gitana, o biskvitas dedasi tik ant dugno? ar ir sonai klojasi?
Sveikos kepejeles
Padariau ir as siandien bulvyciu (receptas pora puslapiu atgal) ir kursenu vyniotini:




Na, kiek gi į sausus receptus įmanoma žiūrėt
- visos čia erzinot su vyniotiniais viena už kitą gražesniais ir įdomesniais, tai ir aš neatsilaikiau.
Išmėginau naują vyniotinio receptą:
ŠVEICARIŠKAS KAVOS VYNIOTINIS
receptą suradau čia
125 ml (0,5 puodelio) miltų,
2 v. š. kakavos,
2 a. š. tirpios kavos,
2 a. š. kepimo miltelių,
3 baltymai,
125 ml (0,5 puodelio) cukraus,
3 tryniai,
2 v. š. karšto pieno.
Kremas:
1 v. š. cukraus,
250 ml riebios grietinėlės,
1 a. š. kavos,
100 g smulkiai sukapoto juodojo šokolado,
125 ml (0,5 puodelio) kapotų migdolų.
Įkaitinti orkaitę iki 220º C. Iškloti 40×40 cm skardą kepimo popieriumi!
1. Miltus sumaišyti su kakava, kava ir kepimo milteliais, ir pora kartų persijoti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir suberti į juos cukrų, kruopščiai išmaišyti. Trynius lengvai išplakti ir įmaišyti į baltymų masę. Suberti visus sausus komponentus ir greitai supilti pieną, lengvai išmaišyti ir pilti tešlą į skardą. Kepti 8 min.
2. Paimti didelį kepimo popieriaus lapą, pabarstyti plonu sluoksniu cukraus ir išversti ant jo iškeptą kepinį nenuimant popieriaus ant kurio kepė. Palikti 1-ai min., po to atsargiai nuimti popierių, ant kurio kepė tešla. Cukrumi apibarstyto popieriaus pagalba suvynioti vyniotinį (vynioti kartu su popieriumi) ir palikti 5 min.
3. Grietinėlę išplakti su tirpia kava ir šaukštu cukraus (galima be cukraus). Suberti susmulkintą šokoladą ir migdolus.
Vyniotinį išvynioti, aptepti kremu ir suvynioti iš naujo. Papuošti grietinėle ir šokolado drožlėmis.
Mano pastebėjimai:
Šis vyniotinis mane sužavėjo savo skoniu
, nepaprastai skanus
Pabuvęs parą laiko šaldytuve, jis lengvai sudrėko nuo grietinėlės, tapo toks švelnus kaip tortas. Aš net pagalvojau, kad iškepus tam tikro dydžio lakštus (imant 1,5 ar 2 porcijas produktų) po to juos perpjovus ir pertepus šiuo riešutiniu-šokoladiniu kremu gautųsi labai skanus tortas 
Dėl gaminimo, tai tik tokie mano pastebėjimai: aš kiek paplakus baltymus, dalimis subėriau cukrų ir plakiau iki standžių putų kartu su cukrumi, o grietinėlės kreme man trūko saldumo - tai dar nuo savęs įbėriau cukraus pudros
Tikrai dar kepsiu nekartą, gal dar kokį kremą su varške pamėginčiau pritaikyt, bet ir su grietinėle fantastiškas skonis


P.S. Kažko nuotraukų kokybė šiaip sau gavosi
O ir papuošt ant greičio teko, nes chebrytė susėdus laukė


