P.S.
Beja,cia receptukai
Tortas su kriaušėmis
Biskvitinės tešlos tortas
6 kiaušiniai
160 g cukraus
100 g miltų
30 g krakmolo
50 g kakavos
50 g riešutų (lazdyno arba migdolų) -as dejau tiesio mix'a skaldytu riesutu.
50 g sviesto
1 kg kriaušių
1 l vandens
50 g cukraus
1 citrinos sultys
0,5 l riebios grietinėlės -prireike apie 0,6 l ir 2saukstu zelatinos.
60 g cukraus
200 g tirštos, rūgščios uogienės -naudojau melyniu,pygiausia,kur mazai skonio turi.
50 g migdolų lapelių
Dziuveseliu formai pabarstyti
Kiaušinių trynius su 50 g cukraus išplakti iki putų, baltymus su likusiu cukrumi taip pat išplakti iki standžių putų.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir krakmolą persijoti ir suberti į kiaušinių masę.
Gale sudėti sukapotus riešutus ir supilti ištirpintą sviestą, gerai išmaišyti.
Tortinę formą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir supilti masę.
Kepti 190°C temperatūroje apie 30 min.
Iškeptą tortą atšaldyti, išimti iš formos.
Kriaušes nulupti, supjaustyti skiltelėmis.
Vandenį užvirinti kartu su 50 g cukraus, citrinos sultimis, sudėti kriaušes ir 10 min. pavirti. Išvirtas kriaušes atšaldyti.
Grietinėlę suplakti su 60 g cukraus iki standžių putų.(Cia idejau zelatinos)
Biskvitą perpjauti į 3 dalis, 2 dalis sutepti uogiene, sudėti kriaušių skilteles ir ant viršaus uždėti grietinėlę.
Visas dalis sudėti vieną ant kitos.
Torto viršų papuošti grietinėle ir kriaušėmis, šonus migdolų lapeliais.
P.S.Kadangi mano biskvitas gavosi su pilvuku,as ji nupjoviau ir is jo padariau sokoladinius papuosimus
Tortas "Baltasisi braskiu sapnas kitaip" :
Biskvitinės tešlos tortas
4 kiaušiniai
150 g cukraus
130 g miltų
1 pakelis braškių želė + 1pakelis kyviu zele
500 g braškių (Braškės ir žemuogės) -naudojau tik braskes,prireike 900 g+ 4-5kyviai
1 indelis kondensuoto pieno
400 g grietinėlės -naudojau 300 g
2 tryniai
100 g varškės -naudojau 150 g -ne taip saldziai gaunasi,gaivu
3 šaukštai želatinos
Biskvitui:
4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
130 g miltų.
Braškių sluoksniui:
1 pakelis braškių želė,
1 stiklinė vandens,
400 g braškių.
Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno (su cukrumi),
400 g grietinėlės,
2 tryniai,
100 g varškės,
3 šaukštai želatinos.
Truputis braškių tortui papuošti
Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškepame biskvitą. Atvėsusį biskvitą padaliname į 3 lakštus.
Į tortinę formą įklojame apatinį lakštą, ant jo sudedame nuplautas braškes ir užpilame pradėjusia stingti braškių želė.
10 min. laikome šaltai.
Antrą biskvito lakštą supjaustome žiedais. Kas antrą žiedą dedame ant sustingusio žele sluoksnio, o kitus padžioviname orkaitėje ir sumalame torto šonams papuošti.
Kremui suplakame grietinėlę, į ją įmaišome kondensuotą pieną, trynius, pertrintą varškę ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
2/3 kremo supilame ant biskvitinių žiedų.
Uždedame trečią lakštą ir supilame likusį kremą.Sudedame kyviu,brasles ir supilame apstingusia kyvi zele
30 min. tortą laikome šaltai. -laikiau visa nakti
Tortą išimame iš formos, šonus apibarstome trupiniais, o viršų papuošiame braškėmis. -kadangi mano atveju jau braskes buvo,tai tik soniukus trupiniais.
Skanaus!