Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai. 2 dalis

QUOTE(Canaria @ 2009 06 25, 22:12)
Labas vakaras  smile.gif  Įkelsiu foto, kaip dabar atrodo likusi gėlės dalis:

Tai galbūt čia ne raktažolė bus? Na, o tas mažytis žalias lapukas kol kas gražiai auga, šalia dar ir kitas lenda. Žiūrėsim kaip bus toliau, gal nesunyks  verysad.gif Atrodo nusipirkti bet kada galima, bet vistiek kažkaip šio gaila būtų...

tikrai ne raktažolė bigsmile.gif

atsigauna tavo strepsis, tik nenumarink daugiau, o kaip jis čia auga is foto nelabai aišku, visai vazono pakrašty?

QUOTE(Avocetė @ 2009 06 25, 22:20)
MAn panašu gal į sanpauliją  g.gif  lapai tokie "apžėlę"  g.gif

oj ne, sanpaulijos lapai ne tokie biggrin.gif ..anie apvalaini, pūkuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ogista @ 2009 06 25, 22:24)
tikrai ne raktažolė bigsmile.gif

atsigauna tavo strepsis, tik nenumarink daugiau, o kaip jis čia auga is foto nelabai aišku, visai vazono pakrašty?
oj ne, sanpaulijos lapai ne tokie biggrin.gif ..anie apvalaini, pūkuoti mirksiukas.gif

Auga kažkokiam stikliniame indelyje blush2.gif aš jį ištraukus iš žemių, nes kai tik sukišu, vėl lapai apvysta, patamsėja ir sunyksta. Dabar tiesiog laikau tame indelyje su šiek tiek žemių gniutulo, ir truputi vandens įpyliau, kad nesudžiūtų. Net šaknų nėra, čia tiesiog nuo seno augalo toks kažkoks kietas kaip kelmas likęs. Taip ir auga kol kas unsure.gif
Atsakyti
Canaria, tai tikrai streptokarpas. Atrodo, dabar jis jaučiasi nelabai gerai.
Ką galima su juo daryti? Bandyčiau išsiaiškinti, kiek tame "žemių gniutule" dar yra šaknų. Jeigu yra, atsargiai nukrašptyti ar nupurtyti senas žemes, perplauti šaknis vandeniu, pašalinti apmirusias, nupjauti ligotus lapus, palaukti 5 min., kol pjūviai apdžius ir pasodinti į geros kokybės durpinę tabletę (arba jos turinį, sumaišytą su perlitu).
Dar vienas augalo išsaugojimo būdas - bandyti įšaknydinti sveikus lapų fragmentus.
Kitos augintojos gal patars dar ką nors.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 26 birželio 2009 - 04:49
Aš jau ir taip bijau prie jo lįsti, nes viskas jam nepatikdavo, o paskutiniu metu tiesiog padariau taip, kaip dabar yra, palikau tame indelyje ir tiek doh.gif Ir matau, ko labiausiai nesitikėjau, kad lapukai lenda ir svarbiausia neminkštėja ir netamsėja blink.gif Pakrapštysiu, paieškosiu šaknų, gal ką gero rasiu. Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
sveikos,

seniai besilankiau blush2.gif , kai persikelem i nauja vieta neturejau interneto doh.gif . ateinu is karto pasirodyti 4u.gif

prazydo mano svajone geltonoji Silvia:

user posted image

dar skleidziasi chirita Diane Marie bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aina @ 2009 06 28, 09:51)
sveikos,

prazydo mano svajone geltonoji Silvia:

Labas, malonu kad apsilankiai drinks_cheers.gif
Nesupratau g.gif Bet grazuole thumbup.gif
Atsakyti
Aina, labai graži thumbup.gif O tai ne 'Alissa'? Labai prašom pasirodyti ir su chirita - man 'Diane Marie' iš nuotraukų labai graži bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 28 birželio 2009 - 12:20
tikrai sumaisiau pavadinimus cia buvo Alissa doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aina @ 2009 06 29, 12:54)
tikrai sumaisiau pavadinimus cia buvo Alissa doh.gif  doh.gif  doh.gif

Aišku bigsmile.gif O aš galvojau, galvojau - kokia čia geltonoji 'Silvia", kuri taip panaši į 'Alissa' lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 29 birželio 2009 - 12:19
Aina 'Alissa' tikra grazuole thumbup.gif
Atsakyti
jau parašiau skelbimų temoj.. anyway.. galit duot į kuprą, bet aš noriu baisiai gražaus streptokarpo. Vieno ir žydinčio. "Baisiai gražus" tai man būtų koks nors raudonas su baltais taškiukais, kokių 8 cm žiedas ax.gif
gal turit pardavimui? g.gif
Atsakyti
Laba, na ką, tenka įsirašyt streptokarpų augintojų "sektą" biggrin.gif
Nuo vakar jau trys auga mano namuose thumbup.gif , ačiū ausrazs 4u.gif
Atsakyti