ŠVEICARIŠKAS KAVOS VYNIOTINIS
receptą suradau čia
125 ml (0,5 puodelio) miltų,
2 v. š. kakavos,
2 a. š. tirpios kavos,
2 a. š. kepimo miltelių,
3 baltymai,
125 ml (0,5 puodelio) cukraus,
3 tryniai,
2 v. š. karšto pieno.
Kremas:
1 v. š. cukraus,
250 ml riebios grietinėlės,
1 a. š. kavos,
100 g smulkiai sukapoto juodojo šokolado,
125 ml (0,5 puodelio) kapotų migdolų.
Įkaitinti orkaitę iki 220º C. Iškloti 40×40 cm skardą kepimo popieriumi!
1. Miltus sumaišyti su kakava, kava ir kepimo milteliais, ir pora kartų persijoti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir suberti į juos cukrų, kruopščiai išmaišyti. Trynius lengvai išplakti ir įmaišyti į baltymų masę. Suberti visus sausus komponentus ir greitai supilti pieną, lengvai išmaišyti ir pilti tešlą į skardą. Kepti 8 min.
2. Paimti didelį kepimo popieriaus lapą, pabarstyti plonu sluoksniu cukraus ir išversti ant jo iškeptą kepinį nenuimant popieriaus ant kurio kepė. Palikti 1-ai min., po to atsargiai nuimti popierių, ant kurio kepė tešla. Cukrumi apibarstyto popieriaus pagalba suvynioti vyniotinį (vynioti kartu su popieriumi) ir palikti 5 min.
3. Grietinėlę išplakti su tirpia kava ir šaukštu cukraus (galima be cukraus). Suberti susmulkintą šokoladą ir migdolus.
Vyniotinį išvynioti, aptepti kremu ir suvynioti iš naujo. Papuošti grietinėle ir šokolado drožlėmis.
Mano pastebėjimai:
Šis vyniotinis mane sužavėjo savo skoniu





Dėl gaminimo, tai tik tokie mano pastebėjimai: aš kiek paplakus baltymus, dalimis subėriau cukrų ir plakiau iki standžių putų kartu su cukrumi, o grietinėlės kreme man trūko saldumo - tai dar nuo savęs įbėriau cukraus pudros




P.S. Kažko nuotraukų kokybė šiaip sau gavosi


RiMami, koks puikus vyniotinis...
Net seiles istyso, dievazi...
Kaip sauniai mokat gaminti! Deja, man to neduota- is mesos moku, o saldumynai kaaartais vargais ne galais pavyksta, bet labai paprakaituoti tenka
cia jums

Kaip sauniai mokat gaminti! Deja, man to neduota- is mesos moku, o saldumynai kaaartais vargais ne galais pavyksta, bet labai paprakaituoti tenka


tikrai kazkurios daret miseles daugiasluoksni... turiu pora klausimu.
1. misele nepatyrusioms siulo pakeisti ta apatini sluoksni "smeliniu" sluoksniu. cia ka ji turi omeny? gal sakau tiesiog ta 'trupiniai + lydytas sviestas'?
2. pirktines vysniu sultis naudojot? turiu naturaliu, bet jos stipriai rugstokos, tai galvoju ar nebus per rugstu
3. ruosiuosi daryti 26 cm skersmens formoj. gal kas irgi tokioj daret? gal galit pasidalinti ka daret is didesniu normu?
4. ar nebuvo problemu su zele sluoksnio ciuozimu? (nes kazkaip nugasdino tas sakinys
)
buciau dekinga uz ats. ir siaip uz patirtu nesekmiu/nesklandumu su situo grazuoliu isviesinima
1. misele nepatyrusioms siulo pakeisti ta apatini sluoksni "smeliniu" sluoksniu. cia ka ji turi omeny? gal sakau tiesiog ta 'trupiniai + lydytas sviestas'?
2. pirktines vysniu sultis naudojot? turiu naturaliu, bet jos stipriai rugstokos, tai galvoju ar nebus per rugstu

3. ruosiuosi daryti 26 cm skersmens formoj. gal kas irgi tokioj daret? gal galit pasidalinti ka daret is didesniu normu?
4. ar nebuvo problemu su zele sluoksnio ciuozimu? (nes kazkaip nugasdino tas sakinys

buciau dekinga uz ats. ir siaip uz patirtu nesekmiu/nesklandumu su situo grazuoliu isviesinima

QUOTE(makalaika @ 2008 11 14, 22:36)
gitana, o biskvitas dedasi tik ant dugno? ar ir sonai klojasi?
As galiu atsakyt

