Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2008 11 26, 09:39)
daug apie juos nežinau. žinau, kad tai maždaug klasika, kaip leica siauroj juostoj. bet jų, skirtingai nuo yashicų, yra kelių rūšių: roleiflexai ir roleikordai (kaip tiksliai rašosi nepamenu). tai vieni nuo kitų skiriasi kaina 3-4 o gal ir daugiau kartų. be to kainai įtakos daro objektyvas (tesaras berods pigiau, o ar planaras ar dar kažkoks - brangiau). yashika šiaip yra nulaižyta nuo rolejaus 1:1, tik objektyve gali būti skirtumas. o ar pamatys kas tą "plastiką" - čia jau didelis klausimas.

Aciu!
Kalbu apie cord'a. Flex'ai panasesni i Hasselblada ir kainuoja tikrai kelis kartus brangiau. Ziurineju dabar du: Rolleicord IV, kuris tikrai labai panasus i Yashica (o gal atvirksciai, bet tai nesvarbu), o kita is vis 30-tu metu smile.gif. Kainos kyla kaip ant mieliu, taigi nezinia, kuo viskas pasibaigs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 26 lapkričio 2008 - 12:38
vat dėl to aš ir nežiūrėjau į juos (arba per brangu, arba neberaritetas, o antikvariatas biggrin.gif ). paėmiau yashica dėl abejų parametrų tinkamumo mano reikalavimams. vat kaip tik šiandien skaičiau apie yashicas: ne sebūklas, bet su diafragma f8 žmonės daro kvadratinio metro nuotraukas ir nesiskundžia. aš vat atspaudžiau neseniai kopenhagos kelis kadrus (yra kudroje serija) 30x30. man gerai. įtariu, kad iš skaitmeninio būtų daugiau muilo. na po savaitgalio gal daugiau kas mačiusių galės parašyti, o tai kažkaip nejauku girti, gal čia man vienam tik taip atrodo.
o jei tu rolejus žiūrinėji - tai gal tikrai imk bronica ar mamyia 6x4,5 ir bus tau laimė, tikrai. funcionalios kameros, praktiniam naudojimui. o po kiek laiko pasitaupysi roleiflexui su ksenataru už kokius 2000 eu - turėsi su kuo pensijoje fotografuoti biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 11 26, 20:18)
vat dėl to aš ir nežiūrėjau į juos (arba per brangu, arba neberaritetas, o antikvariatas biggrin.gif ). paėmiau yashica dėl abejų parametrų tinkamumo mano reikalavimams. vat kaip tik šiandien skaičiau apie yashicas: ne sebūklas, bet su diafragma f8 žmonės daro kvadratinio metro nuotraukas ir nesiskundžia. aš vat atspaudžiau neseniai kopenhagos kelis kadrus (yra kudroje serija) 30x30. man gerai. įtariu, kad iš skaitmeninio būtų daugiau muilo. na po savaitgalio gal daugiau kas mačiusių galės parašyti, o tai kažkaip nejauku girti, gal čia man vienam tik taip atrodo.
o jei tu rolejus žiūrinėji - tai gal tikrai imk bronica ar mamyia 6x4,5 ir bus tau laimė, tikrai. funcionalios kameros, praktiniam naudojimui. o po kiek laiko pasitaupysi roleiflexui su ksenataru už kokius 2000 eu - turėsi su kuo pensijoje fotografuoti biggrin.gif .

Kol kas man mamyia ar hasselis per brangu. Bronic'u cia nera, o siustis is kazkur nesinori, o rolejai ir yashicos vaiksto panasiom kainom. Viena Yashica idealiam stovy pardave uz mazdaug 100 euru, roleju uz 150 euru. Nupirko tas pats zmogus. Matyt kazkoks kolekcionierius ar spekuliantas smile.gif Ziurinejau vakar e-bay ir susidariau nuomone, kad veikiantys ir padoriam stovy tiek rolejai, tiek yashicos parduodami uz mazdaug 100 svaru (kas yra mazdaug 150 euru). Zodziu, nagai niezti, o moket daug nesinori smile.gif
Mestelk linka i kudra, noriu paziuret.
Atsakyti
na matai, aš pirkau prieš metus, be to svaro kursas buvo 1/5 didesnis, gal ir tai turi įtakos. bet kodėl galvoji, kad mamijos tokios pat brangios, kaip haseliai? nebent žiūri mamyia 645 AF. tada tai jo - 550 svarų kaip uoga. o nenori neautofokusinės? jos, kaip ir bronicos etrs (i) kažkur apie 200-230 svarų ebejui.

