sveikutes, atiduodu jusu teismui savo kaledinio vakarelio tortuka, viduje juodasis miskas, truputi kreivas bet manau suvalgys ir toki
Klausimas aktyviom kepėjom ir stebėtojom..
Sekmadienį per Baltojo Kaytino svetainę rodė Napoleono ruošimą.. Ar gal matėt ir bandėt tą receptą (kremą turiu omenį), nes tešla ėmė šaldytą pirktinę berods Sluoksniuotą Bemielę..
Gal kuri matėt, įsidėmėjot, ar jau esat išbandžiusius..
Laukiu atsiliepimų
Dėkui.
Sekmadienį per Baltojo Kaytino svetainę rodė Napoleono ruošimą.. Ar gal matėt ir bandėt tą receptą (kremą turiu omenį), nes tešla ėmė šaldytą pirktinę berods Sluoksniuotą Bemielę..
Gal kuri matėt, įsidėmėjot, ar jau esat išbandžiusius..
Laukiu atsiliepimų
Dėkui.
Sveikos, pameciau receptu knygute su savo megstamiausio torto receptu, recepta atradau cia, bet visa gaminimo eiga aprasyta labai skurdziai, o tortas paskutini syki gamintas gal pries 2 metus, todel siek tiek uzsimirso, gal jus galesit padetit del biskvitu kepimo.... receptas toks ŠVENTINIS ŠOKOLADINIS TORTAS
Šokoladiniam biskvitui:
6 kiaušiniai,
150 g miltų,
100 g cukraus pudros,
20 g kakavos,
120 g šokolado,
60 ml sviesto,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
tai va man kyla klausimas kaip plakti kiausinius, atskirai trynius ir baltymus? Jei taip, ar baltymus deti i jau sumaisyta mase, ar trynius atskirai issukti, ar deti paeiliui po viena maisant... biskvitas kiek pamenu nebudavo purus, greiciau toks i dregnumo puse, tiesiog bet kokiu patarimu dziaugciausi...
Paprastam biskvitui:
5 kiaušiniai,
100 g miltų,
100 g cukraus.
irgi man cia kyla klausimas del kiausiniu... kaip cia su jais? Sitas biskvitas tai toks purus iseidavo...
Busiu dekinga uz bet kokia pagalba
Šokoladiniam biskvitui:
6 kiaušiniai,
150 g miltų,
100 g cukraus pudros,
20 g kakavos,
120 g šokolado,
60 ml sviesto,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
tai va man kyla klausimas kaip plakti kiausinius, atskirai trynius ir baltymus? Jei taip, ar baltymus deti i jau sumaisyta mase, ar trynius atskirai issukti, ar deti paeiliui po viena maisant... biskvitas kiek pamenu nebudavo purus, greiciau toks i dregnumo puse, tiesiog bet kokiu patarimu dziaugciausi...
Paprastam biskvitui:
5 kiaušiniai,
100 g miltų,
100 g cukraus.
irgi man cia kyla klausimas del kiausiniu... kaip cia su jais? Sitas biskvitas tai toks purus iseidavo...
Busiu dekinga uz bet kokia pagalba
QUOTE(Luella @ 2008 12 22, 23:11)
Sveikos, pameciau receptu knygute su savo megstamiausio torto receptu, recepta atradau cia, bet visa gaminimo eiga aprasyta labai skurdziai, o tortas paskutini syki gamintas gal pries 2 metus, todel siek tiek uzsimirso, gal jus galesit padetit del biskvitu kepimo.... receptas toks ŠVENTINIS ŠOKOLADINIS TORTAS
Šokoladiniam biskvitui:
6 kiaušiniai,
150 g miltų,
100 g cukraus pudros,
20 g kakavos,
120 g šokolado,
60 ml sviesto,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
tai va man kyla klausimas kaip plakti kiausinius, atskirai trynius ir baltymus? Jei taip, ar baltymus deti i jau sumaisyta mase, ar trynius atskirai issukti, ar deti paeiliui po viena maisant... biskvitas kiek pamenu nebudavo purus, greiciau toks i dregnumo puse, tiesiog bet kokiu patarimu dziaugciausi...
Paprastam biskvitui:
5 kiaušiniai,
100 g miltų,
100 g cukraus.
irgi man cia kyla klausimas del kiausiniu... kaip cia su jais? Sitas biskvitas tai toks purus iseidavo...
Busiu dekinga uz bet kokia pagalba
Šokoladiniam biskvitui:
6 kiaušiniai,
150 g miltų,
100 g cukraus pudros,
20 g kakavos,
120 g šokolado,
60 ml sviesto,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
tai va man kyla klausimas kaip plakti kiausinius, atskirai trynius ir baltymus? Jei taip, ar baltymus deti i jau sumaisyta mase, ar trynius atskirai issukti, ar deti paeiliui po viena maisant... biskvitas kiek pamenu nebudavo purus, greiciau toks i dregnumo puse, tiesiog bet kokiu patarimu dziaugciausi...