MAMICY,
pati as nedariua, zinau, kad dare Daividija, bet pabandysiu atsakyti, nes perskaiciau Miseles psl labai daug patarimu ir kitu merginu, kurios ta torta kepe.
1. Cia kalbama apie smeline tesla (miltai, druska, sviestas), jei reikia galiu parasyti placiau. Del sausainiu+sviestas. Tai pataria susmulkinti labai ir kokiom 15 min. i orkaite apie 180 C.
2. O tu i sultis dadek cukraus, bus tada saldu
3. Del formos tai nezinau. Bet, pasiziurejus produktu norma, turetu uztekti labai gerai ir 26 cm formai. As tai nedidinciau.
4. Jeigu desi zele ant kremo taip kaip raso Misele, tikrai problemu su ciozimu neturesi. Dariau zele sluoksni i medaus torta (po zele ir virs jos buvo grietinele). Dariau taip: Zele ispiliau i forma isklota maistine plevele ir palikau stingt. Kai jau surinkinejau torta, grietinele (krema) barsciau cukraus pudros zelatinos misiniu (1:1), dejau zele, tiesiog paemiau ir apverciau nuo pleveles ant kremo, zele vel barsciau to misiniu ir vel kremas. Viskas gavosi kuo puikiausiai. Zele sluoksnis buvo apie 0,7cm. laikesi liuks, nes ant virsaus dar pora sluoksniu buvo medaus lakstu.
pati as nedariua, zinau, kad dare Daividija, bet pabandysiu atsakyti, nes perskaiciau Miseles psl labai daug patarimu ir kitu merginu, kurios ta torta kepe.
1. Cia kalbama apie smeline tesla (miltai, druska, sviestas), jei reikia galiu parasyti placiau. Del sausainiu+sviestas. Tai pataria susmulkinti labai ir kokiom 15 min. i orkaite apie 180 C.
2. O tu i sultis dadek cukraus, bus tada saldu
3. Del formos tai nezinau. Bet, pasiziurejus produktu norma, turetu uztekti labai gerai ir 26 cm formai. As tai nedidinciau.
4. Jeigu desi zele ant kremo taip kaip raso Misele, tikrai problemu su ciozimu neturesi. Dariau zele sluoksni i medaus torta (po zele ir virs jos buvo grietinele). Dariau taip: Zele ispiliau i forma isklota maistine plevele ir palikau stingt. Kai jau surinkinejau torta, grietinele (krema) barsciau cukraus pudros zelatinos misiniu (1:1), dejau zele, tiesiog paemiau ir apverciau nuo pleveles ant kremo, zele vel barsciau to misiniu ir vel kremas. Viskas gavosi kuo puikiausiai. Zele sluoksnis buvo apie 0,7cm. laikesi liuks, nes ant virsaus dar pora sluoksniu buvo medaus lakstu.
QUOTE(RiMami @ 2008 11 14, 23:16)
Na, kiek gi į sausus receptus įmanoma žiūrėt
- visos čia erzinot su vyniotiniais viena už kitą gražesniais ir įdomesniais, tai ir aš neatsilaikiau.
Išmėginau naują vyniotinio receptą:


Tikrai,kad erzinat su tokiais groziais ir dar kavos skoniais,baisiai megstu kavinius!!!!Bus ismeginta

