Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

QUOTE(RiMami @ 2008 11 26, 10:58)
KEKSAS SU KOKOSINIU MORENGU (Coconut Macaroon Ring)
Originalus receptas

user posted image

Keksas:
175 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
1/2 st. cukraus
4 tryniai
1 a. š. vanilės
1 3/4 st. miltų
2,5 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
2/3 st. pieno.

Spanguolių, aviečių (arba bet kokio kito) džemo.

Kokosinis morengas:

4 baltymai
1/2 st. cukraus
1/4 a. š. migdolų esencijos
3/4 st. kokoso drožlių.

Keksas.

Išplakti mikseriu sviestą su cukrumi. Įmušti po vieną trynius ir sudėti vanilę. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir druska. Toliau plakant mažu greičiu, įmaišyti miltus pakaitomis su pienu per 3 kartus.

Morengas.
Išplakti baltymus iki putų. Įberiant po 1 v. š. cukraus, plakti iki blizgančių standžių putų. Atsargiai lopetėle, maišant ratais, išmaišyti plaktus baltymus su migdolų esencija ir kokoso drožlėmis.

Kepimas.
Įkaitinti orkaitę iki 170º C.
Patepti sviestu ir išbarstyti miltais 25 cm (10") kekso formą (žiedą).
Sudėti tešlą ant formos dugno, aptepti džemu. Paskirstyti morengą ant džemo viršaus ir išlyginti.
Kepti 45–50 min., patikrinant mediniu pagaliuku.
Iškeptam keksui leisti lengvai ataušti ir perdėti į serviravimo lėkštę.

*Ataušęs morengas (ir ką tik iškepęs) gaunasi minkštas-kokosinis su traškia plutele.
*Tiks bet kokia uogienė, bet pageidautina, kad nebūtų labai saldi, kadangi pats keksas ir morengas pakankamai saldūs.
*Kokosus, aišku, geriau imti nesaldžius, kadangi morenge jau yra cukraus. Bet kartą pagaminusi ir su saldžiais, ypatingo skirtumo nepajutau, t. y. smarkiai per saldu nebuvo.
*Iš formos išimiau labai lengvai – apverčiau, uždengus viena lėkšte ir iškarto atverčiau ant serviravimo padėklo – niekas nesusimaigė.
*Silikoninė forma, manau, labai čia bus tinkama – mažiau šansų, kad prikibs prie sienelių (nors aš kepiau ir be jos). O štai žiedo forma būtina. Dažniausiai tokios formos rekomenduojamos dideliems keksams, kad jie tolygiai perkeptų iš išorės ir viduje, o kadangi šiame recepte keletas sluoksnių (keksas, džemas, morengas), tai tolygus perkepimas labai svarbus.
*Jeigu morengas išskyrė skystį, reiškia baltymai buvo blogai išplakti ir cukrus juose nevisiškai ištirpo – štai jis ir duoda skystį.

user posted image

Šaltinis: kuking.net




va sitas. tikrai labai skanus isejo, tik kita karta, kai darysiu, visas proporcijas dvigubinsiu, nes isejo mazas ir labai greitai dingo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2009 06 15, 07:07)
va sitas. tikrai labai skanus isejo, tik kita karta, kai darysiu, visas proporcijas dvigubinsiu, nes isejo mazas ir labai greitai dingo  biggrin.gif

As irgi sita keksa jau seniai nuziurejusi,o gal tu labai didelej formoj kepei?nes pagal produktu norma tai neturetu buti mazas g.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 06 15, 09:37)
As irgi sita keksa jau seniai nuziurejusi,o gal tu labai didelej formoj kepei?nes pagal produktu norma tai neturetu buti mazas g.gif


kepiau 24cm formoje su skyle...
Atsakyti
Merginos, visai neseniai Mišelė savo temoje parašė tokį paaiškinimą, kuris skirtas konkrečiai šiam Obuolių keksui, nes kaip supratau nevisada rusaitėms jis išeidavo ax.gif Taigi išverčiau ir įdedu jums paskaityti jos pastabas, kurios gali būti naudingos kepant ir kitus panašios sudėties keksus.

