Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas prie kompiuterio

maniske tai tik nuotruakas ir savi video ziuri, bet tikrai ne kasdiena 4u.gif
Atsakyti
O pas mus tai didelis KARAS! tarp manes ir vyro, jis pripratino sunu zaisti kompiuteriu, telefonu, ir ziureti viena ir ta pati filma per diena po 3-4 kartus doh.gif Nuo to viskas ir prasidejo, dabar didziausias karas su kompu. Moka zaisti ivairius zaidimus, tetis duoda zaisti telefone zaidima kuriame reikia saudyti zmones,BAISU man, bet jei pasakau kad neduotu, tai atsauna man taip. Tipo, jam lengviauduoti, nei atkalbineti, kad neprasytu.
Dasigyvenom iki to, kad zaisdamas trimetis prisidaro i kelnes, buna ir visokio reikalo padaro.

Kaip kovot su vyru ir su trimeciu sunumi ,kuriam didziausias gyvenimo tikslas kompas ? doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Virgilijad @ 2008 11 05, 18:22)
Dasigyvenom iki to, kad zaisdamas trimetis prisidaro i kelnes, buna ir visokio reikalo padaro.

Kaip kovot su vyru ir su trimeciu sunumi ,kuriam didziausias gyvenimo tikslas kompas ? doh.gif  doh.gif  doh.gif

trimečiui unsure.gif vaikui ligą įvarysit.
ir nelabai suprantu koks gali būti šeimoj bendravimas jei net su vyru kovoti reikia .
Atsakyti
blink.gif
sukompiuterėję žmonės blink.gif
Neduodu savo vaikams kompo VISAI.
Nieko naudingo neduodantis, smegenis dirginantis, akis gadinantis daiktas.
Žinoma, jei nenori, kad vaikas lystų į akis - ...
Tai tokia tik iš jo ir nauda.
Išmokti juo dirbti vaikas TIKRAI suspės, tada, kai to reikės m-kloj. O kam anksčiau? lėles rengti??? (gal jūsų vaikai tikrų lėlių neturi? o gal drabužėlių? o gal fantazijos?..)
Žmones, aišku, šaudys irgi 100 kartų prasčiau, nei tą nuo 2 m. darantys vaikai...
Mano vaikams 5 ir 7 m.
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdziuke @ 2008 11 05, 19:57)
trimečiui  unsure.gif  vaikui ligą įvarysit.
ir nelabai suprantu koks gali būti šeimoj bendravimas jei net su vyru kovoti reikia .

va va, ir as taip sakau doh.gif , kad ivarys, bet jis pats kaip mazas vaikas, kai uzdraudziu as ,tai ateina pas mane ir klincina, nu duokim sunui kompa, nu duokim sunui kompa.
Kai mazesnis buvo, nuo 2 metuku pastoviai vakarais saldainiais sere, tikra ta zodzio prasme. As isvalau vaikui dantis, o jis jam saldaini paduoda ir non stop taip dare, kol nesusipykom labai rimtai su vyru. Tada nustojo davineti, bet rezultatas 2 skyles dantyse.
Tai as jam ir sakau, 2 skyles jau padarei, dabar nori 4 akis padaryti ir dar nepilnaverrtiskumo kompleksa ivaryti su pakrikusia nervu sistema.

Nejaugi pas mane viena toks vyras? g.gif

Atsakyti
nu jo o čia tai jau baisu unsure.gif maniskis kompo isvis negauna na nebent ok paspaust moka ,nes tai ne vaikiski reikalai ,ir man kai juokinga kai vieni pazystami didžiuojasi ,kad ju vaikas moka varda parasyt nors raidziu nepazysta ,zino kaip programas atidaryt .
Na o cia jei jau vaikas net i kelnes prisidaro tai užuojauta tam vaikui kad turi besmegenius tevelius doh.gif
Atsakyti
Paskundziau vyra savo anytai, tai lyg ir dabar suprato, kad negalima be paliovos duoti zaisti kompu. Tik deja, kai savaitgli alucio padaugina, tai tada man jau sunku su juo susitvarkyti, vistiek ijungia kompa. doh.gif
Atsakyti
na mano vyras ir labai megsta geriau kazka duoti nei klausyti zirzimo,bet as labai grieztai kovoju su tuo...dabar mano mergyte labai megsta ziureti filmukus per tv
ir niekaip nesusikalbu su ja kad tiek daug neziuretu....
Atsakyti
Mano 3 metų vaikas veržte veržesi prie kompo. Leidžiu jam 15 min per diena pažaisti. Manau kai paaugs problemų gali daugiau iškilt.
Atsakyti
QUOTE(Debasy @ 2008 11 05, 19:15)
blink.gif
sukompiuterėję žmonės  blink.gif
Neduodu savo vaikams kompo VISAI.
Nieko naudingo neduodantis, smegenis dirginantis, akis gadinantis daiktas.
Žinoma, jei nenori, kad vaikas lystų į akis - ...
Tai tokia tik iš jo ir nauda.
Išmokti juo dirbti vaikas TIKRAI suspės, tada, kai to reikės m-kloj. O kam anksčiau? lėles rengti??? (gal jūsų vaikai tikrų lėlių neturi? o gal drabužėlių? o gal fantazijos?..)
Žmones, aišku, šaudys irgi 100 kartų prasčiau, nei tą nuo 2 m. darantys vaikai...
Mano vaikams 5 ir 7 m.