QUOTE(MAMICY @ 2008 11 15, 06:34)
tikrai kazkurios daret miseles daugiasluoksni... turiu pora klausimu.
1. misele nepatyrusioms siulo pakeisti ta apatini sluoksni "smeliniu" sluoksniu. cia ka ji turi omeny? gal sakau tiesiog ta 'trupiniai + lydytas sviestas'?
2. pirktines vysniu sultis naudojot? turiu naturaliu, bet jos stipriai rugstokos, tai galvoju ar nebus per rugstu
3. ruosiuosi daryti 26 cm skersmens formoj. gal kas irgi tokioj daret? gal galit pasidalinti ka daret is didesniu normu?
4. ar nebuvo problemu su zele sluoksnio ciuozimu? (nes kazkaip nugasdino tas sakinys
)
buciau dekinga uz ats. ir siaip uz patirtu nesekmiu/nesklandumu su situo grazuoliu isviesinima
1. misele nepatyrusioms siulo pakeisti ta apatini sluoksni "smeliniu" sluoksniu. cia ka ji turi omeny? gal sakau tiesiog ta 'trupiniai + lydytas sviestas'?
2. pirktines vysniu sultis naudojot? turiu naturaliu, bet jos stipriai rugstokos, tai galvoju ar nebus per rugstu

3. ruosiuosi daryti 26 cm skersmens formoj. gal kas irgi tokioj daret? gal galit pasidalinti ka daret is didesniu normu?
4. ar nebuvo problemu su zele sluoksnio ciuozimu? (nes kazkaip nugasdino tas sakinys

buciau dekinga uz ats. ir siaip uz patirtu nesekmiu/nesklandumu su situo grazuoliu isviesinima

Parasysiu ka as dariau:Pasilengvinau sau darba

Apatini sluoksni kepiau pagalsi recepta,tik is puses normos,dejau viena kiausinio baltyma ir apie 80g smulkintu riesutu,ir 80g cukraus(galima deti paprasta cukru.labai tiko sis riesutinis sluoksnis

Po to pasidariau kremus,taip pat ir zele(is pokelio).Dejau balta krema,apstingo,tada uzpyliau stingstancia zele(viska ruosiau torto formj nuimamais krastais),ikisau i saldymo kamera,kai sustingo(tai ivyko labai greitai),dariau toliau kaip parasyta.Niekas niekur neslidinejo ir padariau gan greitai.Jei kremai prades stingt,as juos trumpam ikisu i mikrobangine,kad suminkstetu.Sekmes gamyboje,tikrai labai skanus tortas

QUOTE(GITANA.B @ 2008 11 14, 21:37)
čia kepiau tortą su Ricotos sūriu Rimi akcija 2 už vieno kainą.Rytoj į svečius eisim,ragavau skanus rupužė.
Bet pas tave ir krastai is biskvito?

QUOTE(daividija @ 2008 11 15, 11:21)
Tikrai,kad erzinat su tokiais groziais ir dar kavos skoniais,baisiai megstu kavinius!!!!Bus ismeginta

Ačiū merginos



QUOTE(brashke77 @ 2008 11 15, 08:23)
RiMami, koks puikus vyniotinis...
Net seiles istyso, dievazi...
Kaip sauniai mokat gaminti! Deja, man to neduota- is mesos moku, o saldumynai kaaartais vargais ne galais pavyksta, bet labai paprakaituoti tenka
cia jums

Kaip sauniai mokat gaminti! Deja, man to neduota- is mesos moku, o saldumynai kaaartais vargais ne galais pavyksta, bet labai paprakaituoti tenka


Pamėgink, tikrai lengva jį padaryti


RiMami, labai skaniai atrodo tavo vyniotinis, tik as nemegstu su kava saldamynu, nors taip kava geriu. Galima, manau ir be kavos daryti.
O as susidomejau Misele morku vyniotiniu, dariau moliugu, tai pagal Miseles morku recepta, tik krema kita dariau, nes reikejo sunaudoti likucius. O siandien darysiu tikra morku, idomu, koks skonis bus.
O as susidomejau Misele morku vyniotiniu, dariau moliugu, tai pagal Miseles morku recepta, tik krema kita dariau, nes reikejo sunaudoti likucius. O siandien darysiu tikra morku, idomu, koks skonis bus.

QUOTE(makalaika @ 2008 11 14, 22:36)
gitana, o biskvitas dedasi tik ant dugno? ar ir sonai klojasi?
Aš dariau su 3 biskvitais,tik išeiga kremo padidinau.
Papildyta:
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 15, 12:06)
ne,aš trupiniais apibarščiau
