Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

KAdangi esu iš tų naujokių, tai ir man norisi parodyti ką aš išmokstu iš Jūsų, bet taisyklės yra taisyklės.
TAi ar gerai supratau, kad į temą TORTAi dedame visus tortus,kurie neturi atskirų temų .
Jei yra atskiros pvz. medutis ar MAlkos po sniegu, dedame juos ten

PApuošimų tortų temoje, tik tai kas tikrai vertinga ,sektina, mokomoji iš koto verčianti medžiaga smile.gif

Prie saldumynų dedame viską ką pagaminome saldaus ?
Ar teisingai ???
P.S
MAn dar kyla klausimas į Cypciuko temą, kelti turi tik Cypciukas, ar galima ir beždžionėlėms, kurios bando atkartoti ???
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 03 02, 12:17)
KAdangi esu iš tų naujokių, tai ir man norisi parodyti ką aš išmokstu iš Jūsų, bet taisyklės yra taisyklės.
TAi ar gerai supratau, kad į temą TORTAi dedame visus  tortus,kurie neturi atskirų temų .
Jei yra atskiros pvz. medutis ar MAlkos po sniegu, dedame juos ten

PApuošimų tortų temoje, tik tai kas tikrai vertinga ,sektina, mokomoji iš koto verčianti medžiaga smile.gif

Prie saldumynų dedame viską ką pagaminome saldaus ?
Ar teisingai ???
P.S
MAn dar kyla klausimas į Cypciuko temą, kelti turi tik Cypciukas, ar galima ir beždžionėlėms, kurios bando atkartoti ???

siaip is esmes tai temos skirtos receptams arba parodyti kazka naujo... ax.gif

gal reiktu susikurti "pagyrų puodas" skyrelį g.gif ten labiausiai tiktų tokie postai... ir visiems butu gerai..
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 03 02, 12:17)
KAdangi esu iš tų naujokių, tai ir man norisi parodyti ką aš išmokstu iš Jūsų, bet taisyklės yra taisyklės.
TAi ar gerai supratau, kad į temą TORTAi dedame visus  tortus,kurie neturi atskirų temų .
Jei yra atskiros pvz. medutis ar MAlkos po sniegu, dedame juos ten

PApuošimų tortų temoje, tik tai kas tikrai vertinga ,sektina, mokomoji iš koto verčianti medžiaga smile.gif

Prie saldumynų dedame viską ką pagaminome saldaus ?
Ar teisingai ???
P.S
MAn dar kyla klausimas į Cypciuko temą, kelti turi tik Cypciukas, ar galima ir beždžionėlėms, kurios bando atkartoti ???


I cipciuko tema deda ir Cipciukas, ir visos tos, kurios pagal jos recepta kepa. Miseles receptuose dedame pagal Miseles keptus skanestus, meducio temoj, meducius, bet pvz, jei tortas papuostas neiprastai, tai ir i papuosimu tema imetam smile.gif Tu gerai supratai. Ir zinoma turi buti recepto bent jau nuoroda. Na apie meduti, tai tik ka papildomai darei, ar kazka naujo, nes dauguma pagal ta pati daro.
Atsakyti
as vistiek atidariau nauja tema, kur rekomenduociau deti tortus, pyragus, kurie kepti pgl kazkuri jau rasyta recepta, taip neuzkisim temu bereikalingais postais ir savimeile bus paglostyta... biggrin.gif
pagyru tema
Atsakyti
[quote=MAMICY,2009 03 02, 13:42]as vistiek atidariau nauja tema, kur rekomenduociau deti tortus, pyragus, kurie kepti pgl kazkuri jau rasyta recepta, taip neuzkisim temu bereikalingais postais ir savimeile bus paglostyta... biggrin.gif
pagyru tema
[/quo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EgluteN: 02 kovo 2009 - 14:17
Skubu pasidalint ką tik "atrastos" tešlos Napoleonui receptu. Pagaminti labai paprasta, o skonis - puikus. bigsmile.gif

Netikra sluoksniuota tešla blenderyje

Kadangi maniškis kombainas nedidelis - max ten telpa 200 g miltų ir atitinkamai produktų jiems, tai kiekvieną blyną sukau atskirai. Čia parašysiu proporciją vienam apvaliam blynui apie 26-28 cm skersmens .

150 g miltų
pusė arb. šaukštelio kepimo miltelių
pusė šaukštelio druskos (čia pagal receptą, kitąkart dėčiau 1/4 šaukštelio)
75 g. margarino (Eve, Vilnius)
8 valg. š. ledinio vandens

Naudojamas virtuvinis kombainas ir antgalis su dviem metaliniais peiliais.
Margariną iš vakaro įdėti į šaldiklį. Vandenį pašaldyti šaldiklyje, kol ims formuotis ledukas.
Blynus dėti tik į šaltą skardą, kurią pašauti į labai karštą orkaitę - 200-220.
Blenderyje sumaišyti miltus, druską ir kep. miltelius. Tuomet margariną supjaustyti 1 cm kubeliais ir sukti su miltais, kol susiformuos trupinukai. Tuomet supilti ledinį vandenį ir sukti, kol susiformuos 1 rutulys. Ir viena ir kita įvyksta gana greitai. Tešlos rutulį greit padėti į šaldytuvą porai valandų. Mūsų tikslas - kad nespėtų ištirpt riebalai. Jie su miltais sudaro mažyčius sluoksnelius, iš kurių tarpų aukštoje temp. greit išgaruoja vanduo, o tešla sukietėja - gaunam netikrą sluoksniuotą tešlą, panašią į kapotą.