Paprastam biskvitui:
5 kiaušiniai,
100 g miltų,
100 g cukraus.
irgi man cia kyla klausimas del kiausiniu... kaip cia su jais? Sitas biskvitas tai toks purus iseidavo...
Busiu dekinga uz bet kokia pagalba
Pagal ideja pirmam biskvitui reiketu kiausus plakti neatskiriant kartu su cukraus pudra, paskui deciau tirpinta sokolada su sviestu o ant galo deciau sumaisytus tarpusavyje miltus, kakava ir kepimo miltelius persijotus per seteli.
Cia as taip daryciau.
O antras, tai 100 proc. atskirai plaki baltymus su puse cukraus normos iki labai standziu putu apie 10 min., atskirai trynius su likusiu cukrumi iki kol mase siek tiek pabals ir pabvigubes ar trigubes, atsargiai viska sumaisyti ir sudeti persijotus miltus, atsargiai sumaisyti iki vientisos mases. Forma, kai supilsi i ja biskvito tesla, pakratyk, kad tesla gerai pasiskirstytu ir neiskiltu viduriukas
Taip taip taip , pirmas plakasi visi kiausiniai kartu , o va antras -tryniai su cukrumi istrinami iki purios mases , o baltymai isplakami iki standziu putu , tada i baltimus supilami tryniai ir per pora kartu isijojami ir imaisomi miltai , sitas biskvitas super purus , bet sausokas , o tas pirmas gali buti dregnesnis nuo sokolado .
Sokoladinem biskvitui , kiausinius paplakti iki suputos , tada deti per pora kartu ( vis plakant ) cukraus pudra , iplakame istirpinta ir atvesusi sokolada , kakavos miltelius ir minksta sviesta , gale suberiame miltus sumaisytus su kepimo milteliais .Sitas biskvitas bus slapokas ir riebokas , as esu panasu dariusi , skanus abudu
Sokoladinem biskvitui , kiausinius paplakti iki suputos , tada deti per pora kartu ( vis plakant ) cukraus pudra , iplakame istirpinta ir atvesusi sokolada , kakavos miltelius ir minksta sviesta , gale suberiame miltus sumaisytus su kepimo milteliais .Sitas biskvitas bus slapokas ir riebokas , as esu panasu dariusi , skanus abudu
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 23, 02:20)
Taip taip taip , pirmas plakasi visi kiausiniai kartu , o va antras -tryniai su cukrumi istrinami iki purios mases , o baltymai isplakami iki standziu putu , tada i baltimus supilami tryniai ir per pora kartu isijojami ir imaisomi miltai , sitas biskvitas super purus , bet sausokas , o tas pirmas gali buti dregnesnis nuo sokolado .
Sokoladinem biskvitui , kiausinius paplakti iki suputos , tada deti per pora kartu ( vis plakant ) cukraus pudra , iplakame istirpinta ir atvesusi sokolada , kakavos miltelius ir minksta sviesta , gale suberiame miltus sumaisytus su kepimo milteliais .Sitas biskvitas bus slapokas ir riebokas , as esu panasu dariusi , skanus abudu
Sokoladinem biskvitui , kiausinius paplakti iki suputos , tada deti per pora kartu ( vis plakant ) cukraus pudra , iplakame istirpinta ir atvesusi sokolada , kakavos miltelius ir minksta sviesta , gale suberiame miltus sumaisytus su kepimo milteliais .Sitas biskvitas bus slapokas ir riebokas , as esu panasu dariusi , skanus abudu
labai labai aciu
Merginos užsimaniau ir aš iškepti Juodajį princą, norėjau pasiteirauti kiek laiko turi būti verdamas kondensuotas pienas ir kaip jį virti? RiMami recepte perskaičiau kad ji dėjo kavos,tai norėjau pasiteirauti kokia kava čia tinka ir ar būtina ja persijoti? ir dar vienas klausimukas kiek laiko jį reikia laikyti šaldytuve po sutepimo,kad sutvirtėtu?
Iš anksto ačiū už atsakymus, kepu pirmą kartą tai ir klausimų daug
Iš anksto ačiū už atsakymus, kepu pirmą kartą tai ir klausimų daug
sveikos, help, noriu šiandien kepti negrą
radau tokias proporcijas:
2 kiaušiniai,
2 šaukštai kakavos miltelių,
6 šaukštai miltų,
200 g grietinės,
1 stiklinė cukraus,
1 arbatinis šaukštelis sodos.
kaip gaminti, parašyta "viską sumaišyti"
kokiu būdu?
ką su kuo?
ką pirmiausia? rankytėmis? mikseriu? virtuviniu kombainu?
radau tokias proporcijas:
2 kiaušiniai,
2 šaukštai kakavos miltelių,
6 šaukštai miltų,
200 g grietinės,
1 stiklinė cukraus,
1 arbatinis šaukštelis sodos.
kaip gaminti, parašyta "viską sumaišyti"
kokiu būdu?
ką su kuo?
ką pirmiausia? rankytėmis? mikseriu? virtuviniu kombainu?
