Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas prie kompiuterio

mano vaikui virš 3 kompiuteris jam yra uzdraustas daiktas ,nemanau kad tokiam vaikui jis gali duoti naudos ,vieni draugai didziuojas kad savo ir tevu vardus moka parasyt bet ne pagal raides o isimena vietas ,tai man cia jox pasiekimas , mano manymu tox vaikas turi uzsiimti savo reikalais ,o ne akis gadinti ir prota ,todel pas mus problemu nekyla del to ir jis niekada nesiveržia ir asaru nelieja drinks_cheers.gif siuo klausimu TAIKA NAMIE -BENDRU SUSITARIMU
Atsakyti
Mano trimetis tik foto pažiūri ir kartais filmukus (kai dvd užimtas).

Nepriimtina, kai 4metis nuo žaidimų neatsitraukia tik šaudo visus aplinkui ir lenktyniauja.

Ateis laikas, išmoks viską. Dabar, manau, gerokai per anksti. smile.gif
Atsakyti
Na mano sunus tai grystam is darzelio,pavalgome o tada jis eina pasiziureti koki multika,,,kazkaip nieko blogo nematau jei vaikas atsisedes pasiziuri multika tada as galiu sau pasidaryti namie tvarka.
Atsakyti
Nepratinam savo dukrytės (3 m. 4 mėn.) prie kompiuterio. Nemanau, kad tai jau toks didelis gėris. Suspės akis pagadint.
Dėl reakcijos lavinimo, įgūdžių skatinimo... Dėliojam pūzles, piešiam su vandeniniais dažais (lavinam rankytę) mirksiukas.gif , spalvinam knygeles. Kartu skaitom pasakas, deklamuojam eilėraščius, dainuojam.
Ir labai džiaugiuosi, kad abu su vyru ramiai patys galim bet kada įjungt kompiuterį, vaikui tai nėra joks "žaislas", ar laiko užmušimo įrankis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 27 rugsėjo 2008 - 08:30
Sūneliui 3m., kartais pažiūri filmukus arba nuotraukas.
Atsakyti
Dukrai leidziu koki karta per menesi pazaist , o kartais ir reciau . Kartais filmukus paziuri ,kol dar nebunu perrasius i diskus
Atsakyti
Mano vaikas jau 2 metuku pradejo dometis kompiuteriu, dabar puikiausiai jame susigaudo. Bet laikas ribojamas griežtai - 30 minučių per dieną. Beabejo vasara - puikiausias laikas kada kompiuterio mažiausiai prireikia smile.gif
Prie kompiuterio žaidžia visokiausius žaidimus, daugiausiai iš interneto, nes nežiaurių vieną kitą teradome nupirkti. Filmukus taip pat mieliau leidžiam žiūrėti per kompiuterį nei kad per tv, nes kompiuterio monitorius naujas skystųjų kristalų, o tv pas mus senas, mirgančiu ekranu, tai dar labiau gadina akis.
Jeigu nustatome žadintuvą pusvalandžiui, tai niekada nebūna ašarų po 30 min. išjungti kompiuterį, bet jei tik nenustatyk, o tik pasakyk, kad jau laikas išjungti, nes laikas pasibaigė, tada jau su ašaromis nueina nuo kompiuterio.
Yra baimė kad medingtų vaiko susidomėjimas ir kitiems paprastiems dalykams. Kad dar daro namie darbelius ir rengia parodas išduodamas mums bilietus thumbup.gif Dabar pradėjo lankyti paruošiamukų grupę, tai net namie nori spręsti užduotis iš pratybų sasiuvinių.
Kompiuteris - kaip ir viskas, turi ir minusų ir pliusų, todėl manau turi būti nustatomos ribos ir nepatingima jų laikytis (ko dažnai mes tėveliai patingime, kad tik mums niekas netrukdytų užsiimti savais reikalais). Kai prie kompo yra ribotas buvimas, tada manau vaikas nepraranda domėjimosi ir kitais dalykais. Nors čia turbūt priklauso ir nuo kiekvieno vaiko atskirai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratela: 07 spalio 2008 - 09:27
Savo mergaitei leidžiam pažaisti kompiuteriniu vaikams skirtus žaidimus (tokius kaip aprengti lėles ar apstatyti kambarius), laikas ribojamas iki 30 min per dieną ir tai tik kol lauke šviesu. neleidžiam vakare, nes tada labai akytės vargsta. Pirma labai norėdavo ilgiau pasėdėti, bet dabar kompiuteris būna kokius du kartus per savait, mieliau renkasi kvygutes, žurnaliukus arba piešimą, nes labai mėgsta piešti. smile.gif
Atsakyti
Na, mes savo merginai leidžiame prie kompo pasėdėti pusvalandį kartą per savaitę. Ir tai dažniausiai būna šeštadienio rytas. Na, tada ir mažoji prisiklijuoja prie sesės, bet ji daugiausia 10 min. pabūna.
Atsakyti
maniskiai ziuri savo filmukus ir zaidzia savo vaikiskus zaidimukus, bet tik tam susitarta laika
Atsakyti
Leidau nuo 2,5m. pažaist lavinamuosius žaidimus. Iki dabar galioja ta pati taisyklė: 30min 2kartai per savaitę (visada su žadintuvu). Neseniai buvom pas akių gydytoją, tai regėjimas kaip pas erelį tongue.gif (na tv tik savatgalį žiūri apie 2val.). O aš jai parinkus tokius žaidimus, kad tikrai naudingi būtų, juk ne visada galiu sėdėt šalia ir tikrint ar teisingai suskaičiavo, figūras sugrupavo ir t.t.,o ten ir atsakymus pasitikrina smile.gif. Taip kad su saiku viskas naudinga, o argumentas, kad akys genda neįtikina, nes kartais kai pamatau koks tragiškas apšvietimas vaikų kambariuose įrengtas, tai doh.gif
Atsakyti
Savo sūnui 5m. leidžiama "dirbti" kompiuteriu tik šeštadieniais, ir tik pora valandų. Tačiau jei tėčio nėra namie, kartais leidžiu ilgiau pasidžiaugti.
Atsakyti