Prie šių blynų derinau Glacee siūlomą Napoleonui plikytą kremą, nerandu niekaip nuorodos, tai perrašysiu:
"1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
3 valg. šaukštai krakmolo (su nedideliu kaupu)
vanilinis cukrus, citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys
100 - 150 g sviesto

trynius gerai ištrinti su cukrumi (ir van. cukrumi) ir krakmolu. Palaipsniui pilti pieną ir išmaišyti. Šildyti ant labai mažos ugnies visą laiką maišant ir stebint, nes masė linkusi pridegti. Kai masė sutirštės ir užvirs (bus toks lengvas geizerinis variantas - bulk ), nukaisti nuo ugnies. Truputį pravėsinti, tada įdėti citrinos žievelę ir įpilti sultys, išmaišyti ir įdėti sviestą, tegul ištirpsta, vėl išmaišyti. Kai masė atvės galima pertepti tortą. Tortas turi pastovėti naktį šaldytuve."

Šio kremo gal kokiems 8 lakštams 26 cm užtektų.

Jau seniai jaučiau tokį pasitenkinimą rezultatu bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 03 02, 12:17)
KAdangi esu iš tų naujokių, tai ir man norisi parodyti ką aš išmokstu iš Jūsų, bet taisyklės yra taisyklės.
TAi ar gerai supratau, kad į temą TORTAi dedame visus  tortus,kurie neturi atskirų temų .
Jei yra atskiros pvz. medutis ar MAlkos po sniegu, dedame juos ten

PApuošimų tortų temoje, tik tai kas tikrai vertinga ,sektina, mokomoji iš koto verčianti medžiaga smile.gif

Prie saldumynų dedame viską ką pagaminome saldaus ?
Ar teisingai ???
P.S
MAn dar kyla klausimas į Cypciuko temą, kelti turi tik Cypciukas, ar galima ir beždžionėlėms, kurios bando atkartoti ???


Į MANO TEMĄ KELEMA VISKAS KAS SKANU , TAIGI PRAŠAU APSILANKYTI , MAN TAS PATS , KUR JŪS DAR IKĖLUSIOS , A NORS IR Į 5 TEMAS mirksiukas.gif
Atsakyti
wild
Labai idomus teslos tiek receptukas, tiek gamybos procesas.
Butinai reikia isbandyti
Atsakyti
QUOTE(ulu @ 2009 03 13, 15:50)
Skubu pasidalint ką tik "atrastos" tešlos Napoleonui receptu. Pagaminti labai paprasta, o skonis - puikus.  bigsmile.gif

Nu super, niekad nebuciau pagalvojusi, kad su blenderiu galima sluoksniuota tesla pasigamint bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Jau kelis kartus kepiau Davidijos torta "Kalifirnija". Prisipazinsiu, nieko skaniau iki siol nebuvau ragavusi!!! Tai labai lengvai ir gana greitai pagaminamas torciukas, kuris pavyks net ir pradedanciajai seimininkei wink.gif Aciu uz puiku recepta!
Atsakyti
QUOTE(berry_girl @ 2009 04 05, 17:23)
Jau kelis kartus kepiau Davidijos torta "Kalifirnija". Prisipazinsiu, nieko skaniau iki siol nebuvau ragavusi!!! Tai labai lengvai ir gana greitai pagaminamas torciukas, kuris pavyks net ir pradedanciajai seimininkei wink.gif Aciu uz puiku recepta!

thumbup.gif oi,tikrai as,net pamirsus buvau si torciuka,reikes kada vel pasigamint,man jis irgi skanus,toks kreminis...
Atsakyti
QUOTE(berry_girl @ 2009 04 05, 19:23)
Jau kelis kartus kepiau Davidijos torta "Kalifirnija". Prisipazinsiu, nieko skaniau iki siol nebuvau ragavusi!!! Tai labai lengvai ir gana greitai pagaminamas torciukas, kuris pavyks net ir pradedanciajai seimininkei wink.gif Aciu uz puiku recepta!


QUOTE(daividija @ 2009 04 06, 09:39)
thumbup.gif oi,tikrai as,net pamirsus buvau si torciuka,reikes kada vel pasigamint,man jis irgi skanus,toks kreminis...


Gal galetumet ideti nuoroda 4u.gif na niekaip nerandu sio receptuko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 06 balandžio 2009 - 21:40