Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas prie kompiuterio

na teisios teisios,nesiginčiju tikrai 4u.gif 4u.gif 4u.gif bet kaip yra pas mus,jis įsijungia,pažiūri multikus,tada padaro pauzę ir eina žaisti su žaislais ax.gif gal taip atrodo iš mano parašymo,kad neatsitraukęs visą dieną sėdi,bet taip nėra,aišku,per dieną su pauzėm susideda to laiko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daivukste @ 2007 05 10, 12:18)
na teisios teisios,nesiginčiju tikrai  4u.gif  4u.gif  4u.gif  bet kaip yra pas mus,jis įsijungia,pažiūri multikus,tada padaro pauzę ir eina žaisti su žaislais  ax.gif  gal taip atrodo iš mano parašymo,kad neatsitraukęs visą dieną sėdi,bet taip nėra,aišku,per dieną su pauzėm susideda to laiko  ax.gif

Na, tikrai nepagalvojau, jog visa diena prilipęs prie kompo sėdi. Aš tik džiaugiuosi, kad maniškė nemoka įsijungti kompiuterio, o jei išmoks anksti, tai imsiuos kokių nors priemonių, kurie sutrukdytų tai jai padaryti ax.gif
Atsakyti
Būna dienų,kad pasėdi ilgai,per daug nepriekaištauju,nes tik dar labiau trauktų ten užsibūti.Pasėdi,nusibosta ir kitą dieną kompiuterio išvis nereikia, susidomi kita veikla.
Atsakyti
QUOTE(anika1 @ 2007 05 12, 14:28)
Būna dienų,kad pasėdi ilgai,per daug nepriekaištauju,nes tik dar labiau trauktų ten užsibūti.Pasėdi,nusibosta ir kitą dieną kompiuterio išvis nereikia, susidomi kita veikla.

et auga jaunieji bilai geitsai lotuliukas.gif ir nelabai gali ka sakyt rolleyes.gif
Atsakyti
Sesė sėdi nuo 4metų, užtai moka truputį anglų kalbą, internete mokėsi skirti spalvas, skaičiuoti, net dainuoti ax.gif Naudojasi kompu geriau už tėvus, jai dabar 5 metai smile.gif
Atsakyti
As savo 5m sunui prie kompiuterio leidziu per diena sedeti 1val.Juk be kompo dar ir prie televizoriaus sedi.Manau akys ir taip pavargsta.Moka isjunkt,isijunkt,pats internete zaidimus susiranda ir t.t,bet tai dar ne proto pozymis.
Atsakyti
Maniškė 3m labai mėgsta www.uptoten.com. Ten viską suranda geriau negu aš, aš jau net nesikišu, tik kartais paaiškinu ką reik daryt arba išverčiu ką kalba. Leidžiu pasėdėti du-tris kartus per savaitę po 30min. Įjungiu žadintuvą ir ji žino, kad kai suskambės, laikas žaidimus baigti. Dar kartais leidžiu parašyti raideles, pati moka įsijungti savo dainas ir klipus, bet šiaip laiką stengiuosi riboti, nors tuo metu kai ji prie kompo taip ramu ax.gif
Atsakyti
Mano keturmetė kalba angliškai sakiniais, dainuoja daineles angliškai. Ji geresnė kompiuteristė nei aš...Neleidžiu ilgai žiūrėti į monitorių, bet ir ji pati ilgai nesėdi- dar turi įdomesnių užsiėmimų.
Atsakyti
Maniskis kieviena diena prie kompiuterio sedi doh.gif Dazniausiai tai multikus ziuri, dabar pas mus KVN liga. Perrasiau jam kelias laidas, tai is karto praso KVN ijungti, sedi ziuri. Bet kad visa valanda sedetu, tai - ne. Jam svarbu, kad matytu ir girdetu, pvz puzli deliodamas. Jau moka ijungti, bando pele dirbti - buna iseina ir norima KVN ijungti smile.gif Manau, jog tikrai reiketu riboti laika, kai vaikas sedi prie kompiuterio, nes "kas per daug, tai nesveika".
Atsakyti
sutinku,kad ilgai sedeti vaikui nera gerai prie kompiuterio.Nu bet maniskis visose sferose be galo uzsispyres ir jei jis ko uzsimano sunku grazuoju susitarti.Ji prie kompiuterio traukia lyg magnetas.As jam leidziu kuri laika(apie 15-20min.pasedeti),bet jis vis dar ir dar... doh.gif tada buna,kad su griausmu nuprasiau eit akis kitur``paganyti``.Juk dar mazas ir gali regejimui pakenkti.Va mano telefone ismoko viena zaidima gerai suzaisti,tai kartais telefonu uzsiima biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida/d: 31 gegužės 2007 - 00:56
QUOTE(vida/d @ 2007 05 31, 01:54)
sutinku,kad ilgai sedeti vaikui nera gerai prie kompiuterio.Nu bet maniskis visose sferose be galo uzsispyres ir jei jis ko uzsimano sunku grazuoju susitarti.Ji prie kompiuterio traukia lyg magnetas.As jam leidziu kuri laika(apie 15-20min.pasedeti),bet jis vis dar ir dar... doh.gif tada buna,kad su griausmu nuprasiau eit akis kitur``paganyti``.Juk dar mazas ir gali regejimui pakenkti.Va mano telefone ismoko viena zaidima gerai suzaisti,tai kartais telefonu uzsiima biggrin.gif  biggrin.gif

nu kai paskaitau kaip cia visi 2-5 metu vaikiukai puikiai moka kompu dirbti,tai akys ant kaktos issoksta blink.gif nes maniskis 4 metu budamas nieko nemoka kompu daryti - zino tik mygtuka kur ijungti ir isjungti ir ka paspausti kad butu pauze kai multika ziuri ir vsio, tai cia jau tipo atsilikes gal vaikas g.gif nieko nemoka, nei internetu naudotis nei kompiuterinius zaidimus zaisti

galvoju kad dar spes prisizaisti ir viska ismokti, tegu su masinytem ir kaladelem zaidzia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 05 31, 10:20)
nu kai paskaitau kaip cia visi 2-5 metu vaikiukai puikiai moka kompu dirbti,tai akys ant kaktos issoksta  blink.gif  nes maniskis 4 metu budamas nieko nemoka kompu daryti - zino tik mygtuka kur ijungti ir isjungti ir ka paspausti kad butu pauze kai multika ziuri ir vsio, tai cia jau tipo atsilikes gal vaikas g.gif nieko nemoka, nei internetu naudotis nei kompiuterinius zaidimus zaisti
galvoju kad dar spes prisizaisti ir viska ismokti, tegu su masinytem ir kaladelem zaidzia tongue.gif

Ir aš manau, kad spės. Maniškė irgi 4 metų ir moka lygiai tuos pačius dalykus, kaip ir taviškis smile.gif Ir aš specialiai to nemokau. Manau, kad tokio amžiaus vaikams yra daug naudingtesnių veiklų ir daug kitų dalykų, kuriuos turi išmokti. Žinau, jei suteikčiau tokią galimybę jai sėsti prie kompo, tai kaip ir kiti vaikai greit įsisavintų, bet ir nebenukrapštyčiau nuo kompo. Ar to reikia? schmoll.gif
Atsakyti