Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl vaiko pašalpos Airijoje 2-a tema

QUOTE(Zanku @ 2008 12 18, 12:37)
Oi wesren union atkrenta iskartyo, nes labai dideli nuostoli turesiu. Daug kainuos siuntimas , be to kursas baisus ten.

o tai eurais jie neišmoka? Konvertuoja prieš išmokėdami? Tada jau ieškok pažįstamų kas per savo sąskaitą iš banko į banką perves arba gal gali kas parvežti pinigus, juk dabar nemažai žmonių šventėms skrenda į namus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanku @ 2008 12 18, 12:37)
Oi wesren union atkrenta iskartyo, nes labai dideli nuostoli turesiu. Daug kainuos siuntimas , be to kursas baisus ten.

per banka gali ir tik 5 lt atskaite
Atsakyti
Nu esme ta kade tas zmogus kuris sius man , pas ji saskaitoj tie pinigai neturi atsirasti. Neturi ju matytis. Tiesiog esme kad va as isvaziavau sakykim i airija kokiom dviem savaitem ir pvz as pasiziurejau kad pasiemiau per daug grynu pinigu ir dabar seimai likusiai lietuvoje noriu issiusti pinigu i ju lietuviska saskaita, o airijoj saskaitos neturiu. Tai nueinu i banka su grynais pinigais, kuriuos ir noreciau persiusti. Ar taip galima?
Papildyta:
O WU kursas tai 3,27 Lt uz eura. Tai jeigu 100 na sakykim 200 eur tai ciort snimi , bet kai jau kalba apuie didesne suma tai... g.gif o dar ir siuntimo mokestis...
Atsakyti
QUOTE(Zanku @ 2008 12 18, 15:16)
Nu esme ta kade tas zmogus kuris sius man , pas ji saskaitoj tie pinigai neturi atsirasti. Neturi ju matytis. Tiesiog esme kad va as isvaziavau sakykim i airija kokiom dviem savaitem ir pvz as pasiziurejau kad pasiemiau per daug grynu pinigu ir dabar seimai likusiai lietuvoje noriu issiusti pinigu i ju lietuviska saskaita, o airijoj saskaitos neturiu. Tai nueinu i banka su grynais pinigais, kuriuos ir noreciau persiusti. Ar taip galima?
Papildyta:
O WU kursas tai 3,27 Lt uz eura. Tai jeigu 100 na sakykim 200 eur tai ciort snimi , bet kai jau kalba apuie didesne suma tai... g.gif o dar ir siuntimo mokestis...

Negalima taip be sąskaitos siųsti pinigų schmoll.gif tokiems extra atvejams kaip "siųsti pinigų šeimai Lietuvoje" ir yra WU 4u.gif O tu pati neturėjai Airijoje sąskaitos? Padėtų į tavo sąskaitą, paskui persisiųstum į savo lietuvišką (jei turi internetinę bankininkystę)
Atsakyti
As saskaitos neturejau Airijoj schmoll.gif Na bet supratau 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

perskaiciau viska cool.gif Vis tiek turiu klausima. Isvaziuoju i airija sausio vidury su 2.5 metu sunum. Darba turiu, pradedu dirbti vasario men. Pasiskaicius jusu pokalbius bei myvisit.ie supratau, kad reikia tvarkytis socialiniam visus popieriukus iskart atvykus. Bet as neturesiu darbo sutarties iskart. Ar galiu gauti PPS ir tvarkytis dokumentus be darbo sutarties? Buta be jos sugebejau issinuomoti smile.gif Ir dar kaip supratau, man reikia verstu ir su apostile vaiko gimimo liudijimo ir mano istuokos liudijimo, ar dar kazkokiu kitu dokumentu?

Aciu labai uz atsakymu smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zildreya @ 2008 12 18, 20:36)
Labas vakaras,

perskaiciau viska  cool.gif Vis tiek turiu klausima. Isvaziuoju i airija sausio vidury su 2.5 metu sunum. Darba turiu, pradedu dirbti vasario men. Pasiskaicius jusu pokalbius bei myvisit.ie supratau, kad reikia tvarkytis socialiniam visus popieriukus iskart atvykus. Bet as neturesiu darbo sutarties iskart. Ar galiu gauti PPS ir tvarkytis dokumentus be darbo sutarties? Buta be jos sugebejau issinuomoti smile.gif Ir dar kaip supratau, man reikia verstu ir su apostile vaiko gimimo liudijimo ir mano istuokos liudijimo, ar dar kazkokiu kitu dokumentu?

Aciu labai uz atsakymu smile.gif  4u.gif

Sveika 4u.gif
PPS galėsi tvarkytis ir be darbo sutarties, kaip tik geriau bus jei jį turėsi prieš įsidarbinant. Tik reikės gyv. vietos patvirtinimo (čia tinka bet kokia sąskaita tavo vardu už elektrą, telefoną, draudimą ar koks laiškas iš banko). Į socialinį neškis visus dokumentus kiek turi, netgi savo gimimo liudijimą, gali prireikti. Mes turime išverstą santuokos liudijimą, patvirtintą apostile, tačiau kol kas jo neprireikė. Bet čia žinai kaip būna - kai turi nereikia, kai neturėsi - būtinai prireiks. Tad gal geriau turėk.
Jei esi išsiskyrusi ir gyvensi tik su vaiku, socialiniame prašyk vienišos mamos pašalpos.
Atsakyti
Aciu labai! smile.gif
Atsakyti
Labas mergaites 4u.gif

Prisistatau, esu viena is jusu esanti Airijoje smile.gif taciau dar ne mama....

Bet per ateinancius metus planuoju ja buti, tad po truputi renkuosi info.
blush2.gif

Gal patartumet kuri, ar is savo patirties, ar koki int psl pametetumet, kur galeciau dometis del sveikatos draudimo. ax.gif

Gal kuri turi BUPA? kokios kainos ir kiek apdraudzia? ir apskirtai turbut kazkoki laika reik pabuti apsidraudus turbut norint kad veliau jei kas jie ismoketu ismokas g.gif
Atsakyti
tu cia apie ka? tu siaurinej airijoj ar airijoj. jai tavo pps dirbes, ar vyro, gimdymas ir prieziura nemokamai. dekretines apmoka jai tu dirbi 39 savaites is eiles, arba 29 pries 2 metus.
Atsakyti
QUOTE(laura1115 @ 2008 12 26, 14:40)
tu cia apie ka? tu siaurinej airijoj ar airijoj. jai tavo pps dirbes, ar vyro, gimdymas ir prieziura nemokamai. dekretines apmoka jai tu dirbi 39 savaites is eiles, arba 29 pries 2 metus.

mes NE siaurinej airijoj schmoll.gif o airijoj biggrin.gif

abu isdirbe virs 5 metu ax.gif

seip gi jei viskas gerai tai gerai, bet jei kazkas nenusisektu.... girdejau geriau apsidrausti pries pusmeti... g.gif
Atsakyti
kas nenusisektu g.gif

pirmas vizitas pas gp mokamas, o toliau ligonine, gp nemokama visa prieziura.
Atsakyti