be to dar dėl yashicu. matyt žiūro į yashica-mat 124 G kainą. tai jo, jos brangesnės, nes naujausios ir turi eksponometrą, kuris yra pakankamai geras (o B/W iš viso geras). bet man jos pgal išvaizdą (o ir pagal kitų atsiliepimus) netokios gražios, kaip paprasta yashica-mat. tos 124 jau visiškai juodos, be chromo. nėr to "cinkelio". be to skaičiau, kad ir mechaniškai jose "pataupyta" ir gedimų būna. nežinau, kiek tai tiesa, bet sprendžiant iš to, kad tai buvo paskutinis modelis su marketinginiu žingsniu (G - tai "gold", o iš tiesų, tai tik eksponometro kontaktuose kažkiek aukso yra; užtat užrašas ant kameros irgi "auksinis"), galima manyti, kad tai labiau tiesa, nei melas.

pirk pentacon six. didelis jo pliusas - daugybė labai gerų zeiso objektyvų už normalią kainą (nepalyginamasu haselio). et, būtum čia, aš tau savo kievą mielai paskolinčiau pabandymui. Sansara vat pabandė - vienas iš pozityvių atsiliepimų tas, kad fiziškai sustiprėjo lotuliukas.gif

dar patarimas, žiūrėk ne tik ebay.co.uk ar europinius. kartais ir amerikonai ką nors gero išmeta už tokią kainą, kad pridėjus siuntimą ir muitus vis vien gaunasi naudingiau.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 11 27, 11:09)
na matai, aš pirkau prieš metus, be to svaro kursas buvo 1/5 didesnis, gal ir tai turi įtakos. bet kodėl galvoji, kad mamijos tokios pat brangios, kaip haseliai? nebent žiūri mamyia 645 AF. tada tai jo - 550 svarų kaip uoga. o nenori neautofokusinės? jos, kaip ir bronicos etrs (i) kažkur apie 200-230 svarų ebejui.

be to dar dėl yashicu. matyt žiūro į yashica-mat 124 G kainą. tai jo, jos brangesnės, nes naujausios ir turi eksponometrą, kuris yra pakankamai geras (o B/W iš viso geras). bet man jos pgal išvaizdą (o ir pagal kitų atsiliepimus) netokios gražios, kaip paprasta yashica-mat. tos 124 jau visiškai juodos, be chromo. nėr to "cinkelio". be to skaičiau, kad ir mechaniškai jose "pataupyta" ir gedimų būna. nežinau, kiek tai tiesa, bet sprendžiant iš to, kad tai buvo paskutinis modelis su marketinginiu žingsniu (G - tai "gold", o iš tiesų, tai tik eksponometro kontaktuose kažkiek aukso yra; užtat užrašas ant kameros irgi "auksinis"), galima manyti, kad tai labiau tiesa, nei melas.

pirk pentacon six. didelis jo pliusas - daugybė labai gerų zeiso objektyvų už normalią kainą (nepalyginamasu haselio). et, būtum čia, aš tau savo kievą mielai paskolinčiau pabandymui. Sansara vat pabandė - vienas iš pozityvių atsiliepimų tas, kad fiziškai sustiprėjo lotuliukas.gif

dar patarimas, žiūrėk ne tik ebay.co.uk ar europinius. kartais ir amerikonai ką nors gero išmeta už tokią kainą, kad pridėjus siuntimą ir muitus vis vien gaunasi naudingiau.

Senstam ne tik mes, bet ir aparatai. O uz senus moketi tenka brangiau. biggrin.gif
Kas liecia mamyia ar hasseli, tai cia jau kalba eina apie sistema. Nenoriu kol kas apsikrauti skirtingom sistemom. Dar ir ne paciom pigiausiom.

Yashicas ziuriu ne 124 ir ieskau visur. 124, kaip ir kitos, man kazkokios nemielos. Plius prisiskaiciau, kad paprasta mat laikoma pacia geriausia. Eksponometrai ju grybauja po tiek metu, tai faktas. Negana to, elementai seno tipo, o tai garantuoja matavimo paklaida. Aisku su tuo galima gyventi, bet kazkaip nesinori. Norsi aparato, kuris liptu prie rankos, butu patikimas ir nebutu baisiai sudroztas. Kol kas tokiu pardavime dar neradau. Tiksliau yra, bet kolekciniai ekzemplioriai po 150-200 svaru. Pigesni, kaip taisykle kencia nuo vienokiu ar kitokiu bedu. Pvz. pardavejas aiskina, kad jis pats pirko pagal skelbima, dabar parduoda, bet nezino, ar kas nors veikia. Kitas raso, kad kamera rado tvarkydamas namus ir parduoda tokiam stovy, kokiam matosi. As jau pradedu mastyti, kad uz yashica ar roleju, kurio stovis "kaip naujas" teks atiduoti nemaziau 150 euru.

Pentacon six, ne man. O kijeva mielai paciupineciau. Kartais skelbimuose pasirodo ir cia, bet labiau kaip raritetas.

