Įkraunama...
Įkraunama...

pradinė mokykla ŠVIESA

Laba diena,

Labai domimės šia mokykla, norim nuo rudens leisti savo pirmokėlį. Papasakokite plačiau - kaip šiemet ten atmosfera, kaip ketvirtokų mokytojos, kokios rinkliavos, kaip klasės - ar sutvarkytos, ar reikia nešiotis knygas ir t.t.t Ar prailgintoje grupėje būna ta pati mokytoja? Ar daug vaikų lieka prailgintoje? Ar įdomūs vaikams būreliai? Aš jau viską pasiskaičiau internetiniame puslapyje, artimiausiu metu nuvažiuosiu į mokyklą - bet labai norisi išgirsti realią, nepagražintą nuomonę "iš vidaus" .
Atsakyti
Ieškome mokyklos būsimam pirmokėliui. Kalbėjau su direktore ir ji labai gražiai viską išdėstė, nuspalvimo gražiom spalvom... Tokiom, kokiom ir norėčiau matyt... smile.gif Tačiau kiti sako, kad turėtume ieškot geresnės mokyklos, a la Rūtelė ir pan. Ar galite kas nors palyginimui ką nors pasakyt apie šią mokyklą?
Rūtelė nepriima, nes per daug norinčių, o Šviesa per daug lengvai priima - su išskėstom rankom laukia, kame čia reikalas?
Atsakyti
QUOTE(mama32 @ 2013 02 04, 11:31)
Ieškome mokyklos būsimam pirmokėliui. Kalbėjau su direktore ir ji labai gražiai viską išdėstė, nuspalvimo gražiom spalvom... Tokiom, kokiom ir norėčiau matyt... smile.gif Tačiau kiti sako, kad turėtume ieškot geresnės mokyklos, a la Rūtelė ir pan. Ar galite kas nors palyginimui ką nors pasakyt apie šią mokyklą?
Rūtelė nepriima, nes per daug norinčių, o Šviesa per daug lengvai priima - su išskėstom rankom laukia, kame čia reikalas?

Man ši mokykla tikrai labai patinka, neturiu jokių priekaištų. Vaikas su didžiausiu malonumu eina į mokyklą. Tai mokykla su draugiška, šilta, darbinga atmosfera, kur kievienas gerbiamas ir mylimas.
Atsakyti
O kokios mokytojos moko ketvirtokus šiemet? Ką apie jas galėtumėt pasakyt? O kaip dėl būrelių - kokie atsiliepimai apie juos?
Atsakyti
Tai negi niekas negali nieko daugiau pasakyti apie šią mokyklą?
Kaip ten su katalikiškumu? ar jis dekraruojamas, ar iš tiesų tomis vertybėmis gyvenama?
kaip su konkurencingumu mokyklos?
kokie jos reitingai kitų mokyklų tarpe? kur rasti tokią informaciją???
Atsakyti

Mano mergyte yra tecioke, labai esame patenkinti. Mokytojai nuostabus, dalykininkai taip pat, negaliu pasakyti nieko blogo. Ir berniuka cia leisiu wink.gif
Tikra ten bendruomene, daugelis vieni kitus pazysta labai smagu wink.gif
Atsakyti
Labai prašome atsiliepti mamas, kurių vaikai eina į šią mokyklą! Ypač ketvirtokai. Kaip mokytojos būsimų pirmokų, kaip prailgintos grupės, šiaip, kokia atmosfera... ar gerai paruošiami vaikai?
Atsakyti
QUOTE(mama32 @ 2013 02 07, 09:30)
Tai negi niekas negali nieko daugiau pasakyti apie šią mokyklą?
Kaip ten su katalikiškumu? ar jis dekraruojamas, ar iš tiesų tomis vertybėmis gyvenama?