Nenoriu sutikti, kad kompiuteris neduoda ar, jei tiksliau, negali duoti nieko naudingo vaikui kai jam 5, o juo labiau 7 metai schmoll.gif
Šiuolaikiniame pasaulyje kompiuteris ir per jį pasiekiamas pasaulinis tinklas (internetas) yra priemonė gauti informaciją, lavintis, gauti tam tikras viešasias ir mokamas paslaugas, bendrauti, leisti laisvalaikį. Todėl mokėjimas naudotis kompiuteriu ir IT teikiamomis galimybėmis šiais laikais yra būtina išsilavinimo dalis, ne mažiau reikalinga kaip skaitymas ar matematikos pagrindai. Teoriškai pagrindinio ugdymo programoje tai įtraukta ir turėtų vaikus to išmokinti, bet praktiškai tai labai priklauso nuo mokyklos ir mokytojo. Todėl jeigu tėvai patys mokėdami tuo naudotis, padės savo vaikui suprasti kompiuterio ir interneto teikiamas galimybes bei jomis naudotis, vaiko lavinimuisi tai padės.

Kaip ir bet kuris kitas užsiėmimas su vaiku, mokinimas vaiko naudotis kompiuteriu ir vaiko lavinimas pasinaudojant kompiuteriu reikalauja nemažai laiko iš tėvų. Bėda yra ne kompiuteris (ar televizorius), o tėvų nenoras ar nesuradimas laiko ar nemokėjimas užsiimti su vaiku.

Mūsų šeimoje visi naudojasi kompiuteriu, įskaitant močiutę ir vaikus. Kiekvienas aišku pagal savo poreikius ir sugebėjimus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 19 lapkričio 2008 - 23:04
Sutinku kad reikia siais laikais kompiuterio, bet besaikis vartojimas gali prievesti iki nepgeidaujamo salutinio poveikio nervu sistemai. Dabar mes stengiames reglamentuotai zaisti su kompu, kol tevas neisikisa, tol viskas gerai. Sakau, kaip kovot su vyru, kad nekistu kompo be reikalo?
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2008 11 20, 01:03)
Nenoriu sutikti, kad kompiuteris neduoda ar, jei tiksliau, negali duoti nieko naudingo vaikui kai jam 5, o juo labiau 7 metai

visiškai pritariu.
Turint kompą namie, reikia vaiką išmokyti juo naudotis. Reikia išmokyti suvokimo, kada pradėti ir kada pabaigti žaidimus ar darbus.
Aš savo penkiamečiui leidžiu ir pati parodau, kur jis ką gali susirasti. Susitariam, prieš pradėdami džiaugtis kompu, kada baigsim. Ir nekyla problemų, nes kiekvienas laikomės duoto žodžio.
Sutinku, kad bet kada suspės vaikas "prisižaisti", dar spės, jeigu pradės ir nuo 7 metų, ar nuo 10 metų. Bet aš tiek nelaukiu. Nes kompas jau kasdienybė. O draudimas daro vaiką nelaimingą, kompleksuotą. Juk bendraamžiai tai turi. Be to, tai labai perspektyvi specialybė.

Papildyta:
QUOTE(Virgilijad @ 2008 11 20, 14:37)
Sakau, kaip kovot su vyru, kad nekistu kompo be reikalo?

norėčiau patarti... bet kaip kovoti su dideliu vaiku bigsmile.gif na gal suveiktų vyrui, jeigu paaiškintum, kad visai neribodamas vaikui kompo, šaudymų, visokių žaidimų, jis daro vaiką ligoniuku. Atsiras priklausomybė. Gal pati tada mėgink įtraukti abu tuos savo vaikus į kokį žaidimą (loto, domino), ir po truputį palik juos vienus žaisti. Reiktų kažką padaryt, kad tėtis būtų vaikui svarbiau už kompą. kad džiaugtųsi bendravimu su tėvu. ir tėvas kad noriai užsiimtų su vaiku.
Bet čia gal požiūris jau.. o suaugęs žmogus sunkiai keičiasi.
Atsakyti