Paieskos tesiasi smile.gif

P.S. pastaciau va uz toki "zveri" http://www.tradera.c...px?aid=77890114

Panasu i viena is pirmuju roleju. Pardavejas raso, kad 30 metu ir kad kamera veikia, kaip turi veikt. Manau, kad nepavyks. Dar 3 dienos. Ateis kolekcionieriai ir nunes. Jo kaina dabar apie 75 eurus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 27 lapkričio 2008 - 11:51
jei kievai nebrangūs (iki 30 eu) pagalvok. ten bajonetas toks pat, kaip pas pentacon six. jį net galima vadinti vokiečio klonu, tik netokiu geru. jei iš akies išlaikymai skiriasi, užuolaidėlės nestringa ir nepradegusios (jos ten tokios guminizuotos medžiagos) tai dėl kolekcijos gali pabandyti. vien dėl to, kad gal kada sumedžiosi kokiį zeiso 120 mm biometarą ar 180 mm sonarą. kad ir rusiškijam neblogi. peizažui plačiakampį gausi kartais pygiau, už bet kokios kitos sistemos. vat kaip smagiai atrodo: http://flickr.com/ph...hur/2759506862/

o čia visas objektyvų "parkas" http://www.pentacons...om/lenstest.htm bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif canon eos net užpavydėtų...

aš savo už 100 lt kažkada paėmiau, kai norėjau pabandyti. tai kaip pabandžiau, tai iki šiol bigsmile.gif
Atsakyti
Andriuska, tu daug zinai apie vidutini formata. Gal zinai ka nors apie zeiss'o ikoflex'us? http://www.tradera.c...uktion-78384604
Atsakyti
tiesą pasakius apie kitas tlr sisstemas nedaug ir skaičiau. jų retai pasitaiko, todėl ir nedomino. labiau apie zeisso "raskladuškes" domėjausi, nes norėjau kolekcijai. iš to žinau, kad kaina priklauso nuo objektyvo. vat ką ant graitųjų radau, gal pravers:

http://club.foto.ru/...

http://club.foto.ru/...

na o iš išorės tai pats matai, kad sistema rolejaus (iš ten ir yashica nulaižyta). o gal atvirkščiai rolejus nuo zeiso nusilaižė? tik juostos sukimo mechanizmas kitoks ir mygtukas šone, o viskas kitą tai tas pats. net ir užraktas sinchro compuras berods. objektyvas zeisso tessaras f1:3,5 na tai iš esmės yashica mat. jei kaina tenkina, mechanika veikia, stiklai be grybelio - o kodėl gi ir ne? raritetas, atrodo labai tvarkinga. įtariu kad gamino apie 1950-1960. tiesa kažkur skaičiau, kad jei gamino vokiečiai ir II pasaulinio karo pabaigoje - tai labai prastos kokybės buvo gaminiai (aišku kodėl verysad.gif ).

tik tiek ir tegaliu padėti. jei dar ką išrausiu - parašysiu.

Papildyta:
o, nu su metais neapsirikau. pagal persukimo funkciją net gali tiksliau tarpą nustatyti:

855/16 Ikoflex IIa 1950-52 f3.5/75 Tessar Compur-Rapid early version with peep window on each side of taking lens. film advance does not automatically *** shutter.
855/16 Ikoflex IIa 1953-56 f3.5/75 Tessar Compur-Rapid restyled version with peep windows directly over viewing lens. film advance automatically cocks shutter

Papildyta:
o, ten pas jumi gerų raritetų yra. nenori pabandyti tolimačio?
http://www.tradera.c...uktion-77736099

peizažams pats tas, o ir vietos beveik neužima. ir koks eksponatas bigsmile.gif tokio noriu savo kolekcijai.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 11 27, 12:37)
o, ten pas jumi gerų raritetų yra. nenori pabandyti tolimačio?
http://www.tradera.c...uktion-77736099

peizažams pats tas, o ir vietos beveik neužima. ir koks eksponatas bigsmile.gif  tokio noriu savo kolekcijai.

Aciu uz naudinga info. Pastudijuosiu truputi giliau zeiss'a.

Raritetu yra. Galima tikrai geru daiktu rast, bet reikia pastoviai ziuret. As netycia secondhand'e radau idealiam stovy veikiancia konika minolta su 2 objektyvais, telekonverteriu ir netgi paleidimo trosu beveik uz dyka. Pilnai mechaninis, bet su imontuotu eksponometru. Kas liecia sita tolimati, tai pardavejas raso, kad nieko apie ji nezino, nes rado besivoliojanti rusy tarp senu daiktu. Aisku kaina juokinga (~ 5 eur). Jei nori, uzsakysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 27 lapkričio 2008 - 12:58
skubu pranešti, kad esu euforijoje.
vis tik fotografija YRA mano meilė..biggrin.gif
bet toji, kokią šiandien praktikavome - nuo-iki.
ačiū Andriui. Tu puikus pedagogas ir kantrus mokytojas biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 11 29, 19:17)
ačiū Andriui. Tu puikus pedagogas ir kantrus mokytojas biggrin.gif 4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
pavargau, ale smaaaaaagu buvo thumbup.gif
Atsakyti
Džiaugiuosi už jus smile.gif Ech... Ir aš norėčiau prie jūsų prisijungti.

Rezultatus rodykit smile.gif
Atsakyti