Sveikos mamytes. Mano suneliui 3metukai. Labai daznai skundziasi kad skauda pilvuka,kai pavalgo. Buvome pas gydytoja tai nieko gero nepasake. Priduoti liepe kraujuka gal ten kazka matys. Galbut kuri buvote su tuo susidurusi?
Labas
mažas pastebėjimas:
mano sūnus 5 metų dabar, kai pavalgo taip pat sako "skauda pilvą"
bet po kurio laiko bėga į toletą ir pasilengvina, lengviau ar sunkiau
Taip kad, tas skaudėjimas kartais - tėra spaudimas pilvuke, tai kas neišviangiamai nuleidžiama į kanalizaciją
Pamėginkit stebėti, o gal ta pati "bėda" ir jus vaikelį kankina
Tiesiog po valgio pasiūlykit ant puoduko
mažas pastebėjimas:
mano sūnus 5 metų dabar, kai pavalgo taip pat sako "skauda pilvą"
bet po kurio laiko bėga į toletą ir pasilengvina, lengviau ar sunkiau
Taip kad, tas skaudėjimas kartais - tėra spaudimas pilvuke, tai kas neišviangiamai nuleidžiama į kanalizaciją
Pamėginkit stebėti, o gal ta pati "bėda" ir jus vaikelį kankina
Tiesiog po valgio pasiūlykit ant puoduko
mano 5metė irgi dažnai sako, kad skauda pilvą, bet jai su WC tai tikrai nesusiję. Porą kartų taip skaudėjo, kad vežėm į ligononę, įtarė apendicitą, bet nieko nerado. Kartais guli lovoj susirietus ir verkia, praeina 5min.ir vėl laksto kaip niekur
Daržely irgi būna, kad skauda, tada ramiai pasėdi. Duodu kartais jogurto tablečių žarnyno mikroflorai pagerint, tikiuosi ne veltui
. Aš galvoju, kad čia gal su darželio maistu susiję, gal jos pilvukas tiesiog jautriau reaguoja, nes vasarą nusiskundimų dėl pilvo negirdėjau
Ir dar galvoju, kad čia gal koks psichologinis skausmas gali būt, gal dėmesio reikalauja ar dar ko.. Bet mūsų atveju irgi netinka, nes tokiu būdu iš manęs dėmesio daugiau tikrai negauna, tiesiog patariu pagulėt ramiai
, o ir į darželį labai noriai eina... Beje kartais kai matau, kad stipriau skauda, tai duodu 'vaistuką' nuo pilvo (gliukozės tabletę
). Ji tiki, kad ten tikrai nuo skausmo ir panašu, kad padeda
Dar ramunėlių arbatos atsigeria. Taip ir gyvenam, tikiuosi išaugs, bet šiaip tai nelabai man patinka tie skausmai, norisi priežastį žinoti
sveiki, mano 3 metų dukrytė prieš 3 mėnesius irgi skundėsi pilvelio skausmu, labiau kairiame šone, taip pat rytais skilsdavo iš burnos specifinis kvapas, užkietėdavo visuriai. pas šeimos gydytoją pasidarėm tyrimus, jie buvo geri, tada važiavome konsultacijai pas gastoenterologą, paskyrė pilvo organų echoskopiją, kurios metu paaiškėjo, kad skausmo priežastis dėl vidurių kietėjimo, nepasišalindavo suvirškintas maistas, o kaupėsi, todėl ir kvapas buvo. paskyrė vaistuku, masažus, geria daug skysčių, mitybą žiūriu, pilvelio dabar neskauda
gali ir nuo kirmėliukų skaudėti.
Na man gydytoja sake kad gali buti ir stresas, turetu isaugti. Darar jau kelios dienos duodu po maza skiltele cesnakiuko,nenoriai valgo
jai turi kirmeliuku tai tikrai pades tikuosi 
Papildyta:
Bet nelabai suprantu kam mus pasiunte ta krauja priduoti
Papildyta:
QUOTE(rasa24 @ 2008 11 18, 13:14)
Na man gydytoja sake kad gali buti ir stresas, turetu isaugti. Darar jau kelios dienos duodu po maza skiltele cesnakiuko,nenoriai valgo
jai turi kirmeliuku tai tikrai pades tikuosi 
Bet nelabai suprantu kam mus pasiunte ta krauja priduoti
Tikriausiai, kraujo tyrimas gali parodyti ar yra koks uždegimas organizme
mano penkiametis sunus daznokai pasiskundzia pilvo skausmu.atlikom visokiausius tyrimus,echoskopija parode kad yra padidejes pilvuke limfmazgis,jis gali sukelti tokius nestiprius pilvo skausmus.ypac kai serga kokia persalimo liga ir po ligos,nes tuo metu padideje visi organizmo limfmazgiai.
Oho kiek čia tų bėdų gali būt
Na bet mus patikrino dėl kirmėlių ir visus kitus tyrimus padarė, tai belieka tikėtis, kad sąžiningai viską patikrino ir lauksim kol išaugsim. Gal
tiesa,mes dar buvom pas psichologa,sake,jei labai jautrus vaikutis,dazni pilvo skausmai buna psichologiniai.kai vaikas labai susijaudina,kazko labai tikisi,laukia,kazko bijo,nervinasi.
Na mano mazius labai jautrus, tik biskuti kas ir
gali buti tikrai nuo to. Na ziuresime kas bus toliau, lauksim kraujuko atsakymu.
QUOTE(edeina @ 2008 11 19, 10:54)
mano penkiametis sunus daznokai pasiskundzia pilvo skausmu.atlikom visokiausius tyrimus,echoskopija parode kad yra padidejes pilvuke limfmazgis,jis gali sukelti tokius nestiprius pilvo skausmus.ypac kai serga kokia persalimo liga ir po ligos,nes tuo metu padideje visi organizmo limfmazgiai.
yra geri homeopatiniai vaistai lymthoset lygtais vadinasi,jeigu ką tiksliai pažiūrėsiu.Nes mums pilve irgi buvo padidėję,tai gulėjome klinikose.Šiaip nejuokas reikia išsiaiškinti kodėl,dažnai būna nuo kirminų,kuriuos tradiciniais tyrimais kartais nemato.O mums alergija buvo sukėlusi jų padidėjimą.Nes jeigu limfmazgiai labai išdidės,tai sustumti gali žarnytes.Mums taip atsitiko