Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai. 2 dalis

Kaip pasiilgau kokių nors strepsiškų naujienų - gal kas turite žiedukų parodyti ar pasidžiaugti pavasariop bundančiais augaliukais? blush2.gif
Atsakyti
Persodinau savo strepsį. Neypatingas toks buvo, buvau įkėlus foto, mėlynas paprastas. Kai ėmiaus iš puodo versti, tai maniau, skirsiu į tris dalis ir gana. O kai paleidau viską ant grindų, tai kažkaip savaime išsidalino į 8 dalis. Susodinau visus po vieną, nors ir kokie mažučiai buvo. Prigijo lengvai 4 dalys, keturios dar masto.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 02 17, 15:49)
Kaip pasiilgau kokių nors strepsiškų naujienų - gal kas turite žiedukų parodyti ar pasidžiaugti pavasariop bundančiais augaliukais?  blush2.gif

As tai vis Dimetri aplankau, ten tiek daug zydinciu is seklu isaugintu, tokia ivairove. Seile tik pavarvinu ir galvoju, kodel ta Ukraina taip toli doh.gif
Keli sejinukai is Dimetrio
Sejinukas 061 user posted image Snowkist Strawberry Fizz, sej.061, sej.030user posted image
Atsakyti
Skarpionuke, aš irgi tenai besižvalgydama seilę pavarvinu. Bet paskui nusiraminu: įsigijęs nuostabios veislės lapukų ar vaikučių, dar negali būti tikras, ar juos išsaugosi.
Šią žiemą man kažkaip nelabai sekasi su streptokarpais jie kažkuo vis suserga. Buvę gražūs, žali vaikučiai, nesodinti į "nuolatinę" vietą pradeda gelsti, blykšti. Kenkėjų nematau, be to, jiegu būtų parazitų, jie pultų ir greta augančias sanpaulijas. Gal kokių medžiagų trūksta, gal žemė per rūgšti, bet viską darau kaip ir anksčiau. Taigi kelias man tikrai gražias veisles teko iš naujo auginti iš mažulyčių likusių sveikų lapukų, kitas, skurdusias, prastai atrodžiusias, iš naujo peršaknydinu durpinėse tabletėse. Na, gal pavasarį eisis geriau.
O dėl įvairių hibridų, gražių sėjinukų - galima ir pačioms pabandyti - kas mėgsta eksperimentuoti, kurti, atrasti. gal ir pati pabandysi?
Atsakyti
ausrazs, bet pasiziureti ir apie kai kuriuos pasvajoti juk gera lotuliukas.gif
Pabandyti zinoma tikrai butu idomu g.gif , bet per ziema supratau, kad reikia tureti tam salygas ir laiko (O ir liga netaip smarkiai progresuoja lotuliukas.gif ). Reikia, kad vaikiukams butu ir sviesos ir silumos. Mano visi vaikiukai stovi kaip uzkonservuoti doh.gif nors nei vienas "nenusibaige", bet nervina. Ant palanges sviesos mazoka, silumos irgi doh.gif
Suauge (pfu, pfu,pfu) visu auga gerai. Silvios lapai taip idomiai nusviesejo, tai sake nuo temperaturos sviravimu, nes stovi virtuveje.
Papildyta:
http://www.senpolia.eu/
Tai puslapis apie sanpaulijas ir streptokarpus rusu kalba, susikure gal pries menesi. Jie noretu, kad jame dalyvauti augintojai is europos sajungos saliu. Kol kas ten informacijos dar nedaug g.gif
Atsakyti
Žinoma, pasvajoti smagu. Štai ir šiandien, prisimindama, kad jau netoli kovas, pasvajojau apie lenko Piotro strepsus - gražesnių net nuotraukose nesu mačiusi.
Taip, strepsų kryžinimui šiek tie laiko reikėtų, o sąlygos mūsų klimato zonios visai tinkamos vėlų pavasarį- vasarą. Jeigu kas nors norėtų būti naujų strepsų veislių išradėju siūlau šią nuorodą http://www.streptoca...ollinating.html Viskas labai aiškiai pavaizduota ir paaiškinta. Nieko sudėtingo. Žinoma, tai - procesas kantriesiems.
Atsakyti
Piotro strepsai tikrai grazus thumbup.gif gal kada ir pas mus atsiras
Man dar patiko user posted image tik neaisku ar toks kontrastas ir tikroveje.
Gaila, kad tau siais metais taip nesiseka, o gal jie pavasari kaip puls augti lotuliukas.gif Galvojau vaikiuku turesi blush2.gif
Atsakyti
Skarpionuke, kažkurių veislių vaikučių turėsiu, ne visi leipsta. O ir tie, kuriuos gelbėju, jau duoda naująją kartą. Esu optimistė biggrin.gif manau, galėsim keistis.