Galiu pasidalint, bet tai tik viena, tik mano nuomonė. Mokykla, mokytojai patinka. Vaikams teko puikios mokytojos. Mokykla kaip ir laikoma prie stipresnių, vaikai paruošiami gerai, tėvai vaikučius veža ir iš toliau.
Bet... kadangi esame praktikuojantys katalikai, savo vaikams mokyklą rinkome dėl jos deklaruojamos "pro katalikiškos" krypties. Realybė yra tokia, kad pasikeitus Direktorei, iš mokyklos "repertuaro" dingo rugsėjo 1-osios šv. Mišios (iki tol būdavo). Tiesa, į bažnyčią einama, į kažkokį liturgiškai sunkiai nusakomą rinkinį pavadintą palaiminimu (t.y. skaitinių, pasisakymų ir dar kaži ko kratinys pasibaigiantis palaiminimu). Paklausus kodėl buvo išguitos rugsėjo 1-osios Mišios (na kitokiomis progomis pasitaiko per metus), buvo kažkas susakyta apie tai, kad vaikai dar nepriėję Pirmos Komunijos ir negalės eiti Komunijos, taigi kaip ir neprasminga, o ir nesinori tėvų atbaidyti (lyg tėvai nežinotų kokios krypties mokyklon vaikus leidžia). Kad tėvai galėtų eiti, mokytojai galėtų eiti, ir net vaikai galėtų eiti tam pačiam palaiminimui taip mokydamiesi kartu jose dalyvauti nelabai girdima. Tiesa, palikta galimybė - "jei tėvai paprašys". O kad jos buvo "išimtos" be jokio tėvų prašymo, kad tėvams n metų čia nebuvo nieko keisto, nevarbu. Žodžiu bus smalsu kas bus kitąmet, nes kiek žinau net ir toks prašymas yra.
Kitas momentas, kodėl šiandien esu pikta - iš vaikų atimta Kaziuko mugė. Iki pernai metų ji būdavo mokyklos mastu, šiemet vaikas kažko tikėjosi klasės mastu, pasidarė darbelių, nusinešė ir ... Direktorė neleido. Nes "per daug renginių". Lyg sunku būtų buvę padaryti ne pamokų sąskaita, o pusvalandį po pamokų. Ar kartu su užgavėnėmis. Kai kažkoks absurdiškas projektas apie Europą, prie kurio kaip ir nieko papildomai nedarant dirbtinai pritempinėjamas adventas, užgavėnės, tai gerai. Kai tėvams privaloma tvarka doh.gif rašyt laiškus mokyklai jos dvidešimtmečio proga (ko gero tikrai nesitikint panegirikų cool.gif ) , kai kažkodėl vyksta kasmetiniai Kernagio minėjimai (tiesa, šiemet dar nebuvo. Neturiu nieko prieš Kernagį, bet kodėl jį reikia minėti kasmet nelabai suprantu) tai gerai... Kai tai, kas vaikams įdomu (juk įdomu vaikams tas "Kaziukas"), tai "per daug".
Tai va tokia ir nuomonė. Puiki apie mokytoją, puiki apie tikybos mokytoją, puiki apie Direktorės sugebėjimą sklandžiai kalbėti ir viską nušviesti rožinėmis spalvomis. Bet dėl katalikybės... norėčiau klysti, bet toks jausmas, kad vadovo pozicija ar santykis su katalikybe yra kažkoks komplikuotas: kai reikia "esam katalikiška ir viską galime suvesti ir su liturginiu kalendoriumi ir t.t.", o kai reikia "juk oficialiai nesam katalikiška" ir mums čia "visko per daug". wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 04 kovo 2014 - 15:14
O mano nuomone viskas toje mokykloje gerai su katalikybe. Aš kaip tik už dabartinį minėjimą bažnyčioje. Tai šiuolaikiška ir tinkama vaikams. Manau pasirinkta puiki proga ir priemonė katalikybę priartinti prie žmogaus, o ne griežtomis normomis ir keistomis taisyklėmis atitolinti nuo jo.
Puikūs pedagogai. Puiki direktorė. Atmosfera mokykloje tikrai miela kiekvienam vaikui.
Atsakant į prieš tai buvusį pasisakymą norėčiau dar paminėti, kad man kaip tik atrodo gerai, kai renginiai nebūna nusistovėję metai iš metų, o vis kažkas naujo įvedama. Nes turint du vaikus ir juos vedant į tą pačią mokyklą-darželį, su metais įgristų ta pati programa, kaip kad mums buvo anksčiau buvusiame darželyje.
Esu tikrai labai patenkita šia mokykla.
Saviugdos centras (prailginta grupė) labai gerai sugalvota, nes atskirtos mergaitės nuo berniukų, nors nėra draudžiama, jei kas labai nori, lankyti ir tarkime berniukui mergaičių grupę. Saviugdos centre (kalbu apie mergaičių) nuolat daromi rankdarbiai, kaskart vis kitokie, kas džiugina vaikus, lavina jų kūrybiškumą.
Tokia štai mano nuomonė. Mano dukra tikrai su dideliu noru eina į šią mokyklą.
Atsakyti
QUOTE(grauztukas @ 2014 03 04, 16:29)
O mano nuomone viskas toje mokykloje gerai su katalikybe. Aš kaip tik už dabartinį minėjimą bažnyčioje. Tai šiuolaikiška ir tinkama vaikams.

