Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai. 2 dalis

Grazu, bet man labiau raudonos spalvos patinka bigsmile.gif

Vakar gavau 2009 metu kataloga is Dibleys. Bet nieko gero nepamaciau.

Pavasariop prasysiu jusu streptokarpu lapeliu dauginimui, nes namie liko tik vienas strepsas + 2 strepsai darbe... Visa mano kolekcija ismire... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2009 01 27, 22:38)
Kaip jums toks fantazinis strepsas. Ako Silver Lightning (T. Okuto)
user posted image

Na, nieko, bet man ši - ne pati gražiausia iš Okuto veislių. Labai patinka dar margesnės. Viena "japoniuką" - turėtų būti su plačia geltona "gerkle - šiuo metu namuose reanimuoju, tikiuosi išgyvens blush2.gif
Ugile, pašefuosime Tave lapukais, nesijaudink rolleyes.gif Kaip jūsų visų strepsai gyvena pavasariop? Mano kurie žiemą pradėjo sveiki, žali, ir dabar gerai atrodo - net ant vėsokos palangės, bet jokių papildomų apšiltinimų. o kurie buvo silpnesni, tai serga, nyksta, net ir labai popinami. Na, ką darysi..
Vienas iš sveikiausių - 'Roulette Cherry', kurio lapą vasarą gavau iš Ugilės.
Atsakyti
ausrazs, o is kur gavai "japoniska" strepsa? Parsisiuntei is uzjurio? smile.gif
Atsakyti
Ne, iš užjūrio nesisiunčiu, gaila būtų papildomų kaštų, ypač, jeigu augaliukas "užsilenktų". Visai netikėtai vėlų rudenį sužinojau, kad Jelena Beluckienė turi vaikutį. Nežinau, ar vėsus oras siunčiant pakenkė, ar mano namuose kas nors netiko, bet pradėjo nykti. Tuomet traukiau iš vazoniuko, trumpinau šaknis, išskyriau vaikutį į du auginius, kišau į geras durpines tabletes ir stačiau į šiltnamį. Parodė šiokią tokią pažangą: iš apačios lapukai auga sodriai žali ir šaknys jau skverbiasi pro tabletės tinklelį. Gal kaip nors išliks. Fantastiška būtų, jei išauginčiau iki tokio
user posted image
Atsakyti
sveiki mano strepsiuku darzelis apmazejo per ziemuze nunyko du strepsiukai tai georgette ir ciornyj desert verysad.gif kiti kaipir nieko auga tfu tfu ax.gif labiausiai gailiuosi kad nunyko ciornyj desert man tokia fantastiska spalvyte buvo wub.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 01 28, 14:49)
Ugile, pašefuosime Tave lapukais, nesijaudink rolleyes.gif  Kaip jūsų visų strepsai gyvena pavasariop? Mano  kurie  žiemą pradėjo sveiki, žali, ir dabar gerai atrodo - net ant vėsokos palangės, bet jokių papildomų apšiltinimų. o kurie buvo silpnesni, tai serga, nyksta, net ir labai popinami. Na, ką darysi..

Mano suauge visi gerai laikosi, tik texas hot cili kojas pakrate, bet as su juo nuo pirmos dienos bendros kalbos neradau doh.gif Vaikiukai po truputi auga, bet labai is leto. blush2.gif
Ugile, tikrai pašefuosime drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal zinote - kame problema... Vieno strepso apatineje lapo puseje ant pagrindines gyslos atsirado kazkas panasaus i rudis. Vabaliuku jokiu nesimato unsure.gif
Ar cia pavojinga? Jeigu taip - kaip gydyti?
Atsakyti
Tos rūdys, kartas nuo karto pasirodančioms ir ant mano strepsų, man išlieka mįslė. Atsakymo ieškojau įvairiuose šaltiniuose ir neradau. Užtat nuomonių radau pačių įvairiausių. Pvz., kad tai iš esmės senus lapus puolantis grybelis, kuris nekenkia jauniems lapams. Kad tai maisto medžiagų trūkumo paadarinys, ir reikia tokį augalą persodinti. Pagaliau - kad tai lapo senėjimo apraiškos...
Nedaug pažeistus lapus išgenėju arba trumpinu iki rūdžių neapimtos vietos. O recepto, kaip to išvengti ir nuo ko tai priklauso, neturiu. Iš tiesų būtų labai malonu ir svarbu sulaukti kompetentingo paaiškinimo.
Atsakyti
QUOTE(Ugile @ 2009 01 30, 11:20)
Gal zinote - kame problema... Vieno strepso apatineje lapo puseje ant pagrindines gyslos atsirado kazkas panasaus i rudis. Vabaliuku jokiu nesimato unsure.gif
Ar cia pavojinga? Jeigu taip - kaip gydyti?

Gal galetum nuotraukyte ideti kaip tos rudys atrodo g.gif
Atsakyti
vis tik vienas mano strepsiukas isgyvens... thumbup.gif buo likes tik vienaslapas, bet ziuriu kad is zemiu lenda nauji lapukai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesiene @ 2009 01 31, 17:08)
vis tik vienas mano strepsiukas isgyvens... thumbup.gif  buo likes tik vienaslapas, bet ziuriu kad is zemiu lenda nauji lapukai wub.gif

Jei gyvas vienas lapas, tikrai prileis nauju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2009 02 01, 22:25)
Jei gyvas vienas  lapas, tikrai prileis nauju  thumbup.gif

na tikiuos, nes taip noreciau nors vieno suaugusio strepso... ax.gif
Atsakyti