Nuotraukytėje - vadinamosios St.Peterburgo selekcijos strepsas Skaičiau įvairių atsiliepimų, ir tokių, jog įtariama, kad buvo "padirbėta' apšvietimu ir Photoshpp'u. Kaip iš tikrųjų - neaišku, bet nuotraukoje žiedas tikrai įspūdingas
Atsakyti
o as siandien pagaliau persodinau skarpionuke tavo strepsiukus (sulaukusi pavasario), nes kazkaiptai pradejo geltonuoti lapai (is zaliu darosi gelsvi), o kaip isemiau is vazonciko, tai vien tik saknys buvo, gal jiems per mazai maistuko jau buvo g.gif
Tikiuosi augs gerai ir laukiu zieduku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ZMama @ 2009 03 06, 09:53)
o as siandien pagaliau persodinau skarpionuke tavo strepsiukus (sulaukusi pavasario), nes  kazkaiptai pradejo geltonuoti lapai (is zaliu darosi gelsvi), o kaip isemiau is vazonciko, tai vien tik saknys buvo, gal jiems per mazai maistuko jau buvo  g.gif
Tikiuosi augs gerai ir laukiu zieduku  smile.gif

Ir as tikiuosi drinks_cheers.gif Lapai gali nusvieseti (tokie tarsi geltoni gaunasisi, o prie saknies zalias) jei gauna salto oro. Pas mane vienai taip pasidare, kuri ant vietuves palanges stovi.
Atsakyti
Laba.
Norejau pasiteirauti. Kada reikia perkelti i normalu vazoneli mazucius is lapuko isaugintus strepsiukus? Jie dar tik turi po 1 cm skersmens lapelius, tai suprantu kad ankstoka. Bet ar reikia jau kaip nors tresti, laistyti ar purksti juos?
Taip pat noriu pasiteirauti - kodel suaugusiu strepsiuku lapu virsunes pabala(kaip butu sudeges lapukas), sudziuva ir paskui lapai nuvysta. Ties koteliu lapas ruduoja. Jau ne tik dideli lapai, bet ir mazuciai nauji tokie darosi.
Labai aciu uz pagalba, bijau kad prarasiu pirmuosius savo strepsiukus sad.gif
Atsakyti
QUOTE(indre0123 @ 2009 03 06, 22:10)
Laba.
Norejau pasiteirauti. Kada reikia perkelti i normalu vazoneli mazucius is lapuko isaugintus strepsiukus? Jie dar tik turi po 1 cm skersmens lapelius, tai suprantu kad ankstoka. Bet ar reikia jau kaip nors tresti, laistyti ar purksti juos?
Taip pat noriu pasiteirauti - kodel suaugusiu strepsiuku lapu virsunes pabala(kaip butu sudeges lapukas), sudziuva ir paskui lapai nuvysta. Ties koteliu lapas ruduoja. Jau ne tik dideli lapai, bet ir mazuciai nauji tokie darosi.
Labai aciu uz pagalba, bijau kad prarasiu pirmuosius savo strepsiukus sad.gif

Labas 4u.gif O tavo lapeliai dar prie motininio? Atskirti geriausia kai kokiu 3-5cm ilgio. Mazu tresti nereikia. Parasyk kokioje zemeje augini, dar geriau, kad foto idetum.
Atsakyti