Įkraunama...
Įkraunama...

Kalijos

tikiuos, į šį puslapį ateis kokia patyrusi gėlininkė. Pirkau štai tokių gėlių gumbus. Ir nieko nerandu apie jas - kaip augint, kokio lepumo ir pan. Žinau, kad vieną iš jų tikrai "pažįsta" Regila
user posted image

ir ką jau darot su kalijom? Ar jau sodinat? į vazonus tada sodinat, jeigu jau dygsta? nes maniškės tai sugalvoję po centimetrą jau žvalios.
Tiesa, pirkau visas tik šiais metais. Yra kelios mažutės, vos 2x2 cm bulvelės. ar žydės jos šiais metais?

dar skaičiau, kad jeigu bulvė turi daug "akyčių", iš kurių dygsta gyvybė, tai dėl to, kad sulaukti gražesnio žiedo, tas akytes tiesiog pirštu nuvalo, nulaužia ir palieka centrinę.

ir šiaip galvoju.. tas spalvotas kalijas gal reiktų tikrai kur pavėsy pasodinti.. na kad "išbėgtų" kiek į viršų. Tada gražesni žiedai būtų, ant ilgų kotų.
Arba tankokai susodinti, kad konkuruotų viena su kita ir stiebtųsi kuo daugiau.

Kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 03 04, 13:21)
tikiuos, į šį puslapį ateis kokia patyrusi gėlininkė.

Zinau tik tiek, kad nerealiai grazios geles karsta.gif
As su savo kalijom, tai kai pamaciau jog jau leidzia ugliukus, tai ir sukisau i zeme- dabar augina lapus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 04, 16:22)
Zinau tik tiek, kad nerealiai grazios geles karsta.gif
As su savo kalijom, tai kai pamaciau jog jau leidzia ugliukus, tai ir sukisau i zeme- dabar augina lapus mirksiukas.gif

aha, paveiksliukuose, google tai gražios labai wub.gif

o kaip persodinsi? Lapus paaugins, kasi į žemę lauke.. lapai nuo vėjo taigi nuluš unsure.gif jie augdami turi "treniruotis" su vėju. ar ne? ar tikrai kalija gali savo amžių nugyventi vazone?
o jei vazone, tai kaip su naujais gumbais? ar kiek priaugina?
Atsakyti
Pernai kalija pasodinau i nelabai sauleta vieta. Kai paaugo salia esantys augalai kogero visai uzgoze kalija - ta ne karto nezydejo schmoll.gif Siemet galvoju kaip tik sodinti i kuo sauletesne vieta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 03 04, 14:34)
ar tikrai kalija gali savo amžių nugyventi vazone?
o jei vazone, tai kaip su naujais gumbais? ar kiek priaugina?

O ta dryzuota man rodos tik i vazona ir sodinti reikia, nes ant virselio vazonas nupiestas Ar as cia klystu g.gif O is kur gavai tokiu groziu blush2.gif
As asmeniskai lauke neauginu kaliju, tik ant palanges. ir siaip man kazkaip netikes LT oras atrodo joms visa vasara isbuti lauke- daug lietaus, bijociau kad nesuputu. Nors g.gif Neturiu nuomones situo klausimu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 04 kovo 2009 - 16:22
QUOTE(naitas @ 2009 03 04, 15:21)
tikiuos, į šį puslapį ateis kokia patyrusi gėlininkė. Pirkau štai tokių gėlių gumbus. Ir nieko nerandu apie jas - kaip augint, kokio lepumo ir pan. Žinau, kad vieną iš jų tikrai "pažįsta" Regila
user posted image

ir ką jau darot su kalijom? Ar jau sodinat? į vazonus tada sodinat, jeigu jau dygsta? nes maniškės tai sugalvoję po centimetrą jau žvalios.
Tiesa, pirkau visas tik šiais metais. Yra kelios mažutės, vos 2x2 cm bulvelės. ar žydės jos šiais metais?

dar skaičiau, kad jeigu bulvė turi daug "akyčių", iš kurių dygsta gyvybė, tai dėl to, kad sulaukti gražesnio žiedo, tas akytes tiesiog pirštu nuvalo, nulaužia ir palieka centrinę.

ir šiaip galvoju.. tas spalvotas kalijas gal reiktų tikrai kur pavėsy pasodinti.. na kad "išbėgtų" kiek į viršų. Tada gražesni žiedai būtų, ant ilgų kotų.
Arba tankokai susodinti, kad konkuruotų viena su kita ir stiebtųsi kuo daugiau.

Kaip manot?

Tos dryzuotos -nerealios karsta.gif ohmy.gif
Maniskes juodosios(buve),pernai augo nelabai sauletoj vietoj kambaryje ant zemes,buvo be galo istyse,.ziedkocio ilgis apie metra,tai griuvinbejo i visas salis,ramsciau ramciau kiek galejau...
O as siandien nusipirkau tris piccaso gumbus,sodinsiu ant palanges,nusipirksiu zemiu ir jau kisiu ,nieko nelaukus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 04, 18:21)
O ta dryzuota man rodos tik i vazona ir sodinti reikia, nes ant virselio vazonas nupiestas Ar as cia klystu g.gif  O is kur gavai tokiu groziu blush2.gif
As asmeniskai lauke neauginu kaliju, tik ant palanges. ir siaip man kazkaip netikes LT oras atrodo joms visa vasara isbuti lauke- daug lietaus, bijociau kad nesuputu. Nors g.gif  Neturiu nuomones situo klausimu tongue.gif

ko gero, dryžuota tik vazonui skirta bigsmile.gif
dryžuotą pirkau RIMI MEGOJ, o tą dracunculus - SENUKUOSE, abi po 13 litų maždaug.

neparašei apie naujus gumbus ir apie tai, ar sezoną nugyvenęs senasis kalijos gumbas kiek paauga?

dėl puvimo.. aš nebijočiau lauke augint. Gi kardeliai (gladiolės) auga ir nesupūna.

QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 03 04, 20:25)
Tos dryzuotos -nerealios karsta.gif  ohmy.gif
Maniskes juodosios(buve),pernai augo nelabai sauletoj vietoj kambaryje ant zemes,buvo be galo istyse,.ziedkocio ilgis apie metra,tai griuvinbejo i visas salis,ramsciau ramciau kiek galejau...
O as siandien nusipirkau tris piccaso gumbus,sodinsiu ant palanges,nusipirksiu zemiu ir jau kisiu ,nieko nelaukus wub.gif

"picasso" ir aš turiu, ir "green godess"..
turgely dar moteriškę užtikau, prekiaujančią spalvotom kalijom. Nu gal ji labai optimistė, bet man sakė, kad kalija gali išleisti iki 12 žiedų wub.gif Baisiai daug atrodo.. na bet didelis gumbas gal ir gali tiek per vasarą išaugint.
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 03 04, 16:14)
Pernai kalija pasodinau i nelabai sauleta vieta. Kai paaugo salia esantys augalai kogero visai uzgoze kalija - ta ne karto nezydejo  schmoll.gif Siemet galvoju kaip tik sodinti i kuo sauletesne vieta  ax.gif

Per vasara atviram grunte sodinamos kalijos,daznai zydi kas antrus metus smile.gif
As savo kalijas per vasara visad laikau vazonuose(laukuose ir taip uztenka darbo doh.gif ,vazona nuplauni ir psio O anyta visada sodina i atvira grunta).Per ziema jos zydi,o pavasari atsylus orams isnesu. Patikrinu vazona,atsikratau atzalomis,nupjaunu lapus,kad pailsetu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 03 05, 11:25)
neparašei apie naujus gumbus ir apie tai, ar sezoną nugyvenęs senasis kalijos gumbas kiek paauga?

O cia Kaune?? Kuriam turguj??
As auginu tik antri metai ax.gif , tai kiek pastebejau- gumbas tikrai kazkiek paauga mirksiukas.gif
Del augimo lauke, gal ir tiesa- nera cia ko bijoti lotuliukas.gif Bet kai as neturiu galimybes, tai ir auginu tik ant palanges vacation1.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 03 05, 14:24)
Per vasara atviram grunte sodinamos kalijos,daznai zydi kas antrus metus  smile.gif
As savo kalijas per vasara visad laikau vazonuose(laukuose ir taip uztenka darbo  doh.gif ,vazona nuplauni ir psio O anyta visada sodina i atvira grunta).Per ziema jos zydi,o pavasari atsylus orams isnesu. Patikrinu vazona,atsikratau atzalomis,nupjaunu lapus,kad pailsetu. smile.gif

bet Tu kalbi apie tas "senąsias" baltas kalijas.
mano mama tas kalijas sugeba pražydint kasmet.

o šiaip tai aš geriau kokių salotų nepasėsiu, bet kalijas visada apravėsiu. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 05, 15:26)
O cia Kaune?? Kuriam turguj??

Kaune, stoties turguj, radau tokią moteriškę prekiaujant sėklomis ir dar visokiais gumbais, tame tarpe ir kalijų. Turėjo geltonų ir violetinių, atrodo po 8 litus prašė. Pirkau geltonų pas ją. Tai ji man ir paporino apie tuos 12 žiedų.
Tačiau ji prekiavo beveik parduotuviniam įpakavime pakuotais gumbais. Beveik - tai kaip ir tikrai normaliai supakuotos, o kaip ir chaltūra. Kadangi man šiais metais svarbu tiesiog turėti kalijų, pabandyti su jomis kas gausis, tai nesvarbu, ar tikrai ten geltoną ji man pardavė. Ir pardėj dar geltonų pirkau.

o tos gėlės kur nuotraukas įkėliau, tai kaip ir sakiau - pirma gėlė pirkta SENUKUOSE, Draugystės g., o antroji Megos RIMI.
Atsakyti
Čia lauke auginami augalai. Laikykit be žemių iki reiks sodinti į lauką(gegužės mėnesio). Aš taip laikau. Šių auginimas kaip kalijų, rasotųjų driežažolių:
http://www.sodai.lie....com/Kalija.htm
http://www.sodai.lie.../Driezazole.htm
Labai norint, galima kai pradės lapoti padėti ant žemės kažkokiame inde ar dėžutėje, svarbu neprilieti per daug vandens. Kas žino, gal ji leidžia žiedelį..Tad žiemos ir ankstyvo pavasario metu nereikia laistyti, net jei ji bunda. Ji savyje turi medžiagų ir energijos, kad žiedą išskleistų. Arba reikia sulaukti kol lapas pasirodo.
Aš nesodinu į vazoną, prabūna dėžėje ir po visų šalnų sodinu į žemę tiesiai, lauke.Rudenį nukasu ir parsivežu į butą. Laikau šiltai. Vėsioje patalpoje, drėgnoje gumbai supūtų.
Aš visas gumbines sodinu į lauką..meilenius, krinus, valotes, kiškiakopūsčius. Visų po šiek tiek turiu pertekliaus..gal tik valočių neturiu.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 03 05, 18:53)
Čia lauke auginami augalai.

ačiū, Regila 4u.gif
na bet taip žiauriai skamba.. laikyti iki šalnų.. jos gi jau lenda, jau per pusę cm žalios vienos, kitos ir po 1 cm...
Atsakyti