Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

gitana, o biskvitas dedasi tik ant dugno? ar ir sonai klojasi?
Atsakyti
Sveikos kepejeles 4u.gif Padariau ir as siandien bulvyciu (receptas pora puslapiu atgal) ir kursenu vyniotini:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazuliux: 14 lapkričio 2008 - 22:47
Na, kiek gi į sausus receptus įmanoma žiūrėt doh.gif - visos čia erzinot su vyniotiniais viena už kitą gražesniais ir įdomesniais, tai ir aš neatsilaikiau. ax.gif Išmėginau naują vyniotinio receptą:

ŠVEICARIŠKAS KAVOS VYNIOTINIS
receptą suradau čia

125 ml (0,5 puodelio) miltų,
2 v. š. kakavos,
2 a. š. tirpios kavos,
2 a. š. kepimo miltelių,
3 baltymai,
125 ml (0,5 puodelio) cukraus,
3 tryniai,
2 v. š. karšto pieno.

Kremas:
1 v. š. cukraus,
250 ml riebios grietinėlės,
1 a. š. kavos,
100 g smulkiai sukapoto juodojo šokolado,
125 ml (0,5 puodelio) kapotų migdolų.

Įkaitinti orkaitę iki 220º C. Iškloti 40×40 cm skardą kepimo popieriumi!
1. Miltus sumaišyti su kakava, kava ir kepimo milteliais, ir pora kartų persijoti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir suberti į juos cukrų, kruopščiai išmaišyti. Trynius lengvai išplakti ir įmaišyti į baltymų masę. Suberti visus sausus komponentus ir greitai supilti pieną, lengvai išmaišyti ir pilti tešlą į skardą. Kepti 8 min.
2. Paimti didelį kepimo popieriaus lapą, pabarstyti plonu sluoksniu cukraus ir išversti ant jo iškeptą kepinį nenuimant popieriaus ant kurio kepė. Palikti 1-ai min., po to atsargiai nuimti popierių, ant kurio kepė tešla. Cukrumi apibarstyto popieriaus pagalba suvynioti vyniotinį (vynioti kartu su popieriumi) ir palikti 5 min.
3. Grietinėlę išplakti su tirpia kava ir šaukštu cukraus (galima be cukraus). Suberti susmulkintą šokoladą ir migdolus.
Vyniotinį išvynioti, aptepti kremu ir suvynioti iš naujo. Papuošti grietinėle ir šokolado drožlėmis.

Mano pastebėjimai:
Šis vyniotinis mane sužavėjo savo skoniu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , nepaprastai skanus wub.gif Pabuvęs parą laiko šaldytuve, jis lengvai sudrėko nuo grietinėlės, tapo toks švelnus kaip tortas. Aš net pagalvojau, kad iškepus tam tikro dydžio lakštus (imant 1,5 ar 2 porcijas produktų) po to juos perpjovus ir pertepus šiuo riešutiniu-šokoladiniu kremu gautųsi labai skanus tortas ax.gif
Dėl gaminimo, tai tik tokie mano pastebėjimai: aš kiek paplakus baltymus, dalimis subėriau cukrų ir plakiau iki standžių putų kartu su cukrumi, o grietinėlės kreme man trūko saldumo - tai dar nuo savęs įbėriau cukraus pudros thumbup.gif Tikrai dar kepsiu nekartą, gal dar kokį kremą su varške pamėginčiau pritaikyt, bet ir su grietinėle fantastiškas skonis thumbup.gif

user posted image

user posted image

P.S. Kažko nuotraukų kokybė šiaip sau gavosi blush2.gif O ir papuošt ant greičio teko, nes chebrytė susėdus laukė essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 15 lapkričio 2008 - 01:28
RiMami, koks puikus vyniotinis... bigsmile.gif Net seiles istyso, dievazi...
Kaip sauniai mokat gaminti! Deja, man to neduota- is mesos moku, o saldumynai kaaartais vargais ne galais pavyksta, bet labai paprakaituoti tenka unsure.gif
bis.gif cia jums
Atsakyti
tikrai kazkurios daret miseles daugiasluoksni... turiu pora klausimu.
1. misele nepatyrusioms siulo pakeisti ta apatini sluoksni "smeliniu" sluoksniu. cia ka ji turi omeny? gal sakau tiesiog ta 'trupiniai + lydytas sviestas'?
2. pirktines vysniu sultis naudojot? turiu naturaliu, bet jos stipriai rugstokos, tai galvoju ar nebus per rugstu g.gif
3. ruosiuosi daryti 26 cm skersmens formoj. gal kas irgi tokioj daret? gal galit pasidalinti ka daret is didesniu normu?
4. ar nebuvo problemu su zele sluoksnio ciuozimu? (nes kazkaip nugasdino tas sakinys smile.gif )

buciau dekinga uz ats. ir siaip uz patirtu nesekmiu/nesklandumu su situo grazuoliu isviesinima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(makalaika @ 2008 11 14, 22:36)
gitana, o biskvitas dedasi tik ant dugno? ar ir sonai klojasi?



As galiu atsakyt smile.gif tik ant dugno. Bet kas nori, galima daryt is dvieju sluoksniu biskvito, bet siaip su vienu labai skanu, tokia gaivuma dvelkia...
Atsakyti
MAMICY,
pati as nedariua, zinau, kad dare Daividija, bet pabandysiu atsakyti, nes perskaiciau Miseles psl labai daug patarimu ir kitu merginu, kurios ta torta kepe.

