo miršta.
Tai va, kiek prirašiau, o buvau sau pasakiusi, kad čia nesikišiu doh.gif
Atsakyti
Wėtra, smagu, kad vėl užsukote 4u.gif Išties, gal ir perdaug kategoriškai siūliau strepsus padžiovinti. Tai vienas iš laistymo režimo būdų ir aš jį naudoju. Žinoma, kiekvienas turi savo metodą, kuris tinka.
SUBSTRAL gera žemė pernai ją naudojau. Šiemet linkstu prie labiau durpinio substrato, bandysiu naudoti netrąšią žemę ir dažniau, kone kiekvieną laistymą patręšti labai silpnu trąšų tirpalu.
Dėl strepsų auginimo vis dar esu ieškojimuose.
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2009 03 15, 20:58)
Tai va, kiek prirašiau, o buvau sau pasakiusi, kad čia nesikišiu  doh.gif

Labas, o kodel nusprendei cia nesirodyti g.gif Mums taves truksta blush2.gif
Atsakyti
dziusta mano strepsiuku seni lapai (ruduoja), as juos galiu pasalinti (jaunikliu), nes juos pasalinus, liktu tik keli mazi lapukai g.gif

is anksto aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ZMama @ 2009 03 19, 19:21)
dziusta mano strepsiuku seni lapai (ruduoja), as juos galiu pasalinti (jaunikliu), nes juos pasalinus, liktu tik keli mazi lapukai  g.gif

is anksto aciukas  4u.gif

Tai ruduoja ne po viena lapa? Gal su prieziura kasnors ne taip? Gal nuotrauka idek
Atsakyti
Gal jau pas kuria gelytes ziedais pradziugino? pas mane tai dar ramu doh.gif
Atsakyti