Mišelės paaiškinimas - cituoju :

Originalus tekstas

"Pabandysiu iš karto atsakyti, kaip man atrodo, į patį dažniausiai pasikartojantį klausimą – kodėl nesigauna „Obuolių keksas“. Ačiū visoms, kurios parodėte nuotraukas, kuriose aiškiai matoma nepasisekusio kekso struktūra. Pradėsiu nuo galo – brangiosios kepinių mėgėjos, prašau, būkite kantrios ir nemėginkite išimti kekso iš formos, kol jis beveik visiškai atauš. Viena iš pagrindinių patyrusio konditerio savybių – kantrybė! Iškepęs produktas visada skaniai kvepia, jį taip ir norisi greičiau paragauti arba perkelti ant gražesnės lėkštės, bet to daryti jokiu būdu negalima. Aš savo metu recepte neparašiau, kad keksą reikia iš pradžių ataušinti, kadangi man tai buvo savaime suprantamas dalykas (be to daugumoje kitų receptų ši sąlyga labai dažnai kartojasi). Reikia dar įvertinti, kad dėl produktų sudėties (tik 1 kiaušinio ir sausų/skystų komponentų proporcijų) gatavo kekso struktūra labai ir labai trapi ir švelni (tai matosi mano nuotraukoje). Kaip dar vieną papildomą atsargumo priemonę, galiu patarti iškloti pergamentiniu popieriumi tik formos dugną, kad keksą būtų lengviau išimti, o taip pat pravesti buka peilio puse tarp kekso šonų ir kepimo formos prieš tai, kai išvertinėsite jį ant serviravimo lėkštės.
Dabar pereisiu prie produktų ir pačios kekso gamybos technologijos. Visiems obuolių mėgėjams noriu iš karto priminti, kad šiame recepte jų pernelyg didelis kiekis gali tik pakenkti, jeigu bus naudojami saldūs, minkšti obuoliai, kurie „paleidžia“ daug sulčių.

Sekančią informaciją aš noriu išskirti, kadangi tai labai svarbu. Pagrindinė neperkepusio kekso priežastis – tešlos paruošimo technologijos pažeidimas. Sviestą reikia labai gerai išplakti su cukrumi – būtent iki baltumo, kada masė tampa tiršta ir cukrus praktiškai visiškai ištirpsta. Įplakti 1 kiaušinį ir vanilės esenciją. Pieno kiekio mažinti nereikia, o va miltų galbūt galima įdėti truputį daugiau, aš sakyčiau nuo 2 iki 5 valgomų šaukštų. Aš naudoju ištikrųjų gerus stiprius kanadietiškus miltus, kurie stipriau sugeria drėgmę. Noriu pasikartoti, kad jokie eksperimentai su variacijomis pieno/miltų proporcijomis nepadės, jeigu neseksite rekomendacijų ir gerai neišplaksite visų komponentų. Tai ne purus biskvitas, kuris laiko formą pagrinde dėl išplaktų kiaušinių apimties. Šio kekso atveju, kuo geriau išplaktas sviestas su cukrumi, o po to kiaušinis, tuo geresnė bus kekso struktūra. Miltus su pienu reikia taip pat įplakti mikseriu, tik ne taip ilgai, tik iki to momento, kol daugiau nebesimato baltų miltų gumuliukų ir pienas bus visiškai įmaišytas į tešlą. Paruošta kepimui tešla turi būti labai tirštos grietinės konsistencijos. Sudedama ji šaukštu ir išlyginamas paviršius lopetėle. Jeigu tešla skysta, reikškia sviestas su cukrumi, o po to ir kiaušinis nebuvo pakankamai išplakti.
Tai yra pakankamai paprastai pagaminamas keksas (dėl produktų rinkinio ir technologijos) ir man labai gaila, kad jis sukelia tiek daug rūpesčių".

Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 05 22, 03:01)
Miltai tortams:
1 st. persijotų miltų tortams = 3/4 st. persijotų paprastų miltų + 2 v. š. krakmolo.