1. Cia kalbama apie smeline tesla (miltai, druska, sviestas), jei reikia galiu parasyti placiau. Del sausainiu+sviestas. Tai pataria susmulkinti labai ir kokiom 15 min. i orkaite apie 180 C.
2. O tu i sultis dadek cukraus, bus tada saldu
3. Del formos tai nezinau. Bet, pasiziurejus produktu norma, turetu uztekti labai gerai ir 26 cm formai. As tai nedidinciau.
4. Jeigu desi zele ant kremo taip kaip raso Misele, tikrai problemu su ciozimu neturesi. Dariau zele sluoksni i medaus torta (po zele ir virs jos buvo grietinele). Dariau taip: Zele ispiliau i forma isklota maistine plevele ir palikau stingt. Kai jau surinkinejau torta, grietinele (krema) barsciau cukraus pudros zelatinos misiniu (1:1), dejau zele, tiesiog paemiau ir apverciau nuo pleveles ant kremo, zele vel barsciau to misiniu ir vel kremas. Viskas gavosi kuo puikiausiai. Zele sluoksnis buvo apie 0,7cm. laikesi liuks, nes ant virsaus dar pora sluoksniu buvo medaus lakstu.


Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 14, 23:16)
Na, kiek gi į sausus receptus įmanoma žiūrėt doh.gif  - visos čia erzinot su vyniotiniais viena už kitą gražesniais ir įdomesniais, tai ir aš neatsilaikiau. ax.gif  Išmėginau naują vyniotinio receptą:

Tikrai,kad erzinat su tokiais groziais ir dar kavos skoniais,baisiai megstu kavinius!!!!Bus ismeginta lotuliukas.gif

QUOTE(MAMICY @ 2008 11 15, 06:34)
tikrai kazkurios daret miseles daugiasluoksni... turiu pora klausimu.
1. misele nepatyrusioms siulo pakeisti ta apatini sluoksni "smeliniu" sluoksniu. cia ka ji turi omeny? gal sakau tiesiog ta 'trupiniai + lydytas sviestas'?
2. pirktines vysniu sultis naudojot? turiu naturaliu, bet jos stipriai rugstokos, tai galvoju ar nebus per rugstu  g.gif
3. ruosiuosi daryti 26 cm skersmens formoj. gal kas irgi tokioj daret? gal galit pasidalinti ka daret is didesniu normu?
4. ar nebuvo problemu su zele sluoksnio ciuozimu? (nes kazkaip nugasdino tas sakinys smile.gif )

buciau dekinga uz ats. ir siaip uz patirtu nesekmiu/nesklandumu su situo grazuoliu isviesinima biggrin.gif

Parasysiu ka as dariau:Pasilengvinau sau darba lotuliukas.gif
Apatini sluoksni kepiau pagalsi recepta,tik is puses normos,dejau viena kiausinio baltyma ir apie 80g smulkintu riesutu,ir 80g cukraus(galima deti paprasta cukru.labai tiko sis riesutinis sluoksnis thumbup.gif .
Po to pasidariau kremus,taip pat ir zele(is pokelio).Dejau balta krema,apstingo,tada uzpyliau stingstancia zele(viska ruosiau torto formj nuimamais krastais),ikisau i saldymo kamera,kai sustingo(tai ivyko labai greitai),dariau toliau kaip parasyta.Niekas niekur neslidinejo ir padariau gan greitai.Jei kremai prades stingt,as juos trumpam ikisu i mikrobangine,kad suminkstetu.Sekmes gamyboje,tikrai labai skanus tortas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(GITANA.B @ 2008 11 14, 21:37)
čia kepiau tortą su Ricotos sūriu Rimi akcija 2 už vieno kainą.Rytoj į svečius eisim,ragavau skanus rupužė.


Bet pas tave ir krastai is biskvito? g.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 11 15, 11:21)
Tikrai,kad erzinat su tokiais groziais ir dar kavos skoniais,baisiai megstu kavinius!!!!Bus ismeginta lotuliukas.gif

Ačiū merginos 4u.gif ir kas svarbiausia - labai greit padaromas ax.gif tik po to vis tiek reik palaukt, kol "susitupi" lotuliukas.gif


QUOTE(brashke77 @ 2008 11 15, 08:23)
RiMami, koks puikus vyniotinis...  bigsmile.gif  Net seiles istyso, dievazi...
Kaip sauniai mokat gaminti! Deja, man to neduota- is mesos moku, o saldumynai kaaartais vargais ne galais pavyksta, bet labai paprakaituoti tenka  unsure.gif
bis.gif  cia jums

Pamėgink, tikrai lengva jį padaryti biggrin.gif O man su mėsa sunkiau sekasi lotuliukas.gif
Atsakyti
RiMami, labai skaniai atrodo tavo vyniotinis, tik as nemegstu su kava saldamynu, nors taip kava geriu. Galima, manau ir be kavos daryti.
O as susidomejau Misele morku vyniotiniu, dariau moliugu, tai pagal Miseles morku recepta, tik krema kita dariau, nes reikejo sunaudoti likucius. O siandien darysiu tikra morku, idomu, koks skonis bus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(makalaika @ 2008 11 14, 22:36)
gitana, o biskvitas dedasi tik ant dugno? ar ir sonai klojasi?

Aš dariau su 3 biskvitais,tik išeiga kremo padidinau.
Papildyta:
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 15, 12:06)
Bet pas tave ir krastai is biskvito? g.gif

ne,aš trupiniais apibarščiau mirksiukas.gif
Atsakyti