QUOTE(laurikee @ 2008 12 23, 13:43)
Merginos užsimaniau ir aš iškepti Juodajį princą, norėjau pasiteirauti kiek laiko turi būti verdamas kondensuotas pienas ir kaip jį virti? RiMami recepte perskaičiau kad ji dėjo kavos,tai norėjau pasiteirauti kokia kava čia tinka ir ar būtina ja persijoti? ir dar vienas klausimukas kiek laiko jį reikia laikyti šaldytuve po sutepimo,kad sutvirtėtu?
Iš anksto ačiū už atsakymus, kepu pirmą kartą tai ir klausimų daug
Šiam tortui dariau šį
Cipciuko kremą. Kavą, kaip reikia pagal receptą, užplikinau labai stiprią maltą pupelių. Aš ją perkošiau po to, bet cipciukas sakė, kad galima su visais tirščiais dėt. Kavos įplakiau į kremą apie 0.5 puodelio, bet cipciukas sakė galima beveik pilną puodelį įplakti (kavos įpilti tik po 1 šaukštą!!!!!!!!!!!, gerai išplakti, po to vėl šaukštą kavos, vėl išplakti ir t.t.). Čia jau pagal save žiūrėk kiek jos išviso dėt.
Kremui nusipirkau "Rududu", mažiau vargo

Geriausia - jei darysi kremą su kava nusipirk "Rududu", o jei pati virsi - tai kavos nedėk

Nes konsistencija ne ta bus, nebent labai atsargiai po šaukštą, tik žiūrėk, kad nenuskystintum kremo.
Jeigu virti kondensuotą pieną - tai nemažiau 2 val. (geriau kokias 2.5-3 val. virti, nes po pvz., 2 val. virimo kond. pienas visvien nebus toks tirštas kaip rududu).
Jeigu kremą darysi kaip pagal receptą reikia, be kavos - tai aš esu darius ir su 2 val. pavirtu kond. pienu - viskas gausis ok. Dar patarsiu, kad lengvai sudrėkintum lakštus, nes paskutinį kartą man truputuką sausokas tortas gavosi
Kaip virti? Tiesiog dedi stačią indelį į puodą, užpili vandeniu (aš iš arbatinio verdančiu iškart užpilu, uždengiu puodą ir verdu ant silpnos ugnies, svarbu, kad
indelis visada būtų apsemtas vandens. Reikia karts nuo karto stebėti - ir dapilti vandens jei nugaravo. Paskui ataušinti ir naudoti.