Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikai ir vitaminai

Pradėjau gert yariną kelias dienas jau. Ir ką, kol kas visai nieko, lyg ir tikna ir jokių pašalinių poveikių....
Tik kažkur viena ausim girdėjau, kad reikia daugiau kalcio vartot, geriant kontraceptines tabletes g.gif ar teko kam nors ką nors apie tai girdėt? gal dar kokius nors papildomai vitaminus gert? O gal kokių per didelis kiekis mažina saugumą?

Taigi, plepam smile.gif
Atsakyti
Tikrai teko girdėt, kad reikia papildomai vartoti vitaminą C ir visą grupę vit.B. Dėl ko tiksliai- nepamenu ir nežinau, bet nuo žiemos iki pirmų šviežių daržovių pasirodymo geriu kopleksinius vitaminus. Vasarą jų visai atsisakau, nes, manau, pakankamai vitaminų gaunu su maistu- stengiuosi kasdien vis kitaip paįvairint mitybos racioną.
Atsakyti
QUOTE(Čika @ 2005 07 06, 02:23)
Tikrai teko girdėt, kad reikia papildomai vartoti vitaminą C ir visą grupę vit.B. Dėl ko tiksliai- nepamenu ir nežinau, bet nuo žiemos iki pirmų šviežių daržovių pasirodymo geriu kopleksinius vitaminus. Vasarą jų visai atsisakau, nes, manau, pakankamai vitaminų gaunu su maistu- stengiuosi kasdien vis kitaip paįvairint mitybos racioną.

g.gif o aš girdėjau, kad reikia kalcio....
ir imunitetą stiprint.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2005 07 07, 12:14)
g.gif o aš girdėjau, kad reikia kalcio....
ir imunitetą stiprint.... g.gif

kai buvau pas ginekologę, tai ji sakė, kad su KT reikia papildomai gerti magnį B 6, jis mažina šalutinius reiškinius(taip ji sakė). Na, man dabar antra ciklo pusė, jau pabaiga, geriu tą papildą tai tikrai jaučiuosi geriau, nei nervuota, nei pavargus, tai matyt ir geriant KT turi panašų, gerinantį poveikį. O dėl kalcio, tai kai geri magnį, kalcis geriau įsisavinamas iš natūralių produktų, tai jo papildomai, manau, nereikia vartot.
nu aš pasisakiau biggrin.gif
Atsakyti
visiems skirtingai: man apie magnį nieko nesakė g.gif
nesuprasi....
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2005 07 07, 13:05)
visiems skirtingai: man apie magnį nieko nesakė g.gif
nesuprasi....

Man irgi minėjo Magne B6, nes ir šiaip nuolat kamuoja kojų mėšlungiai, tai sakė, kad nepakenktų. Bet nuo vasaros iki vėlyvo rudens kažkaip nepraktikuoju jokių maisto papildų, tai gal po poros mėnesių ir pavartosiu tą magnį.
Atsakyti
su KT gėriau "Well woman". rolleyes.gif bet kokiu atveju, man rodos, geriau gerti kompleksą nei ką nors atskirai .......
Atsakyti
aš irgi nepraktikuoju vitaminų, kai yra daržovių, nebent kokia liga užpultų...

O dėl vitaminų, vartojančiom KT rekomenduojama kelis kursus per metus išgerti magnio (geriausiai pasisavinamas su vit. B6) ir B grupės vitaminų kompleksą, nes geriant KT organizmas praranda daug B grupės vitaminų ir juos sunkiai įsisavina iš gaunamo maisto. Kalcio tikrai nereikia, kaip tik geriant KT prarandama daug mažiau kalcio nei negeriant KT, o kalcio perteklius kenkia...

Atsakyti
Sutinku,kad reikia gerti vitaminus,o mums ypač kalcį,nes jis iš organizmo nuolat pasišalina,o kas dar labai dažnai geria kavą,tai tuo labiau pagreitina jo pasišalinimą iš organizmo.Kalcis reikalingas osteoporozes profilaktikai.Nes tai dažna moteru liga.
Atsakyti
QUOTE(Cvetocek @ 2005 08 24, 02:29)
Sutinku,kad reikia gerti vitaminus,o mums ypač kalcį,nes jis iš organizmo nuolat pasišalina,o kas dar labai dažnai geria kavą,tai tuo labiau pagreitina jo pasišalinimą iš organizmo.Kalcis reikalingas osteoporozes profilaktikai.Nes tai dažna moteru liga.

schmoll.gif KT kaip tik apsaugo nuo osteporozės.
Kalcio perteklius tiktai kenkia ir juo nederėtų piktnaudžiaut jaunoms. Be to, jis sunkiai pasisavinamas grynas ir linkęs kauptis organizme.
Atsakyti
as C vitamina leidziuosi,susileidziu visa kursa ir trys menesius rami biggrin.gif o vitaminus vartoju pastoviai:bet ne vienodus,keiciu,kad organizmas nepriprastu prie vienu,paskui jokio poveikio...o man magvitas labai tiko-pavasari naudojau tai net akys svieios buvo,jokiu stresu:)
Atsakyti
QUOTE(Afroditte @ 2005 08 26, 13:44)
as C vitamina leidziuosi,susileidziu visa kursa ir trys menesius rami biggrin.gif o vitaminus vartoju pastoviai:bet ne vienodus,keiciu,kad organizmas nepriprastu prie vienu,paskui jokio poveikio...o man magvitas labai tiko-pavasari naudojau tai net akys svieios buvo,jokiu stresu:)

g.gif prašom plačiau apie tuos leidžiamus vitaminus....
Atsakyti