Aš šokiruota, kad apskritai yra tokia tema tokio amžiaus grupėje
Džiaugiuosi, kad mano vaikas domisi enciklopedijomis, spalvinimo knygelėmis, piešimo reikmėmis ir pan. Džiaugiuosi, kad mano vaikas turi realią vaikystę...

Džiaugiuosi, kad mano vaikas domisi enciklopedijomis, spalvinimo knygelėmis, piešimo reikmėmis ir pan. Džiaugiuosi, kad mano vaikas turi realią vaikystę...
QUOTE(Nekieno @ 2012 05 23, 11:05)
Aš šokiruota, kad apskritai yra tokia tema tokio amžiaus grupėje

pagaliau daugeja mamyciu kurios savo vaikuciam teikia nuostabe vaikyste

QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 05 23, 12:22)
pagaliau daugeja mamyciu kurios savo vaikuciam teikia nuostabe vaikyste
o "giedreM" tai manau visos duosite papeikima pasiskaite jos pasakymus... 

O kai kam papeikimą už rašybos klaidas

QUOTE(GiedrėM @ 2012 05 23, 13:06)
neziurekite kaip as rasau,dar manau reikia dziaugtis isvis kad rasau

Tikrai tokio amžiaus vaikui dar ne vieta prie kompiuterio. Čia tas pats, kas pasodinti vaiką prieš televizorių ir leisti jam pačiam jį auklėti, diegti vertybes. Žinoma, kompiuteriu perteikiamą informaciją vaikui lengviau kontroliuoti prižiūrint, bet jau geriau stengtis suteikti tokią vaikystę, kokią mes turėjom, išradingą, fiziškai aktyvią

QUOTE(GiedrėM @ 2012 05 18, 12:35)
Tai yra Jūsų valia. Tikiu, kad alkoholį vartojate saikinkai ir atsakingai. Mes nuodų nevartojame ir tokį pavyzdį rodome vaikams. O jei vaikas parduotuvėje išrinks, ar makaronus pirksim vamzdelių, ar sraigtelių formos, vakarienė nuo to nenukentės.
Tai pavyzdys geresnis būtų su mašina. Pvz., aš vairuoju mašiną, bet vaikui ja naudotis neleidžiu.

QUOTE(Fjell @ 2012 05 23, 23:41)
Žinoma, kompiuteriu perteikiamą informaciją vaikui lengviau kontroliuoti prižiūrint, bet jau geriau stengtis suteikti tokią vaikystę, kokią mes turėjom, išradingą, fiziškai aktyvią 

Mūsų vaikystė buvo kitokia. Kad ir dėl socialinės politikos, techninių buities sunkumų. Jei tada būtų buvęs kompiuteris, įtariu, ne vienas vaikas būtų juo užimtas, kad mama galėtų po darbo sutvarkyt namus, paruošt valgyt, rankomis apskalbt ir tt.
Tiem, kas dar jaudinasi dėl mano sūnaus, galiu pasakyt, kad jis jau 4 dienas nebuvo prie kompiuterio ir neprašo. Laksto lauke su kamuoliu, kapstosi smėlyje ir pyksta, kad raginu eit namo valgyt ar miegot.
QUOTE(dewdew @ 2012 05 24, 10:20)
Tai pavyzdys geresnis būtų su mašina. Pvz., aš vairuoju mašiną, bet vaikui ja naudotis neleidžiu. 

Kažkodėl laukiau pavyzdžio su lytiniais santykiais

QUOTE(GiedrėM @ 2012 05 24, 12:43)
Jei tada būtų buvęs kompiuteris, įtariu, ne vienas vaikas būtų juo užimtas, kad mama galėtų po darbo sutvarkyt namus, paruošt valgyt, rankomis apskalbt ir tt.
O tuo metu vaikas negali tiesiog papiešti? Pažaisti? Parašinėti? Paspalvinti? Pavartyti knygutę? Padėlioti puzzle?
Tiek yra prasmingų, tikrai lavinančių užsiėmimų.
Stebiuosi ir tiek.
QUOTE(Nekieno @ 2012 05 24, 13:10)
papiešti? Pažaisti? Parašinėti? Paspalvinti? Pavartyti knygutę? Padėlioti puzzle?
Gali. Vardinam toliau: lipdyt iš plastilino, klijuot aplikacijas, statyt iš kaladėlių, žaisti lego, kartu su mama "pasidarbuot", pažiūrėti trumpą filmuką per kompiuterį, tt. O jei kas gali išeit su juo į lauką, ten dar daugiau visko prisigalvoja. Visa tai vaikas noriai daro, kompiuteris nėra jo prioritetas. Bet tik todėl, kad jis nėra tas saldusis uždraustas vaisius.
Puzzle- liet. dėlionė.
QUOTE(GiedrėM @ 2012 05 24, 13:19)
Gali. Vardinam toliau: lipdyt iš plastilino, klijuot aplikacijas, statyt iš kaladėlių, žaisti lego, kartu su mama "pasidarbuot", pažiūrėti trumpą filmuką per kompiuterį, tt. O jei kas gali išeit su juo į lauką, ten dar daugiau visko prisigalvoja. Visa tai vaikas noriai daro, kompiuteris nėra jo prioritetas. Bet tik todėl, kad jis nėra tas saldusis uždraustas vaisius.
Puzzle- liet. dėlionė.
Puzzle- liet. dėlionė.
Žinau, kaip lietuviškai skamba žodis puzzle, ačiū.
Nekalbu apie uždraustą vaisių, kažkodėl iškreiptai viską įsivaizduojate. Jei neleidžiu vaikui žaisti kompiuterinių žaidimų, tai nereiškia, kad mano vaikas nemoka įjungti kompiuterio

Anyway, ginčytis nesiruošiu. Esu prieš vaiką prie kompo bent jau kol mokykloj neprasidės informatikos pamokos ir vaikas pradės suprasti kompiuterio paskirtį.