širdele, kokio krakmolo? bulvių, kukurūzų ar dar kokio?
ačiū wub.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 06 15, 17:58)
širdele, kokio krakmolo? bulvių, kukurūzų ar dar kokio?
ačiū  wub.gif


Mišelė kiek žinau visur naudoja kukurūzų krakmolą, bet man atrodo, kad galima jį pakeist bulvių krakmolu mastau.gif pvz., esu kepusi iš bazinių receptų biskvitą ir dėjau bulvių krakmolą ax.gif puikiausias biskvitas gavosi thumbup.gif Bet čia tik mano nuomonė blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 15 birželio 2009 - 18:45
QUOTE(Nonna @ 2009 01 01, 14:20)
O stai mano trigubas sokoladnis tortas  blush2.gif
Vaizdas kaip pirmam kartui nelabai, bet skonis  wub.gif
user posted image



Darysiu sita tortuka kitam sestadieniui, tai jo recepta jau koks menuo vis studijuoju ir vis bijau daryt. Kokiom normom darei ji? Nes originale man atrodo nedidelis bus, o pas mane zmoniu daug bus. g.gif

Ir kazi pries kiek laiko ji galima pasidaryti, ar galima laikyti ilgiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salexa: 20 birželio 2009 - 19:00
QUOTE(salexa @ 2009 06 20, 19:59)
Darysiu sita tortuka kitam sestadieniui, tai jo recepta jau koks menuo vis studijuoju ir vis bijau daryt. Kokiom normom darei ji? Nes originale man atrodo nedidelis bus, o pas mane zmoniu daug bus.  g.gif

Ir kazi pries kiek laiko ji galima pasidaryti, ar galima laikyti ilgiau?

Gal ir ne manęs klausėte, bet atsakysiu: pasiskaitykite 33psl šios temos, aš ten surašiusi viską wink.gif

P.S. jis laaaabai sotus, daug nesuvalgysi, tokio skermens uztenka laisvai kokiai 10 žmonių gal net ir daugiau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(maripe @ 2009 06 20, 20:16)
Gal ir ne manęs klausėte, bet atsakysiu: pasiskaitykite 33psl šios temos, aš ten surašiusi viską wink.gif

P.S. jis laaaabai sotus, daug nesuvalgysi, tokio skermens uztenka laisvai kokiai 10 žmonių gal net ir daugiau wink.gif



Oi man nesvarbu kas atsakys, atrodo perskaiciau viska ir busiu praleidusi ta viena puslapiuka blush2.gif Aciu

Ir dar, ar galima naudoti namine grietine, as ja praskiesciau su pienu kad nebutu tokia riebi. Ar vis delto pirkti?
Atsakyti
Sveikutes, as jau po visu baliu ir suvalgyto nuostabaus skonio torto trigubo sokoladinio torto. dariau su namine grietinele atskiesta pienu. Ir proporcijos pagal mane buvo tokios. Baltojo sokolado trigubai (300 g) pienisko sokolado trigubai (300 g) bet kita karta kai darysiu deciau kokius 400 g - nes nelabai kitur pilnai apseme balta sluoksni. O juodo sokolado buvo 600 g. Zelatinos dejau atitinkamai daugiau.
Skanumo tai jis nuostabus, bet skaniausias tada kai jis saltas pries valgant 3 valandas palaikiau salkdiklyje. Padarytas buvo treciadieni o valgytas sestadieni. Puikiai viska atlaike. Sis tortas vertas savo vargo.
Idesiu veliau ir nuotraukyte, tik neturiu pjuvio prie visu nedrysau fotografuoti, o likti nebeliko.
P.S. pagal tokias normas pilnai uzteko 17 zmoniu smile.gif
O cia taip jis atrode 4u.gif
user posted image
Atsakyti
sakes,nereikejo cia man eiti kai kalorijas skaiciuoju 4u.gif dabar seile tik nuvarvejo..
Atsakyti
Dariau citrininį-kokosinį tortą

Biskvitas laabai skanus ir labai dera prie citrininio kremo wub.gif nors darant pagal recepta man kremo pritruko papuošimui...tai uždėjau daugiau grietinėlės blush2.gif
Ir man atrodo kad i biskvitine tešla reikėtu dėti kepimo miltelių, nors recepte neparašyta g.gif

user posted image
Atsakyti