Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas prie kompiuterio

Mes kai įsigijome kompą, tai mano merginos sėdėjo ,sėdėjo ,sėdėjo prie jo. Nu gal mėnesį. Raminau save, kad atsibos. Leidau atsižaisti, ir nesureikšminau to. Vienintelė taisyklė galiojo sesėms - nesipešti dėl kompo. Laiką jos pasidalindavo. Tai va, atsižaidė ir dabar ramu. Dabar, kai vasara, tai grįžus iš darbo dažniausiai kompą net neįjunktą randame. O atėjus rudeniui ir to laiko nebebus, mokykla, darželis, pamokos, būreliai.
Atsakyti
Vien tik dėl kompo vaikai visą vasarą praleidžia pas močiutę, nes ten nėra nei kompo, nei kabelinės TV... Vasarą akys ir galvos pasilsi...
Atsakyti
Įkišiu ir aš trigrašį 4u.gif
Lantajo drinks_cheers.gif
Nors mūsų dar tik trimetis, bet kompas jam yra tik tėvų žaidimo ir žiūrėjimo į jį dėžė mirksiukas.gif Mūsų namuose kaip ir pas Lantajo yra nešiojamas kompiuteris, ir stovi salione, ir su slaptažodžiu. Kartais mažylis ateina prie kompo, pasižiūri ką veikia tėtė ar mama prie jo ir išeina atlikti savo reikalų (kadangi abu dar studijuojam, to neišvengiam). Bet tada jam ir aiškinam, kad mes mokomės, kai jis paaugs irgi galės mokytis tongue.gif Niekada nebuvo jokių kaprizų, o juo labiau jokių pareiškimų, kad čia jo nuosavybė ar kažkas panašaus. Filmus žiūrime, kai nutaikome progą - kai jis miega, kai nereikia su juo niekuo užsiimti ax.gif
Turiu pažįstamą, kuri savo sūnui leidžia prie jo sėdėt nuo dviejų metukų. Dabar jam keturi, tačiau žymiai prasčiau kalba, prieš atsakydamas į klausimą ilgai tyli, ilgai galvoja. Manau toks nuolatinis sėdėjimas ne tik neskatina vaiko šnekamosios kalbos, bet ir vaizduotė būna sutrikus. Manau vaikui daug geriau girdėti ir matyti pasakos vaizdus negu virtualius paveikslėlius, kurie žaloja vaizduotę rolleyes.gif
Na bet nieko prieš mokomąsias priemones, žaidimus, užduotėles 4u.gif tačiau ir tai ne dvimečiams ir trimečiams rolleyes.gif manau daugiau naudos duos išmoktas mintinai eilėraštis ar išmokta iki 10 skaičiuot ax.gif
Čia tik mano nuomonė 4u.gif
Nesmerkiu tų mamų, kurios kompą jungia, kad vaikas kažko mokytųsi, skaičiuoti, rašyti ar skaityti. Tačiau čia vėlgi galima būtų ginčytis. Juk vaikas niekada neišmoks gerai valdyti rankos, jei rašys tik kompe rolleyes.gif
Atsakyti
Mano sunus prie kompiuteriu nuo treju metu,jis gerai jame orentuojasi,tik labai riboju laiko leidima prie jo,nes tai kenksminga,bet kompiuteris tikrai praplete jo akirati,jam dabar keturi,jis zaidzia zaidimus,ziuri filmukus,mokosi kalbu
Atsakyti
manajam jau greit 4 metukai, tai mes dar kažkaip neleidžiam jam, taip jau savarankiškai. paprašo ka nors parodyti ,tai kartais pamokinu ka reikia spausti ir t.t. O šiaip jis pats nelabai ir nori.kartais priena, kai jis mato kad niekas nežiūri, tai ir nori kažka paspausti. manau ateis laikas ir pats išmoks viska.
