Įkraunama...
Įkraunama...

Skrydis lėktuvu pirmą kartą

Sveiki, ateinu ir aš čia su savo fobijom doh.gif
Rugsėjo pabaigoj, skrendu viena į Švediją, iš Rygos. Tai turiu n klausimų ir daug baimių.. Baimė tai nenugrybauti ten, ar nesusikalbėti jei kas atsitiks, bet nuskridus į Švediją, tai nežinau net kur eiti.... Skrendu su rankiniu bagažu, ar Rygoj kai eini užsicekinti ar sveria tą rankinę??
Dar turiu klausimėliu:
1. Geriu kontraceptikus, ar reikia jiems recepto? Galvoju įsidėsiu į piniginę, gal netikrins?
2. Kaip suprantu visą kosmetiką turėsiu susidėt į maišelį? Ten pvz tušai, lūpdažiai ir pan..??
3. Kai nuskrisiu į Švediją išlipu iš lėktuvo, nueinu į oro uostą ir kaip išeit iš jo? Dar juk yra kažkoks tikrinimas?
Aš išprotėsiu...kaip bijau, kad nenugrybaučiau ten viena...ar kad nesusikalbėsiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ne_mamukas @ 2010 09 03, 14:46)
Aš išprotėsiu...kaip bijau, kad nenugrybaučiau ten viena...ar kad nesusikalbėsiu  doh.gif

Tai eikit ten kur eina kiti is lektuvo islipe zmones smile.gif Bent jau as taip dariau pirma karta skrisdama... o kur isejimai buna surasyta viskas su rodyklem...
Atsakyti
Rugsėjo pabaigoj, skrendu viena į Švediją, iš Rygos. Tai turiu n klausimų ir daug baimių.. Baimė tai nenugrybauti ten, ar nesusikalbėti jei kas atsitiks, bet nuskridus į Švediją, tai nežinau net kur eiti.... Skrendu su rankiniu bagažu, ar Rygoj kai eini užsicekinti ar sveria tą rankinę??
Dar turiu klausimėliu:
1. Geriu kontraceptikus, ar reikia jiems recepto? Galvoju įsidėsiu į piniginę, gal netikrins?
2. Kaip suprantu visą kosmetiką turėsiu susidėt į maišelį? Ten pvz tušai, lūpdažiai ir pan..??
3. Kai nuskrisiu į Švediją išlipu iš lėktuvo, nueinu į oro uostą ir kaip išeit iš jo? Dar juk yra kažkoks tikrinimas?
Aš išprotėsiu...kaip bijau, kad nenugrybaučiau ten viena...ar kad nesusikalbėsiu  doh.gif

Rankini retai sveria - man gal tik pora kartu pasitaike (vienas is ju, tai kai buvo tase laabai prigrusta ir issiputus), o siaip niekas net neziuri i ji. Na o del klausimu:

1. Niekas netikrins. As su visa vaistinele beveik (nuo visokiu pykinimu, skausmu, nuo streso, jetlag'o ir tt prisidedu vaistu) skraidau ir niekas nieko.

2. Ne visa, tik skystus produktus. Paskutini karta skrisdama is JAV susidejau visokius kremus, dantu skalavimo skysti ir tt i maiseli, o blizgi ir viena mini kremuka rankom ir uzmirsau - liko paprastai tasej, bet velgi niekas nieko, o ir pati pastebejau tik lektuve budama.

3. Juk viskas visur parasyta. Jei buna persedimas, ant bileito turit vartu nr, virsuj ziurit lentelese uzrasys ir sekat kur jusu vartai yra. Jei tik iseit is oro uosto reikia, tai viskas dar paprasciau - sekat uzrasa 'exit' ir viskas wink.gif Be to ir kiti zmones is lektuvo ten eis, tai galit paskui juos (bet cia kartais rizikingiau, nes pirma eina bagazo pasiimt dauguma (o jus tik su rankiniu), o po to kas kur prie vartu, kas iseit, kas siaip paslampinet).
Atsakyti
Dar turiu klausimėliu:

rankinio bagazo niekas niekur nesveria mirksiukas.gif
1. isidekite tas tabletes ir nesijaudinkit, rankiniam bagaze skrendant i Kanada turejau citramono, mezymo, anglies, niekas ju netrauke ir netikrino.
2. turejau vazelina isimetus i kisenele, bet tai nera skystis, kaip pvz makiazo valiklis ar kvepalai(Rankiniame bagaže leidžiama turėti tik nedidelius kiekius skysčių. Skysčiai turi būti atskiruose, ne didesniuose nei 100 mililitrų, induose. Šiuos indus turite įdėti į vieną permatomą ir užsegamą plastikinį, ne didesnį nei 1 litro, krepšelį.).
3. islipus jusu niekas neturetu tikrinti, tiesiog eikite su kitais keleiviais arba visur ieskokite nuorodu su uzrasu EXIT. jei bijot nugrybaut ne ten pasirasykit angliskai fraziu pagrindiniu, ko noretumete paklausti pasiklydus 4u.gif
as buvau paklydus oro uoste Toronte(neisivaizduoju kaip hihihi.gif ), tai svarbiausia yra nepanikuoti, o tiesiog susirasti oro uosto darbuotoja, paaiskinti jam kad paklydote ir paklausti kur galima rasti reikiama terminala ar isejima ar dar kazka biggrin.gif is patirties sakau, kad geriau susirasti vyra darbuotoja laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2010 09 03, 14:18)
1.rankinio bagazo niekas niekur nesveria mirksiukas.gif
2.islipus jusu niekas neturetu tikrinti, tiesiog eikite su kitais keleiviais arba visur

1. isvykstant sveria smile.gif
2. gali ir patikrinti, jei pasirodys itartinas zmogus... ax.gif Bet cia greiciau isimtis, nei taisykle.

Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 09 03, 19:40)
1. isvykstant sveria  smile.gif

Tikrai ne visada ax.gif Kaip minejau is n kartu skridimo man tik pora kartu svere ir tai kai jau toks pergrustas lagaminas/tase atrodo. O siaip pastaruoju metu (t.y. kokius 8m. (norejau rasyt pora metu, bet paskaiciavau, kad visgi tiek daug) isvis nesvere niekas rankinio).

Gal tas labiau priklauso ir nuo avialiniju, ir nuo skrydzio - tarkim tie pigieji skrydziai labiau ziuri g.gif Bet cia tik mano spejimas, nes neteko su jais ne karto skrist, tai nezinau kaip kas...
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 09 03, 19:40)
1. isvykstant sveria  smile.gif
2. gali ir patikrinti, jei pasirodys itartinas zmogus...  ax.gif  Bet cia greiciau isimtis, nei taisykle.

1. rimts? tai gal jei lagamina vezies salone? g.gif as ziuriu kad ismatavimus atitiktu ir vsio.
2. isvada-nebuk itartina laugh.gif
Atsakyti
skaitau tema ir dziaugiuosi, kad ne as viena turiu milijona fobiju lotuliukas.gif skraidziau jau daug kartu ale baimiu atsisakyti vis tiek negaliu, va ir dabar spalio 17 d skrendu i osla o jau bijau doh.gif nes pirma karta skrisiu galima sakyti viena doh.gif

o gal zinot kokios tarkim cigareciu kainos duty free? ar geriau prekybos centre nusipirkti ar duty free? g.gif
Atsakyti
sveikos, merginos smile.gif
mane irgi kankina ta pirmo skrydzio baime unsure.gif 24d keliu sparnus i anglija...
cia toks kvailas klausimelis iskilo skaitant forumus...kaip ten yra su tuo nemokamu maitinimu lektuve?kaip suprantu pas mane yra iskaiciuotas uzkandis,tai man ji tiesiog atnes ar reiks paprasyt ar kaip? kad veliau nebutu jog pasiulys kazka,sakysiu oo okey ir veliau suprasiu kad cia ne tai,kas iskaiciuota doh.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Nika3 @ 2010 09 09, 00:58)
mane irgi kankina ta pirmo skrydzio baime  unsure.gif 24d keliu sparnus i anglija...
cia toks kvailas klausimelis iskilo skaitant forumus...kaip ten yra su tuo nemokamu maitinimu lektuve?kaip suprantu pas mane yra iskaiciuotas uzkandis,tai man ji tiesiog atnes ar reiks paprasyt ar kaip? kad veliau nebutu jog pasiulys kazka,sakysiu oo okey ir veliau suprasiu kad cia ne tai,kas iskaiciuota  doh.gif  hihihi.gif

is lietuvos skrendi? su kokiom oro linijom? keista, kad dar buna iskaiciuoti uzkanciai, nes paskutiniu metu kiek skridau tai jau nieko neduoda, o juos dazniausiai pradeda dalinti kai lektuvas pakyla i reikiama auksti. kas mokama buna atskiras katalogelis is kurio reikia uzsisakyti ir kai ka nors atnesa is karto reikia susimoketi. o jei ka galima juk paklausti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nika3 @ 2010 09 08, 22:58)
mane irgi kankina ta pirmo skrydzio baime  unsure.gif 24d keliu sparnus i anglija...
cia toks kvailas klausimelis iskilo skaitant forumus...kaip ten yra su tuo nemokamu maitinimu lektuve?kaip suprantu pas mane yra iskaiciuotas uzkandis,tai man ji tiesiog atnes ar reiks paprasyt ar kaip? kad veliau nebutu jog pasiulys kazka,sakysiu oo okey ir veliau suprasiu kad cia ne tai,kas iskaiciuota  doh.gif  hihihi.gif

labai abejoju ar ką atnedš nemokamai, nes trumpas skrydis...
paprastai kaip jau rašė, po pakilimo neilgai trukus pradės dalint meniu tokius, ir ten jau viskas bus,paskiau eis su tuo vežimėliu, jei nori užsisakai, jei ne,aiū ne,ir viskas... susimokėt turi ten,į bilietą tai kaži kas gali būt įskaičiuota , iš kur taip ištraukei? g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 09 09, 10:20)
labai abejoju ar ką atnedš nemokamai, nes trumpas skrydis...
paprastai kaip jau rašė, po pakilimo neilgai trukus pradės dalint meniu tokius, ir ten jau viskas bus,paskiau eis su tuo vežimėliu, jei nori užsisakai, jei ne,aiū ne,ir viskas... susimokėt turi ten,į bilietą tai kaži kas gali būt įskaičiuota , iš kur taip ištraukei? g.gif

o kiek daug maž arbata lektuve kainuoja? labai kosmosa ar ne? unsure.gif

Atsakyti