Jūs tikrai suprantate Mišių reikšmę? Kad tai yra pats svarbiausias dalykas, kurį "turi" katalikai? Katalikams šiuolaikiška jų vengti? Matydami, kad suaugę vengia Mišių, nematydami, kad jų tėvai ir mokytojams tai svarbu, vaikai priartėja prie tikėjimo?
Ką tėvai ir ką vaikai supranta per tą šiuolaikišką formą, kurios niekur kitur Bažnyčioje nėra? Jei nereikia Mišių (kas yra krikščioniško gyvenimo versmė ir viršūnė) mokslo metų pradžiai, kam išvis į tą bažnyčią eiti? Pasikvieti kleboną ant pievutės ir palaimins, kam trenktis į maldos namus? Bus ir šiuolaikiška ir bent jau aišku kas vyksta. Kam tada apskritai reklamuotis kaip "pro katalikiškai", jei bijai Mišių? Bijoma, kad nepaminėjus katalikybės nebus surinkta vaikų ar kas? Kam to iš viso reikia? Bet gi geros įstaigos ir be to deklaravimo vaikus surenka.

Nors šiaip - kiek žmonių, tiek nuomonių, o ir poreikiai skiriasi. Esu nemažai gyrus ir nemažai gero kalbėjus apie šią mokyklą, tačiau turime ir kitokios patirties, negalite jos sumenkinti tik todėl, kad ji kitokia. Kad mes tikėjomės jog vaikus vedame į tikrą katalikišką ugdymo įstaigą, nesibaidančią katalikiškų praktikų. Natūralu, kad kažkam tiks tiek, kiek yra dabar. Bet aš sureagavau į klausimą apie katalikybę. Tam, kad tiems, kam ji yra iš tiesų svarbi gyvenimo dalis (t.y. praktikuojantiems katalikams), nesitikėtų per daug. Idealios ugdymo įstaigos nežinau, bet kai turi tam tikrų lūkesčių, norisi kuo tiksliau žinoti ko išties gali vienoje ar kitoje srityje tikėtis.

Ir mes turime ne vien vaiką. Vienas baigęs. Deja, kuo toliau, tuo labiau matome norą ne būti katalikiška (ar tiesiog baimę tokia būti), o būti kaip sakote šiuolaikiška. Niekas, žinoma nedraudžia, bet gal tada ir nedeklaruot, kad tai, ko bijaisi (praktika) yra vertybė...

QUOTE(grauztukas @ 2014 03 04, 16:29)
Atsakant į prieš tai buvusį pasisakymą norėčiau dar paminėti, kad man kaip tik atrodo gerai, kai renginiai nebūna nusistovėję metai iš metų, o vis kažkas naujo įvedama.

O kas naujo įvesta? Aš tai temačiau tik tų pačių švenčių pritempinėjimą (vietom iki negalėjimo dirbtinį) prie Europos temos. Kas dar naujo, apart kai ko nuėmimo? Kernagio vakarą šiemet prie Europos pritemps? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 04 kovo 2014 - 17:12
O, sakykite, Jūsų vaikui patinka šioje mokykloje? Kaip jis jaučiasi? Kaip minėjau, mano dukra visais renginiais yra patenkinta. Ir iš Euroužgavėnių parsinešė puikiausius atsiliepimus.
Atsakyti
Mano vaikas šioje mokykloje turi visokių įspūdžių. Ir skaudžių, ir gražių. Kaip ir turėtų bet kurioje kitoje mokykloje. Į euroužgavėnes nėjo, nes labai pergyveno, kad neturėjo tokiai išskirtinei užgavėnių formai tinkamo rūbo. Bandėm įkalbėti, kad tiks ir kitaip, deja mūsų vaikui "mokytoja sakė" yra šventa, todėl nusprendė geriau neiti išvis, nei eiti atrodant "kitaip nei reikia".
Atsakyti