Atsakyti
mano vaiką išmokė naudotis internetu jo krikšto tėvelis (kol internetu naudotis nemokėjo, kompiuterio jam nelabai ir reikėjo)-nuo to laiko (jam tada buvo vos 4m) namie nėra ramybės. Leidžiu jam į dieną kažkur 30-45 min, būna dienų kada kompo neįsijungia iš viso. Bet jam kompiuteris yra viskas, tai turiu kuo pagąsdinti-didžiausia bausmė, kad neleisiu įsijungti kompo. Nežinau, atrodo, kad dėl jo jis yra pamišęs, bet gal dėl to, kad aš ir pati esu informatikė g.gif
Atsakyti
mano gudrutis irgi anksti kompa pazino,nuo 3 m.jau zaidem vaikiskus zaidimus.laikui began ismoko ir muzika isijunkti ir foto paziureti,dabar jam 5 m.laisvai susiraso trumpais sakinukais per skype su mociute ir dieduku. 4u.gif
Atsakyti
Neleidziu dukrytes prie kompo schmoll.gif Spes dar. Yra kitokiu uzsiemimu, kurie lavina prota, vaizduote ir t.t. Na neleidziu - gal netaip issireiskiau. Per kompa ji ziuri filmukus, retkarciais su teciu zaidzia. Bet kad sistemingai per diena leisciau kazkiek laiko sedeti prie kompo, tai tikrai ne.
Atsakyti
Maniškė su kompiuteriu susipažino dar neturėdama 2 metų. Dabar jai 4. Susidomėjimas tai padidėja, tai atslugsta - priklausomai nuo to kokią veiklą jai pasiūlome. Nepaskyčiau, kad ji labai mėgsta. Kaip bus pamatysim. Dabar per dieną praleidžiam nuo 10 min. iki 2h (multikai, vaikiški filmai, piešimas, rašymas), bet mes praktiškai nežiūrime televizoriaus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milereta: 16 sausio 2008 - 15:43
kompas didziausias musu siaubas,nes sunaus negaliu nuo jo atplesti verysad.gif
Atsakyti
As savo mergytem leidziu per kompa zaist lavinamuosius zaidimus ( pagrinde zaidzia vyresnioji, o mazyle stebi ), mokytis raideles ir ziureti multikus. Bet laika riboju - daugiausiai 1 valanda, o savaitgaliais is vis neleidziu. suprantu kad tai nera gerai nei akims, nei vaizduotei, bet loginiam mastymui manau padeda g.gif
Atsakyti
Sunus kompiuteri pazino jau pat pirmuju savo gyvenimo dienu, kadangi tetis kompiuterastas iki pazaliavimo biggrin.gif o kai mazasis pradejo dometis pasauliu ir ji tyrineti tai ta vis sviecianti deze buvo idomi ir vis i ja spoksodavo is tolo....bet kuo toliau augdamas nepareiske didelio noro zaisti ar prie jo buti sedeti.... buvo apie antruosius metus uzejes toks noras sedeti ir worde raides spaudalioti, bet kazkaip savaime jis dingo....siaip stebi vyra sedint prie kompiuterio, mato kaip jis zaidzia tuos kompiuterinius zaidimus, kaip ten saudosi, bet pats nesipraso....ir nenoreciau kad prasytusi, nes ateityje nezinau kaip dar darysiu, bet tikrai nenoriu kad vaikas susirgtu zaidimu liga, kaip mano vyras, kad mokslai netaptu neidomus, kad draugai irgi nebeidomus ir pan. tik kompas....!!!! to nenoriu ir nelinkiu niekam kitam....tikiuosi savo mazajam istengsiu isaiskinti kompiuterio nauda kitais tikslais, ne zaidimam, o darbui, informacijos radimui ir pan.....be to manau kad tiek daug vaikas neleistu laiko prie kompiuterio reikia jam rasti kitu daug idomesniu uzsiemimu......siais laikais pilna sporto saku, bureliu ir pan.....jei turejome pinigeliu kompiuteriui ir internetui, tai bureliui tikrai irgi atsiras....jei kas papriestarautu, kad bureliai brangiai kainuoja ir pan..... smile.gif
Atsakyti