Sveikos kepejėlės.
Nusipirkau knyga Didžioji kepinių knyga ir šiandien pirmą kartą kepiau iš jos plikytus pyragaičius. Pyragaičiai gavosi gerai, bet su tuo kremu
Vanilinio kremo receptas toks:
2 tryniai
40g cukraus
20gkrakmolo
1l pieno
50 ml grietinėlės
pak. vanilinio cukraus.
Trynius suplakiau pagal receptą su cukrumi ir dalimi pieno. neturėjau iš pradžių krakmolo, tai dėjau standiklio. Likusį pieną užvirinau su vaniliniu cukrumi. Po to sumaišiau su trynių mase ir vėl užvirinti, bet man gavosi labai skystai. Galvoju nieko nebus, teks važiuot į parduotuvę krakmolo. Nusipirkau, sudėjau tą krakmolą, bet man sutraukė gumuliukais

Žodžiu nesąmonė, nors skonis visai skanus. Manau dėl krakmolo man nepavyko tas kremas.
Ir dar dėl grietinėlės. Niekaip jas neįkertu

Ar reik pirkt milteliais, ar jau paruoštą (skystą)? Aš nusipirkau milteliais. Tuos miltelius suplakiau su pienu ir į tą kremą dėjau. Ar gerai dariau? Ką duoda ta grietinėlė? aš nepajaučiau, kad pasikeistų skonis
Tai vat toks nepavykęs mano blynas