QUOTE(laurikee @ 2008 12 23, 13:43)
Merginos užsimaniau ir aš iškepti Juodajį princą, norėjau pasiteirauti kiek laiko turi būti verdamas kondensuotas pienas ir kaip jį virti? RiMami recepte perskaičiau kad ji dėjo kavos,tai norėjau pasiteirauti kokia kava čia tinka ir ar būtina ja persijoti? ir dar vienas klausimukas kiek laiko jį reikia laikyti šaldytuve po sutepimo,kad sutvirtėtu?
Iš anksto ačiū už atsakymus, kepu pirmą kartą tai ir klausimų daug
Iš anksto ačiū už atsakymus, kepu pirmą kartą tai ir klausimų daug
Šiam tortui dariau šį Cipciuko kremą. Kavą, kaip reikia pagal receptą, užplikinau labai stiprią maltą pupelių. Aš ją perkošiau po to, bet cipciukas sakė, kad galima su visais tirščiais dėt. Kavos įplakiau į kremą apie 0.5 puodelio, bet cipciukas sakė galima beveik pilną puodelį įplakti (kavos įpilti tik po 1 šaukštą!!!!!!!!!!!, gerai išplakti, po to vėl šaukštą kavos, vėl išplakti ir t.t.). Čia jau pagal save žiūrėk kiek jos išviso dėt.
Kremui nusipirkau "Rududu", mažiau vargo Geriausia - jei darysi kremą su kava nusipirk "Rududu", o jei pati virsi - tai kavos nedėk Nes konsistencija ne ta bus, nebent labai atsargiai po šaukštą, tik žiūrėk, kad nenuskystintum kremo.
Jeigu virti kondensuotą pieną - tai nemažiau 2 val. (geriau kokias 2.5-3 val. virti, nes po pvz., 2 val. virimo kond. pienas visvien nebus toks tirštas kaip rududu).
Jeigu kremą darysi kaip pagal receptą reikia, be kavos - tai aš esu darius ir su 2 val. pavirtu kond. pienu - viskas gausis ok. Dar patarsiu, kad lengvai sudrėkintum lakštus, nes paskutinį kartą man truputuką sausokas tortas gavosi
Kaip virti? Tiesiog dedi stačią indelį į puodą, užpili vandeniu (aš iš arbatinio verdančiu iškart užpilu, uždengiu puodą ir verdu ant silpnos ugnies, svarbu, kad indelis visada būtų apsemtas vandens. Reikia karts nuo karto stebėti - ir dapilti vandens jei nugaravo. Paskui ataušinti ir naudoti.
Dar vienas kliaksiukas
4kiausiniai dideli(arba 5 mazi)
stikline miltu
stikline cukraus
du dideli saukstai kondensuoto pieno
truputis druskos
kepimo milteliu puse saukstelio
0,5 ltr.grietineles
0,2 ltr.spanguoliu uogienes
2 saukstai cukraus pudros
citrinos rugsteles, vanilino ir sviesto skonio kvapu.
Trynius, kondensuota,cukru, mediniu saukstu gerai issukti iki purumo, baltymus isplakti iki standumo, miltus sumaisyti su kepimo milteliais, i mase deti puse baltymu ir puse miltu ir atsargiai maisyti, po to sudeti likusius baltymus ir miltus ir sumaisyti.Padalinti i tris dalis ir kepti 190 temp. 7-8 min.
Pertepimui isplakti grietinele su cukraus pudra, rugstele, kvapais.Deti nestora sluosni grietineles, po to pertepti spanguoliu uogiene ir vel uztepti grietinele.
Biskvitus galima sulaistyti, jei yra butinybe.
4kiausiniai dideli(arba 5 mazi)
stikline miltu
stikline cukraus
du dideli saukstai kondensuoto pieno
truputis druskos
kepimo milteliu puse saukstelio
0,5 ltr.grietineles
0,2 ltr.spanguoliu uogienes
2 saukstai cukraus pudros
citrinos rugsteles, vanilino ir sviesto skonio kvapu.
Trynius, kondensuota,cukru, mediniu saukstu gerai issukti iki purumo, baltymus isplakti iki standumo, miltus sumaisyti su kepimo milteliais, i mase deti puse baltymu ir puse miltu ir atsargiai maisyti, po to sudeti likusius baltymus ir miltus ir sumaisyti.Padalinti i tris dalis ir kepti 190 temp. 7-8 min.
Pertepimui isplakti grietinele su cukraus pudra, rugstele, kvapais.Deti nestora sluosni grietineles, po to pertepti spanguoliu uogiene ir vel uztepti grietinele.
Biskvitus galima sulaistyti, jei yra butinybe.
Mano kleckiukui svenciu nesulaukti nera sansu, dar tik siryt sutepiau , o valgytoju eile