nedidelė patirtis iš vakarykščio ryškinimo:
nežinau net kaip atsitiko, tačiau fiksuojant buvo susidaę burbulai ant spiralės ir kai ištraukiau juostą jau po praplovimo, pamačiau, kad dalyje kadrų yra nenuplautos emulsijos lopinėliai, nedideli, gal po milimetrą, bat kadrai sugadinti, galvojau...dar susinervinau, nes juosta visa feličitava išėjo, matyt todėl, kad fiksažas buvo šiltas, nes vonios kambaryje stovėjo nuo užvakar ir aš jo nešaldžiau. nu, galvoju,

išdžiuvo per naktį, tie emulsijos lopinėliai padžiuvę patamsėjo, susikarpiau aš juostą, galvoju kaip čia iš kvadrato stačiakampiį daryti, ar pasislėps brokas ir šovė mintis - atfiksuoti vieną atkarpą pakartotinai. kadangi viskas po ranka vonioje (dar 3 juostos liko išryškinti) tai greitai į bakelį, 2 min., praplaunu ant smūgio ir ką? - lopai dingo ir bent jau vizualiai nesimato, kur jie buvo. o kartu su jais dingo margancovkė - juostelė švari, pilkutėlė, tarpkadriniai skaidrūs ir neutralūs

.
vakare skanuosiu ir žiūrėsiu, ar matosi kas. jei ne - bandysiu ir kitus per naują atfiksuoti. tai kad kovos su feličitavumu būdas rastas.
be to supratau, kaip elgtis su PAV (indaplovės skaliklio mano atveju). reikia pilti ne kelis lašus į bakelį, o kokį nedidelį arbatinį šaukštelį. tada garantuotai jokių pėdsakų nelieka ir juostelė džiūna labai greitai.